Ministry of Finance
Ministry of Finance (MoF) & Ministry of Corporate Affairs (MCA) kick off Iconic Week celebrations with Curtain Raiser Press Conference
Finance Secretary releases ‘Thank You’ (Shukriya) song celebrating the unsung heroes of the financial system in battle against COVID-19 Pandemic
30 MAY 2022 2:47PM by PIB Delhi
Ministry of Finance and Ministry of Corporate Affairs today held a Curtain Raiser press conference of their ‘Iconic Week’ celebrations as part of the ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ (AKAM) during the week of 6th to 11th June, 2022.
Prime Minister Shri Narendra Modi had inaugurated the “Azadi Ka Amrit Mahotsav” (AKAM) on 12th March 2021, marking a 75-week countdown to the 75th Anniversary of India’s Independence on 15th August, 2022. The AKAM celebrations will continue for a year, thereafter, till 15th August, 2023.
As part of celebration of 75th anniversary of India’s 75th year of Independence, a ‘Thank You’ (Shukriya) song was released which celebrates the unsung heroes of the battle against COVID-19 Pandemic and those who kept the financial system running during the most challenging times.
An e-booklet was also presented to provide a snapshot of the events unfolding during the week in which the two Ministries – Corporate Affairs and Finance, will not only showcase their achievements, new initiatives, but also traverse through an interesting journey of their growth and evolution over the years. CLICK HERE to acesss the schedule of events.
Prime Minister Shri Narendra Modi will grace the inaugural function on the 6th of June 2022 in Vigyan Bhavan, New Delhi. The 6th June ceremony would be celebrated live simultaneously in 75 cities across India keeping up with the spirit of 75 years of India’s Independence.
During the Iconic week of Azadi ka Amrit Mahotsav, Ministry of Corporate Affairs and each Department of Ministry of Finance will showcase their rich history and legacy as well as readiness to face the challenges ahead. For example, a documentary will be released on the Development of Securities Market in India on the third day, i.e. 8th June 2022; and on the last day, 11th June 2022, the National Customs and GST Museum, ‘Dharohar’, which showcases an array of seized goods, antiques, and customs heritage will be dedicated to the nation.
Some other notable events during the Iconic Week celebrations of the Ministry of Finance & Ministry of Corporate Affairs include the International Conference on data analytics in public procurement that will deliberate on the best international practices in the field of public procurement and way forward to harness modern tech to bring more value for money in public procurement. Some major initiatives in public expenditure management and taxation, both direct and indirect will also be showcased.
The kick off celebrations of Iconic Week of Ministry of Finance & Ministry of Corporate Affairs was presided over by Finance Secretary & Secretary Expenditure, Dr T.V. Somanathan. Among attendees were Shri Tuhin Kanta Pandey, Secretary, DIPAM; Shri Ajay Seth, Secretary, Economic Affairs; Shri Rajesh Verma, Secretary, Ministry of Corporate Affairs; Shri Ali Raza Rizvi, Secretary, DPE; Shri Sanjay Malhotra, Secretary, DFS; Shri Vivek Johri, Chairperson, CBIC and Smt. Sangeeta Singh, Chairperson (addl. Charge), CBDT, besides other senior officers of the Ministry of Finance & Corporate Affairs.
E-booklet for Ministry of Finance and Ministry of Corporate Affairs for Iconic Week celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav:
Watch Press conference on PIB_India:
Check out the Thank you music/video below in 11 languages (Assamese, Bangla, Gujarati, Hindi, Kannada, Malayalam, Marathi, Odia, Punjabi, Tamil and Telugu):
Assamese:
Bangla:
Gujarati:
Hindi:
Kannada:
Malayalam:
Marathi:
Odia:
Punjabi:
Tamil:
Telugu:

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇକନିକ ସପ୍ତାହ ଉତ୍ସବ ପାଳନ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମ୍ଓଏଫ୍) ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମ୍ସିଏ) ଦ୍ୱାରା ସାମ୍ବାଦିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଆୟୋଜିତ
କୋଭିଡ-୧୯ ମହାମାରୀ ବିରୋଧି ଲଢେଇରେ ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁଧାରିବା ପାଇଁ ଯେଉଁ ଅନାଲୋଚିତ ନାୟକମାନେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ ସେମାନଙ୍କ ସମ୍ମାନାର୍ଥେ ଅର୍ଥ ସଚିବ ‘ଧନ୍ୟବାଦ' (ସୁକ୍ରିଆ) ଗୀତ ରିଲିଜ୍ କରିଛନ୍ତି
30 MAY 2022 2:47PM by PIB Bhubaneswar
“ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ” (ଏକେଏଏମ୍‍) ର ଅଂଶ ଭାବରେ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ୬ ରୁ ୧୧ ଜୁନ୍, ୨୦୨୨ ସପ୍ତାହ ବ୍ୟାପି ସେମାନଙ୍କର ‘ଆଇକନିକ୍ ସପ୍ତାହ' ଉତ୍ସବ ପାଳନ ଲାଗି ଆଜି ଏକ ସାମ୍ବାଦିକ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୧ ରେ ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ (ଏକେଏଏମ୍‍) ର ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ, ଯାହାକି ୨୦୨୨ ମସିହା ଅଗଷ୍ଟ ୧୫ ତାରିଖ ଦିନ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ ପାଇଁ ୭୫ ସପ୍ତାହ ଗଣନା କରାଯାଇଥିଲା । ଏହା ପରେ ବି ଏକେଏଏମ୍‍ ଉତ୍ସବ ଏକ ବର୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୫ ଅଗଷ୍ଟ, ୨୦୨୩ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜାରି ରହିବ ।
ଭାରତର ୭୫ ତମ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରିବାର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଏକ \'ଧନ୍ୟବାଦ\' (ସୁକ୍ରିଆ) ଗୀତ ମୁକ୍ତିଲାଭ କରିଥିଲା ଯାହାକି କୋଭିଡ-୧୯ ମହାମାରୀ ବିରୁଦ୍ଧ ଲଢେଇରେ ଅନାଲୋଚିତ ଭାବେ ରହିଥିବା ହିରୋମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲା ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସବୁଠାରୁ ସଙ୍କଟ ସମୟରେ ଚାଲୁ ରଖିଥିଲେ ।
ସପ୍ତାହରେ ଘଟୁଥିବା ଘଟଣାଗୁଡ଼ିକର ସ୍ନାପସଟ୍ ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଏକ ଇ-ବୁକଲେଟ୍ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥାପିତ କରାଯାଇଥିଲା ଯେଉଁଥିରେ ଦୁଇ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ - କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ଅର୍ଥ କେବଳ ସେମାନଙ୍କର ସଫଳତା, ନୂତନ ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବ ନାହିଁ, ବରଂ ସେମାନଙ୍କର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ବର୍ଷବ୍ୟାପି ସମୀକ୍ଷାକୁ ଏକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଯାତ୍ରା ମାଧ୍ୟମରେ ଅତିକ୍ରମ କରିବ । କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଣ୍ଟଗୁଡିକର କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀକୁ ଜାଣିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନରେ ୬ ଜୁନ୍ ୨୦୨୨ ରେ ଉଦଘାଟନୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହେବେ । ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷର ଆବେଗକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ୬ ଜୁନ୍ ସମାରୋହ ସମଗ୍ର ଭାରତର ୭୫ଟି ସହରରେ ଏକକାଳୀନ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ ମାଧ୍ୟମରେ ପାଳନ କରାଯିବ ।
ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଆଇକନିକ୍ ସପ୍ତାହରେ, କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିଭାଗ ସେମାନଙ୍କର ସମୃଦ୍ଧ ଇତିହାସ ଏବଂ ଉତ୍ତରାଧିକାରୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବା ସହିତ ଆଗାମୀ ଆହ୍ୱାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବେ । ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ, ୮ ଜୁନ୍ ୨୦୨୨, ତୃତୀୟ ଦିନରେ ଭାରତର ସିକ୍ୟୁରିଟି ବଜାରର ବିକାଶ ଉପରେ ଏକ ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟାରୀ ରିଲିଜ୍ ହେବ ଏବଂ ଶେଷ ଦିନ, ୧୧ ଜୁନ୍ ୨୦୨୨ ରେ, ଜାତୀୟ କଷ୍ଟମସ ଏବଂ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହାଳୟ, 'ଧରୋହର', ଯାହା ଜବତ ସାମଗ୍ରୀ, ପୁରାତନ ସାମଗ୍ରୀ ଏବଂ କଷ୍ଟମ ଐତିହ୍ୟର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥାଏ ତାହା ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ ହେବ ।
ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଆଇକନିକ୍ ସପ୍ତାହ ଉତ୍ସବରେ ଅନ୍ୟ କେତେକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଧ୍ୟରେ ଡାଟା ଆନାଲିଟିକ୍ସ ଉପରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମ୍ମିଳନୀ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରିବ ଯାହା ସର୍ବସାଧାରଣ କ୍ରୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଅଭ୍ୟାସ ଉପରେ ବିଚାର କରିବ ଏବଂ ଆଧୁନିକ ବୈଷୟିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ ପାଇଁ ସାର୍ବଜନୀନ କ୍ରୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଟଙ୍କାର ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟ ଅଣିବାକୁ ଆଗକୁ ବଢିବ । ସାଧାରଣ ଖର୍ଚ୍ଚ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ଟିକସ କ୍ଷେତ୍ରରେ କିଛି ପ୍ରମୁଖ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ ଉଭୟ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ପରୋକ୍ଷ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ ।
ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଆଇକନିକ୍ ସପ୍ତାହର ଉତ୍ସବ ପାଳନ ପାଇଁ ଆୟୋଜିତ ସାମ୍ବାଦିକ ସମ୍ମିଳୀନୀରେ ଅର୍ଥ ସଚିବ ତଥା ସଚିବ ବ୍ୟୟ, ଡକ୍ଟର ଟି.ଭି. ସୋମନାଥନ୍ ପୌରହିତ କରିଥିଲେ । ଉପସ୍ଥିତ ଅନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ବିଶେଷଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଡିଆଇପିଏଏମ୍ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ତୁହିନ୍ କାନ୍ତ ପାଣ୍ଡେ, ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ସେଠ୍‍, କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ରାଜେଶ ବର୍ମା; ଡିପିଇ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅଲି ରାଜା ରିଜଭି; ଡିଏଫ୍ଏସ୍ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ ମାଲହୋତ୍ରା, ସିବିଆଇସି ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ବିବେକ ଜୋହରୀ, ଏବଂ ସିବିଡିଟିର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ (ଅତିରିକ୍ତ ଦାୟିତ୍ୱ) ଶ୍ରୀମତୀ ସଙ୍ଗୀତା ସିଂହଙ୍କ ସହିତ ଅର୍ଥ ଓ କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ଅନ୍ୟ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ଆଜାଦୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଆଇକନିକ୍ ସପ୍ତାହ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପାଇଁ ଇ-ବୁକଲେଟ୍:
PIB_India ରେ ସାମ୍ବାଦିକ ସମ୍ମିଳନୀ ଦେଖନ୍ତୁ:
୧୧ ଟି ଭାଷାରେ (ଆସାମୀ, ବଙ୍ଗଳା, ଗୁଜରାଟୀ, ହିନ୍ଦୀ, କନ୍ନଡ, ମାଲାୟାଲମ୍, ମରାଠୀ, ଓଡିଆ, ପଞ୍ଜାବୀ, ତାମିଲ ଏବଂ ତେଲୁଗୁ) ରେ ଧନ୍ୟବାଦ ସଂଗୀତ / ଭିଡିଓ ଦେଖନ୍ତୁ:
ଆସାମୀଜ୍
ବଙ୍ଗଳା
ଗୁଜରାଟୀ
ହିନ୍ଦୀ
କନ୍ନଡ
ମାଲାୟାଲମ୍
ମରାଠୀ
ଓଡିଆ
ପଞ୍ଜାବୀ
ତାମିଲ
ତେଲୁଗୁ