Ministry of Information & Broadcasting
Mann Ki Baat - A Radio Revolution turns 100 in April 2023
All India Radio to present a recollection of 100 thoughts from Prime Minister's Mann ki Baat daily from 15th March
14 MAR 2023 7:36PM by PIB Delhi
The most popular program on All India Radio, Prime Minister’s Mann Ki Baat will complete its 100th Edition on 30th April. The prestigious program which was started on the auspicious occasion of Vijayadashami in 3rd October, 2014 has completed its 98 editions till date.
In the run up to the centenary episode, All India Radio is launching a Special Series from 15th March to focus on the impact of the program on the transformation of India.
The series will bring out100 Identified themes highlighted by Prime Minister in Mann Ki Baat episodes till date. The relevant sound bytes of the Prime Minister from each episode of Mann ki Baat shall be broadcast in all Bulletins and other programs across AIR Network.It will be on-Air from 15th March and concludes on 29th April, a day before the momentous 100th Episode.
The special series shall be carried by various AIR stations including 42 Vividh Bharati stations, 25 FM Rainbow channels, 4 FM Gold channels and 159 Primary channels in the country. The bytes shall be aired in all major bulletins across all the regions. Citizens can also listen to the Program on ‘News On AIR’ App and YouTube channels of All India Radio.
About Mann ki Baat:
Prime Minister's unique and direct communication with the citizens through the medium of Radio, Mann Ki Baat has completed 98 Episodes till now. It has been the genesis,medium and amplifier of social changes like Swachh Bharat, Beti Bachao Beti Padhao, Water conservation,Vocal for Local etc., The program has shown tremendous impact on the Industries like Khadi, Indian Toy Industry, Startups in Health,AYUSH, Space etc. With its innovative and unique interactive style of presentation, the program has carved out a niche for itself as a unique paradigm of communication.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
রেদিও রিভোলুসন অমা ওইনা মন কী বাত থৌরম এপ্রিল ২০২৩দা ১০০শুবা ওইরগনি
ওল ইন্দিয়া রেদিওনা মার্চ ১৫দগী নুমিৎ খুদিংগী প্রধান মন্ত্রীগী মন কী বাত্তগী নিংশিংনিঙাই ওইরবা ৱাখল্লোন ১০০ লান্থোক্কনি
14 MAR 2023 7:36PM by PIB Imphal
ওল ইন্দিয়া রেদিওদা খ্বাইদগী মীয়াম্না পাম্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মন কী বাত থৌরম এপ্রিল ৩০দা মসিগী ১০০শুবা এদিসন মপুং ফারগনি। চিং লেম্লবা থৌরম অসি ২০১৪গী ওক্তোবর ৩দা বিজয়াদশমিগী য়াইফরবা তঞ্জাদা হৌদোক্তুনা হৌজিক ফাওবদা মসিগী ৯৮শুবা এদিসন মপুং ফাখরে।
চামশুবা তাঙ্ককলোমদা চংশিল্লকপা ওইনা ওল ইন্দিয়া রেদিওনা ভারতকী ত্রান্সফোর্মেশন্দা থৌরম অসিগী শাফুদা মীৎয়েং থমদুনা মার্চ ১৫দগী অখন্নবা সেরিজ অমা হৌদোক্কদৌরি।
সেরিজ অসিনা হৌজিক ফাওবদা মন কী বাত তাঙ্ককশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা অখন্নবা থিম ১০০ মীয়ামদা থমগনি।
মন কী বাতকী তাঙ্কক খুদিংদগী প্রধান মন্ত্রীগী মরী লৈনবা সাউন্দ বাইতশিং বুল্লেতিন খুদিংদা অমসুং এ.আই.আর. নেতৱার্কশিংগী অতোপ্পা প্রোগ্রামশিংদা ব্রোদকাস্ত তৌগনি। মসি মার্চ ১৫দগী শন্দোক্কনি অমদি ১০০শুবা তাঙ্কক্কী নোংমা ৱাৎলিঙৈ এপ্রিল ২৯দা লোইশিনগনি।
অখন্নবা সেরিজ অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা বিবিধ ভারতি স্তেসন ৪২, এফ.এম. রেনবো চেনেল ২৫, এফ.এম. গোল্দ চেনেল ৪ অমসুং প্রাইমারী চেনেল ১৫৯ য়াওনা তোঙান-তোঙানবা এ.আই.আর. স্তেসনশিংনা শন্দোক্কনি। বাইতশিং অসি রিজন খুদিংমক্তা লৈরিবা মরুওইবা বুলেতিন পুম্নমক্তা শন্দোক্কনি। নাগরিকশিংনা ‘ন্যুজ ওন এ.আই.আর.’ অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওগী য়ুত্যুব চেনেলশিংদসু তাবা ফংগনি।
মন কী বাতকী মরমদা:
রেদিওগী মেদিয়মগী থোংদা নাগরিকশিংগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী য়ুনিক অমসুং দাইরেক্ত কমুনিকেসন ওইরিবা মন কী বাত হৌজিক ফাওবদা তাঙ্কক ৯৮ মপুং ফাখ্রে। মসি স্বচ্ছ ভারত, বেতি বচাও বেতি পরাও, ৱাতর কঞ্জারবেসন, ভোকেল ফোর লোকেলনচিংবা সমাজগী অহোংবশিংগী জেনেসিস, মেদিয়ম অমসুং এমপ্লিফায়র ওইরি। থৌরম অসিনা খাদি, ইন্দিয়ন তোয় ইন্দস্ত্রী, হেল্থ, আয়ুশ, স্পেসনচিংবদা স্তার্তঅপশিংগুম্বা ইন্দস্ত্রীশিংদা অচৌবা শাফু উৎলি। মহাক্কী প্রজেন্তেসনগী ইনোভেতিব অমসুং য়ুনিক ইন্তরেক্তিব স্তাইলগা লোয়ননা থৌরম অসিনা কমুনিকেসনগী তোপ-তোপ্পা খুদম অমা ওইনা মশাগীদমক মফম অমা কল্লে।