Ministry of Labour & Employment
Union Minister of Labour and Employment, Shri. Bhupender Yadav, attends the G20 Labour and Employment Ministers’ meet at Bali
Need to focus on improving the employment conditions of the workers for a strong and resilient recovery: Shri Bhupender Yadav
14 SEP 2022 3:16PM by PIB Delhi
Union Minister of Labour and Employment, Shri. Bhupender Yadav, attended the G20 Labour and Employment Ministers’ meeting at Bali, Indonesia on 13 – 14 September 2022.
Speaking at the Ministerial session, Union Minister spoke about the importance of countries to come together for promotion of responsive and robust policies relating to employment generation, social protection, skilling and formalization, in the post pandemic period for ensuring a more resilient, equitable and sustainable recovery.
The Union Minister also commended Indonesia for selecting the priority areas which are critical in the ever changing world of work. These are, Labour Market Integration of Persons with Disabilities, Sustainable Growth and Productivity in Human Capacity Development through Strengthening Community Based Vocational Training, Promoting Entrepreneurship and Supporting Small and Medium Enterprises (SME) as a Job Creation Instrument and Adapting Labour Protection for More Effective Protection and Increased Resilience for All Workers. Union Minister also drew the attention towards the exemplary achievements of India in all these areas. He highlighted the provisions made in the social security code for providing social security to the gig and platform workers. He further emphasized that the skill development is being aligned to the need of future of work. He said that the experiences gained from this year’ G20 Employment Working Group meetings would aid India in its upcoming presidency and would contribute to our pursuit of securing labour welfare, in light of the dynamic nature of the 21st Century world of work.
Union Minister also held several bilateral meetings with Countries including Germany, Singapore, UAE, Kingdom of Saudi Arabia, Netherlands, and Turkiye. In all these meetings, Minister briefed on our upcoming Presidency and broad priorities and sought the support of these Countries and Organizations for our goals. Need for signing of Migration and Mobility Agreement and Social Security Agreement at the earliest was highlighted for facilitating ease of mobility and for ensuring social security to the international workers.
Union Minister also attended the welcome dinner hosted by H.E. Ida Fauziyah, Minister of Manpower, Indonesia and witnessed the Joint statement by B20 – L20, two prominent engagement groups of G20.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
বালিদা পাংথোকপা জি-২০ লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্তরশিংগী মীফমদা লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদব শরুক য়াখ্রে
মপাঙ্গল কনবা অমসুং অৱাবা খাংবা ঙম্বা হান্নগী ফিবমদা হল্লক্নবা শিন্মীশিংগী থবক্কী ফিবমশিং ফগৎহন্নবা মীৎয়েং চঙবা দরকার ওইরে: শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদব
14 SEP 2022 3:16PM by PIB Imphal
ইন্দোনেসিয়াগী বালিদা সেপ্তেম্বর ১৩-১৪, ২০২২দা পাংথোকপা জি-২০ লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্তরশিংগী মীফমদা লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদব শরুক য়াখ্রে।
মীফম অদুদা মিনিস্তরনা থবক পীনবা, খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীনবা, স্কিল লৈহন্নবা, লাইচৎ মতুংদা হেন্না খঙবা কনবা, খুদিংমক খুদোংচাবা পীবা অমসুং তুংকোইনা চৎনগদবা মহৌশাগী ফিবমদা লাক্নবা অকনবা থৌশিল কয়া শেম্নবা লৈবাকশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মরুওইবগী মতাংদা ৱাফম কয়া ফোঙদোকখি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি হকচাংগী ফিবম মীমান্নদ্রবা মীওইশিংগী লেবর মার্কেত ইন্তিগ্রেসন, ভোকেসনেল ত্রেনিংগী খুৎথাংদা কান্নবা অমসুং থবক তৌবা ঙম্বা মীওই পুথোকপা, ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ চাউখৎহনবা অমসুং স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস(এস এম ই)না থবক পীনবা খুৎলায় ওইহনবা অমসুং শিন্মীশিং য়াইফনবা য়াওনা হিরম কয়াদা ইন্দোনেসিয়ানা লৌখৎলিবা থবকশিং অসি থাগৎনিঙাইনি। হায়রিবা হিরমশিং অসিদা শিংথাবা য়ানা ভারতনা মাইপাক্লিবশিং পল্লদুনা মিনিস্তরনা হায়খি ওনলাইনগী খুৎথাংদা থবক শুরিবা শিন্মীশিং খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীনবগীদমক সোসিএল সেকুরিতি কোদ পীনবা থবক পায়খৎলে। তুংদা লাক্কদবা থবকশিংগা চানবা ঙম্নবা স্কিল কয়া পীরে। চহি অইগী জি-২০ ৱার্কিং গ্রুপ মীতিংদগী ফংলকপা লৌশিং কয়া অদুনা ভারতনা মথংদা প্রসিদেন্ত ওইরকপদা মতেং পাংলগনি অমসুং শিন্মীশিংগী য়াইফনবা অমসুং ২১শুবা চহিচাগী থবক শুবা ঙম্নবা থবকশিংদা মতেং পাংলগনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা জর্মনি, শিঙ্গাপুর, য়ু.এ.ই, সাউদি অরাবিয়া, নেদরলেন্দস অমসুং তর্কি লৈবাকশিংগা নাকল অনিগী ওইবা মীফম কয়া পাংথোকখি। হায়রিবা মীফমশিং অদুদা ভারতনা প্রসিদেন্ত ওইগদৌরিবা অসিগী মতাংদা মিনিস্তরনা পাউদমখি অমসুং হায়রিবা লৈবাকশিং অদুদা শৌগৎনবা হায়জখি। মালেমগী লৈবাক কয়াদা লৈরিবা শিন্মীশিংগী ঙাক্লৌ পীনবা অমসুং য়াম্না লাইনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা ঙম্নবা মাইগ্রেসন অমসুং মোবিলিতি য়ানচে অমসুং সোসিএল সেকুরিতি য়ানচে খুৎয়েক পীনবগী তঙাইফদবা অদু মিনিস্তরনা পনখি।
ইন্দোনেসিয়াগী মেনপৱার মিনিস্তর ইদা ফাওজিয়ানা শীনবা চাক্লেন অমশু য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা শরুক য়াখি অমসুং জি-২০গী মরুওইবা কাংলুপ অমা ওইরিবা বি ২০-এল ২০গী অপুনবা ৱারোল তাখি।