Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for September,2020
23 OCT 2020 5:32PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during September,2020 was2486.52 TMT which is6.94% lower than target and6.05% lower when compared with September2019.Cumulative crude oil production during April-September, 2020 was 15372.79 TMT which is 4.64% and 6.10% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of September, 2020 and cumulatively for the period April-September, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
September (Month)
April-September (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1728.72
1638.71
1667.57
98.27
10499.38
10153.89
10252.13
99.04
OIL
3268.00
261.84
245.44
259.48
94.59
1562.02
1485.42
1614.27
92.02
PSC Fields
8265.00
681.38
602.38
719.48
83.72
4060.06
3733.47
4505.58
82.86
Total
32464.53
2671.94
2486.52
2646.52
93.95
16121.47
15372.79
16371.98
93.90
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during September, 2020 was 1638.71 TMT which is 5.21%lower than target and1.73%lower when compared with September 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-September, 2020 was 10153.89 TMT which is 3.29%and 0.96% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Production planned from WO16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (SagarSamrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
2. Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs for well completion due to implications of COVID-19
3. New wells planned under Cluster 8 development project delayed due to toppling of D-30-2 platform jacket during installation and further delay in installation of new platforms due to COVID implications.
4. Oil Production restricted in Rajahmundry Asset due to technical problem in Single Buoy Mooring of M/s Vedanta’s Loading Terminal at S. Yanam.
1. Crude oil production by OIL in the nomination during September, 2020 was245.44 TMT which is 6.27% lower than the monthly target and 5.41% lower than the September, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-September, 2020 was 1485.42 TMT which is 4.90% and 7.98% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Less than planned contribution from workover wells, drilling wells and old wells.
2. Rise in water cut and decline in liquid production from existing wells.
3. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Crude oil production by Pvt/JVs in the PSC regime during September,2020 was 602.38 TMT which islower by 11.59% than the monthly target and 16.28%lowerthanSeptember, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-September, 2020 was 3733.47 TMT which is 8.04% and 17.14% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): (1) Bhagyam, (2) Aishwarya, (3)AishwariyaBarmer Hill(4) Saraswati: electrical failures, and Additional downtime due to overhead lines /Grid failure/Cellar pit water logging/Line Leaks– (5) Gudda: No production in the field due to water technical and maintenance issues.
2. CB-ONN-2000/1 (Ingoli&Sanand East): Well PK#2 is not producing due to possible casing damage and reservoir issues and some Wellsare shut-in due to unavailability of effective demulsifier to break tight water and oil emulsion. (GSPC)
3. KG-ONN-2003/1 (Nagayalanka): Shut in of wells of Ravva JV (ONGC)
4. CY-ONN-2002/2 (Madanam): The production from MDDD as envisaged in plan couldn't be realized as drilling activities are hampered due to local agitation. (ONGC)
5. CB-ONN-2004/2 (Vadatal): Two development wells in VD-3 discovery and one development well in VD-5 discovery could not be drilled. (ONGC).
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during September,2020 was 2293.52MMSCM which is 18.07% lower than the monthly target and 10.69% lower when compared with September, 2019. Cumulative natural gas production during April-September, 2020 was 13953.67MMSCM which is 13.11% and 12.82% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of September, 2020 and cumulatively for the period April-September, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
September (Month)
April-September (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2005.75
1782.61
1913.42
93.16
12232.45
10979.09
12071.71
90.95
OIL
3181.54
280.40
200.66
231.72
86.60
1560.38
1241.80
1384.38
89.70
PSC Fields
6826.82
513.15
310.25
422.98
73.35
2265.79
1732.78
2549.03
67.98
Total
34445.44
2799.30
2293.52
2568.11
89.31
16058.62
13953.67
16005.12
87.18
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nomination during September, 2020 was 1782.61MMSCM which is 11.13% lower than target and 6.84% lower when compared with September 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-September, 2020 was 10979.09 MMSCM which is 10.25% and 9.05% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. Closure of Gas wells in western offshore due to Hazira Plant shutdown on 24.09.20 and subsequent normalization.
2. Less Gas production from WO16 cluster due to delay in MOPU and non-realization of gain planned from new subsea wells in Bassein field due to delay in subsea umbilical connections/hook up jobs in view of Covid-19 implications.
3. Less than planned production from Vasistha/S1 wells in EOA due certain reservoir related issues.
1. Natural gas production by OILin the nomination during September, 2020 was 200.66 MMSCM which is 28.44% lower than monthly target and 13.40% lower than September, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-September, 2020 was 1241.80 MMSCM which is 20.42% and 10.30% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Loss of potential in Deohal area due to presence of CO2 in production stream.
2. Low demand of gas by the major customers.
3. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Natural gas production by Pvt/JVs in the PSC regime during September,2020 was 310.25 MMSCM which is 39.54% lowerthan monthly target and26.65% lower than September, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-September, 2020 was 1732.78MMSCM which is 23.52% and 32.02% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. KG-DWN-98/3 (D-34): Project progress of R-Series D-34 field of KG-DWN-98/3 was on track till the outbreak of COVID-19 pandemic and despite the pandemic constraints/lockdown, best efforts are being made to overcome the situation. (RIL)
2. RJ-ON/6 (SGL): Power Plant customer has further reduced gas offtake as one of the Gas turbine is on emergency shutdown. (FEL)
3. RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): RDG - Delay in new Raageshwari Deep Gas plant start up due to Covid-19. (CEIL)
4. KG-DWN-98/2 (U-3B): Less Gas production from well due to reduction of choke because of increase in water Production from well. (ONGC)
5. SOHAGPUR WEST (CBM): Dewatering Wells Gas breakout is awaited, scaling in producing Wells and Impact of COVID19 lockdown. (RIL)
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during September, 2020 was 17706.85 TMT which is 14.75% lower than the target for the month and8.80% lowerwhen compared with September, 2019. Cumulative crude throughput during April-September, 2020 was100166.06 TMT which is 18.96% and 20.33% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of September, 2020 vis-à-vis September, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of September, 2020 and cumulatively for the period April-September, 2020vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed(Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
September (Month)
April-September (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12037.03
9732.67
10744.13
90.59
71403.92
54632.82
71184.40
76.75
IOCL
72499.86
6033.24
4656.72
5162.11
90.21
35086.15
26899.27
34820.22
77.25
BPCL
30499.95
2070.00
1889.75
2257.22
83.72
15155.21
10664.17
15205.53
70.13
HPCL
17867.47
1506.38
1398.38
1379.24
101.39
9188.89
8033.14
8484.47
94.68
CPCL
9000.00
900.00
769.87
743.43
103.56
3540.00
3383.31
5188.76
65.20
NRL
2700.00
222.00
198.15
210.96
93.93
1353.00
1268.38
1394.36
90.96
MRPL
15400.00
1300.00
812.52
984.14
82.56
7050.00
4346.94
6047.41
71.88
ONGC
63.83
5.42
7.29
7.03
103.73
30.66
37.60
43.65
86.15
JVs
14772.00
1197.00
1505.07
1134.55
132.66
7299.00
7640.58
9640.09
79.26
BORL
7800.00
640.00
489.28
532.38
91.91
3900.00
2511.18
3779.07
66.45
HMEL
6972.00
557.00
1015.78
602.18
168.69
3399.00
5129.40
5861.02
87.52
Private
89515.16
7536.32
6469.12
7536.32
85.84
44903.78
37892.67
44903.78
84.39
RIL
68894.99
5894.55
5008.97
5894.55
84.98
34503.02
28976.86
34503.02
83.98
NEL
20620.18
1641.76
1460.15
1641.76
88.94
10400.76
8915.81
10400.76
85.72
TOTAL
252318.28
20770.35
17706.85
19415.00
91.20
123606.70
100166.06
125728.27
79.67
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
1. CPSE Refineries’ crude oil processed during September, 2020 was 9732.67TMT which is 19.14% lower than the target for the month and9.41%lowerwhen compared with September, 2019.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-September, 2020 was 54632.82TMT which is 23.49% and 23.25% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. IOCL- Jharia, Haldia, Mathura, Panipat, Bongaigaon and Paradeep: Crude throughput regulated for high HSD stock for low product demand due to COVID impact.
2. IOCL-Digboi: Crude throughput regulated due to high VR stock due to DCU SAD for high skin temperature.
3. BPCL Mumbai & Kochi: Refineries crude processing was lower during Apr-Sep’20 due to lower demand for petroleum products on account of COVID-19 impact.
4. HPCL-Mumbai &Visakh: Lower due to planned shutdown of secondary unit and impact of COVID situation.
5. CPCL-Manali& NRL- Numaligarh: Lower due to Lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during September, 2020 was 1505.07TMT which is 25.74% higher than the target for the month and 32.66% higher when compared with September, 2019. Cumulative crude throughput during April-September, 2020 was7640.58 TMT which is 4.68% higher than target for the period but20.74% lower when compare with the corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during September, 2020 was 6469.12TMT which is 14.16% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-September, 2020 was 37892.67 TMT which is 15.61% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during September, 2020 was 18000.82 TMT which is 14.92% lower than the target for the month and 9.49% lower when compared with September, 2019. Cumulative production during April-September, 2020 was 107288.52 TMT which is 14.88% and 16.26% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of September, 2020 and cumulatively for the period April-September, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during September, 2020 was 17663.73 TMT which is 14.90% lower than the target for the month and 9.60% lower when compared with September, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-September, 2020 was 105201.32 TMT which is 14.97% and 16.34% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
4.2 Production of petroleum Products by Fractionators during September, 2020 was 337.08 TMT which is 15.65% lower than the target for the month and 3.44% lower when compared with September, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-September, 2020 was 2087.20 TMT which is 10.11% and 11.98% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
September (Month)
April-September (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11316.37
9095.89
10080.59
90.23
67174.07
51638.08
66922.75
77.16
IOCL
68912.87
5736.79
4458.82
4924.52
90.54
33332.73
25688.84
33015.44
77.81
BPCL
28965.13
1961.59
1815.91
2092.41
86.79
14417.25
10250.43
14262.35
71.87
HPCL
16438.97
1389.61
1219.62
1210.76
100.73
8462.32
7539.52
7861.78
95.90
CPCL
8278.87
835.00
692.81
703.10
98.54
3213.11
3055.04
4787.82
63.81
NRL
2660.91
218.71
184.10
210.68
87.38
1334.10
1259.83
1348.18
93.45
MRPL
13887.11
1169.58
717.54
932.45
76.95
6385.73
3808.38
5606.33
67.93
ONGC
60.00
5.10
7.10
6.66
106.50
28.82
36.03
40.85
88.18
JVs
13590.40
1100.92
1415.09
1119.83
126.37
6714.20
7099.17
8991.63
78.95
BORL
6958.40
570.92
438.62
519.75
84.39
3480.20
2148.82
3463.19
62.05
HMEL
6632.00
530.00
976.47
600.07
162.73
3234.00
4950.36
5528.44
89.54
Private
102154.50
8339.79
7152.75
8339.79
85.77
49837.80
46464.07
49837.80
93.23
RIL
82374.12
6760.93
5787.13
6760.93
85.60
39886.43
37844.09
39886.43
94.88
NEL
19780.38
1578.86
1365.62
1578.86
86.49
9951.37
8619.98
9951.37
86.62
Total Refinery
254948.76
20757.08
17663.73
19540.20
90.40
123726.07
105201.32
125752.17
83.66
Fractionators
4572.73
399.64
337.08
349.10
96.56
2322.06
2087.20
2371.22
88.02
TOTAL
259521.49
21156.72
18000.82
19889.30
90.51
126048.13
107288.52
128123.40
83.74
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
Annexure-I
Annexure-II
Annexure-III
Annexure-IV
Annexure-V

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর, ২০২০গী থাগী ফোংবা প্রদক্সন রিপোর্ত
23 OCT 2020 5:32PM by PIB Imphal
১. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা[১] অসি সেপ্তেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২৪৮৬.৫২ পুথোকখি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৯৪% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৬.০৫% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ১৫৩৭২.৭৯ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৪.৬৪% অমসুং ৬.১০% হন্থখ্রে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। সেপ্তেম্বর, ২০২০দা য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা অমসুং মমাংগী চহী মতম অসিমক্তা পুথোকখিবা অদুগা এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী খেৎনবা অদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (তি.এম.তি.)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
সেপ্তেম্বর (থা)
এপ্রিল -সেপ্তেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭২৮.৭২
১৬৩৮.৭১
১৬৬৭.৫৭
৯৮.২৭
১০৪৯৯.৩৮
১০১৫৩.৮৯
১০২৫২.১৩
৯৯.০৪
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৬১.৮৪
২৪৫.৪৪
২৫৯.৪৮
৯৪.৫৯
১৫৬২.০২
১৪৮৫.৪২
১৬১৪.২৭
৯২.০২
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৬৮১.৩৮
৬০২.৩৮
৭১৯.৪৮
৮৩.৭২
৪০৬০.০৬
৩৭৩৩.৪৭
৪৫০৫.৫৮
৮২.৮৬
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৬৭১.৯৪
২৪৮৬.৫২
২৬৪৬.৫২
৯৩.৯৫
১৬১২১.৪৭
১৫৩৭২.৭৯
১৬৩৭১.৯৮
৯৩.৯০
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-১: থাগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপা
য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা মরোলগা লোয়ননা হন্থরকপগী মরম মখাদা পীরিঃ
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ১৬৩৮.৭১নি হায়রিবা অসি তার্গেৎতগী ৫.২১% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১.৭৩% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ১০১৫৩.৮৯নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎতগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩.২৯% অমসুং ০.৯৬% হন্থরে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• প্লান তৌখিবা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোকপগী চাং অসি এম.ও.পি.য়ু. (সাগরসম্রাৎ)তা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধাবিগী থবক থৌরমদা কোবিদনা মরম ওইদুনা অথিংবা/লোকদাউন লৈবদগী থিন্থখিবনা মরম ওইদুনা পাঙথোকপা ঙমখিদবা।
• রত্না ফীল্দগী অনৌবা খোংশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ই.এস.পি.শিং ফংখিদবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা।
• ক্লস্তর-৮ প্রোজেক্তকী মখাদা অনৌবা খোংশিংদা দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম জেকেৎ ইন্সতোল তৌবা মতমদা তোপ্লিং লৈখিবা অমসুং মখা তানা অনৌবা প্লেৎফোর্ম হাপ্পদা কোবিদ-১৯না অপনবা পীখিবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা।
• এস.য়নমগী এম/এস বেদন্তাগী লোদিং তর্মিনেলদা লৈবা সিঙ্গল বোই মুরিংদা তেক্নিকেলগী ওইবা সমস্যানা মরম ওইরগা রাজামুন্দ্রী এসেৎতা থাপ পুথোকপাদা অপনবা থোকখিবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ২৪৫.৪৪নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎতগী ৬.২৭% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৫.৪১% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ১৪৮৫.৪২ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৪.৯০% অমসুং ৭.৯৮% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওবর অমসুং দ্রিল্লিং ৱেলদগী প্লান তৌখবা চাংদগী তানা পোত্থোক পুথোকপা হন্থরকপা।
• লৈরিবা খোংশিংদা ৱাতর কৎকী চাং ৱাংখৎলকপা অমসুং অসিদগী মহী চিংথোকপগী চাং হন্থরকপা
• বঘজানদা মৈ হৌরকখিবা, প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদগী লোকেলগী মীয়াম্না বন্ধ/ব্লোকেদ তৌরকপা।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ৬০২.৩৮নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ১১.৫৯% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯দগী ১৬.২৮% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৩৭৩৩.৪৭নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৮.০৪% অমসুং ১৭.১৪% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.-ও.এন.-৯০/১ (রাজস্থান ব্লোক): (১) ভাগ্যম, (২) আইশ্বরিয়া, (৩) আইশ্বরিয়া বার্মর হিল (৪) সরস্বতি: ইলেক্ত্রিক য়াদবা অমসুং ওভর হেদ/গ্রিদ য়াদবা/সেলর পিৎতা ৱাতর লোগিং তৌবা/লিঙ্ক য়ুবানা মরম ওইরগা অহেনবা দাউনতাইম (৫) - সরস্বতি- পেদ ১দা আর.এস.ই.বি. অমসুং দি.জি. তোইনা য়ারক্তবনা মরম ওইরগা দাউনতাইম। (৬) গুদ্দা: ৱাতর তেক্নিকেল অমসুং মেন্তেনেন্সকী ওইবা সমস্যাশিংনা মরম ওইরগা ফল্দদা পুথোকখিদবা
• সি.ৱাই.ও.এন.এন.- ২০০২/২: তি.পি.দি ২৫ ওইবা এম.দি.দি.দি. খোংগী দিবেলপমেন্ত অদু দ্রিল তৌবা য়াখিদে অমদি লোয়শিনখিদে। জি.ও.আর.দা হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা এম.দি.০৭ খোংদা পুথোকপা হন্থরকপা। (ও.এন.জি.সি.)
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০০/১(ইঙোলি অমসুং সনন্দ ইস্ত): (১) খোং পি.কে.#২ দা কেসিং নিংখাইরকপা অমসুং রিজর্বরগী খুদোংচাদবশিংনা মরম ওইরগা থাও পুথোক্তবা অমসুং তাইৎ ৱাতর অমদি ওইল ইমলসন থুগাইনবা মতীক চাবা দিমলসিফাইয়র লৈতবনা ৱেলসিয়র লোনশিনখিবা।
• কে.জি.-ও.এন.এন.-২০০৩/১ (নগয়ালঙ্কা) : রভা জে.ভি.গী খোং লোনখিবা (ও.এন.জি.সি.)
• সি.ৱাই.-ও.এন.এন.-২০০২/২(মদানম): লোকেল এজিতেসন্না মরম ওইরগা দ্রিলিংগী থবক থৌরমশিংদা অপনবা থোকপনা এম.দি.দি.দি.দগী পুথোক্নবা তৌখিবা প্লান অদু পাঙথোকপা ঙমখিদে।
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০৪/২ (ভদাতল): ভি.দি.-৩ দিসকোবরী প্লানগী দিবেলপমেন্ত ৱেল অনি অমসুং ভি.দি.-৫গী দিবেলপমেন্ত ৱেল অমদা দ্রিলিং তৌবা ঙমখিদে। (ও.এন.জি.সি.)
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি সেপ্তেম্বর, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২২৯৩.৫২ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৮.০৭% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১০.৬৯% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৩৯৫৩.৬৭নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৩.১১% অমসুং ১২.৮২% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর- II দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
সেপ্তেম্বর (থা)
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০০৫.৭৫
১৭৮২.৬১
১৯১৩.৪২
৯৩.১৬
১২২৩২.৪৫
১০৯৭৯.০৯
১২০৭১.৭১
৯০.৯৫
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৮০.৪০
২০০.৬৬
২৩১.৭২
৮৬.৬০
১৫৬০.৩৮
১২৪১.৮০
১৩৮৪.৩৮
৮৯.৭০
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৫১৩.১৫
৩১০.২৫
৪২২.৯৮
৭৩.৩৫
২২৬৫.৭৯
১৭৩২.৭৮
২৫৪৯.০৩
৬৭.৯৮
অপুনবা
৩৪৪৪৫.৪৪
২৭৯৯.৩০
২২৯৩.৫২
২৫৬৮.১১
৮৯.৩১
১৬০৫৮.৬২
১৩৯৫৩.৬৭
১৬০০৫.১২
৮৭.১৮
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন্দা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৭৮২.৬১নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ১১.১৩%হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৬.৮৪% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১০৯৭৯.০৯ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১০.২৫%অমসুং ৯.০৫% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• হজিরা প্লান্ত ২৪.০৯.২০দা লোনখিবা অমসুং মতুং তারকপা নোর্মেলাইজেসন্না মরম ওইরগা ৱেস্তর্ন ওফশোরদা গ্যাস ৱেলশিং লোনখিবা।
• এম.ও.পি.য়ুদা থেংথরকপা অমসুং কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং অসিনা সবসী হুক অপকী থবকশিং থিন্থবনা মরম ওইরগা বাসীন ফিল্দগী অনৌবা সনসী খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবনা মরম ওইরগা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা।
• ই.ও.এ.গী ভাসিস্থা/এস.১ খোংদা সজর্বরগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী হন্থবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২০০.৬৬নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ২৮.৪৪% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৩.৪০% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১২৪১.৮০নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ২০.৪২% অমসুং ১০.৩০% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• দিওহকগী এরিয়াদা পএদক্সন স্রীম পুথোকপদা সি.ও.২ য়াওবনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং হন্থবা।
• মরু ওইবা কস্তমরশিংনা গ্যাসকী দিমান্দ তৌবদা হন্থরকপা।
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩১০.২৫নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ৩৯.৫৪% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯দগী ২৬.৬৫% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৭৩২.৭৮নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ২৩.৫২% অমসুং ৩২.০২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩ (দি-৩৪): কোবিদ-১৯গী লায়চৎ লাক্ত্রিবা ফাওবদি কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩গী আর-ইরিজ দি-৩৪ ফিল্দ অসিগী প্রোজেক্ত খুমাং চাউশিল্লম্মি অমদি লায়চৎকী অপনবশিং/লোকদাউন অসি লৈরবসু থবক হৌনবা অঙম্বা হোৎনখি। (আর.আই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন./৬: গ্যাস তর্বাইন অমা খুদক্তা থিংজিনখিবনা পাৱর প্লান্ত কস্তমরনাগ্যাস ওফতেক তৌবা হন্থরকখিবা। (এফ.ই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন.৯০/১ (রাজস্থান ব্লোক): আর.দি.জি.- রাগেশ্বরি দীপ গ্যাস প্লান্ত স্তার্ত অপতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থিন্থবা। (সি.ই.এল.)
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (য়ু-৩বি.): খোংদগী ঈশিং পুথোকপা হেনগৎপনা মরম ওইরগা চোক্তা হন্থরকপনা খোংদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা। (ও.এন.জি.সি.)
• সোহাগপুর ৱেস্ত(সি.বি.এম.): দিৱাতরিং ৱেল গ্যাস ব্রেক আউৎ ঙাইদুনা লৈবা, পুথোক্লিবা খোংশিংদা স্কেলিং তৌবা অমসুং কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না শাফু পীবা। (আর.আই.এল.)
৩. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি সেপ্তেম্বর, ২০২০দা তি.এম.তি. ১৭৭০৬.৮৫ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৪.৭৫% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৮.৮০% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি১০০১৬৬.০৬নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৮.৯৬% অমসুং ২০.৩৩% তারে। সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা সেপ্তেম্বর, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সরs-III অমসুং এনেক্সরs -IVদা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
সেপ্তেম্বর (থা)
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৮০৩১.১২
১২০৩৭.০৩
৯৭৩২.৬৭
১০৭৪৪.১৩
৯০.৫৯
৭১৪০৩.৯২
৫৪৬৩২.৮২
৭১১৮৪.৪০
৭৬.৭৫
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৬০৩৩.২৪
৪৬৫৬.৭২
৫১৬২.১১
৯০.২১
৩৫০৮৬.১৫
২৬৮৯৯.২৭
৩৪৮২০.২২
৭৭.২৫
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২০৭০.০০
১৮৮৯.৭৫
২২৫৭.২২
৮৩.৭২
১৫১৫৫.২১
১০৬৬৪.১৭
১৫২০৫.৫৩
৭০.১৩
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১৫০৬.৩৮
১৩৯৮.৩৮
১৩৭৯.২৪
১০১.৩৯
৯১৮৮.৮৯
৮০৩৩.১৪
৮৪৮৪.৪৭
৯৪.৬৮
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৯০০.০০
৭৬৯.৮৭
৭৪৩.৪৩
১০৩.৫৬
৩৫৪০.০০
৩৩৮৩.৩১
৫১৮৮.৭৬
৬৫.২০
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২২.০০
১৯৮.১৫
২১০.৯৬
৯৩.৯৩
১৩৫৩.০০
১২৬৮.৩৮
১৩৯৪.৩৬
৯০.৯৬
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৩০০.০০
৮১২.৫২
৯৮৪.১৪
৮২.৫৬
৭০৫০.০০
৪৩৪৬.৯৪
৬০৪৭.৪১
৭১.৮৮
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৪২
৭.২৯
৭.০৩
১০৩.৭৩
৩০.৬৬
৩৭.৬০
৪৩.৬৫
৮৬.১৫
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১১৯৭.০০
১৫০৫.০৭
১১৩৪.৫৫
১৩২.৬৬
৭২৯৯.০০
৭৬৪০.৫৮
৯৬৪০.০৯
৭৯.২৬
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৪০.০০
৪৮৯.২৮
৫৩২.৩৮
৯১.৯১
৩৯০০.০০
২৫১১.১৮
৩৭৭৯.০৭
৬৬.৪৫
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৫৭.০০
১০১৫.৭৮
৬০২.১৮
১৬৮.৬৯
৩৩৯৯.০০
৫১২৯.৪০
৫৮৬১.০২
৮৭.৫২
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৫৩৬.৩২
৬৪৬৯.১২
৭৫৩৬.৩২
৮৫.৮৪
৪৪৯০৩.৭৮
৩৭৮৯২.৬৭
৪৪৯০৩.৭৮
৮৪.৩৯
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৮৯৪.৫৫
৫০০৮.৯৭
৫৮৯৪.৫৫
৮৪.৯৮
৩৪৫০৩.০২
২৮৯৭৬.৮৬
৩৪৫০৩.০২
৮৩.৯৮
এন.ই.এল.
২০৬২০.১৮
১৬৪১.৭৬
১৪৬০.১৫
১৬৪১.৭৬
৮৮.৯৪
১০৪০০.৭৬
৮৯১৫.৮১
১০৪০০.৭৬
৮৫.৭২
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২০৭৭০.৩৫
১৭৭০৬.৮৫
১৯৪১৫.০০
৯১.২০
১২৩৬০৬.৭০
১০০১৬৬.০৬
১২৫৭২৮.২৭
৭৯.৬৭
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
১.
সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৯৭৩২.৬৭ নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ১৯.১৪% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৯.৪১% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৫৪৬৩২ নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ২৩.৪৯% অমসুং ২৩.২৫% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• আই.ও.সি.এল.- ঝরিয়া, হল্দিয়া, মথুরা, পনিপৎ, বোনগাইগাও অমসুং পরাদীপ: কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা হাই ঐচ.এস.দি স্তোকগীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ থ্রুপুৎ পুথোকপা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোই: হাই দি.সি.য়ু. স্কিন তেম্পরেচরগী হাই ভি.আর. স্তোকনা মরম ওইদুনা ক্রুদ থ্রুপুৎ রিগুলেৎ তৌখিবা।
• বি.পি.সি.এল.-মুম্বাই অমসুং কোচি: কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিংগী দিমান্দ হন্থরকপনা মরম ওইরগা এপ্রিল-সেপ্তেম্বর’২০গী মনুংদা রিফাইনরীশিংগী ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• বি.পি.সি.এল.-মুম্বাই অমসুং ভিসাখ: সেকেন্দরী য়ুনিৎ থিংজিনবনা অমদি কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা হন্থবা।
• সি.পি.সি.এল.-মনালি অমসুং এন.আর.এল - নুমালিঘর: কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থবনা পুথোকপা হন্থবা ।
৩.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি ১৫০৫.০৭নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ২৫.৭৪% হেনগৎলে অমসুং সেপ্তেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৩২.৬৬% হেনগৎখি। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৭৬৪০.৫৮নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ৪.৬৮% হেনগৎলে অমসুং ২০.৭৪% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জুলাই, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৬৪৬৯নি হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৪.১৬% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৩৭৮৯২.৬৭নি, হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৫.৬১% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ১৮০০০.৮২ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৪.৯২% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.৪৯% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১০৭২৮৮.৫২নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৪.৮৮% অমসুং ১৬.২৬% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর- V দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত সেপ্তেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
১.
১. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি সেপ্তেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ১৭৬৬৩.৭৩ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৪.৯০% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.৬০% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১০৫২০১.৩২নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৪.৯৭% অমসুং ১৬.৩৪% তারে।
৪.২. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি সেপ্তেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ৩৩৭.০৮ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৫.৬৫% হন্থরে অমসুং সেপ্তেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৩.৪৪% হন্থরে। এপ্রিল- সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ২০৮৭.২০ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১০.১১% অমসুং ১১.৯৮% তারে।
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ও.আই.এল. কম্পনী
তার্গেৎ
সেপ্তেম্বর (থা)
এপ্রিল - সেপ্তেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৯২০৩.৮৬
১১৩১৬.৩৭
৯০৯৫.৮৯
১০০৮০.৫৯
৯০.২৩
৬৭১৭৪.০৭
৫১৬৩৮.০৮
৬৬৯২২.৭৫
৭৭.১৬
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৫৭৩৬.৭৯
৪৪৫৮.৮২
৪৯২৪.৫২
৯০.৫৪
৩৩৩৩২.৭৩
২৫৬৮৮.৮৪
৩৩০১৫.৪৪
৭৭.৮১
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.১৩
১৯৬১.৫৯
১৮১৫.৯১
২০৯২.৪১
৮৬.৭৯
১৪৪১৭.২৫
১০২৫০.৪৩
১৪২৬২.৩৫
৭১.৮৭
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
১৩৮৯.৬১
১২১৯.৬২
১২১০.৭৬
১০০.৭৩
৮৪৬২.৩২
৭৫৩৯.৫২
৭৮৬১.৭৮
৯৫.৯০
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৮৩৫.০০
৬৯২.৮১
৭০৩.১০
৯৮.৫৪
৩২১৩.১১
৩০৫৫.০৪
৪৭৮৭.৮২
৬৩.৮১
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২১৮.৭১
১৮৪.১০
২১০.৬৮
৮৭.৩৮
১৩৩৪.১০
১২৫৯.৮৩
১৩৪৮.১৮
৯৩.৪৫
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১১৬৯.৫৮
৭১৭.৫৪
৯৩২.৪৫
৭৬.৯৫
৬৩৮৫.৭৩
৩৮০৮.৩৮
৫৬০৬.৩৩
৬৭.৯৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.১০
৭.১০
৬.৬৬
১০৬.৫০
২৮.৮২
৩৬.০৩
৪০.৮৫
৮৮.১৮
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১১০০.৯২
১৪১৫.০৯
১১১৯.৮৩
১২৬.৩৭
৬৭১৪.২০
৭০৯৯.১৭
৮৯৯১.৬৩
৭৮.৯৫
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৭০.৯২
৪৩৮.৬২
৫১৯.৭৫
৮৪.৩৯
৩৪৮০.২০
২১৪৮.৮২
৩৪৬৩.১৯
৬২.০৫
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৩০.০০
৯৭৬.৪৭
৬০০.০৭
১৬২.৭৩
৩২৩৪.০০
৪৯৫০.৩৬
৫৫২৮.৪৪
৮৯.৫৪
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৩৩৯.৭৯
৭১৫২.৭৫
৮৩৩৯.৭৯
৮৫.৭৭
৪৯৮৩৭.৮০
৪৬৪৬৪.০৭
৪৯৮৩৭.৮০
৯৩.২৩
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৬৭৬০.৯৩
৫৭৮৭.১৩
৬৭৬০.৯৩
৮৫.৬০
৩৯৮৮৬.৪৩
৩৭৮৪৪.০৯
৩৯৮৮৬.৪৩
৯৪.৮৮
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৫৭৮.৮৬
১৩৬৫.৬২
১৫৭৮.৮৬
৮৬.৪৯
৯৯৫১.৩৭
৮৬১৯.৯৮
৯৯৫১.৩৭
৮৬.৬২
অপুনবা রিফাইনরীশিং
২৫৪৯৪৮.৭৬
২০৭৫৭.০৮
১৭৬৬৩.৭৩
১৯৫৪০.২০
৯০.৪০
১২৩৭২৬.০৭
১০৫২০১.৩২
১২৫৭৫২.১৭
৮৩.৬৬
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫৭২.৭৩
৩৯৯.৬৪
৩৩৭.০৮
৩৪৯.১০
৯৬.৫৬
২৩২২.০৬
২০৮৭.২০
২৩৭১.২২
৮৮.০২
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২১১৫৬.৭২
১৮০০০.৮২
১৯৮৮৯.৩০
৯০.৫১
১২৬০৪৮.১৩
১০৭২৮৮.৫২
১২৮১২৩.৪০
৮৩.৭৪
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
এনেক্সর-I
এনেক্সর -II
এনেক্সর -III
এনেক্সর -IV
এনেক্সর -V