Ministry of Youth Affairs and Sports
Over Rs 30.83 Crore released to Khelo India Athletes in 2023-24 under scholarship scheme
08 FEB 2024 4:20PM by PIB Delhi
Sports Authority of India has released an Out-of-Pocket Allowance of ₹ 7,71,30,000 for 2571 Khelo India Athletes for Quarter 4 of the financial year 2023-24. The amount released is a part of the Khelo India Scholarship Scheme.
As part of long-term development program of Khelo India Scheme, close to 3000 athletes are identified as Khelo India athletes and are provided an out-of-pocket allowance of Rs 1,20,000/- per annum per athlete. In addition, Rs. 5 Lakh is spent on each athlete towards training and competition.
The Quarter 4 amount released for 2023-24 covers Jan - Feb - March 2024 and the entire amount released to the athletes for Q1, Q2, Q3 and Q4 for 2023-24 is ₹ 30,83,30,000.
The close to 3000 talented athletes who are a part of the Khelo India scheme are provided a total annual scholarship of Rs. 6.28 lakhs for their training, coaching, diet, kitting, medical insurance, kits, and out of pocket allowance.
Amount released for 2023-24 to Khelo India Athletes (KIAs):
Q1- 2848 KIAs - ₹ 7,36,70,000
Q2- 2684 KIAs - ₹ 7,81,10,000
Q3- 2663 KIAs - ₹ 7,94,20,000
Q4- 2571 KIAs - ₹ 7,71,30,000

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্কোলরশিপ স্কিমগী মখাদা 2023-24দা খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎশিংদা লুপা করোর 30.83 হেন্না রিলিজ তৌখ্রে
08 FEB 2024 4:20PM by PIB Imphal
শেনবা চহি 2023-24গী ওইনা স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা ক্বারতর 4গীদম খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎ 2571গীদমক ₹ 7,71,30,000গী আউত-ওফ-পোকেৎ এলাৱেন্স অমা রিলিজ তৌখ্রে। রিলিজ তৌখিবা শেনফম অসি খেলো ইন্দিয়া স্কোলরশিপ স্কিমগী শরুক অমনি।
খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী লোং-তর্ম দেবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগী শরুক ওইনা খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎ ওইনা এথোলেৎ 3000গী ময়া মশক খংদোকখি অমসুং এথেলেৎ খুদিংদা চহিগী ওইনা লুপা 1,20,000/-গী আউত-ওফ-পোকেৎ এলাৱেন্স অমা ফংহনলি। মসিগী মথক্তা ত্রেনিং অমসুং কম্পিতিসনগী মায়কৈদা এথেলেৎ খুদিংদা লুপা লাখ 5 চাদিং তৌই।
2023-24গীদমক রিলিজ তৌরিবা ক্বারতর 4গী শেনফমদা জানুৱারী – ফেব্রুৱারী – মার্চ 2024 কোনসিল্লি অমসুং 2023-24গী ওইনা Q1, Q2, Q3 অমসুং Q4গীদমক এথেলেৎশিংদা রিলিজ তৌরিবা অপুনবা শেনফম অসি ₹ 30,83,30,000নি।
খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী শরুক অমা ওইরিবা তেলেন্ত লৈরবা এথেলেৎ 3000গী ময়াদা মখোয়গী ত্রেনিং, কোচিং, দাইত, কিত্তিং, মেদিকেল ইন্সুরেন্স, কিতস অমসুং আউত ওফ পোকেৎ এলাৱেন্সগীদমক লুপা লাখ 6.28গী অপুনবা চহিগী স্কোলরশিপ অমা ফংহল্লি।
খেলো ইন্দিয়া এথেলেৎশিং (KIAs)দা 2023-24গীদমক রিলিজ তৌখিবা শেনফম:
Q1- 2848 KIAs - ₹ 7,36,70,000
Q2- 2684 KIAs - ₹ 7,81,10,000
Q3- 2663 KIAs - ₹ 7,94,20,000
Q4- 2571 KIAs - ₹ 7,71,30,000