Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra
“Vikas Bharat Sankalp Yatra has become not only the journey of the government but also the journey of the country”
“When the poor, farmers, women and youth are empowered, the country will become powerful”
“Chief goal of VBSY is to not leave any deserving beneficiary from the benefits of the government schemes”
“Our government has made all-out efforts to ease every difficulty of farmers”
08 JAN 2024 2:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted that the VBSY completed 50 days recently and has connected with about 11 crore people. “Vikas Bharat Sankalp Yatra has become not only the journey of the government but also the journey of the country”, he said. The Prime Minister said “ Modi Ki Guarantee ki Gadi is reaching every nook and corner of the country. The poor people who spent their lives waiting to get the benefits of government schemes are seeing a meaningful change today. The government is reaching the doorsteps of the beneficiaries and proactively providing the benefits. “Along with Modi Ki Guarantee ki Gadi, government offices and people’s representatives are reaching to the people”, he added.
Referring to the global buzz about the ‘Modi ki Guarantee’ the Prime Minister dwelled on the contours of the guarantee and the rationale of reaching the beneficiary in a mission mode and also underlined the link between the resolution of Viksit Bharat and the saturation of the scheme coverage. PM Modi highlighted the struggle of the poor, youth, women and farmers over many generations. The Prime Minister explained, “Our government wants the present and future generations to not have to live the life that the earlier generation lived. We want to get a large population of the country out of the struggle for small daily needs. Therefore, we are focusing on the future of the poor, farmers, women and youth. For us, these are the four biggest castes of the country. When the poor, farmers, women and youth are empowered, the country will become powerful.”
The Prime Minister reiterated the chief goal of VBSY is not to leave any deserving beneficiary from the benefits of the government schemes. He informed that since the Yatra began, 12 lakh new applications for Ujjwala connections were received along with Lakhs of applications for Suraksha Bima Yojana, Jeevan Jyoti Yojana, PM SVANidhi.
Throwing light on the impact of VBSY, the Prime Minister informed that health checkups for more than 2 crore people have been carried out so far including 1 crore TB checkups and 22 lakh sickle cell checkups. Today, the Prime Minister said that the doctors are reaching the doorsteps of the poor, Dalits, deprived and the tribals which was considered a challenge by previous governments. He also highlighted Ayushman Yojna which provides health insurance worth Rs 5 lakhs, free dialysis for the poor and low-cost medicines at Jan Aushadhi Kendras. “Ayushman Aarogya Mandirs built across the country have become huge health centers for villages and the poor”, he added.
Prime Minister Modi also highlighted the government’s impact on women's empowerment in the country and mentioned the availability of loans through the Mudra Yojna, women playing the roles of Bank Mitras, Pashu Sakhis and Asha workers. Shri Modi informed that 10 crore women have joined women self-help groups in the last 10 years, where more than Rs 7.5 lakh crore have been provided to them. Due to this, the Prime Minister said, many sisters have become Lakhpati Didi over the years. Touching upon its success, the Prime Minister informed about the government’s campaign to further increase the number of Lakhpati Didis by 2 crores, the NaMo Drone Didi Scheme where around 1 lakh drones have been demonstrated during VBSY. He added that the public is being connected with new technologies on mission mode for the first time in the history of the country. “At present, training is being given for the use of drones in the agricultural sector only. But in the coming days, its scope is going to expand to other areas”, PM Modi added.
The Prime Minister pointed out that in the earlier governments, the scope of discussions that took place regarding agricultural policy in the country was only limited to production and sale, neglecting the various issues faced by farmers daily. “Our government has made all-out efforts to ease every difficulty of the farmers”, Shri Modi said as he mentioned the transfer of at least Rs 30,000 to every farmer through PM Kisan Samman Nidhi, promotion of cooperation in agriculture with organizations like PACS, FPO, increase in storage facilities and boost to food processing industry. The Prime Minister informed that Toor or Arhar dal farmers can now sell their produce directly to the government online ensuring purchase at MSP and better prices in the market. He further added that the scope of this scheme will be extended to other pulses also. “Our effort is that the money we send abroad to buy pulses should be available to the farmers of the country”, he said.
Concluding the address, the Prime Minister lauded the efforts of the team running the VBSY show including the local administration who are engaged in their work with full dedication. “In this spirit, we must perform our duties to make India a developed country”, PM Modi concluded.
Background
Since its launch on 15th November 2023, the Prime Minister has regularly interacted with the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra all across the country. The interaction has happened four times through video conferencing (30th November, 9th December 16th December and 27th December). Also, the Prime Minister interacted with Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries physically on two consecutive days (17th-18th December) during his visit to Varanasi last month.
Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
On 5th January 2024, Viksit Bharat Sankalp Yatra crossed a major milestone as the number of participants in the Yatra crossed 10 crore. This staggering number, which was reached within 50 days of the launch of the Yatra, indicates the profound impact and unmatched ability of the Yatra to unite people across the nation towards a shared vision of Viksit Bharat.
/center>
/center>
/center>
/center>

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনেফিশরীশিংগা ৱারী শাখ্রে
“বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রানা সরকারগী খোঙচৎ অমা ওইবতা নত্তনা লৈবাক্কী খোঙচৎ অমসু ওইরে”
“লাইরবা, লৌমী, নুপী অমসুং নহাশিংনা পাঙ্গল লৈরক্লবা মতমদা লৈবাক্না মপাঙ্গল লৈরক্কনি”
“VBSYগী মপুং ওইবা পান্দমদি সরকারগী স্কিমগী কান্নবা খুদিংমক মতিক চাবা বেনেফিশরীশিংদা ফংহনবনি”
“ঐখোয়গী সরকারনা লৌমীশিংগী খুদোংচাদবা খুদিংবু লাইথোকহল্লি”
08 JAN 2024 2:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনেফিশরীশিংগা উন্নদুনা ৱারী শাখ্রে। কেন্দ্র মন্ত্রী, এম.পি., এম.এল.এ. অমসুং লোকেলগী থাক্কী মীহুৎশিং য়াওনা বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী লৈবাক শিনবা থুংবগী বেনেফিশরী লিশিং কয়ানা ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়াখি।
ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা, প্রধান মন্ত্রীনা VBSYনা হন্দক্তা নুমিৎ 50 মপুং ফাখ্রে অমসুং চাউরাক্না মীওই করোর 11বু অমত্তা ওইহনখ্রে হায়না ফোংদোকখি। “বিকাস ভারত সঙ্কল্প য়াত্রানা সরকারগী খোঙচৎ ওইবখক্তা নত্তনা লৈবাক্কী খোঙচৎ অমসু ওইরবনি”, মহাক্না হায়খি। “মোদীগী গেরেন্তীনা লৈবাক্কী কাচিন কোয়া খুদিংদা য়ৌশিল্লে। সরকারগী স্কিমগী কান্নবা ঙাইবতদা মশাগী পুন্সিগী লোইশিনখ্রবা লাইরবা মীয়াম্না ঙসিদি মখোয়গী পুন্সিদা ৱাহন্থোক লৈবা অহোংবা অমা ফংলে। সরকারনা বেনেফিশরী খুদিংগী য়ুম্থোংদা য়ৌশিল্লি অমসুং কান্নবা কয়া হকথেংননা পীরি”, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “মোদীগী গেরেন্তীগী গারীগা লোয়ননা সরকারগী ওফিস অমসুং মীয়ামগী মীহুৎশিংনা মীয়ামদা য়ৌশিল্লি”, মহাক্না মখা তাখি।
‘মোদীগী গেরেন্তী’গী মতাংদা মালেমদা ঙাঙনরিবশিংগী মতাংদা পল্লদুনা, গেরেন্তীগী তোঙানবা ৱাহন্থোক অমসুং বেনেফিশরীশিংগী মফমদা কান্নবা কয়াবু মিসন মোদতা য়ৌহনবগী মতাংদা পাউদমখিবগা লোয়ননা বিকশিৎ ভারতকী পান্দম অমসুং স্কিমগী কভরেজশিংবু সেচ্যুরেসন তৌবগগী মরক্তা মরী লৈনরিবা কয়াসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। পি.এম. মোদীনা লাইরবা, নহা, নুপী অমসুং লৌমী কয়ানা চারোন-শুরোন কয়াদগী থেংনরক্লিবা অৱাবা কয়াদসু মিৎয়েং চঙখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐখোয়গী সরকারনা মমাংগী চারোন শুরোনশিংনা হিংলম্বা পুন্সি মহিং অদু হৌজিক অমসুং তুংগী চারোন শুরোনশিংনা হিংহনবা পামদে। নোংমগী অপীকপা তঙাই ফদবগীদমক্তা অৱাবা কয়া অদু লৈবাক্কী মীশিং অয়াম্বগী মফমদা ৱাহনবা পামদে। মরম অদুনা, ঐখোয়না লাইরবা, লৌমী অমসুং নহাশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলিবনি। ঐখোয়গী ওইনদি, মসিনা লৈবাক অসিদা লৈবা খ্বাইদগী চাউবা কাস্ত মরিনি হায়না লৌই। লাইরবা, নুপী, লৌমী অমসুং নহাশিংনা পাঙ্গল লৈরকপা মতমদা, লৈবাক অসিসু মপাঙ্গল লৈবা লৈবাক অমা ওইরক্কদৌরিবনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা VBSYগী মপুং ওইবা পান্দম্বু অমুক হন্না নীংশিংলদুনা, মসিগী পান্দমদি মতিক চাবা বেনেফিশরী অমত্তবু চিত্থহন্দবা হায়বসিনি হায়খি। য়াত্রা অসিনা হেক হৌদোকখিবদগী, সুরক্ষা বিমা য়োজনা, জীবন জ্যোতী য়োজনা, পি.এম. স্বনিধীগী এপ্লিকেসন লাক্ষ কয়াগা লোয়ননা উজ্বালা কন্নেক্সনগী অনৌবা এপ্লিকেসন লাক্ষ 12সু ফংখ্রে হায়না মহাক্না পাউদমখি।
VBSYনা পীরিবা কান্নবশিংদা মিৎয়েং চঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক ফাওবগী ওইনা তি.বি.গী চেকঅপ করোর 1 অমসুং সিক্কল সেলগী চেকঅপ লাক্ষ 22 য়াওনা মীওই করোর 22 গী চেকঅপ পাংথোকখ্রে হায়না পাউদমখি। ঙসিদি, দাক্তরশিংনা লাইরবা, দলিত, শোত্থরবা অমসুং ত্রাইবেলশিংগী য়ুম্থোং খুদিংদা য়ৌশিল্লি, মসি হান্নগী সরকারনা শিংনবা অমা ওইনা লৌরম্বনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। লাক্ষ 5 ফাওবগী হেল্থ ইন্স্যুরেন্স পীরিবা আয়ূশমান য়োজনা, লাইরবশিংগী লেম্না দাইলাইসীস তৌবা অমসুং জন ঔশধী কেন্দ্রশিংদা হিদাক হোঙনা পীবগী মতাংদা মহাক্না পনখি। “লৈবাক শিনবা থুংবদা শারিবা আয়ুশমান আরোগ্যা মন্দির অসিনা খুঙ্গং অমসুং লাইরবশিংগী চাউরবা হেল্থ সেন্তর অমা ওইরে”, মহাক্না মখা তাখি।
লৈবাক অসিগী নুপীশিংবু মপাঙ্গল হাপ্পগী মতাংদা সরকারনা পীরিবা শাফুদা প্রধান মন্ত্রীনা মিৎয়েং চঙবগা লোয়ননা মুদ্র য়োজনাগী খুত্থাংদা লোন ফংনরিবা, নুপীশিংনা বেঙ্ক মিত্রা, পশু শখী অমসুং অশা ৱর্করগী থৌদাং লৌরিবশিং অসিগী মতাংদসু পনখি। হৌখিবা চহি 10দা নুপী করোর 10না নুপীগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা য়াওরকখিবা, মসিগী মতুং ইন্না মখোয়গী মফমদা লুপা করোর লাক্ষ 7.5 হেন্না পীথখিবগী মতাংদসু মহাক্না পাউদমখি। পুম্নমক অসিনা মরম ওইরগা, ইচে-ইচল কয়া অমনা চহি খরসিগী মনুংদা লাক্ষপতি দিদি ওইনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। থৌরাংশিং অসিগী মায় পাকপশিংদা মিৎয়েং চঙলদুনা, লাক্ষপতি দিদিগী মশিংবু করোর 2দা হেনগৎনবা সরকারনা হোৎনরিবা, VBSYগী মনুংদা দ্রোন লাক্ষ 1 গী দিমোনস্ত্রেসন উৎখিবা নমো দ্রোন দিদি স্কিমগী মতাংদসু মহাক্না মখা তানা পনখি। লৈবাক অসিগী পুৱারীদা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা, মীয়ামগা অনৌবা তেক্নোলোজীগা মিসন মোদতা মরী লৈনহল্লিবা অসিগী মতাংদসু মহাক্না পনখি। “হৌজিক্কী ওইনা, লৌউ-শিংউগী সেক্তরদা দ্রোন শিজিন্নবগী ত্রেনিং পীরি। অদুবু, লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা, মসিগী স্কোপ অসিসু অতোপ্পা হীরমশিংদা পাকথোক চাউথোরকখিগনি”, শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
মমাংগী সরকারগী মতমদা লৈবাক্কী লৌউ-শিংউগী থৌশিল থৌরাংগী মতাংদা খন্নরম্বা অসিদি শুপ্নগী পোত্থোক কয়া য়াম্না পুথোকপা হায়বদা অয়াম্বা মিৎয়েং চঙলম্মি, লৌমীশিংনা নুমিৎ খুদিংগী থেংনরিবা শিংনবা কয়া অসিদদি মিৎয়েং চঙলমদে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। “ঐখোয়গী সরকারনা লৌমীশিংগী অৱাবা খুদিংমক কোকহন্নবা লৈজবী মতিক পুথোক্তুনা হোৎনরি”, পি.এম. সম্মান নিধীগী খুত্থাংদা লৌমী খুদিংগী মফমদা য়ামদ্রবদা লুপা 30,000 পীথবা, PACS, FPOগুম্বা লুপশিংগী তেংবাংদগী লৌউ-শিংউদা কোওপরেসন হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবা, স্তোরেজ ফেসিলিতী মশিং হেনগৎহনবা অমসুং লৈবাক্কী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রী হেন্না চাউখৎহন্নবা হোৎনরিবা কয়া অসি পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি। তুর অমসুং অর্হর হৱাই থাবা লৌমীশিংনা হৌজিক্তি মখোয়গী পোত্থোকশিং অসি MSPদা সরকারগী মফমদা ওনলাইন্দা হকথেংননা নত্ত্রগা অহেনবা শেন্দোং ফংনবগীদমক্তা কৈথেলদা য়োনবা য়ারগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মসিগী স্কিম অসিগী পাক চাউবসু অতোপ্পা হৱাইসু কোল্লগনি হায়না মহাক্না হায়খি। “ঐখোয়না হৱাই লৈনবগীদমক্তা মীরমদা থাদোক্লিবা শেলশিং অসি লৈবাক্কী লৌমীশিংদা য়ৌহনবা হায়বসি ঐখোয়গী পান্দম্নি”, মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনবা ওইনা, থৱাই হকচাং য়াওনা হোৎনরিবা লোকেল এদমিনিস্ত্রেসন য়াওনা VBSYগী থবকশিং চলায়রিবা তীম্বু থাগৎপা ফোংদোকখি। “মসিগুম্বা ইথিলগা লোয়ননা, ঐখোয়না ভারতপু চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহন্নবগীদমক্তা ইশাগী থৌদাংশিং শোইদনা পাংথোক্কদবনি”, মহাক্না ৱারোল লোইশিনখি।
বেকগ্রাউন্দ
নবেম্বর 15, 2023দা হেক হৌদোকখিবদগী হৌদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংবগী বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনেফিশরীশিংগা চাং নাইনা ৱারী শাদুনা লাক্লি। মসিগুম্বা ৱারী শাবগী থৌওং অসি মমাংদা মরিরক (নবেম্বর 30, দিসেম্বর 9, দিসেম্বর 16 অমসুং দিসেম্বর 27) পাংথোকখ্রে। লোয়ননা, প্রধান মন্ত্রীনা মমাংগী থাগী ভরানসী খোঙচত্তা (দিসেম্বর 17-18) বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনেফিশরীশিংগা হকথেংননা অনিরকসু ৱারী শাখ্রবনি।
বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা অসি সরকারগী স্কিমশিংগী পান্দম থম্লিবা বেনেফিশরীশিংগী মনুংদা সরকারগী ফ্লেগশিপ স্কিম কয়া অসিগী কান্নবা খুদিংমক অকক্নবা মতমগী মনুংদা য়ৌহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থবনি।
বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রানা জনুৱারী 5, 2024দা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা ফংবা ঙমখি, নুমিৎ অসিদা য়াত্রাদা শরুক য়াবা মীওইগী মশিংনা করোর 10 হেনখি। মসিগুম্বা মশিং য়াম্লবা মশিং অসি য়াত্রা অসি হৌদোকখিবা শুপ্নগী নুমিৎ 50গী মনুংদা য়ৌখিবনি অমসুং থৌওং অসিমক্না বিকশিৎ ভারতকী মঙলান অমগী মাইকৈদা লৈবাকপু অমত্তা ওইনা পুনশিনবদা য়াত্রা অসিনা পাংথোক্লিবা মশক নাইবা অমসুং চাংদম্ননীংঙাই লৈত্রবা থৌওংগী মতাংদা তাক্লি।