Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur to launch logo, mascot, jersey and anthem of Khelo India University Games 2022 in Uttar Pradesh tomorrow
The Games will be held in Varanasi, Noida and Gorakhpur, besides the state capital of Lucknow
04 MAY 2023 3:27PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur will launch the Logo, jersey, mascot and anthem of the Khelo India University Games 2022 (KIUG 2021) at the Indira Gandhi Pratishthan in Gomti Nagar, Lucknow on 5th May.
The 3rd edition of the Khelo India University Games will take place from May 23 to June 3; the opening ceremony is scheduled for May 25 at the Babu Banarasi Das University in Lucknow.
The Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, Minister of State for Youth Affairs and Sports Shri Nisith Pramanik, Sports Minister, Uttar Pradesh, Shri Girish Chandra Yadav will also be present in the launch ceremony along with other dignitaries.
The upcoming edition of the KIUG is expected to have participation of more than 4700 athletes from 200+ universities across the country, with total participation reaching to over 7000. The number of sports disciplines to feature in this edition is 21, which is also the highest ever in the history of the University Games. Rowing, too, is being introduced for the first-time ever.
The Games will be held in Varanasi, Noida and Gorakhpur, besides the state capital of Lucknow. The Shooting competition will be organized in New Delhi at the Dr. Karni Singh Shooting Range. For the First time, water sports such as Rowing will be a part of the Khelo India University Games. Two indigenous Sports Disciplines namely Mallakhamb and Yogasana, were part of the last edition of the Khelo India University Games held in Karnataka and will also be part of this edition. The Games will also be live telecast on DD Sports & OTT platforms.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হয়েং উত্তর প্রদেশদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২২গী লোগো, মাস্কোত, জর্সী অমসুং এন্থেম হৌদোক্লগনি
গেম্স অসি রাজ্যগী কোনুং লখনৌগী মথক্তা বরানাসি, নোইদা অমসুং গোরখপুরদা পাংথোক্কনি
04 MAY 2023 3:27PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা মে ৫দা লখনৌগী গোমতি নগরদা লৈবা ইন্দিরা গান্ধী প্রতিস্থানদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২২ (কে.আই.য়ু.জি. ২০২১)গী লোগো, মাস্কোত, জর্সী অমসুং এন্থেম হৌদোক্লগনি।
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্সকী ৩শুবা এদিসন অসি মে ২৩দগী জুন ৩ ফাওবা পাংথোক্লগনি; হৌদোকপগী থৌরমনা লখনৌগী বাবু বনারসি দাস য়ুনিবর্সিতীদা মে ২৫দা মতম লেপ্লে।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ, য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রামনিক, উত্তর প্রদেশকী স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী গিরিশ চন্দ্র য়াদবনা অতোপ্পা শক্নাইরবশিংগা লোয়ননা হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
কে.আই.য়ু.জি.গী পাংথোক্কদৌরিবা এদিসন অসিদা লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা লৈরিবা য়ুনিবর্সিতী ২০০ হেনবদগী এথেলেত ৪৭০০ হেনবনা শরুক য়াদুনা অপুনবা শরুক য়াবা ৭০০০ হেল্লবা য়াই। এদিসন অসিদা পাংথোক্কদবা স্পোর্তস দিসিপ্লিনগী মশিং অসি ২১ ওইদুনা য়ুনিবর্সিতী গেম্সকী পুৱারীদা হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবসু ওইরি। অহানবা ওইনা রোৱিংসু মনুং চলহল্লে।
গেম্স অসি রাজ্যগী কোনুং লখনৌগী মথক্তা বরানাসি, নোইদা অমসুং গোরখপুরদা পাংথোক্কনি। শুতিং কম্পিতিসন্না নই দিল্লীগী দা. কার্নি সিংহ শুতিং রেঞ্জদা পাংথোক্কনি। অহানবা ওইনা রোৱিংগুম্বা ৱাতর স্পোর্তসসু খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্সকী শরুক অমা ওইরগনি। ইন্দিজেনস স্পোর্তস দিসিপ্লিন অনি হায়বদি মালাখম্ব অমসুং য়োগাসন অসি কর্নাতকাদা পাংথোকখিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্সকী হৌখিবা এদিসনগী শরুক ওইখি অমদি এদিসন অসিগীসু শরুক ওইগনি। গেম্স অসি দি.দি. স্পোর্তস অমসুং ও.তি.তি. প্লেতফোর্মশিংদসু লাইব তেলেকাস্ত তৌগনি।