Ministry of Finance
GST Revenue collection for April 2022 highest ever at Rs 1.68 lakh crore
Gross GST collection in April 2022 is all time high, Rs 25,000 crore more than the next highest collection of Rs. 1,42,095 crore, just last month
01 MAY 2022 12:31PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of April, 2022 is Rs 1,67,540 crore of which CGST is Rs 33,159 crore, SGST is Rs 41,793 crore, IGST is Rs 81,939 crore (including Rs 36,705 crore collected on import of goods) and cess is Rs 10,649 crore (including Rs 857 crore collected on import of goods).
The gross GST collection in April 2022 is all time high, Rs 25,000 crore more than the next highest collection of Rs. 1,42,095 crore, just last month.
The government has settled Rs 33,423 crore to CGST and Rs 26962 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of April 2022 after regular settlement is Rs 66,582 crore for CGST and Rs 68,755 crore for the SGST.
The revenues for the month of April 2022 are 20% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 30% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 17% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
For the first time gross GST collection has crossed Rs 1.5 lakh crore mark. Total number of e-way bills generated in the month of March 2022 was 7.7 crore, which is 13% higher than 6.8 crore e-way bills generated in the month of February 2022, which reflects recovery of business activity at faster pace.
Month of April 2022 saw the highest ever tax collection in a single day on 20th April 2022 and highest collection during an hour, during 4 PM to 5PM on that day. On 20th April 2022, Rs 57,847 crore was paid through 9.58 lakh transactions and during 4-5 PM, almost Rs 8,000 crore was paid through 88,000 transactions. The highest single day payment last year (on the same date) was Rs 48,000 crore through 7.22 lakh transactions and highest one hour collection (2-3PM on the same date last year) was Rs 6,400 crore through 65,000 transactions.
During April 2022, 1.06 crore GST returns in GSTR-3B were filed, of which 97 lakh pertained to the month of March 2022, as compared to total 92 lakh returns filed during April 2021. Similarly, during April 2022, 1.05 crore statements of invoices issued in GSTR-1 were filed. Till end of the month, the filing percentage for GSTR-3B in April 2022 was 84.7% as compared to 78.3% in April 2021 and the filing percentage for GSTR-1 in April 2022 was 83.11% as compared to 73.9% in April 2021.
This shows clear improvement in the compliance behaviour, which has been a result of various measures taken by the tax administration to nudge taxpayers to file returns timely, to making compliance easier and smoother and strict enforcement action taken against errant taxpayers identified based on data analytics and artificial intelligence.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of April 2022 as compared to April 2021.
State-wise growth of GST Revenues during April 2022
State
Apr-21
Apr-22
Growth
Jammu and Kashmir
509
560
10%
Himachal Pradesh
764
817
7%
Punjab
1,924
1,994
4%
Chandigarh
203
249
22%
Uttarakhand
1,422
1,887
33%
Haryana
6,658
8,197
23%
Delhi
5,053
5,871
16%
Rajasthan
3,820
4,547
19%
Uttar Pradesh
7,355
8,534
16%
Bihar
1,508
1,471
-2%
Sikkim
258
264
2%
Arunachal Pradesh
103
196
90%
Nagaland
52
68
32%
Manipur
103
69
-33%
Mizoram
57
46
-19%
Tripura
110
107
-3%
Meghalaya
206
227
10%
Assam
1,151
1,313
14%
West Bengal
5,236
5,644
8%
Jharkhand
2,956
3,100
5%
Odisha
3,849
4,910
28%
Chattisgarh
2,673
2,977
11%
Madhya Pradesh
3,050
3,339
9%
Gujarat
9,632
11,264
17%
Daman and Diu
1
0
-78%
Dadra and Nagar Haveli
292
381
30%
Maharashtra
22,013
27,495
25%
Karnataka
9,955
11,820
19%
Goa
401
470
17%
Lakshadweep
4
3
-18%
Kerala
2,466
2,689
9%
Tamil Nadu
8,849
9,724
10%
Puducherry
169
206
21%
Andaman and Nicobar Islands
61
87
44%
Telangana
4,262
4,955
16%
Andhra Pradesh
3,345
4,067
22%
Ladakh
31
47
53%
Other Territory
159
216
36%
Center Jurisdiction
142
167
17%
Grand Total
1,10,804
1,29,978
17%

শেল-থুম মন্ত্রালয়
২০২২গী এপ্রিলগীদমক্তা জি.এস.তি. রেভেন্যু কলেক্সনদা হৌজিক ফাওবদা খ্বাইদগি ৱাংনা লুপা করোর লাখ ১.৬৮ ওইখি
২০২২গী এপ্রিলদা গ্রোস জি.এস.তি. কলেক্সন অসি হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি, মসিগী মথংদা খ্বাইদগী ৱাংবা কলেক্সন লুপা করোর ১.৪২,০৯৫ অসিদগী মমাং থাদা লুপা করোর ২৫,০০০ হেনখি
01 MAY 2022 12:31PM by PIB Imphal
২০২২গী এপ্রিলগী থাদা খোমগৎলকখিবা জি.এস.তি. রেভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৬৭,৫৪০ ওইখি, মসিদা সি.জি.এস.তি. লুপা করোর ৩৩,১৫১ নি, এস.জি.এস.তি. লুপা করোর ৪১,৭৯৩, আই.জি.এস.তি. লুপা করোর ৮১,৯৩৯ (পোৎচৈশিং ইমপোর্ত তৌবদা খোমগৎখিবা লুপা করোর ৩৬,৭০৫ য়াওনা) অমসুং সেস লুপা করোর ১০,৬৪৯ (পোৎচৈ ইমপোর্ত তৌবদা খোমগৎখিবা লুপা করোর ৮৫৭ য়াওনা )।
২০২২গী এপ্রিলদা গ্রোস জি.এস.তি. কলেক্সন অসি হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি, মসিগী মথংদা খ্বাইদগী ৱাংবা কলেক্সন লুপা করোর ১.৪২,০৯৫ অসিদগী মমাং থাদা লুপা করোর ২৫,০০০ হেনখি। মমাং থা খক্তদা, মসিগী মথংদা খ্বাইদগী ৱাংবা কলেক্সন লুপা করোর ১,৮৪,০৯৫দগী লুপা করোর ২৫,০০০ হেনখি।
সরকার অসিনা সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ৩৩,৪২৩ অমসুং আই.জি.এস.তি.দগী এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৬৯৬২ সেতল তৌখি। রেগুলর সেতলমেন্তকী মতুংদা ২০২২গী এপ্রিলগী থাদা সন্তর অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবআ রেভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গীদমক্ত আলুপআ করোর ৬৬,৫৮২ অমসুং এস.জি.এস.তি.গীদমক্তা লুপা করোর ৬৮,৭৫৫ ওইখি।
২০২২গী এপ্রিল থাগী রেভেন্যু অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাদা লাকখিবা জি.এস.তি. রেভেন্যু অদুদগী ২০% হেন্না ৱাংখি। থা অদুদা পোৎচৈশিং ইমপোর্ত তৌখিবা অদুদগী লাকখিবা রেভেন্যুশিং অদু ৩০% হেন্না ৱাংখি অমসুং দোমেস্তিক ত্রান্সেক্সনশিংদগী লাকখিবা রেভেন্যু (সার্বিসশিংগী ইমপোর্ত য়াওনা) অদুনা মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা থাদা মসিগী সোর্সশিং অসিদগী লাকখিবা রেভেন্যুশিং অদুদগী ১৭% হেন্না ৱাংখি।
অহানবা ওইনা গ্রোস জি.এস.তি. কলেক্সন অসি লুপা করোর লাখ ১.৫গী তাঙ্কক লানখ্রে। ২০২গী মার্চ থাদা জেনরেত তৌখিবা ই-ৱে বিলশিং অদুগী আপুনবআ মীশং অদু ২০২২গী মার্চ থাদা লুপা করোর ৭.৭ ওইখি, হায়রিবা অসি ২০২২গী ফেব্রৱারী থাদা জেনরেত তৌখিবা লুপা করোর ৬.৮কী ই-ৱে বিলশিং অদুদগী ১৩% হেন্না ৱাংখি, মসিনা বিজনেস এক্তিবিতীশিং খোংজেল য়াংনা ফগৎলকখিবা অদুগী মমী তাখি।
২০২২গী এপ্রিল থাদা ২০২২গী এপ্রিল ২১দা নোংমা খক্তদা তেক্স খ্বাইদগী য়াম্না খোমগৎখি অমসুং নুমিৎ অদুদা নুমিদাংৱাইরমগী পুং ৪দগী পুং ৫ ফাওবগী মনুংদা, পুং অমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না খোমগৎখি। ২০২২গী এপ্রিল ২০দা, লুপা করোর ৫৭,৮৪৭ অইস ত্রান্সেক্সন লাখ ৯.৫৮গী খুত্থাংদা থিখি, ত্রান্সেক্সন ৮৮,০০০গী খুত্থাংদা লুপা করোর ৮,০০০ ময়া নক্না থিখি। মমাংগী চহিদা নোংম খক্তদা (চপ মান্নবা তাংদা) খ্বাইদগী য়াম্না পেমেন্ত তৌখিবা অসি ত্রান্সেক্সন লাখ ৭.২২গী খুত্থাংদা লুপা করোর ৪৮,০০০ ওইখি অমসুং পুং অমদা খ্বাইদগী য়াম্না খোমগৎখিবা (মমাং চহিগী নুমিৎ চপ মান্নবা নুমিৎ অদুমক্তদা নুংথিলগী ২-৩) অসি ত্রান্সেক্সন ৬৫,০০০কী খুত্থাংদা লুপা করোর ৬,৪০০ ওইখি।
২০২১গী এপ্রিলদা ফাইল তৌখিবা ১২ লাখ রিতর্নস অদুগা চাংদম্নবদা, ২০২২গী এপ্রিলদা, জি.এস.তি.আর.-৩বি.দা জি.এস.তি. রিতর্নস করোর ১.০৬ ফাইল তৌখি, মসিগী মনুংদা লাখ ৯৭না ২০২২গী মর্চ থাগা মরী লৈনৈ। অসিগা চপ মান্ননা ২০২২গী এপ্রিলদা, জি.এস.তি.আর.-১দা ইশু তৌখিবা ইনভোইসশিংগী স্তেতমেন্ত করোর ১.০৫ ফাইল তৌখি। থা লোইশিল্লকপা ফাওবদা, ২০২১গী এপ্রিলদা ৯৮.৩% ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২গী এপ্রিলদা জি.এস.তি.আর.-৩বি.গীদমক্তা ফাইলিং পর্সেন্তেজ অসি ৮৪.৭% ওইখি অমসুং ২০২১গী এপ্রিলদা ওইখিবা ৭৩.৯% অদুগা চাংদম্নবদা ২০২২গী এপ্রিলদা জি.এস.তি.আর.-১গী ফাইলিং পর্সেন্তেজ অসি ৮৩.১১% ওইখি।
মসিনা কমপ্লাইন্স বেহেবিয়রদা ময়েক শেংনা ফগৎলকপা অদু উৎলি, হায়রিবা অসি তেক্স এদমিনিস্ত্রেশন্না তেক্সপেয়রশিংদা রিতর্নসশিং মতম চানা ফাইল তৌনবা তেক্সপেয়রশিং তকশিন্নবা লৌখৎখিবা পাম্বৈশিং, কমপ্লাইন্সপু লাইহনবা অমসুং কোমহনবা অমসুং দেতা এনালিতিক্স অমসুং আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্সতা য়ুমফম ওইরগা মশক খঙদোক্লবা মথোং হুক্তবা তেক্সপেবরশিং অদুগী মায়োক্তা লৌখৎখিবা অহকপা এনফোর্সমেন্ত এক্সনগী ফলনি।
মখাগী চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী গ্রোস জি.এস.তি. রেভেন্যুশিংদা ত্রেন্দশিং উৎলি। তেবল অসিনা ২০২১গী এপ্রিলগা চাংদম্নবদা ২০২২গী এপ্রিল থাগী মনুংদা রাজ্য খুদিংমক্না খোমগৎলকখিবা জি.এস.তি.গী মশিং অদু রাজ্যশিংগী মতুং ইন্না পীরি।
এপ্রিল ২০২২গী মনুংদা জি.এস.তি. রেভন্যুশিংগী রাজ্যগী মতুং ইন্না লৈখিবা গ্রোথ
রাজ্য
এপ্রিল-২১
এপ্রিল -২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৫০৯
৫৬০
১০%
হিমাচল প্রদেশ
৭৬৪
৮১৭
৭%
পঞ্জাব
১,৯২৪
১,৯৯৪
৪%
চন্দিগর
২০৩
২৪৯
২২%
উত্তরাখন্দ
১,৪২২
১,৮৮৭
৩৩%
হরিয়ানা
৬,৬৫৮
৮,১৯৭
২৩%
দিল্লী
৫,০৫৩
৫,৮৭১
১৬%
রাজস্থান
৩,৮২০
৪,৫৪৭
১৯%
উত্তর প্রদেশ
৭,৩৫৫
৮,৫৩৪
১৬%
বিহার
১,৫০৮
১,৪৭১
-২%
সিক্কিম
২৫৮
২৬৪
২%
অরুনাচল প্রদেশ
১০৩
১৯৬
৯০%
নাগালেন্দ
৫২
৬৮
৩২%
মনিপুর
১০৩
৬৯
-৩৩%
মিজোরাম
৫৭
৪৬
-১৯%
ত্রিপুরা
১১০
১০৭
-৩%
মেঘালয়া
২০৬
২২৭
১০%
অসাম
১,১৫১
১,৩১৩
১৪%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,২৩৬
৫,৬৪৪
৮%
ঝারখন্দ
২,৯৫৬
৩,১০০
৫%
ওরিশা
৩,৮৪৯
৪,৯১০
২৮%
ছত্তিসগর
২,৬৭৩
২,৯৭৭
১১%
মধ্য প্রদেশ
৩,০৫০
৩,৩৩৯
৯%
গুজরাত
৯,৬৩২
১১,২৬৪
১৭%
দামন অমসুং দ্যু
-৭৮%
দাদ্রা অমসুং নাগর হভেলি
২৯২
৩৮১
৩০%
মহারাস্ত্র
২২,০১৩
২৭,৪৯৫
২৫%
কর্নাতকা
৯,৯৫৫
১১,৮২০
১৯%
গোৱা
৪০১
৪৭০
১৭%
লক্সাদ্বীপ
-১৮%
কেরলা
২,৪৬৬
২,৬৮৯
৯%
তামিল নাদু
৮,৮৪৯
৯,৭২৪
১০%
পুদুচেরী
১৬৯
২০৬
২১%
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৬১
৮৭
৪৪%
তেলঙ্গনা
৪,২৬২
৪,৯৫৫
১৬%
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৩৪৫
৪,০৬৭
২২%
লদাখ
৩১
৪৭
৫৩%
অতোপ্পা তেরিতোরী
১৫৯
২১৬
৩৬%
সেন্তর জুরিস্দিক্সন
১৪২
১৬৭
১৭%
পুল্লপকী অপুনবা
,১০,৮০৪
,২৯,৯৭৮
১৭%