Ministry of Finance
Union Budget 2022-23 to be presented on 1st February, 2022 in Paperless form
To mark the final stage of Union Budget making process, sweets provided to core staff due for “lock-in” at their work workplace instead of Halwa ceremony due to ongoing Pandemic and health safety concerns
Union Budget 2022-23 will be available on Mobile App after it is presented in Parliament
“Union Budget Mobile App” to provide easy and quick access to Union Budget information to all stakeholders
Mobile App is bilingual (English & Hindi) and is available on both Android and iOS platforms
Mobile App can be downloaded from the Union Budget Web Portal (www.indiabudget.gov.in)
All Budget documents will also be available for download on Union Budget Web Portal
27 JAN 2022 6:53PM by PIB Delhi
The Union Budget 2022-23 is to be presented by the Union Finance & Corporate Affairs Minister Smt. Nirmala Sitharaman on 1st February, 2022 in Paperless form.
To mark the final stage of the Union Budget making process, sweets were provided to the core staff due to undergo “lock-in” at their workplaces, instead of a customary Halwa ceremony every year in view of the prevailing pandemic situation and the need to observe health safety protocols.
To maintain the secrecy of Budget, there is a “lock-in” of the officials involved in making the Budget. Budget Press, situated inside North Block, houses all officials in the period leading up to the presentation of the Union Budget. These officers and staff will come in contact with their near and dear ones only after the Budget is presented by the Union Finance Minister in the Parliament.
In a historic move, the Union Budget of 2021-22 was delivered in paperless form for the first time. A “Union Budget Mobile App” was also launched for hassle-free access of Budget documents by Members of Parliament (MPs) and the general public. The Union Budget 2022-23 would also be available on the Mobile App after the process of Budget presentation has been completed on 1st February 2022 in the Parliament.
The mobile App allows complete access to 14 Union Budget documents, including the Budget Speech, Annual Financial Statement (commonly known as Budget), Demand for Grants (DG), Finance Bill etc. as prescribed by the Constitution. The mobile app is bilingual (English & Hindi) and is available on both Android and iOS platforms.
The App can also be downloaded from the Union Budget Web Portal (www.indiabudget.gov.in). The budget documents will also be available for download by the general public on Union Budget Web Portal (www.indiabudget.gov.in).

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারী ১, ২০২২দা কেন্দ্রগী বজেদ ২০২২-২৩ অসি পেপরলেস ফোর্মদা পুথোক্কনি
য়ুনিয়ন বজেৎ শেম্বগী থৌওংগী অরোইবা তাঙ্কক য়ৌরকপা অসি পাঙথোকপা ওইনা হৌজিক মায়োক্নরিবা লাইচৎ অমদি হেল্থ সেফতীনা মরম ওইরগা হলৱা সেরমনীগী মহুৎ মখোয়গী থবক মফমদা “লোক-ইন” তৌরিবা মরু ওইবা স্তাফতা অথুম-অহাও পীখ্রে
কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২২-২৩ অসি পার্লিয়ামেন্তদা পুথোক্লবা মতুংদা মোবাইল এপ্তা ফংবীগনি
“য়ুনিয়ন বজেৎ মোবাইল এপ” অসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা কেন্দ্রগী বজেৎকী ই-পাও লাইনা অমসুং থুনা ফংহল্লগনি
মোবাইল এপ অসি বাইলিঙ্গুএল (ইংলিশ অমসুং হিন্দী) ওই অমসুং এন্দ্রোইদ অমদি আই.ও.এস. প্লেৎফোর্মশিংদা ফংবীগনি
মোবাইল এপ অসি কেন্দ্রগী বজেৎকী ৱেব পোর্তেলদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি (www.indiabudget.gov.in)
বজেৎকী চেরোল পুম্নমক কেন্দ্রগী বজেৎকী ৱেব পোর্তেলদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি
27 JAN 2022 6:53PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২২-২৩ অসি পেপরলেস ফোর্মদা ফেব্রুৱারী ১, ২০২২দা কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না পুথোক্কনি।
কেন্দ্রগী বজেৎ শেম্বগী থৌওংগী অরোইবা তাঙ্কক য়ৌরকপা অসি পালন তৌবা ওইনা, হৌজিক মায়োক্নরিবা লাইচৎকী ফীভম অসি য়েংলগা অমদি হেল্থ সেফতী প্রোতোকোলশিং ঙাকপগী মথৌ তাবনা চহি খুদিংগী পাঙথোকপা হলৱা সেরমনীগী মহুৎ মখোয়গী থবক মফমদা “লোক-ইন” তৌদুনা লাকখিবা মরু ওইবা স্তাফতা অথুম-অহাও পীখি।
বজেৎকী অরোন-অথুপ ঙাক্তুনা থম্নবা, বজেৎ শেম্বদা য়াওবা ওফিসিএলশিং অসি “লোক-ইন” তৌদুনা থমখি। নোর্থ ব্লোক মনুংদা লৈরিবা বজেৎ প্রেস অসিদা কেন্দ্রগী বজেৎকী প্রজেন্তেসন শেম্বগী মতম অদুদা ওফিসিএল পুম্নমক লৈহনখি। পার্লিয়ামেন্তদা কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা বজেৎ অদি পুথোক্লবা মতুংদতা হায়রিবা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফ অসিনা মখোয়গী ইমুং-মনুংশিংগা উনবা য়াগনি।
পুৱারী ওইরবা খোঙথাং অমদা ২০২১-২২গী কেন্দ্রগী বজেৎ অসি অহানবা ওইনা পেপরলেস ফোর্মদা পুথোক্কনি। মেম্বর্স ওফ পার্লিয়ামেন্ত (এম.পি.শিং) অমসুং প্রজা মীয়াম্না বজেৎকী চেরোলশিং অসি লাইনা এক্সেস তৌবা য়ান্নবা “য়ুনিয়ন বজেৎ মোবাইল এপ”সু লোঞ্চ তৌখ্রে। কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২২-২৩ অসি পার্লিয়ামেন্তদা ফেব্রুৱারী ১, ২০২২দা বজেৎ পুথোকপগী থৌওং মপুং ফানা লোইখ্রবা মতুংদা মোবাইল এপ অসিদা ফংলগনি।
মোবাইল এপ অসিনা সংবিধান্না অয়াবা পীরিবা বজেৎকী ৱারোল, এন্যুএল ফাইনান্সিএল স্তেৎমেন্ত (বজেৎ হায়না খঙনবা), দিমান্দ ফোর গ্রান্তস (দি.জি.), ফাইনান্স বিল অসিনচিংবা য়াওনা কেন্দ্রগী বজেৎকী চেরোল ১৪ অসি মপুং ফানা এক্সেস তৌবা য়াহনগনি। মোবাইল এপ অসি বাইলিঙ্গুএল (ইংলিশ অমসুং হিন্দী) ওই অমসুং এন্দ্রোইদ অমদি আই.ও.এস. প্লেৎফোর্মশিংদা ফংবীগনি
এপ অসি কেন্দ্রগী বজেৎকী ৱেব পোর্তেলদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি (www.indiabudget.gov.in)। বজেৎকী ৱারোল অসি কেন্দ্রগী বজেৎকী ৱেব পোর্তেলদগী মীচম মীয়াম্না দাউনলোদ তৌবসু য়াগনি (www.indiabudget.gov.in)।