Ministry of Social Justice & Empowerment
Central Government constitutes National Council for Transgender Persons
24 AUG 2020 5:23PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 16 of the Transgender Persons (Protection of Rights) Act, 2019 (40 of 2019), the Central Government has constituted a National Council for Transgender Persons vide notification dated 21st August, 2020. The Union Minister of Social Justice & Empowerment will be Chairperson (ex-officio) and Union Minister of State for Social Justice & Empowerment will be Vice-Chairperson (ex-officio).
The National Council shall perform the following functions, namely:—
(a) to advise the Central Government on the formulation of policies, programmes, legislation and projects with respect to transgender persons;
(b) to monitor and evaluate the impact of policies and programmes designed for achieving equality and full participation of transgender persons;
(c) to review and coordinate the activities of all the departments of Government and other Governmental and non-Governmental Organisations which are dealing with matters relating to transgender persons;
(d) to redress the grievances of transgender persons; and
(e) to perform such other functions as may be prescribed by the Central Government.
The other members of the Council include representatives of various Ministries/Departments, five representatives of transgender community, representatives of NHRC and NCW, representatives of State Governments and UTs and experts representing NGOs.
A Member of National Council, other than ex officio member, shall hold office for a term of three years from the date of his nomination.
Click here for detailed notification.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিংগী ওইনা কেন্দ্র সরকারনা নেস্নেল কাউন্সিল শেমখ্রে
24 AUG 2020 5:23PM by PIB Imphal
ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিং(হকশিং ঙাক-শেন্নবা)এক্ত, ২০১৯(২০১৯গী ৪০) গী সেক্সন ১৬দগী পীবা শক্তিশিংগী মথৌ তৌহনবদা কেন্দ্র সরকারনা অগস্ত ২১, ২০২০গী এক্তকী ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিংগী নেস্নেল কাউন্সিল অমা শেমখ্রে। সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱরমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রীনা অধ্যক্ষ (এক্স-ওফিসিও) অমসুং সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱরমেন্তকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রীনা উপ-অধ্যক্ষ(এক্স-ওফিসিও) ওইরগনি।
নেস্নেল কাউন্সিল অসিনা মখাদী পীরিবা থবকশিং অসি পাংথোক্কনি:—
(a) ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিংগী মতাংদা থৌরম-থৌশীলশিং, থৌরমশিং. লৈঙাক অমসুং প্রোজেকশিং শেম্বদা কেন্দ্র সরকারদা পাউতাক পীবা;
(b) ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিং মান্নবা মওং অমসুং মপুং ওইনা শরুক য়াবশিং অদু ফংবা ঙম্নবা দিজাইন শেম্বা থৌরাং-থৌশীলশিং অমসুং থৌরমশিং অদুগী মমিশিং অদু পান্নবা অমসুং য়েংশিনবা;
(c) ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিংগা মরি লৈনবা ৱাফমশিং পাংথোক্লিবা সরকারগী বিভাগশিং অমসুং সরকারগী নত্তবা ওর্গনাইজেসনগী থবকশিং য়েংশিনবা অমসুং মতেং পাংবা;
(d) ত্রান্সজেন্দর ওইবা মীওইশিংগী ৱাকৎশিং অদু অমুক হন্না থম্বিবা; অমসুং
(e)কেন্দ্র সরকারনা য়াত্থোক্লবা অতোপ্পা থবকশিং পাংথোকপা।
কাউন্সিলগী অতৈ মীহুৎশিংদা তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী রিপ্রজেন্তেতিব, ত্রান্সজেন্দর কাংলুপকী রিপ্রজেন্তেতিব মঙা, এন.ঐচ.আর.সি. অমসুং এন.সি.দব্লয়ুকী রিপ্রজেন্তেতিবশিং, রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী রিপ্রজেন্তেতিবশিং অমসুং সরকারগী নত্তবা ওর্গনাইজেসনশিংগী মহুৎ শিল্লিবা অখং-অহৈশিং য়াওরি।
এক্স-ওফিসিওগী মীহুৎ নত্তবা কাউন্সিলগী মীহুৎ অমনা ওফিস অসি মহাক্কী নোমিনেসন তৌবা নুমিৎ অদুদগী হৌরগা চহি অহুমগী ওইনা থবক পুগনি।