Ministry of Education
NTA Declares the Result of the National Eligibility cum Entrance Test NEET (UG) – 2024
37,667 candidates from the North East qualify the exam
3769 candidates wrote the exam in Assamese language
05 JUN 2024 4:16PM by PIB Guwahati
The National Testing Agency has declared the results of the National Eligibility cum Entrance Test NEET (UG) 2024 conducted for admission to undergraduate medical education is all medical institutions. The exam was conducted on 5th May 2024 for more than 24 lakh candidates in 13 languages at 4750 different Centres located in 571 Cities throughout the country including 14 Cities outside India.
Out of the 24 lakh candidates that registered for the exam, 3.28% belonged to the North Eastern States. A total of 37,667 candidates from the North East qualified the exam which is 2.86% of the total qualified candidates.
TABLE 1: State-wise details of registered and qualified candidates of NEET 2023 vs. 2024
State Name
NEET (UG) - 2023
NEET (UG) – 2024
Registered
Appeared
Qualified
Registered
Appeared
Qualified
Arunachal Pradesh
4,811
4,624
2,296
5,228
4,998
2,570
Assam
39,206
38,153
19,133
46,068
44,193
21,085
Manipur
8,777
7,736
4,556
10,332
9,963
5,859
Meghalaya
3,428
3,271
1,603
4,009
3,815
1,837
Mizoram
2,024
1,951
913
2,595
2,469
1,179
Nagaland
3,020
2,945
1,648
3,668
3,479
1,934
Sikkim
1,324
1,292
632
1,722
1,655
804
Tripura
4,839
4,701
2,334
5,308
5,071
2,399
TOTAL (Northeast)
67,429
64,673
33,115
78,930
75,643
37,667
TOTAL (Overall)
20,87,462
20,38,596
11,45,976
24,06,079
23,33,297
13,16,268
Mr. Ved Sunilkumar Shende from Maharashtra topped the NEET rankings whereas Ms. Prachita from Rajasthan is the female topper with a NEET rank of 1 and overall rank of 11. Mr. Chand Mallik from Tripura is the lone candidate from the North Eastern States to appear in the top 100 qualified candidates with a NEET Rank of 1 and an overall rank of 10.
TABLE 2: State-wise list of toppers in NEET (UG) 2024
S. No.
State
Candidate Name
Gender
Category
Neet Rank
1
Arunachal Pradesh
Aditya Kumar
Male
OBC - (NCL) As
Per Central List
911
2.
Assam
Adhiraj Kar
Male
General
125
3.
Assam
Anuj Agarwal
Male
General
172
4.
Assam
Rahul Raj Talukdar
Male
General
186
5.
Manipur
Nongmeikapam Rina Devi
Female
OBC - (NCL)As
Per Central List
13271
6.
Meghalaya
Kashish Samee
Female
General
3732
7.
Mizoram
Jonathan C
Lalhruaitluanga
Male
ST
138862
8.
Nagaland
Navin Kumar
Male
Gen-Ews
11350
9.
Sikkim
Diwash Sharma
Male
General
24774
10.
Tripura
Chand Mallik
Male
SC
1
The NEET (UG) being one of the most sensitive examinations, NTA made elaborate arrangements at various levels and took help from State Authorities for the smooth conduct of the examination. To read the measure taken by NTA to ensure smooth conduct of the examination, read the detailed press release issued by NTA here.
About NEET (UG)
As per Section 14 of the National Medical Commission Act, 2019, the NEET (UG) has to be conducted as a common and uniform National Eligibility-cum-Entrance Test [(NEET (UG)] for admission to undergraduate medical education in all medical institutions. Similarly, as per Section 14 of the National Commission for Indian System of Medicine Act, 2020, there shall be a uniform NEET (UG) for admission to undergraduate courses in each of the disciplines i.e. BAMS, BUMS, and BSMS courses of the Indian System of Medicine in all Medical Institutions governed under this Act. NEET (UG) shall also be applicable to admission to the BHMS course under the National Commission for Homeopathy. The result data will also be utilized for B.Sc. (H) Nursing courses in accordance with their respective eligibility criteria /other norms /applicable regulations/guidelines/ rules. The NEET (UG) – 2024 data will also be used for admissions to BVSc & AH courses under the 15% quota of VCI in recognized Veterinary Colleges.

|
মানৱ সম্পদ উন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
এনটিএ-য়ে ৰাষ্ট্ৰীয় যোগ্যতা তথা প্ৰৱেশ পৰীক্ষা এনইইটি (ইউজি) – ২০২৪-ৰ ফলাফল ঘোষণা কৰে
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৩৭,৬৬৭ গৰাকী প্ৰাৰ্থী পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হৈছে ৩৭৬৯ গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে অসমীয়া ভাষাত পৰীক্ষা দিছিল
05 JUN 2024 4:16PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰীয় পৰীক্ষা সংস্থাই সকলো চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠানৰ বাবে স্নাতক চিকিৎসা শিক্ষাত নামভৰ্তিৰ বাবে অনুষ্ঠিত ৰাষ্ট্ৰীয় যোগ্যতা তথা প্ৰৱেশ পৰীক্ষা এনইইটি (ইউজি) ২০২৪-ৰ ফলাফল ঘোষণা কৰিছে। ভাৰতৰ বাহিৰৰ ১৪ খন চহৰকে ধৰি সমগ্ৰ দেশৰ ৫৭১ খন চহৰত অৱস্থিত ৪৭৫০ টা বিভিন্ন কেন্দ্ৰত ১৩ টা ভাষাত ২৪ লাখতকৈও অধিক প্ৰাৰ্থীৰ বাবে ২০২৪ চনৰ ৫ মে’ত পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত হৈছিল।
পৰীক্ষাৰ বাবে পঞ্জীয়ন কৰা ২৪ লাখ প্ৰাৰ্থীৰ ভিতৰত, ৩.২৮% উত্তৰ-পূব ৰাজ্যৰ আছিল। উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ মুঠ ৩৭,৬৬৭ জন প্ৰাৰ্থীয়ে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হৈছিল যি হৈছে মুঠ যোগ্য প্ৰাৰ্থীৰ ২.৮৬%।
তালিকা ১: এনইইটি ২০২৩ বনাম ২০২৪-ৰ পঞ্জীভুক্ত আৰু যোগ্য প্ৰাৰ্থীৰ ৰাজ্য অনুসৰি বিৱৰণ
ৰাজ্যৰ নাম
এনইইটি (ইউজি) ২০২৩
এনইইটি (ইউজি) ২০২৪
পঞ্জীভুক্ত
অৱতীৰ্ণ
উত্তীৰ্ণ
পঞ্জীভুক্ত
অৱতীৰ্ণ
উত্তীৰ্ণ
অৰুণাচল প্ৰদেশ
4,811
4,624
2,296
5,228
4,998
2,570
অসম
39,206
38,153
19,133
46,068
44,193
21,085
মণিপুৰ
8,777
7,736
4,556
10,332
9,963
5,859
মেঘালয়
3,428
3,271
1,603
4,009
3,815
1,837
মিজোৰাম
2,024
1,951
913
2,595
2,469
1,179
নাগালেণ্ড
3,020
2,945
1,648
3,668
3,479
1,934
ছিকিম
1,324
1,292
632
1,722
1,655
804
ত্ৰিপুৰা
4,839
4,701
2,334
5,308
5,071
2,399
মুঠ (উত্তৰ-পূব)
67,429
64,673
33,115
78,930
75,643
37,667
মুঠ (সমগ্ৰ)
20,87,462
20,38,596
11,45,976
24,06,079
23,33,297
13,16,268
মহাৰাষ্ট্ৰৰ শ্ৰীযুত বেদ সুনীলকুমাৰ শ্বিণ্ডে এনইইটি ৰেংকিঙত শীৰ্ষস্থান দখল কৰিছে আনহাতে ৰাজস্থানৰ শ্ৰীমতী প্ৰচিতা হৈছে মহিলাৰ এনইইটি ৰেংক ১ আৰু সামগ্ৰিক ১১ নম্বৰত মহিলা শীৰ্ষস্থানত আছে। ত্ৰিপুৰাৰ শ্ৰীযুত চান্দ মল্লিক হৈছে উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ একমাত্ৰ প্ৰাৰ্থী যি এনইইটি ৰেংক ১ আৰু সামগ্ৰিক ১০ নম্বৰৰ সৈতে শীৰ্ষ ১০০ জন যোগ্য প্ৰাৰ্থীত অৱতীৰ্ণ হৈছে।
তালিকা ২: এনইইটি (ইউজি) ২০২৪-ত শীৰ্ষস্থান প্ৰাপ্ত সকলৰ ৰাজ্য-অনুসৰি তালিকা
ক্ৰঃ নং
ৰাজ্য
প্ৰাৰ্থীৰ নাম
লিঙ্গ
শ্ৰেণী
নিট ৰেংক
১
অৰুণাচল প্ৰদেশ
আদিত্য কুমাৰ
পুৰুষ
কেন্দ্ৰীয় তালিকা অনুসৰি অবিচি - (এনচিএল)
৯১১
২
অসম
অধিৰাজ কৰ
পুৰুষ
সাধাৰণ
১২৫
৩
অসম
অনুজ আগৰৱাল
পুৰুষ
সাধাৰণ
১৭২
৪
অসম
ৰাহুল ৰাজ তালুকদাৰ
পুৰুষ
সাধাৰণ
১৮৬
৫
মণিপুৰ
নংমেকাপাম ৰীনা দেৱী
মহিলা
কেন্দ্ৰীয় তালিকা অনুসৰি অবিচি - (এনচিএল)
১৩২৭১
৬
মেঘালয়
কাশীশ চামি
মহিলা
সাধাৰণ
৩৭৩২
৭
মিজৰাম
জনাথন চি
পুৰুষ
এছটি
১৩৮৮৬২
৮
নাগালেণ্ড
লালহাৰুয়াইতলুয়াংগা
পুৰুষ
সাধাৰণ -ইডাব্লিউএছ
১১৩৫০
৯
চিক্কিম
নবীন কুমাৰ
পুৰুষ
সাধাৰণ
২৪৭৭৪
১০
ত্ৰিপুৰা
দিব্যাশ শৰ্মা
পুৰুষ
এছচি
১
এনইইটি (ইউজি) হৈছে আটাইতকৈ সংবেদনশীল পৰীক্ষাবোৰৰ ভিতৰত এটা, এনটিএ-য়ে বিভিন্ন স্তৰত বিস্তৃত ব্যৱস্থা কৰিছিল আৰু পৰীক্ষাটো সুচাৰুৰূপে সম্পন্ন কৰাৰ বাবে ৰাজ্যিক কৰ্তৃপক্ষৰ পৰা সহায় লৈছিল। পৰীক্ষাটো সুচাৰুৰূপে সম্পন্ন কৰাৰ বাবে এনটিএ-য়ে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থাটো পঢ়িবলৈ, এনটিএ-য়ে জাৰী কৰা বিতং প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি ইয়াত পঢ়ক।
এনইইটি (ইউজি) সম্পৰ্কে
ৰাষ্ট্ৰীয় চিকিৎসা আয়োগ আইন, ২০১৯-ৰ ধাৰা ১৪ অনুসৰি, সকলো চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠানত স্নাতক চিকিৎসা শিক্ষাত নামভৰ্তিৰ বাবে এনইইটি (ইউজি) এক উমৈহতীয়া আৰু অভিন্ন ৰাষ্ট্ৰীয় যোগ্যতা-তথা-প্ৰৱেশ পৰীক্ষা [(এনইইটি (ইউজি)] হিচাপে অনুষ্ঠিত কৰিব লাগিব। একেদৰে, ভাৰতীয় ঔষধ প্ৰণালী আইন, ২০২০-ৰ ৰাষ্ট্ৰীয় আয়োগৰ ধাৰা ১৪ অনুসৰি, এই আইনৰ অধীনত নিয়ন্ত্ৰিত সকলো চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠানত ভাৰতীয় চিকিৎসা প্ৰণালীৰ বিএছএমএছ পাঠ্যক্ৰম অৰ্থাৎ বিএএমএছ, বিইউএমএছ আৰু বিএছএমএছ পাঠ্যক্ৰমত স্নাতক পাঠ্যক্ৰমত নামভৰ্তিৰ বাবে এক অভিন্ন এনইইটি (ইউজি) থাকিব। ফলাফলৰ তথ্যবোৰ বি.এছচি (এইচ) নাৰ্চিং পাঠ্যক্ৰমৰ বাবেও তেওঁলোকৰ সংশ্লিষ্ট যোগ্যতাৰ চৰ্ত /অন্যান্য নিয়ম /প্ৰযোজ্য নিয়ম/নিৰ্দেশনা/নিয়ম অনুসৰি ব্যৱহাৰ কৰা হ'ব। স্বীকৃত পশু চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়সমূহত ভিচিআইৰ ১৫% কোটাৰ অধীনত বিভিএছচি আৰু এএইচ পাঠ্যক্ৰমত নামভৰ্তিৰ বাবে এনইইটি (ইউজি) – ২০২৪-ৰ তথ্য ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব।