Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for January,2021
19 FEB 2021 6:01PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during January,2021 was2572.69 TMT which is7.95% lower than target and4.60% lower when compared with January, 2020.Cumulative crude oil production during April-January, 2020-21 was 25554.85 TMT which is 5.54% and 5.61% lower than target for the period and production during corresponding period of last yearrespectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of January, 2021 and cumulatively for the period April-January, 2020-21 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
January (Month)
April-January (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.68
1775.73
1715.74
1788.92
95.91
17583.67
16924.83
17175.88
98.54
OIL
3121.00
269.34
242.58
257.55
94.19
2603.53
2469.27
2612.29
94.53
PSC Fields
8265.00
749.92
614.37
650.30
94.48
6867.57
6160.75
7284.16
84.58
Total
32317.68
2794.99
2572.69
2696.77
95.40
27054.77
25554.85
27072.34
94.39
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1.
2. Crude oil production by ONGC(Oil and Natural Gas Corporation) in nomination block during January, 2021 was 1715.74TMT which is 3.38%lower than target and 4.09%lower when compared with January 2020. Cumulative crude oil production by ONGC during April-January, 2020-21 was 16924.83 TMT which is 3.75%and 1.46% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO-16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to COVID-19 restrictions / lockdown.
• Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs due to implications of COVID-19. Presently rigs are deployed at two well platforms and wells are being completed with ESPs.
• New wells planned under Cluster-8 development project affected due to delay in installation of new platforms due to COVID implications.
1.
2. Crude oil production by OIL(Oil India Ltd) in the nominationblock during January, 2021 was242.58 TMT which is 9.94% % lower than target and 5.81% lower when compared with January 2020. Cumulative crude oil production by OIL during April-January, 2020-21 was 2469.27 TMT which is 5.16% and 5.47% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover wells, drilling wells and old wells.
• Bandhs /blockade by local people and associations after the Baghjan Blowout.
1.
2. Crude oil production by Pvt/JVscompanies in the PSC (Production Sharing Contract) regime during January, 2021 was 614.37 TMT which islower by 18.08% than the monthly target and 5.52%lowerthanJanuary, 2020.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-January, 2020 was 6160.75 TMT which is 10.29% and 15.42% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1 (Cairn Energy India Ltd): Delay in Mangla upgradation plan and multiple well failures in Mangala field. Delayed start up full field polymer injection in Bhagyam and Aishwarya field. Delay in hook-up of stage-2 wells in ABH. Flow cease in few wells of Satellite fields. Project schedule of well and surface facility of Tukaram, Kaam-1 and GSV Condensate is impacted by COVID-19
• RAVVA (Cairn Energy India Ltd): Decline in production from producer wells.
• B-80 (Hindustan Oil Exploration Company Ltd): Production from B80 field not commenced due to delay in completion of field development activities because of COVID.
• CB-ONN-2003/1 (SUN PETROCHEMICALS PVT. LTD.): Delay in drilling of new wells due to COVID-19 situation and less crude offtake by the consumer.
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during January,2021 was 2550.62MMSCM which is 19.20% lower than the monthly target and 2.21% lower when compared with January, 2020. Cumulative natural gas production during April-January, 2020-21 was 23679.54MMSCM which is 14.05% and 10.40% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of January, 2021 and cumulatively for the period April-January, 2020-21 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
January (Month)
April-January (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
23982.98
2050.73
1865.68
2052.42
90.90
20080.75
18410.00
19970.70
92.19
OIL
2761.73
255.27
211.94
208.48
101.66
2262.12
2081.76
2255.85
92.28
PSC Fields
6826.82
850.86
473.00
347.44
136.14
5207.76
3187.77
4201.73
75.87
Total
33571.53
3156.86
2550.62
2608.34
97.79
27550.63
23679.54
26428.28
89.60
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nominationblocks during January, 2021 was 1865.68MMSCM which is 9.02% lower than target and 9.10% lower when compared with January 2020. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-January, 2020-21 was 18410.0 MMSCM which is 8.32% and 7.81% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• Less Gas production from WO16 cluster due to delay in MOPU.
• Less than planned production from Vasistha / S1 wells in EOA due certain reservoir related issues.
• Less than planned production from new subsea wells in Bassein field due to delay in subsea umbilical connections/hook up jobs in view of Covid-19 implications.
1. Natural gas production by OILin the nomination block during January, 2021 was 211.94 MMSCM which is 1.66% higher than January, 2020 but 16.98% lower than monthly target. Cumulative natural gas production by OIL during April-January, 2020-21 was 2081.76 MMSCM which is 7.97% and 7.72% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low upliftment/demand of gas by the major customers.
• Bandhs /blockade by local people and associations after the Baghjan Blowout.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companiesin the PSC (production sharing contracts) regime during January,2021 was 473.0MMSCM which is 36.14% higher than the January, 2020 but 44.41% lowerthan monthly target. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-January, 2020-21 was 3187.77MMSCM which is 38.79% and 24.13% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/3 (Reliance Industries Ltd): Impact on project progress of KG-DWN-98/3 due to COVID 19 pandemic and adverse weather conditions.
• RJ-ON/6 (Focus Energy Limited): Less gas offtake by consumers.
• KG-DWN-98/2 (Oil & Natural Gas Corpn.): U3-B well is flowing less than the expected profile and delay in commissioning of wells of U1- field.
• KG-OSN-2001/3 (Oil & Natural Gas Corpn.): Production from Well D-7 was not commenced.
• Raniganj East (Essar Oil and Gas Exploration & Production Ltd): Production curtailed due to limited sales off-take and to avoid flaring.
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during January, 2021 was 21809.0 TMT which is 0.6% higher than the January, 2020 and 2.81% lower than the target for the month. Cumulative crude throughput during April-January, 2020-21 was182170.49 TMT which is 13.21% and 14.10% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of January, 2021 vis-à-vis January, 2020 are given at Annexure-III and Annexure-IV. Company-wise crude throughput for the month of January, 2021 and cumulatively for the period April-January, 2020-21vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
January (Month)
April-January (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
147377.43
13532.13
13204.07
12393.11
106.54
122870.38
102932.70
120285.43
85.57
IOCL
72400.04
6517.69
6278.12
5642.57
111.26
60587.14
51036.68
57959.01
88.06
BPCL
33000.00
2850.00
2893.31
2826.33
102.37
27600.00
20788.42
26166.09
79.45
HPCL
16999.28
1570.56
1438.94
1510.90
95.24
14641.48
13464.64
14150.26
95.15
CPCL
10290.00
920.00
917.46
946.86
96.90
8530.00
6521.75
8572.12
76.08
NRL
2549.86
218.27
248.84
151.52
164.23
2134.44
2239.35
1911.00
117.18
MRPL
12074.42
1450.00
1419.84
1305.84
108.73
9324.42
8815.80
11452.22
76.98
ONGC
63.83
5.61
7.56
9.10
83.10
52.90
66.06
74.75
88.38
JVs
14772.00
1428.00
1495.73
1807.39
82.76
12031.00
14019.61
16776.48
83.57
BORL
7800.00
660.00
694.44
706.46
98.30
6520.00
4986.03
6527.48
76.39
HMEL
6972.00
768.00
801.29
1100.93
72.78
5511.00
9033.58
10249.00
88.14
Private
89515.16
7478.69
7109.20
7478.69
95.06
75002.17
65218.19
75002.17
86.96
RIL
68894.99
5726.64
5564.40
5726.64
97.17
57702.27
51174.65
57702.27
88.69
NEL
20620.18
1752.05
1544.80
1752.05
88.17
17299.90
14043.54
17299.90
81.18
TOTAL
251664.61
22438.82
21809.00
21679.18
100.60
209903.55
182170.49
212064.08
85.90
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during January, 2021 was 13204.07TMT which is 6.54% higher when compared with January, 2020 but 2.42% lower than the target for the month.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-January, 2020-21 was 102932.70TMT which is 16.23% and 14.43% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL-Koyali: Crude processed regulated for low product demand due to COVID impact.
• IOCL-Digboi: Crude processed lower due to Delayed Coker Unit (DCU) unplanned decoking.
• IOCL-Panipat: Crude processed lower due Diesel Hydrodesulphurisation (DHDS) shutdown for catalyst replacement and low HSD demand.
• IOCL-Paradip: Crude processed lower due product demand and high Vacuum Gas Oil (VGO) stock.
• HPCL-Mumbai: Crude processed lower due to planned shutdown of secondary units Old Fluid Catalytic Cracking Unit (OFFCU) and New Fluid Catalytic Cracking​ Unit (NFCCU).
• HPCL-Visakh: Crude processed lower due to planned shutdown of secondary units Continuous Catalytic Reforming (CCR) and Diesel Hydrodesulphurisation (DHDS)
3.2 JV refineries’ crude oil processed during January, 2021 was 1495.73TMT which is 4.74% higher than the target for the month but 17.24% lower when compared with January, 2020. Cumulative crude throughput during April-January, 2020-21 was14019.61 TMT which is 16.53% higher than target for the period but16.43% lower when compare with the corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during January, 2021 was 7109.20TMT which is 4.94% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-January, 2020-21 was 65218.19 TMT which is 13.04% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during January, 2021 was 22173.16 TMT which is 4.78% lower than the target for the month and 2.55% lower when compared with January, 2020. Cumulative production during April-January, 2020-21 was 191244.01 TMT which is 11.31% and 12.36% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of January, 2021 and cumulatively for the period April-January, 2020-21 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petroleum Products
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
January (Month)
April-January (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
138753.95
12662.75
12536.37
11777.85
106.44
115673.58
97481.04
113564.34
85.84
IOCL
68760.50
6183.40
6126.82
5494.48
111.51
57510.90
49048.49
55278.26
88.73
BPCL
31319.00
2695.00
2684.05
2762.61
97.16
26200.00
19835.98
24996.52
79.35
HPCL
15914.53
1462.24
1420.09
1366.29
103.94
13702.28
12580.33
13150.01
95.67
CPCL
9527.02
855.28
825.11
863.87
95.51
7890.10
5955.69
7847.31
75.89
NRL
2554.46
220.10
252.95
130.83
193.34
2132.64
2267.67
1833.03
123.71
MRPL
10618.44
1241.46
1220.14
1152.48
105.87
8187.93
7729.59
10390.40
74.39
ONGC
60.00
5.27
7.21
7.29
98.96
49.73
63.29
68.81
91.98
JVs
13590.40
1318.48
1378.92
1684.08
81.88
11058.56
13002.12
15674.19
82.95
BORL
6958.40
588.48
598.49
645.25
92.75
5816.56
4368.42
5958.81
73.31
HMEL
6632.00
730.00
780.43
1038.83
75.13
5242.00
8633.70
9715.38
88.87
Private
102154.50
8897.23
7907.34
8897.23
88.87
84993.43
77209.90
84993.43
90.84
RIL
82374.12
7158.33
6429.86
7158.33
89.82
68393.99
63602.59
68393.99
92.99
NEL
19780.38
1738.90
1477.48
1738.90
84.97
16599.45
13607.31
16599.45
81.97
Total Refinery
254498.86
22878.46
21822.63
22359.16
97.60
211725.57
187693.06
214231.96
87.61
Fractionators
4523.28
407.98
350.53
394.24
88.91
3895.58
3550.95
3985.80
89.09
TOTAL
259022.13
23286.44
22173.16
22753.40
97.45
215621.15
191244.01
218217.76
87.64
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during January, 2021 was 21822.63 TMT which is 4.61% lower than the target for the month and 2.40% lower when compared with January, 2020. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-January, 2020-21 was 187693.06 TMT which is 11.35% and 12.39% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1.
2. Production of petroleum Products by Fractionators during January, 2021 was 350.53 TMT which is 14.08% lower than the target for the month and 11.09% lower when compared with January, 2020. Cumulative production by Fractionators during April-January, 2020-21 was 3550.95 TMT which is 8.85% and 10.91% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Click here to see Annexure-I
Click here to see Annexure-II
Click here to see Annexure-III
Click here to see Annexure-IV
Click here to see Annexure-V

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
জনুৱারী, ২০২১গী থাগী ওইবা প্রদক্সন রিপোর্ত, ২০২০
19 FEB 2021 6:01PM by PIB Imphal
. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা[১] অসি জনুৱারী ২০২১গী ওইনা তি.এম.তি. ২৫৭২.৬৯ পুথোকখি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদুদগী .৯৫% হন্থখি অমসুং জনুৱারী ২০২০গা চাংদম্নবদা .৬০% হন্থখি। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ২৫৫৫৪.৮৫নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা .৫৪% অমসুং ৫.৬১% হন্থখ্রে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। জনুৱারী, ২০২১দা য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা অমসুং মমাংগী চহী মতম অসিমক্তা পুথোকখিবা অদুগা এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী খেৎনবা অদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (তি.এম.তি.)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
জনুৱারী (থা)
এপ্রিল-জনুৱারী (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৬৮
১৭৭৫.৭৩
১৭১৫.৭৪
১৭৮৮.৯২
৯৫.৯১
১৭৫৮৩.৬৭
১৬৯২৪.৮৩
১৭১৭৫.৮৮
৯৮.৫৪
ও.আই.এল.
৩১২১.০০
২৬৯.৩৪
২৪২.৫৮
২৫৭.৫৫
৯৪.১৯
২৬০৩.৫৩
২৪৬৯.২৭
২৬১২.২৯
৯৪.৫৩
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৭৪৯.৯২
৬১৪.৩৭
৬৫০.৩০
৯৪.৪৮
৬৮৬৭.৫৭
৬১৬০.৭৫
৭২৮৪.১৬
৮৪.৫৮
অপুনবা
৩২৩১৭.৬৮
২৭৯৪.৯৯
২৫৭২.৬৯
২৬৯৬.৭৭
৯৫.৪০
২৭০৫৪.৭৭
২৫৫৫৪.৮৫
২৭০৭২.৩৪
৯৪.৩৯
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর-১: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
শোর্তফোলগী মরমশিংগা লোইননা য়ুনিৎ অমমমগী পুথোকপগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ১৭১৫.৭৪নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৩.৩৮% হন্থখি অমসুং জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবা মতমদা ৪.০৯% হন্থখ্রে। ও.এন.জি.সি.না জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ১৬৯২৪.৮৩নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩.৭৫% অমসুং ১.৪৬% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং/লোকদাউন্না মরম ওইরগা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধবিগী থবক থৌরমশিংদা অকাইবা থোকপনা এম.ও.পি.য়ুদা (সগর সমরৎ) থেংথরকপা অসিনা দবল্যু..-১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
• কোবিদ-১৯গী অপনবশিংনা মর ওইদুনা খোং শাবা লোইশিন্নবা ই.এস.পি.শিং (ইলেক্ত্রিকেল সবমর্সিবল পম্পশিং) ফংদবনা মর ওইরগা রত্না ফিল্দদা লৈবা অনৌবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা। হৌজিক্কী ওইনা রিগশিং ৱেল প্লেৎফোর্ম অনিদা দিপ্লোই তৌখি অমসুং খোঙশিং অদু ই.এস.পি.শিংগা লোইননা শাবা লোইশিল্লক্লি।
• কোবিদকী অপনবশিংনা মরম ওইরগা অনৌবা প্লেৎফোর্মশিং ইনস্তোল তৌবদা মখা তানা থেংথবনা ক্লস্তর-৮ দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী মখাদা থৌরাং তৌখিবা অনৌবা খোংশিংদা থেংথরকপা।
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ২৪২.৫৮নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ৯.৯৪% হেনগৎখ্রে অদুবু জনুৱারী, ২০২১গা চাংদম্নবদা ৫.৮১% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ২৪৬৯.২৭নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৫.১৬% অমসুং ৫.৪৭% হন্থখ্রে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• ৱার্কওভর ৱেলশিং, দ্রিলিং ৱেলশিং অমসুং অরিবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বদগী হন্থখিবা
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্ত) রেজিমদা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ৬১৪.৩৭নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ১৮.০৮% হন্থখ্রে অমসুং জনুৱারী, ২০২০দগী ৫.৫২% হন্থখ্রে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৬১৬০.৭৫নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১০.২৯% অমসুং ১৫.৪২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• আর.জে.- ও.এন.-৯০/১ (সি.ই.আই.এল.):মংগ্লা অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ততা থেংথরকপা অমসুং মংগ্লা ফিল্দদা তোঙান তোঙানবা খোঙ য়াদবা। পোলীমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত-অপতা থেংথবা (বাগ্যম অমসুং আইস্বারিয়া ফিল্দ)। এ.বি.ঐচ. ফীল্দদা স্তেজ-২গী খোঙ অনিদা হুক-অপ থেংথরকপা। সেতলাইৎ ফীল্দশিংদা হোঙশিংদা ফ্লো থিংবা। লোইননা তুকারম, কাম-১ অমসুং জি.এস.ভি. ফীল্দশিংদা খোঙ অমসুং সর্ফেস ফেসিলিতীশিংগী প্রোজেক্তশিংদা কোবিদ-১৯না অকাইবা পীবা।
• আর.এ.ভি.ভি.এ. (সি.ই.আই.এল.): পুথোক্লিবা খোঙশিংদগী পুথোকপা হন্থরকপা।
• বি-৮০ (হিন্দুস্তান ওইল এক্প্লোরেসন কম্পনী লিমিতেদ): কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ফীল্দ দেবেলপমেন্তগী থবক-থৌরমশিংদা লোইশিনবা মপুং ফাদবনা মরম ওইরগা পুথকপা হৌদবা।
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০৩/১ (সন পেত্রোকেমিকেল প্রাইবেৎ লিমিতেদ): কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা অনৌবা খোংশিংগী দ্রিলিং তৌবা অমসুং ক্রুদ তেকওফ হন্থবনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
• নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি জনুৱারী, ২০২১দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৫৫০.৬২ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৯.২০% হন্থখ্রে অমসুং দিসেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা .২১% হন্থখ্রে। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৩৬৭৯.৫৪নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৪.০৫% অমসুং ১০.৪০% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-II দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
জনুৱারী (থা)
এপ্রিল-জনুৱারী (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৩৯৮২.৯৮
২০৫০.৭৩
১৮৬৫.৬৮
২০৫২.৪২
৯০.৯০
২০০৮০.৭৫
১৮৪১০.০০
১৯৯৭০.৭০
৯২.১৯
ও.আই.এল.
২৭৬১.৭৩
২৫৫.২৭
২১১.৯৪
২০৮.৪৮
১০১.৬৬
২২৬২.১২
২০৮১.৭৬
২২৫৫.৮৫
৯২.২৮
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৮৫০.৮৬
৪৭৩.০০
৩৪৭.৪৪
১৩৬.১৪
৫২০৭.৭৬
৩১৮৭.৭৭
৪২০১.৭৩
৭৫.৮৭
অপুনবা
৩৩৫৭১.৫৩
৩১৫৬.৮৬
২৫৫০.৬২
২৬০৮.৩৪
৯৭.৭৯
২৭৫৫০.৬৩
২৩৬৭৯.৫৪
২৬৪২৮.২৮
৮৯.৬০
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৬৫.৬৮নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৯.০২% হন্থখ্রে অমসুং জনুৱারী, ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা ৭.০৪% হন্থখ্রে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৪১০.০নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৮.৩২% অমসুং ৭.৮১% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• মোবাইল ওফশোর প্রদক্সন য়ুনিৎ (এম.ও.পি.য়ু)তা থেংথরকপা মরম ওইরগা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা।
• ই.ও.এ.(ইস্তর্ন ওফশোর এসসেৎস)গী ভাসিস্থা/এস.১ খোঙদা সজর্বরগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী হন্থবা।
• কোবিদ-১৯গী অপনবশিংনা য়েংলগা সবসী অমবিলিকেল কন্নেক্সন/হুক অপকী থবকশিংনা মরম ওইদুনা বেসিন ফিল্দসা লৈবা অনৌবা দবসী ৱেলদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা অদু পুথোকপা হন্থবা।
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২১১.৯৪নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ১৬.৯৮% হন্থখ্রে অমসুং জনুৱারী ২০২০গা চাংদম্নবদা ১.৬৬% হেনগৎখ্রে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-জনুৱারী ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২০৮১.৭৬নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৭.৯৭% অমসুং ৭.৭২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• মরু ওইবা কস্তমরশিংনা গ্যাসকী অপলিফমেন্ত/দিমান্দ তৌবদা হন্থরকপা।
• বঘজান ব্লোআউদ , লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্তস) রেজিমদা জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৪৭৩.০নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ৪৪.৪১% হন্থখ্রে অমসুং জনুৱারী, ২০২০দগী ৩৬.১৪% হেনগৎখ্রে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩১৮৭.৭৭ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩৮.৭৯% অমসুং ২৪.১৩% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরি:
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩ (আর.আই.এল.): কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং নোংজু-নুংশাগী ফীভম ফত্তবনা মরম ওইরগা আর-ক্লস্তর (দি-৩৪) প্রোজেক্ত থেংথরকপা।
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (ও.এন.জি.সি.): য়ু৩-বি খোঙ অসি পান্নরম্বা প্রোআইলদগী হন্থরকপা অমসুং য়ু১-ফিল্দগী খোঙশিং কম্মিসন তৌবদা থেংথবা।
• কে.জি.-ও.এস.এন.-২০০১/৩ (ও.এন.জি.সি.): দি-৭ খোঙদা পুথোকপা হৌখিদবা।
• রনিগঞ্জ ইস্ত (ই.এস.এস.এ.আর.): জি.এ.আই.এল. পাইপলাইন্দা থেংথরকপা অমসুং অকক্নবা সেল্স ওফ-তেক অমসুং ফ্রেরিং তৌদনবা হোৎনবনা পুথোকপদা অপনবা পীখি।
. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি জনুৱারী, ২০২১দা তি.এম.তি. ২১৮০৯.০ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী .৮১% হন্থরে অদুবু জনুৱারী ২০২০গা চাংদম্নবদা .৬% হেনগৎখ্রে। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি ১৮২১৭০.৪৯ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৩.২১% অমসুং ১৪.১০% তারে। জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা দিসেম্বর, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সরs-III অমসুং এনেক্সরs -IVদা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
জনুৱারী (থা)
এপ্রিল-জনুৱারী (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৭৩৭৭.৪৩
১৩৫৩২.১৩
১৩২০৪.০৭
১২৩৯৩.১১
১০৬.৫৪
১২২৮৭০.৩৮
১০২৯৩২.৭০
১২০২৮৫.৪৩
৮৫.৫৭
আই.ও.সি.এল.
৭২৪০০.০৪
৬৫১৭.৬৯
৬২৭৮.১২
৫৬৪২.৫৭
১১১.২৬
৬০৫৮৭.১৪
৫১০৩৬.৬৮
৫৭৯৫৯.০১
৮৮.০৬
বি.পি.সি.এল.
৩৩০০০.০০
২৮৫০.০০
২৮৯৩.৩১
২৮২৬.৩৩
১০২.৩৭
২৭৬০০.০০
২০৭৮৮.৪২
২৬১৬৬.০৯
৭৯.৪৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৯৯৯.২৮
১৫৭০.৫৬
১৪৩৮.৯৪
১৫১০.৯০
৯৫.২৪
১৪৬৪১.৪৮
১৩৪৬৪.৬৪
১৪১৫০.২৬
৯৫.১৫
সি.পি.সি.এল.
১০২৯০.০০
৯২০.০০
৯১৭.৪৬
৯৪৬.৮৬
৯৬.৯০
৮৫৩০.০০
৬৫২১.৭৫
৮৫৭২.১২
৭৬.০৮
এন.আর.এল.
২৫৪৯.৮৬
২১৮.২৭
২৪৮.৮৪
১৫১.৫২
১৬৪.২৩
২১৩৪.৪৪
২২৩৯.৩৫
১৯১১.০০
১১৭.১৮
এম.আর.পি.এল.
১২০৭৪.৪২
১৪৫০.০০
১৪১৯.৮৪
১৩০৫.৮৪
১০৮.৭৩
৯৩২৪.৪২
৮৮১৫.৮০
১১৪৫২.২২
৭৬.৯৮
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৭.৫৬
৯.১০
৮৩.১০
৫২.৯০
৬৬.০৬
৭৪.৭৫
৮৮.৩৮
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১৪২৮.০০
১৪৯৫.৭৩
১৮০৭.৩৯
৮২.৭৬
১২০৩১.০০
১৪০১৯.৬১
১৬৭৭৬.৪৮
৮৩.৫৭
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৬৯৪.৪৪
৭০৬.৪৬
৯৮.৩০
৬৫২০.০০
৪৯৮৬.০৩
৬৫২৭.৪৮
৭৬.৩৯
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৭৬৮.০০
৮০১.২৯
১১০০.৯৩
৭২.৭৮
৫৫১১.০০
৯০৩৩.৫৮
১০২৪৯.০০
৮৮.১৪
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৪৭৮.৬৯
৭১০৯.২০
৭৪৭৮.৬৯
৯৫.০৬
৭৫০০২.১৭
৬৫২১৮.১৯
৭৫০০২.১৭
৮৬.৯৬
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৭২৬.৬৪
৫৫৬৪.৪০
৫৭২৬.৬৪
৯৭.১৭
৫৭৭০২.২৭
৫১১৭৪.৬৫
৫৭৭০২.২৭
৮৮.৬৯
এন.ই.এল.
২০৬২০.১৮
১৭৫২.০৫
১৫৪৪.৮০
১৭৫২.০৫
৮৮.১৭
১৭২৯৯.৯০
১৪০৪৩.৫৪
১৭২৯৯.৯০
৮১.১৮
অপুনবা
২৫১৬৬৪.৬১
২২৪৩৮.৮২
২১৮০৯.০০
২১৬৭৯.১৮
১০০.৬০
২০৯৯০৩.৫৫
১৮২১৭০.৪৯
২১২০৬৪.০৮
৮৫.৯০
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
.১ সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা তি.এম.তি. ১৩২০৪.০৭নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী .৪২% হন্থরে অদুবু জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবা মতমদা .৫৪% হেনগৎখ্রে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ১০২৯৩২.৭০নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৬.২৩% অমসুং ১৪.৪৩% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• আই.ও.সি.এল.- কোয়ালি: কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা লো প্রদক্তকীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোই: দিলে কোকর য়ুনিৎ (দি.সি.য়ু.) থৌরাং তৌদনা দিকোকিং তৌবনা মরম ওইদুনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- পনিপৎ : কেতেলিস্ত শিন্দোক্নবা দিজল হাইদ্রোদিসল্ফ্যুরাইজেসন (দি.ঐচ.দি.এস.) অসি থোং লোনখিবা অমসুং ঐচ.এস.দি. দিমেন্দ হন্থবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- পরাদিপ: প্রদক্ত দিমান্দ অমসুং ভেক্যুম গ্যাস ওইল (ভি.জি.ও.) স্তোক ৱাংবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• ঐচ.পি.সি.এল.-মুম্বাই: সেকেন্দরী য়ুনিৎশিংগী ওল্দ ফ্ল্যুদ কেতলাইতিক ক্রেকিং য়ুনিৎ (ও.এফ.এফ.সি.য়ু.) অমসুং ফ্ল্যুদ কেতলাইতিক ক্রেকিং য়ুনিৎ (এন.এফ.এফ.সি.য়ু.) থৌরাং তৌরগা থিংজিনবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• ঐচ.পি.সি.এল.-বাইজাগ: সেকেন্দরী য়ুনিৎশিংগী কন্তিন্যুয়স কেতলাইতিক রিফোর্মিং (সি.সি.আর.) অমসুং দিজল হাইদ্রোদিসল্ফ্যুরাইজেসন (দি.ঐচ.দি.এস.) থৌরাং তৌরগান থিংজিনবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবা অসি জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা তি.এম.তি ১৪৯৫.৭৩নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী .৭৪% হেনগৎলে অদুবু জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবা মতমদা ১৭.২৪% হন্থখি। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ১৪০১৯.৬১নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৮.১২% হেনগৎলে অমসুং ১৬.৪৩% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবা অসি জনুৱারী, ২০২১গী মনুংদা তি.এম.তি. ৭১০৯.২০নি হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী .৯৪% হন্থরে। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৬৫২১৮.১৯নি, হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৩.০৪% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা তি.এম.তি. ২২১৭৩.১৬ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী .৭৮% হন্থরে অদুবু জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবদা .৫৫% হন্থরে। এপ্রিল- জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৯১২৪৪.০১নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১১.৩১% অমসুং ১২.৩৬% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর-V দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত জনুৱারী, ২০২১দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- জনুৱারী, ২০২১গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
জনুৱারী (থা)
এপ্রিল - জনুৱারী (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৮৭৫৩.৯৫
১২৬৬২.৭৫
১২৫৩৬.৩৭
১১৭৭৭.৮৫
১০৬.৪৪
১১৫৬৭৩.৫৮
৯৭৪৮১.০৪
১১৩৫৬৪.৩৪
৮৫.৮৪
আই.ও.সি.এল.
৬৮৭৬০.৫০
৬১৮৩.৪০
৬১২৬.৮২
৫৪৯৪.৪৮
১১১.৫১
৫৭৫১০.৯০
৪৯০৪৮.৪৯
৫৫২৭৮.২৬
৮৮.৭৩
বি.পি.সি.এল.
৩১৩১৯.০০
২৬৯৫.০০
২৬৮৪.০৫
২৭৬২.৬১
৯৭.১৬
২৬২০০.০০
১৯৮৩৫.৯৮
২৪৯৯৬.৫২
৭৯.৩৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৫৯১৪.৫৩
১৪৬২.২৪
১৪২০.০৯
১৩৬৬.২৯
১০৩.৯৪
১৩৭০২.২৮
১২৫৮০.৩৩
১৩১৫০.০১
৯৫.৬৭
সি.পি.সি.এল.
৯৫২৭.০২
৮৫৫.২৮
৮২৫.১১
৮৬৩.৮৭
৯৫.৫১
৭৮৯০.১০
৫৯৫৫.৬৯
৭৮৪৭.৩১
৭৫.৮৯
এন.আর.এল.
২৫৫৪.৪৬
২২০.১০
২৫২.৯৫
১৩০.৮৩
১৯৩.৩৪
২১৩২.৬৪
২২৬৭.৬৭
১৮৩৩.০৩
১২৩.৭১
এম.আর.পি.এল.
১০৬১৮.৪৪
১২৪১.৪৬
১২২০.১৪
১১৫২.৪৮
১০৫.৮৭
৮১৮৭.৯৩
৭৭২৯.৫৯
১০৩৯০.৪০
৭৪.৩৯
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৭.২১
৭.২৯
৯৮.৯৬
৪৯.৭৩
৬৩.২৯
৬৮.৮১
৯১.৯৮
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১৩১৮.৪৮
১৩৭৮.৯২
১৬৮৪.০৮
৮১.৮৮
১১০৫৮.৫৬
১৩০০২.১২
১৫৬৭৪.১৯
৮২.৯৫
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৮৮.৪৮
৫৯৮.৪৯
৬৪৫.২৫
৯২.৭৫
৫৮১৬.৫৬
৪৩৬৮.৪২
৫৯৫৮.৮১
৭৩.৩১
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৭৩০.০০
৭৮০.৪৩
১০৩৮.৮৩
৭৫.১৩
৫২৪২.০০
৮৬৩৩.৭০
৯৭১৫.৩৮
৮৮.৮৭
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৮৯৭.২৩
৭৯০৭.৩৪
৮৮৯৭.২৩
৮৮.৮৭
৮৪৯৯৩.৪৩
৭৭২০৯.৯০
৮৪৯৯৩.৪৩
৯০.৮৪
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৭১৫৮.৩৩
৬৪২৯.৮৬
৭১৫৮.৩৩
৮৯.৮২
৬৮৩৯৩.৯৯
৬৩৬০২.৫৯
৬৮৩৯৩.৯৯
৯২.৯৯
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৭৩৮.৯০
১৪৭৭.৪৮
১৭৩৮.৯০
৮৪.৯৭
১৬৫৯৯.৪৫
১৩৬০৭.৩১
১৬৫৯৯.৪৫
৮১.৯৭
অপুনবা রিফাইনরীশিং
২৫৪৪৯৮.৮৬
২২৮৭৮.৪৬
২১৮২২.৬৩
২২৩৫৯.১৬
৯৭.৬০
২১১৭২৫.৫৭
১৮৭৬৯৩.০৬
২১৪২৩১.৯৬
৮৭.৬১
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫২৩.২৮
৪০৭.৯৮
৩৫০.৫৩
৩৯৪.২৪
৮৮.৯১
৩৮৯৫.৫৮
৩৫৫০.৯৫
৩৯৮৫.৮০
৮৯.০৯
অপুনবা
২৫৯০২২.১৩
২৩২৮৬.৪৪
২২১৭৩.১৬
২২৭৫৩.৪০
৯৭.৪৫
২১৫৬২১.১৫
১৯১২৪৪.০১
২১৮২১৭.৭৬
৮৭.৬৪
খঙজিনগদবাঃ ১. রাউন্দিং তৌবনা মরম ওইরগা অপুনবা অসি তেলী তৌদবা য়াই। *: প্রোবিজনেল
. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা তি.এম.তি. ২১৮২২.৬৩ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৪.৬১% হন্থখি অদুবু জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবদা ২.৪০% হন্থরে। এপ্রিল-জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৮৭৬৯৩.০৬নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১১.৩৫% অমসুং ১২.৩৯% তারে।
. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা তি.এম.তি. ৩৫০.৫৩ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৪.০৮% হন্থরে অমসুং জনুৱারী, ২০২০গা চাংদম্নবদা ১১.০৯% হন্থরে। এপ্রিল- জনুৱারী, ২০২১গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ৩৫৫০.৯৫নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা .৮৫% অমসুং ১০.৯১% তারে।
এনেক্সর-I য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর-II য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর-III য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর-IV য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর-V য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু