Ministry of Finance
Public Sector Banks and eligible Private Sector Banks authorised to implement and operationalise Mahila Samman Savings Certificate, 2023
30 JUN 2023 4:14PM by PIB Delhi
The Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, through an e-gazette notification issued on June 27, 2023, permitted all Public Sector Banks and eligible Private Sector Banks to implement and operationalise the Mahila Samman Savings Certificate, 2023. This aims at enabling enhanced access of the scheme for girls/women. With this, Mahila Samman Savings Certificate scheme will now be available for subscription in Post Offices, and eligible Scheduled Banks.
The scheme has been in operation since April 1, 2023 through the Department of Post.
The Central Government has made a number of efforts to secure the political, social, and economic advancement of women through a variety of planned initiatives. In continuation of these efforts, Mahila Samman Savings Certificate, 2023 scheme was announced in the Union Budget FY 2023-24 by the Central Government to provide financial security to every girl and woman in India.
Key Features of the Scheme.
• Provides attractive and secured investment option to all girls and women
• An account can be opened under this scheme on or before the March 31, 2025 for a tenure of two years
• The deposit made under MSSC will bear interest at the rate of 7.5% per annum which will be compounded quarterly. Therefore, the effective interest rate will be roughly 7.7 percent.
• Minimum of ₹1000 and any sum in multiple of 100 may be deposited within the maximum limit of ₹200,000.
• Maturity of the investment under this scheme is two years from the date of opening of the account under the scheme.
• It envisions flexibility not only in investment but also in partial withdrawal during the scheme tenor. The account holder is eligible to withdraw maximum up to 40% of the eligible balance in the scheme account.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং অমসুং অয়াবা পীরবা লনাই বেঙ্কশিং মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ, ২০২৩ থবক ওইনা পাংথোক্নবগী অয়াবা পীরে
30 JUN 2023 4:14PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মিনিস্ত্রিগী ইকোনোমিক এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তনা জুন ২৭, ২০২৩দা থোকপা ই-গেজেত্ত নোতিফিকেসন অমগী খুৎথাংদা, পব্লিক সেক্তর বেঙ্ক পুম্নমক অমসুং অয়াবা পীরবা লনাই বেঙ্কশিং মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ, ২০২৩ থবক ওইনা পাংথোক্নবগী অয়াবা পীরে। মসিনা নুপীমচাশিং/নুপীশিংগী স্কিম অসিগী কান্নবা লৌবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিগা লোয়ননা, মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ স্কিম অসি হৌজিক পোস্ত ওফিসশিং অমসুং অয়াবা পীরবা সেদুল বেঙ্কশিংদা ফংলগনি।
স্কিম অসি পোস্ত দিপার্তমেন্তগী খুৎথাংদা এপ্রিল ১, ২০২৩ দগী থবক হৌরক্লে। তোঙান-তোঙানবা থবকশিংগী খুৎথাংদা নুপীশিং রাজনিতি, খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী চাউখৎপা পুরক্নবা কেন্দ্র সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অদু মখা তারকপা ওইনা, ভারতকী নু্পীমচা অমসুং নুপী খুদিংমক শেন-থুমগী ঙাক্লৌ পীনবা কেন্দ্র সরকারনা কেন্দ্রগী বজেত ২০২৩-২৪তা মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদ, ২০২৩ লাউথোকখিবনি।
স্কিমগী মরুওইবা শক্তমশিং :
1. নুপীমচাশিং অমসুং নুপীশিংদা অশোই-অঙাম লৈতবা শেন থাদবগী খুদোংচাব পীবা
2. স্কিম অসিগী মখাদা চহি অনিগী ওইনা মার্চ ৩১,২০২৫গী মমাঙদা একাউন্ত অমা হাংদোকপা য়াগনি।
3. মহিলা সম্মান সেভিং সর্তিফিগেদগী মখাদা থমখিবা শেনফম চহি অমদা চাদা৭.৫গী চাংদা শেন্দোয় পীগনি অমসুং মসিনা থা অহুম খুদিংগী কম্পাউন্দ ওইগনি। মরম অদুনা শেন্দোয়গী চাং চাউরক্না চাদা ৭.৭ ওইগনি।
4. খ্বাইদগী য়ামদনা লুপা ১০০০ অমসুং খ্বাইদগী য়াম্না লুপা ২০০,০০ ফাওবা থম্বা য়াগনি।
5. স্কিম অসিগী মখাদা একাউন্ত হাংদোকখিবা নুমিত্তগী চহি অনিগী মতুংদা লৌথোকপা য়াগনি।
6. স্কিম মনুংদা শেন হাপচিনবা খক কোমথোকপা নত্তনা, শরুক খর লৌথোকপগী অয়াবা লৈগনি। স্কিম একাউন্তগী বেলেন্সকী চাদা ৪০ ফাওবা একাউন্ত হাংদোক্লিবা মীওই অমনা লৌথোকপা য়াগনি।