Ministry of Finance
Union Finance Minister leads Indian delegation to attend the 56th Annual General Meeting of Board of Directors of Asian Development Bank (ADB) in Republic of Korea from May 2-5, 2023
01 MAY 2023 6:20PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman will lead the Indian delegation to attend the 56th Annual General Meeting of the Board of Governors of Asian Development Bank (ADB) along with Investor/ Bilateral and other associated meetings, in Incheon, the Republic of Korea, from May 2-5, 2023. The Indian delegation, comprising of officials from the Department of Economic Affairs, Ministry of Finance. Government of India, is scheduled to depart later today.
The Meetings will be attended by official delegations of ADB members, observers, non-governmental and civil society organisations, media, financial institutions and banks and other private sector companies.
The engagements of Union Finance Minister will consist of the following components:
1. Interaction with Global Economists, Governors / Finance Ministers of the ADB member countries etc.
2. Bilateral engagements with countries and international organisations.
3. Interaction with global business leaders and investors in roundtables.
4. Engagement with Community Diaspora
During the visit, Smt. Sitharaman will participate in annual meeting focal events like the Governors’ Business, and also as a panelist in the ADB Governors’ Seminar on ‘Policies to Support Asia’s Rebound’.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা ২০২৩গী মে ২-৫ ফাওবা রিপব্লিক ওফ কোরিয়াদা এসিয়ন দেবেলপমেন্ত বেঙ্ক (এ.দি.বি.)গী বোর্দ ওফ দাইরেক্তরশিংগী ৫৬শুবা এন্যুৱল জেনরেল মীতিংদা শরুক য়ারুনবা ভারতকী দেলিগেশন লুচিংদুনা চৎপা
01 MAY 2023 6:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না ২০২৩গী মে ২-৫ ফাওবা রিপব্লিক ওফ কোরিয়া, ইঞ্চিয়োনদা ইনভেস্তর/বাইলেতরেল অমসুং অতোপ্পা মরি লৈনবা মীফমশিংগা লোইন-লোইননা এসিয়ন দেবেলপমেন্ত বেঙ্ক (এ.দি.বি.)গী বোর্দ ওফ গোবর্নরশিংগী ৫৬শুবা এন্যুৱল জেনরেল মীতিংদা শরুক য়ারুনবা ভারতকী দেলিগেশনশিং লুচিংদুনা চৎলগনি। ভারত সরকারগী শেল-থুম মন্ত্রালয়গী ইকোনোমিক এফিয়র্সকী দিপার্তমেন্তদগী ওফিসিয়েলশিংনা পুন্দুনা শেম্লবা ভারতকী দেলিগেশন অদু ঙসি অথেংবদা খোংশল্লগনি।
মীফমশিং অদু এ.দি.বি. মেম্বরশিংগী ওফিসিয়েল দেলিগেশনশিং, ওবজর্বরশিং, নন-গোবর্নমেন্তেল অমসুং সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেশনশিং, মীদিয়া, ফাইনান্সিয়েল ইনস্তিত্যুশনশিং অমসুং বেঙ্কশিং অমসুং অতোপ্পা প্রাইভেত সেক্তর কমপনীশিংনা শরুক য়ারগনি।
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা শরুক য়াগদোরিবশিং অদুগী মনুংদা মখাদা পীরিবা কমপোনেন্তশিং অসি য়াওগনি:
1. গ্লোবল ইকোনোমিসতশিং, এ.দি.বি. মেম্বর ওইবা লৈবাকশিংগী গোবর্নরশিং/শেল-থুম মন্ত্রীনচিংবশিংগা ৱারি-ৱাতাই শানবা।
2. লৈবাকশিংগী অমসুং অন্তরাস্ত্রিয়া ওর্গনাইজেশনশিংগা বাইলেতরেল।
3. গ্লোবল বিজনেস লীদরশিং অমসুং ইনভেস্তরশিংগা রাউন্দতেবলশিংদা ৱারি-ৱাতাই শানবা।
4. কম্যুনিতী দাইসপোরাগা শরুক য়াবা।
খোংচৎ অদুদা, শ্রীমতি সিতারামন্না এন্যুৱল মীতিংগী মরু ওইবা থৌরম খুদম ওইনা গোবর্নরশিংগি বিজনেস, অমসুং পেনেলিস্ত অমা ওইনা ‘পোলিসিস তু সপোর্ত এসিয়াস রিবাউন্দ’গী মতাংদা এ.দি.বি. গোবর্নরশিংগী সেমিনারদা শরুক য়ারগনি।