Ministry of Power
NHPC signs Definitive Agreement for implementation of Approved Resolution Plan for takeover of 120 MW Rangit-IV HE Project of JPCL in Sikkim
13 JAN 2021 7:26PM by PIB Delhi
NHPC Limited, India’s premier hydropower company and a PSU under Ministry of Power, has signed Definitive Agreement on 13th January 2021 for implementation of the Approved Resolution Plan for takeover of 120 MW Rangit-IV HE Project of Jalpower Corporation Limited (JPCL) in Sikkim. The agreement was signed between NHPC, Resolution Professional and Secured Financial Creditors (PFC and PNB) in presence of Shri Y.K. Chaubey, Director(Tech) NHPC, Shri R.P. Goyal, Director (Finance) NHPC and senior officers from NHPC and PFC.
National Company Law Tribunal (NCLT), Hyderabad bench approved NHPC’s Resolution Plan for taking over Jalpower Corporation Limited (JPCL) as going concern vide its order dated 24.12.2020. NHPC had submitted its Resolution Plan and was declared the successful resolution applicant by Committee of Creditors (CoC) on 24.01. 2020. CoC approved Resolution Plan was filed by Resolution Professional with Hon’ble NCLT Hyderabad Bench on 28.01.2020. The total cost of the project is estimated as Rs.943.20 Crore. Jalpower Corporation Limited is the second company after LancoTeesta Hydro Power Ltd (LTHPL) to be acquired through NCLT process by NHPC.

পাৱর মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.পি.সি.না সিক্কিমদা লৈবা জে.পি.সি.এল.গী এম.দবল্যু. ১২০গী রঙ্গিত-৪ ঐচ.ই. প্রোজেক্ত লৌশিনবগী অয়াবা পীখিবগী থৌরাংবু থবক ওইনা পাংথোকপগী য়ানচেগী খুৎয়েক পীনখ্রে
13 JAN 2021 7:26PM by PIB Imphal
ভারতকী মমিং লৈরবা হাইদ্রোপাৱর কম্পেনী অমসুং পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. ওইরিবা এন.ঐচ.পি.সি.না জনুৱারি ১৩, ২০২১দা সিক্কিমদা লৈবা জলপাৱর কোর্পোরেসন লিমিতেদ (জে.পি.সি.এল.)গী এম.দবল্যু. ১২০গী রঙ্গিত-৪ ঐচ.ই. প্রোজেক্ত লৌশিনবগী অয়াবা পীখিবগী থৌরাংবু থবক ওইনা পাংথোকপগী য়ানচেগী খুৎয়েক পীনখ্রে। য়ানচে অসি এন.ঐচ.পি.সি., রীজোল্যুসন প্রোফেস্নেল অমসুং সেক্যুর্দ ফাইনেন্সিএল ক্রেদিতরশিং (পি.এফ.সি. অমসুং পি.এন.বি.)গী মরক্তা এন.ঐচ.পি.সি.গী দাইরেক্তর (তেক), শ্রী ৱাই.কে. চৌবে, এন.ঐচ.পি.সি.গী দাইরেক্তর (ফাইনান্স), শ্রী আর.পি. গোয়ল অমসুং এন.ঐচ.পি.সি. অমসুং পি.এফ.সি.গী সেনিয়র ওফিসরশিংগী মমাংদা খুৎয়েক পীনখিবনি।
নেস্নেল কম্পেনী লো ত্রাইব্যুনেল (এন.সি.এল.তি.)গীহাইদ্রবাদ বেঞ্চনা এন.ঐচ.পি.সি.না জে.পি.সি.এল.বু হৌজিক-হৌজিক মথৌ পাংথোক্তুনা শেন্দোং তাল্লিবা এন্তিতী ওইনা লৌশিনবগী থৌরাং য়াৎপা অসিবু মসিগী ২৪/১২/২০২০দা থোকখিবা ৱারোল অদুদা অয়াবা পীখিবনি। এন.ঐচ.পি.সি.না মসিগী রীজোল্যুসন প্লান অসি মমাংদা পীশিনখ্রবনি অমসুং ২৪/১/২০২০দা কম্মিত্তী ওফ ক্রেদিতর (সি.ও.সি.)না মাই পাক্লবা রীজোল্যুসন এপ্লিকেন্ত অমনি হায়না শকখঙখিবনি। সি.ও.সি.না অয়াবা পীরবা রীজোল্যুসন প্লান অসি রীজোল্যুসন প্রোফেস্নেলশিংনা ২৮/১/২০২০দা ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা এন.সি.এল.তি., হাইদ্রবাদ বেঞ্চতা পীরকখিবনি। প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা শেনফম অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৯৪৩.২০ ওইগনি হায়না পানরি। জলপাৱর কোর্পোরেসন লিমিতেদ অসি লেঙ্কোতীস্তা হাইদ্রো পাৱর লিমিতেদ (এল.তি.ঐচ.পি.এল.)গী মথংদা এন.ঐচ.পি.সি.না এন.সি.এল.তি.গী খুত্থাংদা লৌশিনগদবা অনিশুবা কম্পেনীনি।