Ministry of Power
Implementation of household electrification under Saubhagya and RDSS
23 DEC 2023 10:09AM by PIB Delhi
The Union Minister for Power and New & Renewable Energy has informed that the Government of India launched Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY) in December, 2014 for various rural electrification works including separation of agriculture and non-agriculture feeders, strengthening and augmentation of sub-transmission & distribution infrastructure, metering at distribution transformers/feeders/consumers and electrification of villages across the country. Works under the scheme has been completed and the scheme stands closed. As reported by the States, all the inhabited un-electrified census villages in the country were electrified by 28th April, 2018. A total of 18,374 villages were electrified during the scheme.
Subsequently, Government of India launched the Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana – Saubhagya in October, 2017 with the objective to achieve universal household electrification for providing electricity connections to all willing un-electrified households in rural areas and all willing poor households in urban areas in the country.
Since the launch of Saubhagya scheme, as on 31.03.2021 all the States have reported 100% electrification of all the willing un- electrified households, identified before 31.03.2019. As reported by the States, 2.817 crore households have been electrified since the launch of Saubhagya, up to 31.03.2021. Further, a total of 4.43 lakh additional households have been electrified under DDUGJY. As such, as on 31.03.2022, a total of 2.86 crore households (including tribal households) have been electrified since the launch of Saubhagya. The scheme stands closed.
The construction of new households is a dynamic and continuous process. The Central Government in line with its commitment, is further supporting States under the ongoing Scheme of Revamped Distribution Sector Scheme (RDSS) for electrification of any left-out households, which existed before 31.03.2019 (period of execution of SAUBHAGYA) but were somehow missed out by the DISCOMs. Till date, the approval has been accorded for around 4.96 Lakh left-out households for electrification for the States of Rajasthan, Uttar Pradesh and Andhra Pradesh. The details in this regard are as given below:
State
No. of HHs Proposed
Approved Cost (Rs. in Cr.)
Rajasthan
1,90,959
459.18
Uttar Pradesh
2,99,546
338.46
Andhra Pradesh
5,577
16.00
In addition, all identified beneficiary Households of Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTG) across States under PM-JANMAN (Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan) are eligible for funding under RDSS as per guidelines.
As reported by the States, all the inhabited un-electrified census villages (including tribal villages) in the country were electrified by 28th April, 2018. A total of 18,374 villages were electrified during DDUGJY. There is no categorization specifically for Tribal areas with regard to electrification of census villages. The state wise details of villages electrified under DDUGJY are enclosed below.
Sl.
No.
State
No. Of Villages Electrified under DDUGJY
1
Arunachal Pradesh
1483
2
Assam
2732
3
Bihar
2906
4
Chhattisgarh
1078
5
Himachal Pradesh
28
6
J&K
129
7
Jharkhand
2583
8
Karnataka
39
9
Madhya Pradesh
422
10
Maharashtra
80
11
Manipur
366
12
Meghalaya
1051
13
Mizoram
54
14
Nagaland
78
15
Odisha
3281
16
Rajasthan
427
17
Tripura
26
18
Uttar Pradesh
1498
19
Uttarakhand
91
20
West Bengal
22
Total
18374
The details of BPL Households electrified from FY 2015-16 till September, 2017 under DDUGJY is enclosed below.
State wise Achievement of total BPL Households electrified from FY 2015 till September 2017 under DDUGJY
Sl. No.
State
Total BPL Households electrified
1
Andhra Pradesh
664851
2
Assam
101537
3
Bihar
1976832
4
Chhattisgarh
63756
5
Gujarat
813
6
J&K
1133
7
Jharkhand
12391
8
Karnataka
98821
9
Kerala
24993
10
Madhya Pradesh
561262
11
Maharashtra
59
12
Meghalaya
95
13
Mizoram
447
14
Nagaland
507
15
Odisha
103857
16
Rajasthan
149854
17
Sikkim
1850
18
Tamil Nadu
1976
19
Telangana
849
20
Tripura
41759
21
Uttar Pradesh
1082986
22
Uttarakhand
46
23
West Bengal
34450
Total
4925124
Further, the details of households electrified since the launch (October, 2017) of Saubhagya including additional households sanctioned under DDUGJY till 31.03.2022 is enclosed below.
State-wise electrification of households since launch of Saubhagya Scheme including Additional Households achievement under DDUGJY
Sl. No.
Name of the States
No of Households electrified from 11.10.2017 to 31.03.2019 as per Saubhagya Portal
Additional Sanction allowed under Saubhagya
Further Additional Households sanctioned under DDUGJY
Grand Total(A+B)
No of Households reported electrified from 01.04.2019 to 31.03.2021
Total HHs electrified as on 31.03.2021 (A)
Households Sanctioned during 2021-22
Households electrified (as on 31.03.2022) (B)
1
Andhra Pradesh*
1,81,930
0
1,81,930
1,81,930
2
Arunachal Pradesh
47,089
0
47,089
7859
0
47,089
3
Assam
17,45,149
2,00,000
19,45,149
480249
381507
23,26,656
4
Bihar
32,59,041
0
32,59,041
32,59,041
5
Chhattisgarh
7,49,397
40,394
7,89,791
21981
2577
7,92,368
6
Gujarat*
41,317
0
41,317
41,317
7
Haryana
54,681
0
54,681
54,681
8
Himachal Pradesh
12,891
0
12,891
12,891
9
Jammu & Kashmir
3,77,045
0
3,77,045
3,77,045
10
Jharkhand
15,30,708
2,00,000
17,30,708
17,30,708
11
Karnataka
3,56,974
26,824
3,83,798
3,83,798
12
Ladakh
10,456
0
10,456
10,456
13
Madhya Pradesh
19,84,264
0
19,84,264
99722
0
19,84,264
14
Maharashtra
15,17,922
0
15,17,922
15,17,922
15
Manipur
1,02,748
5,367
1,08,115
21135
0
1,08,115
16
Meghalaya
1,99,839
0
1,99,839
420
401
2,00,240
17
Mizoram
27,970
0
27,970
27,970
18
Nagaland
1,32,507
0
1,32,507
7009
7009
1,39,516
19
Odisha
24,52,444
0
24,52,444
24,52,444
20
Puducherry*
912
0
912
912
21
Punjab
3,477
0
3,477
3,477
22
Rajasthan
18,62,736
2,12,786
20,75,522
210843
52206
21,27,728
23
Sikkim
14,900
0
14,900
14,900
24
Tamil Nadu*
2,170
0
2,170
2,170
25
Telangana
5,15,084
0
5,15,084
5,15,084
26
Tripura
1,39,090
0
1,39,090
1,39,090
27
Uttar Pradesh
79,80,568
12,00,003
91,80,571
334652
0
91,80,571
28
Uttarakhand
2,48,751
0
2,48,751
2,48,751
29
West Bengal
7,32,290
0
7,32,290
7,32,290
Total
2,62,84,350
18,85,374
2,81,69,724
11,83,870
4,43,700
2,86,13,424
* Not funded under Saubhagya
There is no bifurcation of tribal people and the electricity connections were provided to all the households, including BPL category households, as the Scheme provided universal access of electricity to all the households across the country.
This information has been given by the Union Minister for Power and New & Renewable Energy Shri R. K. Singh, in a written reply to a question, in Lok Sabha on December 21, 2023.

পাৱর মন্ত্রালয়
সৌভগ্যা অমসুং আর.দি.এস.এসকী মখাদা য়ুমথোঙশিংদা মৈ ফংহনবা
23 DEC 2023 10:09AM by PIB Imphal
পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি লৈবাক শীনবা থুংনা খুঙ্গংশিংদা ইলেক্ত্রিক ফংহন্নবা ভারত সরকারনা দিশেম্বর 2014 দগী দিন দয়াল উপাধ্যায়া গ্রাম জয়তি য়োজনা(দি দি য়ু জি জে ৱাই) হৌদোক্লে। স্কিম অসিগী মখাদা পায়খৎপা থবকশিং লোইশিনখ্রে অমসুং স্কিম অসি থুপজিনখ্রে। রাজ্যশিংনা পীরকপা পাউগী মতুংইন্না, লৈবাক অসিদা মৈ ফংদ্রিবা মী তাবা খুঙ্গং খুদিংমক এপ্রিল 28, 2018 ফাওবা মৈ ফংহনখ্রে। স্কিম অসিগী মনুংদা খুঙ্গং 18,374 মৈ ফংহনখ্রে।
মখা তারকপদা ভারত সরকারনা ওক্তোবর 2017 দা লৈবাক অসিগী মৈ ফংদ্রিবা খুঙ্গংশিংগী য়ুমথোঙশিং অমসুং সহরগী লায়রবশিংদা মৈ ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রী সাহাজ বিজলি হর ঘর য়োজনা হৌদোকখি।
সৌভগ্যা স্কিম হেক হৌদোকপদগী 31.03.2021 ফাওবা মৈ ফংদ্রিবা য়ুমথোঙ 100% মৈ ফংহল্লে হায়না রাজ্যশিংনা পাউ পীরকখি, সৌভগ্যা হেক হৌদোকপদগী 31.03.2021 ফাওবদা য়ুমথোঙ করোর 2.817 মৈ ফংহনখ্রে হায়না রাজ্যশিংনা পাউ পীরকখি। সৌভগ্যা হেক হৌদোকপদগী, 31.03.2022 ফাওবদা য়ুমথোঙ(ত্রাইবেলশিংগী য়ুমথোঙশিং য়াওনা) করোর 2.86 মৈ ফংহনখ্রে। হৌজিক স্কিম অসি থুপচিনখ্রে।
31.03.2019 মমাঙদা লৈরম্বা অমসুং করিমগুম্বা মরম অমদগী হেক্তা দিসকোমশিংনা নাথৈরমলবা য়ুমথোঙশিং মৈ ফংহন্নবা রাজ্যশিংগী মতেং পাংনবা হৌজিক রিভাম্প দিস্ত্রিবিউসন সেক্তর স্কিম(আর দি এস এস) পায়খৎলি। হৌজিক ফাওবদা রাজস্থান, উত্তর প্রদেস অমসুং অন্ধ্র প্রদেস রাজ্যশিংদা মৈ ফংহৌদবা য়ুমথোঙ করোর 4.96 রোম মৈ ফংহন্নবা অয়াবা পীখ্রে। হিরম অসিগী মখাদা অকু্প্পা মরোল মখাদা পীরি:
রাজ্য
প্রপোজ তৌখিবা য়ুমথোঙ মশিং
অয়াবা পীরবা শেনফম (লুপা করোর)
রাজস্থান
1,90,959
459.18
উত্তর প্রদেস
2,99,546
338.46
অন্ধ্র প্রদেস
5,577
16.00
পার্তিকুলারি ভলনেরেবল ত্রাইবেল গ্রুপস(পি ভি তি জি)গী মশক খঙদোকলবা বেনিফিসরশিং য়ুমথোঙশিংগী মথক্তা পি.এম-জনজাতি অদিভাসি ন্যয়া মহা অভিয়ানগী মখাদা রাজ্যশিং আর.দি.এস.এসকী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না শেন থাদবা য়াই।
এপ্রিল 28, 2018 ফাওবদা লৈবাক অসিদা মৈ ফংদ্রিবা মী তাবা খুঙ্গং খুদিংমক মৈ ফংহল্লে হায়না রাজ্যশিংনা হায়রি। দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই মনুংদা খুঙ্গং 18,374 মৈ ফংহনখ্রে। সেন্সস খুঙ্গংশিং মৈ ফংহনবগী মতাংদা ত্রাইবেলগী লমশিং খন্দোকপগী ৱাফম লৈতে। দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা মৈ ফংলবা খুঙ্গংশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি।
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা মৈ ফংলবা খুঙ্গং মশিং
1
অরুনাচল প্রদেস
1483
2
অসাম
2732
3
বিহার
2906
4
ছতিসগর
1078
5
হিমাচল প্রদেস
28
6
জে অমসুং কে
129
7
ঝারখন্দ
2583
8
কর্নাতকা
39
9
মধ্য প্রদেস
422
10
মহারাস্ত্রা
80
11
মনিপুর
366
12
মেঘালয়
1051
13
মিজোরম
54
14
নাগালেন্দ
78
15
ওরিসা
3281
16
রাজস্থান
427
17
ত্রিপুরা
26
18
উত্তর প্রদেস
1498
19
উত্তরখন্দ
91
20
নোংচুপ বেঙ্গল
22
অপুনবা
18374
শেনবা চহি 2015-16 দগী সেপ্তেম্বর 2017 ফাওবা দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা মৈ ফংলবা বি.পি.এল য়ুমথোঙশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি।
শেনবা চহি 2015-16 দগী সেপ্তেম্বর 2017 ফাওবা দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা মৈ ফংলবা রাজ্যশিংগী ওইবা অপুনবা বি.পি.এল য়ুমথোঙশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
মৈ ফংলবা বি.পি.এল য়ুমথোঙশিং
1
অন্ধ্র প্রদেস
664851
2
অসাম
101537
3
বিহার
1976832
4
ছতিসগর
63756
5
গুজরাত
813
6
জে অমসুং কে
1133
7
ঝারখন্দ
12391
8
কর্নাতকা
98821
9
কেরলা
24993
10
মধ্য প্রদেস
561262
11
মহারাস্ত্রা
59
12
মেঘালয়
95
13
মিজোরম
447
14
নাগালেন্দ
507
15
ওরিসা
103857
16
রাজস্থান
149854
17
সিক্কিম
1850
18
তামিল নাদু
1976
19
তেলঙ্গানা
849
20
ত্রিপুরা
41759
21
উত্তর প্রদেস
1082986
22
উত্তরখন্দ
46
23
নোংচুপ বেঙ্গল
34450
অপুনবা
4925124
ওক্তোবর 2017 দগী সৌভগ্যা স্কিম হেক হৌদোকপদগী, 31.03.2022 ফাওবদা দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা অহেনবা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমথোঙশিং য়াওনা মৈ ফংহল্লবা য়ুমথোঙশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি।
দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা অহেনবা য়ুমথোঙশিং হাপচিনখিবা য়াওনা সৌভগ্যা স্কিম হেক হৌদোকপদগী রাজ্যশিংদা মৈ ফংহনখিবা য়ুমথোংশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিংগী মমিং
সৌভগ্যা পোর্তেলগী মতুংইন্না 11.10.2017 দগী 31.03.2019 ফাওবা মৈ ফংহনখিবা য়ুমথোঙ মশিং
সৌভগ্যাগী মখাদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা সেঙ্কসন
দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা অহেনবা য়ুমথোঙশিং
অপুনবা (A+B)
01.04.2019 দগী 31.03.2021 ফাওবদা মৈ ফংহনখিবা য়ুমথোং মশিং
31.03.2021 ফাওবদা মৈ ফংলবা অপুনবা য়ুমথোঙ মশিং (A)
মনুংদা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমথোঙশিং
31.03.2022 ফাওবদা মৈ ফংলবা য়ুমথোঙশিং (B)
1
অন্ধ্র প্রদেস *
1,81,930
0
1,81,930
1,81,930
2
অরুনাচল প্রদেস
47,089
0
47,089
7859
0
47,089
3
অসাম
17,45,149
2,00,000
19,45,149
480249
381507
23,26,656
4
বিহার
32,59,041
0
32,59,041
32,59,041
5
ছতিসগর
7,49,397
40,394
7,89,791
21981
2577
7,92,368
6
গুজরাত *
41,317
0
41,317
41,317
7
হরিয়ানা
54,681
0
54,681
54,681
8
হিমাচল প্রদেস
12,891
0
12,891
12,891
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
3,77,045
0
3,77,045
3,77,045
10
ঝারখন্দ
15,30,708
2,00,000
17,30,708
17,30,708
11
কর্নাতকা
3,56,974
26,824
3,83,798
3,83,798
12
লাদাখ
10,456
0
10,456
10,456
13
মধ্য প্রদেস
19,84,264
0
19,84,264
99722
0
19,84,264
14
মহারাস্ত্রা
15,17,922
0
15,17,922
15,17,922
15
মনিপুর
1,02,748
5,367
1,08,115
21135
0
1,08,115
16
মেঘালয়
1,99,839
0
1,99,839
420
401
2,00,240
17
মিজোরম
27,970
0
27,970
27,970
18
নাগালেন্দ
1,32,507
0
1,32,507
7009
7009
1,39,516
19
ওরিসা
24,52,444
0
24,52,444
24,52,444
20
পুদুচেরি *
912
0
912
912
21
পঞ্জাব
3,477
0
3,477
3,477
22
রাজস্থান
18,62,736
2,12,786
20,75,522
210843
52206
21,27,728
23
সিক্কিম
14,900
0
14,900
14,900
24
তামিল নাদু *
2,170
0
2,170
2,170
25
তেলঙ্গানা
5,15,084
0
5,15,084
5,15,084
26
ত্রিপুরা
1,39,090
0
1,39,090
1,39,090
27
উত্তর প্রদেস
79,80,568
12,00,003
91,80,571
334652
0
91,80,571
28
উত্তরখন্দ
2,48,751
0
2,48,751
2,48,751
29
নোংচুপ বেঙ্গল
7,32,290
0
7,32,290
7,32,290
অপুনবা
2,62,84,350
18,85,374
2,81,69,724
11,83,870
4,43,700
2,86,13,424
* সৌভগ্যাগী মখাদা শেন পীখিদবা
ত্রাইবেল মীয়াম অনি থোক্নবা খাইদোকপা লৈতে অমসুং স্কিম অসিনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা য়ুমথোংশিংদা মৈ ফংহন্দুনা বি.পি.এল কাংলুপকী য়ুমথোঙশিং য়াওনা য়ুমথোঙ খুদিংমক্তা মৈ ফংহল্লে।
ৱাফম অসি দিশেম্বর 21, 2023দা লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী আর.কে সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।