Prime Minister's Office
PM launches historic torch relay for 44th Chess Olympiad
India to host Chess Olympiad for the first time
FIDE President thanks PM for his leadership
тАЬThis honour is not only the honour of India, but also the honour of this glorious heritage of chessтАЭ
тАЬI hope India will create a new record of medals this yearтАЭ
тАЬIf given the right support and the right environment, no goal is impossible even for the weakestтАЭ
тАЬFarsightedness informs IndiaтАЩs sports policy and schemes like Target Olympics Podium Scheme (TOPS) which have started yielding resultsтАЭ
тАЬEarlier youth had to wait for the right platform. Today, under the 'Khelo India' campaign, the country is searching and shaping these talentsтАЭ
тАЬGive your hundred percent with zero percent tension or pressureтАЭ
19 JUN 2022 6:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi launched the historic torch relay for the 44th Chess Olympiad today at Indira Gandhi Stadium, New Delhi. FIDE President Arkady Dvorkovich handed over the torch to the Prime Minister, who in turn handed it over to Grandmaster Vishwanathan Anand. This torch will be taken to 75 cities in a span of 40 days before the final culmination at Mahabalipuram near Chennai. At every location, chess grandmasters of the state will receive the torch. Prime Minister Modi also made the Khelo Chess Ceremonial move followed by Ms Koneru Humpy making a move. Union Ministers Shri Anurag Singh Thakur and Shri Nisith Pramanik, Chess players and enthusiasts, Ambassadors, Chess Officials were among those present on the occasion.
FIDE President Arkady Dvorkovich thanked the Government of India for taking the initiative in the start of the new tradition of torch relay which will popularise and galvanise the game all over the world. “FIDE is grateful to Prime Minister Narendra Modi for his presence and honouring us” he said and recalled the Prime Minister’s speech on the occasion of most players playing chess in one place in 2010 on the significance of the game of Chess in building new capabilities and role of combination of education and sports in leading to success. The FIDE President hoped that Chess would become part of all schools across India and all over the world. He said “India today is the fastest growing Chess country today and you have all grounds to be proud of that. We are grateful for your leadership for all the fantastic work that you are doing in the interest of Chess.”
Addressing the gathering the Prime Minister said “Today the first torch relay for Chess Olympiad games is starting from India. For the first time, this year, India is also going to host Chess Olympiad games. We are proud that a sport, starting from its birthplace and leaving its mark all over the world, has become a passion for many countries.” He continued “Centuries ago, the torch of this sport went to the whole world in the form of Chaturanga from India. Today the first Olympiad torch of chess is also coming out of India. Today, when India is celebrating its 75th year of independence, Amrit Mahotsav, this Chess Olympiad torch will also go to 75 cities of the country.” He said “FIDE has decided that the torch relay for each Chess Olympiad game will start from India itself. This honour is not only the honour of India, but also the honour of this glorious heritage of chess. I congratulate FIDE and all its members for this”
The Prime Minister dwelled on the India heritage in Chess. He said “our ancestors invented games like Chaturanga or Chess for analytical and problem solving brains. Chess, via India, reached many countries of the world and became very popular. Today, chess is being used in schools as an education tool for young people, for children.” He noted that in recent years, India is consistently improving its performance in Chess. This year, India’s contingent in the Chess Olympiad is the biggest so far. The Prime Minister expressed the hope that India will create a new record of medals this year.
The Prime Minister talked about many lessons that Chess gives us in our lives. Underlining the need for right support for everyone irrespective of their place in life, the Prime Minister said “Just like every piece of chess has its own unique strength and a unique ability. If you make the right move with a piece and use its power properly, then it becomes the most powerful. This specialty of Chessboard gives us the big message of life. If given the right support and the right environment, no goal is impossible even for the weakest.”
Highlighting another lesson from Chess, the Prime Minister said “Another great feature of the game of chess is farsightedness. Chess tells us that real success comes from far-sighted rather than short-term success.” The Prime Minister pointed out that this lesson informs India’s sports policy and schemes like Target Olympics Podium Scheme (TOPS) which have started yielding results.
Referring to India’s recent successes in Tokyo Olympics, Paralympics, Thomas Cup and boxing the Prime Minister said “There is no dearth of talent in our country. There is no dearth of courage, dedication and strength among the youth of the country. Earlier these youths of ours had to wait for the right platform. Today, under the 'Khelo India' campaign, the country is searching and shaping these talents.” Sports talent is emerging from far flung areas of the country under Khelo India and modern sporting infrastructure is being created in different towns and districts of the country. He also pointed out that sports has been treated as other academic subjects under New Education Policy. He said that many new dimensions of sports like physio, sports science are coming to the fore and many sports universities are being opened in the country.
The Prime Minister acknowledged the pressure of expectations on the player and advised them to give their hundred percent with zero percent tension or pressure. He said that the country sees your hardwork and dedication. As much victory is part of the game, preparing to win again is also part of the game. Referring to the cost of one wrong move in Chess the Prime Minister said if the game can go by one mistake, one can retrieve the situation by the use of brain power, therefore staying calm is of utmost importance. He suggested that Yoga and Meditation can help in this a great deal. He appealed for making Yoga part of daily life and for enthusiastic participation in upcoming International Yoga Day.
This year, for the very first time, the International Chess Body, FIDE, has instituted the Chess Olympiad Torch that is part of Olympic tradition, but was never done in the Chess Olympiad. India will be the first-ever country to have the Chess Olympiad Torch Relay. Notably, taking the Indian roots of Chess to a greater height, this tradition of Torch Relay for the Chess Olympiad will henceforth always begin in India and travel across all continents before reaching the host country.
The 44th Chess Olympiad will be held in Chennai from July 28 to August 10, 2022. The prestigious competition, which has been organised since 1927, is being hosted in India for the first time and in Asia after 30 years. With 189 countries participating, this will be the largest participation in any Chess Olympiad.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৪৪ সংখ্যক ‘দবা অলিম্পিয়াড’-ৰ ঐতিহাসিক ‘সংকল্প শিখা লৈ কৰা যাত্ৰা’ৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰথম বাৰৰ বাবে ভাৰতে অনুষ্ঠিত কৰিব ‘দবা অলিম্পিয়াড’
কুশল নেতৃত্ব বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জনালে ‘ফিডে’-ৰ অধ্যক্ষই
“এয়া কেৱল ভাৰতৰ বাবেই সন্মানৰ কথা নহয়, বৰং এয়া দবা-ৰ গৌৰৱশালী ঐতিহ্যৰ বাবেও সন্মান”
“এইবেলি ভাৰতে পদক আহৰণৰ ক্ষেত্ৰতো নতুন অভিলেখ ৰচনা কৰিব বুলি মই কামনা কৰিছো”
“যদি উপযুক্ত সহযোগিতা আৰু উপযুক্ত বাতাবৰণ আগবঢ়োৱা যায় তেন্তে আনকি দুৰ্বলজনৰ বাবেও কোনো লক্ষ্যই অসম্ভৱ হৈ নৰয়”
“ভাৰতৰ দূৰদৃষ্টি সম্পন্ন ক্ৰীড়া নীতি আৰু ‘টাৰ্গেট অলিম্পিক প’ডিয়াম স্কিম’(টপছ)ৰ দৰে আঁচনিয়ে ফল দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে”
“আগতে যুৱক-যুৱতীসকলে উপযুক্ত মঞ্চ এখনৰ বাবে অপেক্ষা কৰিবলগীয়া হৈছিল। আজিৰ তাৰিখত ‘খেলো ইণ্ডিয়া অভিযান’ৰ অধীনত দেশে বিচাৰি উলিয়াই গঢ় দিছে এইসমূহ প্ৰতিভাক”
“উদ্বিগ্নতা বা ছাপশূণ্য হৈ আপোনালোকৰ এশ শতাংশ উচৰ্গা কৰক”
19 JUN 2022 6:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীৰ ইন্দিৰা গান্ধী ষ্টেডিয়ামত ৪৪সংখ্যক ‘দবা অলিম্পিয়াড’ৰ ঐতিহাসিক ‘সংকল্প শিখা যাত্ৰা’(টৰ্চ ৰিলে)ৰ শুভাৰম্ভ ঘোষণা কৰে। ‘ফিডে’(আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় দবা ফেডাৰেচন)-ৰ অধ্যক্ষ আৰ্কেডী ডিভৰ্কভিচে আনুষ্ঠানিক ভাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ হাতত শিখা অৰ্পণ কৰাৰ পিচত তেওঁ গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ বিশ্বনাথন আনন্দক এই শিখা অৰ্পণ কৰে। চেন্নাইৰ সমীপবৰ্তি মহাবলীপুৰমত আনুষ্ঠানিক ভাবে সামৰণি পৰাৰ আগতে এই শিখা সমদলে আগন্তুক ৪০ দিনত ৭৫খন মহানগৰ পৰিভ্ৰমণ কৰিব। প্ৰতিখন মহানগৰীতে দবাৰ ৰাজ্যিক গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰগৰাকীয়ে এই শিখা গ্ৰহণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়েও ‘খেলো চেছ’ আনুষ্ঠানিক পদযাত্ৰাত ভাগ লয়, তেওঁক অনুসৰণ কৰে শ্ৰীমতী কনেৰু হাম্পীয়ে। অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ আৰু শ্ৰী নীতীশ প্ৰামানিক আৰু দবা খেলুৱৈ, অনুৰাগী, বাৰ্তাবাহক, দবা সংস্থাৰ বিষববীয়াসকল উপস্থিত থাকে।
‘ফিডে’ৰ অধ্যক্ষ আৰ্কেডী ডিভৰ্কভিচে শিখা সমদলৰ এক নতুন পৰম্পৰা আৰম্ভ কৰাৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰক ধন্যবাদ জনোৱাৰ লগতে এই সমদলে খেলবিধক অধিক জনপ্ৰিয় কৰি তোলাৰ উপৰি সমগ্ৰ পৃথিৱীকে অনুপ্ৰাণিত কৰিব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয়, “প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে স্বয়ং উপস্থিতিৰে আমাক সন্মানিত কৰাৰ বাবে ফিডেই কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো”। দবা খেলৰ মহত্ব প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে ক্ৰীড়া আৰু শিক্ষাৰ সমন্বয়ত জীৱনে সাফল্যৰ পথত আগাঢ়িব যে পাৰে সেই কথা প্ৰতিপন্ন কৰাৰ উদ্দেশ্যে ২০১০ চনত একেটা স্থানতে সৰ্বাধিক সংখ্যক খেলুৱৈয়ে দবা খেলা এক অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰদান কৰা ভাষণৰ স্মৃতিও ৰেমন্থন কৰে। ‘ফিডে’ৰ অধ্যক্ষগৰাকীয়ে ভাৰতৰ লগতে পৃথিৱীৰ সকলো বিদ্যালয়ৰ পাঠ্যক্ৰমতে দবা খেল অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাটো কামনা কৰে। তেওঁ কয়, “আজিৰ তাৰিখত ভাৰত হৈছে সবাতোকৈ দ্ৰুত গতিৰে আগবঢ়া দবা খেলৰ দেশ আৰু ইয়াকে লৈ আপোনালোকে গৌৰৱ কৰাৰ সকলো প্ৰাসংগিকতা আছে। আমি আপোনাৰ নেতৃত্ব আৰু দবা খেলৰ বাবে আপুনি সম্পাদন কৰা সকলো কামৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছো”।
অনুষ্ঠানত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, আজি ভাৰতৰ পৰা দবা অলিম্পিয়াড গেমছৰ বাবে প্ৰথম শিখা সমদল আৰম্ভ হৈছে। এই বছৰ, প্ৰথমবাৰৰ বাবে, ভাৰতে দবা অলিম্পিয়াডৰ আয়োজন কৰিছে। আমি গৌৰৱান্বিত যে ইয়াৰ উত্পত্তিস্থলৰ পৰা ওলাই গৈ এই ক্ৰীড়াই সমগ্ৰ পৃথিৱীতে এক ছাপ পেলাইছে। ই এতিয়া বহুতো দেশৰ বাবে এক আবেগত পৰিণত হৈছে”। তেওঁ আৰু কয়, “আমি আনন্দিত যে দবাক আকৌ এবাৰ ইয়াৰ মূল স্থানত এক বিশাল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় অনুষ্ঠান হিচাপে উদযাপন কৰা হৈছে। 'চতুৰংগ'ৰ ৰূপত, এই ক্ৰীড়াই বহু শতিকা পূৰ্বে ভাৰতৰ পৰা সমগ্ৰ বিশ্ব ভ্ৰমণ কৰিছিল। আজি, প্ৰথম দবা অলিম্পিয়াডৰ শিখাও ভাৰতৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে। আজি যেতিয়া ভাৰতে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উদযাপন কৰি আছে আৰু 'অমৃত মহোৎসৱ' উদযাপন কৰিছে, দবা অলিম্পিয়াডৰ এই শিখাই দেশৰ ৭৫ খন চহৰলৈ ভ্ৰমণ কৰিব। ফিডে’ৰ এটা সিদ্ধান্তত মই অত্যন্ত আনন্দিত। সংস্থাটোৱে সিদ্ধান্ত লৈছে যে প্ৰতিটো দবা অলিম্পিয়াড গেমছৰ বাবে সংকল্প শিখাৰ যাত্ৰা ভাৰতৰ পৰাই আৰম্ভ হ'ব। এয়া কেৱল ভাৰতৰ বাবেই নহয়, 'দবা'ৰ এই গৌৰৱময় ঐতিহ্যৰ বাবেও এক সন্মান। ইয়াৰ বাবে ফিডে আৰু ইয়াৰ সকলো বিষয়ববীয়াৰ মই শলাগ লৈছো”।
দবাৰ ঐতিহ্য সন্দৰ্ভত মন্তব্য কৰবলৈ গৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “আমাৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে বিশ্লেষণাত্মক আৰু সমস্যা সমাধানকাৰী মগজুৰ বাবে ‘চতুৰংগ’ বা দবাৰ দৰে খেলৰ উদ্ভাৱন কৰিছিল। ভাৰতৰ জৰিয়তে দবা বিশ্বৰ বহু দেশলৈ গৈছিল আৰু অতি জনপ্ৰিয় হৈ উঠিছিল। আজি যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে বিদ্যালয়সমূহত দবাকো শিক্ষাৰ সঁজুলি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। যোৱা বছৰ চেৰেকত ভাৰতে দবা খেলত নিৰন্তৰভাৱে ইয়াৰ প্ৰদৰ্শন উন্নত কৰিছে। এইবাৰ সৰ্বাধিক সংখ্যক খেলুৱৈয়ে দবা অলিম্পিয়াডত অংশগ্ৰহণ কৰিছে। সেয়েহে, মই আশা কৰোঁ যে এইবাৰ ভাৰতে পদকৰ বাবে এক নতুন অভিলেখ গঢ়িব”।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “দবা আৰু ইয়াৰ নিয়মৰ আঁৰত লুকাই থকা আত্মাৰ গভীৰ অৰ্থ আছে। উদাহৰণ স্বৰূপে, দবাখেলৰ প্ৰতিটো গুটিৰে নিজাববীয়াকৈ অনন্য শক্তি আৰু সামৰ্থ্য আছে। যদি গুটিটো সঠিক ভাবে চলোৱা হয়, তেনেহ'লে ই অতি শক্তিশালী হৈ উঠে! আনকি "আটাইতকৈ দুৰ্বল" বুলি গণ্য কৰা গুটিটোৱে দিয়া চালচোও আটাইতকৈ শক্তিশালী বুলি পৰিগণিত হ'ব পাৰে। দবা ব’ৰ্ডৰ এই বৈশিষ্ট্যটোৱে আমাক জীৱনৰ এটা ডাঙৰ বাৰ্তা প্ৰদান কৰে। সঠিক সমৰ্থন আৰু সঠিক পৰিৱেশৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত, দুৰ্বল লোকৰ বাবেও কোনো লক্ষ্য অসম্ভৱ নহ'ব”।
দবা খেলে শিকোৱা আৰু এটা পাঠৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “দবা খেলৰ আন এটা মহান বৈশিষ্ট্য আছে অৰ্থাৎ ‘ভিজন’। দবাই আমাক শিকায় যে যিজনে হ্ৰস্বম্যাদী সফলতাৰ পৰিৱৰ্তে দীৰ্ঘম্যাদী পৰিকল্পনাৰে সফলতা আহৰণৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰে তেওঁ প্ৰকৃত সফলতা অৰ্জন কৰে। ক্ৰীড়া সম্পৰ্কীয় নীতিৰ কথা ক'লে, আমাৰ ওচৰত ‘TOPS’ অৰ্থাৎ ‘টাৰ্গেট অলিম্পিক প’ডিয়াম স্কিম’ আৰু ‘খেলো ইণ্ডিয়া’ আছে আৰু আমি ইয়াৰ আশ্চৰ্যজনক ফলাফল দেখিছো”।
“যোৱা কেইবছৰমানত, আমি অলিম্পিক, পেৰালিম্পিক আৰু ডেফলিম্পিক্সৰ দৰে মুখ্য গোলকীয় ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতা দেখিছোঁ। ভাৰতৰ খেলুৱৈসকলে এই সকলো বোৰ ইভেণ্টত সুন্দৰ প্ৰদৰ্শন কৰিছে, পুৰণি অভিলেখ ভংগ কৰিছে আৰু নতুন অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে। টকিঅ' অলিম্পিকত, আমি প্ৰথমবাৰৰ বাবে 7 টা পদক জিকিছিলো আৰু পেৰালিম্পিকত প্ৰথমবাৰৰ বাবে আমি 19 টা পদক জিকিছিলো! শেহতীয়াকৈ, ভাৰতে আৰু এটা সফলতা অৰ্জন কৰিছে। আমি সাত দশকৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে থমাছ কাপ জিকিছো”।
“যেতিয়া প্ৰতিভা এটাই উপযুক্ত সুযোগ পায়, তেতিয়া সফলতাই নিজেই ইয়াক আকৰ্ষিত কৰে। আৰু আমাৰ দেশত প্ৰতিভাৰ কোনো অভাৱ নাই। দেশৰ যুৱ প্ৰজন্মৰ সাহস, নিষ্ঠা আৰু সামৰ্থ্যৰ অভাৱ নাই। ইয়াৰ আগতে, আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলে উপযুক্ত মঞ্চৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব লগা হৈছিল কিন্তু এতিয়া 'খেলো ইণ্ডিয়া' আঁচনিৰ অধীনত, দেশে নিজেই সেই প্ৰতিভা বিচাৰি উলিয়াই তেওঁলোকক গঢ় দিবলৈ লৈছে। ‘খেলো ইণ্ডিয়া আঁচনি’ৰ জৰিয়তে দূৰৱৰ্তী অঞ্চল, গাওঁ আৰু জনজাতীয় অধ্যুষিত অঞ্চলৰ পৰা হাজাৰ হাজাৰ যুৱক-যুৱতীক বাছনি কৰা হৈছে। বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু জিলাত, আধুনিক ক্ৰীড়া আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। নতুন ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতিত, অন্যান্য বিষয়ৰ দৰে ক্ৰীড়াকো অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে। ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰত, যুৱসকলে খেলৰ উপৰিও নতুন সুযোগ লাভ কৰিছে। ক্ৰীড়া বিজ্ঞান, ক্ৰীড়া ফিজিঅ', ক্ৰীড়া গৱেষণা আদিৰ দৰে নতুন শাখা যোগ দিয়া হৈছে। দেশত কেইবাখনো ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয় খোলা হৈছে যাতে তেওঁলোকে কেৰিয়াৰ গঢ়িব পাৰে”।
“যেতিয়া এজন খেলুৱৈ খেলপথাৰলৈ যায়, বা চেচবোৰ্ড বা টেবুলৰ সন্মুখত বহে, তেতিয়া খেলুৱৈজনে নিজৰ বিজয়ৰ বিষয়ে নাভাবে। বৰঞ্চ খেলুৱৈজনে দেশৰ হৈ খেলে। এইটো একেবাৰে স্বাভাৱিক যে কোটি কোটি লোকৰ আশা-আকাংক্ষাৰ চাপ খেলুৱৈজনৰ ওপৰত থাকিব। কিন্তু আপুনি এইটো মনত ৰাখিব লাগিব যাতে দেশখনে আপোনাৰ দ্বাৰা কৰা সমৰ্পণ আৰু শ্ৰম বুজি পায়। আপুনি আপোনাৰ ১০০% দিব লাগিব কিন্তু চাপ ০% হ'ব লাগিব - অৰ্থাৎ যিকোনো টেনচনৰ পৰা মুক্ত। যেনেকৈ বিজয় খেলৰ এটা অংশ, একেদৰে, জয়ৰ বাবে পৰিশ্ৰম কৰাটোও খেলৰ এটা অংশ। দবা খেলত, এটা সাধাৰণ ভুলে খেলখন সলনি কৰিব পাৰে। কিন্তু আপুনি আপোনাৰ মনৰ খেলৰ দ্বাৰা মেজখন ঘূৰাই দিব পাৰে। সেয়েহে, এই খেলত আপুনি আপোনাৰ মন যিমানে নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব আৰু শান্ত হ'ব, আপুনি সিমানেই ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিব। যোগ আৰু ধ্যানে আপোনাক এই খেলত যথেষ্ট সহায় কৰিব পাৰে। পৰহিলৈ অৰ্থাৎ ২১ জুনত আন্তৰ্জাতিক যোগ দিৱস। মই বিচাৰোঁ যে আপোনালোকে যোগক আপোনালোকৰ দৈনন্দিন জীৱনৰ এটা অংশ কৰি তুলিব আৰু যোগ দিৱসৰ বিষয়ে ব্যাপক প্ৰচাৰ কৰক। এনে কৰাৰ দ্বাৰা, আপোনালোকে কোটি কোটি লোকক পথ দেখুৱাবলৈ সক্ষম হ'ব”।
অহা ২৮ জুলাই,২০২২ৰ পৰা ১০ আগষ্টলৈকে চেন্নাইৰ মহাবলীপুৰমত ৪৪ সংখ্যক ‘দবা অলিম্পিয়াড’ অনুষ্ঠিত হব। এই প্ৰথম বাৰৰ বাবে ভাৰত আৰু ৩০ বছৰৰ পিচত এচীয়াত অনুষ্ঠিত কৰিব খোজা এই সন্মানীয় প্ৰতিযোগিতাখন ১৯২৭ চনৰ পৰাই অনুষ্ঠিত কৰি অহা হৈছে। এই সৰ্বাদিক দেশ অংশগ্ৰহণ কৰা এইবেলিৰ দবা অলিম্পিয়াত মুঠ ১৮৯খন দেশে অংশগ্ৰহণ কৰিব।