Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
5th Capacity Building program on Public Policy and Governance for Civil Servants of the Kingdom of Cambodia commences at National Centre for Good Governance, Mussoorie
40 senior officers from the Ministry of Civil Services and Ministry of Senate, Cambodia are participating in the 2-week program
27 JUN 2024 11:12AM by PIB Delhi
The National Centre for Good Governance (NCGG) in Mussoorie commenced 5th Capacity Building Program on Public Policy and Governance for Cambodian Civil Servants today. The 2-week program is being organized from June 24 to July 5, 2024 in collaboration with the Ministry of External Affairs (MEA). The program is being attended by 40 civil servants from Kingdom of Cambodia, such as Joint Secretary, Director, Deputy Secretary and Under Secretary from the Ministry of Civil Services and Ministry of Senate. The program offers a platform for policy dialogue and sharing best practices, helping participants gain valuable insights into institutional transformation and citizen engagement.
The inaugural session was chaired by Shri V. Srinivas, Director General (DG) National Centre for Good Governance (NCGG) & Secretary Department of Administrative Reform and Public Grievances (DARPG), Government of India who highlighted the role of technology in bringing citizens closer to government, while optimizing transparency and accountability. India’s policy maxim of “Minimum Government and Maximum Governance” seeks to bring citizens and government closer using technology, and creating digitally empowered citizens and digitally transformed institutions. The example of CPGRAMS, the AI-driven public grievance redressal portal of India, was presented.
Mr. Mam Phoeuk, Deputy Director General, Ministry of Civil Services and head of delegation from Cambodia expressed gratitude to the Indian Government for this opportunity. He emphasized that the training programme would not only enhance capacity building but also foster bilateral dialogue and lead to strengthening of ties between India and Cambodia.
Dr. BS Bisht, Associate Professor, NCGG and Course Coordinator of the programme gave detailed information about National Centre for Good Governance and the milestones achieved by the NCGG over the years. In the elaborate presentation he discussed about objectives, activities, achievements, and future plans of NCGG and how it has evolved as a Centre for excellence. In the first week, the training will focus on a variety of topics, including Public Policy and Management, GeM: Bringing Transparency in Government Procurement, the Indian Constitutional Scheme, India-Cambodia Relations, Public-Private Partnerships in Infrastructure, Aadhaar as a Tool for Good Governance, Health Governance, the impact of Parliamentary Devices on governance, Best Practices from various development schemes, approaches to achieving SDG by 2023, Viksit Bharat: Policies and Developments in Industry and Infrastructure, Financial Inclusion, the Changing Paradigm of Governance, Leadership and Communication, Urban Governance and Sustainable Cities, Civil Services in India, Doorstep Delivery of Services, E-Governance and Digital Public Service Delivery, Gender Development, and Ethics in Administration, among others. The second phase of the program will include field visits to Smart City project and ITDA in Dehradun, District Administration in Gautam Buddha Nagar, Uttar Pradesh, the Union Public Service Commission and Indian Parliament. The programme also gives exposure to history and culture of the country during visits to the PM Sangrahalaya, Buddha Temple and the Taj Mahal.
It is noteworthy that NCGG has imparted training to civil servants of 17 countries viz. Bangladesh, Kenya, Tanzania, Tunisia, Seychelles, Gambia, Maldives, Sri Lanka, Afghanistan, Laos, Vietnam, Nepal, Bhutan, Myanmar, Ethiopia, Eretria and Cambodia.
Dr. Himanshi Rastogi, Associate Professor at NCGG, delivered the vote of thanks. The programme will be supervised and coordinated by Dr. B. S. Bisht, course coordinator, along with Dr. Sanjeev Sharma, co-course coordinator, Shri. Brijesh Bisht, Training Assistant, Ms. Monisha Bahuguna, Young Professional and the capacity building team of the NCGG.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কিংদম ওব কেম্বোদিয়াগী সিভিল সর্ভেন্তশিংগী পব্লিক পোলিসী অমসুং গবর্নান্সগী মতাংদ্দা ৫শুবা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রাম নেসনেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নান্স, মুসুরিদা হৌদোকখ্রে
সিভিল সর্ভিসেস মন্ত্রালয় অমসুং সেনেত মন্ত্রালয়, কেম্বোদিয়াগী মকোক থোংবা ওফিসর ৪০না চয়োল অনি পাঙথোক্কদবা প্রোগ্রাম অসিদা শরুক য়ারি
27 JUN 2024 11:12AM by PIB Imphal
মুসুরিদা লৈবা নেসনেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নান্স (এন.সি.জি.জি.)না কেম্বোদিয়াগী সিভিএল সর্ভেন্তস্লহিংগী পব্লিক পোলিসী অমসুং গবর্নান্সকী মতাংদা ৫শুবা কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রাম ঙসিদগী হৌখ্রে। চয়োল অনি পাঙথোক্কদবা প্রোগ্রাম অসি মপান থৌরম পুবা মন্ত্রালয় (এম.ই.এ.)গা খুৎশম্নদুনা জুন ২৪দগী জুলাই ৫, ২০২৪ ফাওবদা পাঙথোক্কনি। প্রোগ্রাম অসিদা কিংদম ওব কেম্বোদিয়াগী সিভিল সর্ভিস অমসুং সেনেত মন্ত্রালয়দগী জোইন্ত সেক্রেতরী, দিরেক্তর, দিপুতী সেক্রেতরী অমসুং অন্দর সেক্রেতরী য়াওনা সিভিল সর্ভেন্ত ৪০ না শরুক য়ারি। প্রোগ্রাম অসিনা পোলিসী দাইলোগগী ফম্বাক অমা পীরি অমসুং খ্বাইদগী ফবা চৎনপথাপশিং লান্থোক্নবা, শরুক য়ারিবশিংদা ইন্সতিত্যুসনেল ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং সিতিএন এঙ্গেজমেন্তকী মরুওইবা হীরমশিং খঙহনবদা মতেং ওইগনি।
হৌদোকপগী থৌরম অদু শ্রী ভি শ্রীনিভাস, দিরেক্তর জেনরেল (দি.জি.) নেসনেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নান্স (এন.সি.জি.জি.) অমসুং সেক্রেতরী দিপার্ত্মেন্ত ওব এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম অমসুং পব্লিক গ্রিভান্স (দি.এ.আর.পি.জি.), ভারত সরকারনা ময়াই তাংবল লৌদুনা তেক্নোলোজীনা মীয়াম্বু লৈঙাক্কা হেন্না নকশিন্নহল্লকপা অমসুং মনুং মপান ফাওনা উবা হেলহল্লকপগী মতাংদা লান্থোকখি। ভারতকী পোলিসী "মিনিমম গবর্নমেন্ত এন্দ মেক্সিমম গবর্নান্স"না মীয়াম্বু তেক্নোলোজী শীজিন্নহন্দুনা লৈঙাক্কা হেন্না নকশিন্নবা হোৎনরি, অমসুং মসিনা দিজিতেলনা শক্তি পীরবা মীয়াম অমসুং দিজিতেলনা অহোংবা পুরক্লবা ইন্সতিত্যুসনশিং শেমগৎলি। সি.পি.জি.আর.এ.এম.এস.কী খুদম, এ.আই.না শক্তি পীবা মীয়ামগী ৱাকত তাফম ভারতকী পোর্তেলসু লান্থোকখি।
শ্রী মাম ফৌয়ুক, দিপুতী দিরেক্তর জেনরেল, সিভিল সর্ভিস মন্ত্রালয় অমসুং কেম্বোদিয়াগী দেলিগেতকী মকোকনা ভারত সরকারবু খুদোংচাবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিনা কেপাসিতী শাগৎপা হেনগৎহনবদা নত্তনা লৈবাক অনিগী ৱারীসু হেনগৎকনি অমসুং ভারত অমসুং কেম্বোইয়াগী মরী হেন্না ফগৎহনগনি।
দা. বি.এস. বিশ্ত, এসোসিএত প্রোফেসর, এন.সি.জি.জি. অমসুং প্রোগ্রামসিগী কোর্স কোওর্দিনেতরনা নেসনেল সেন্তর ফোর গুদ গবর্নান্সকী মতাংদা অমসুং এন.সি.জি.জি.না চহি খরা অসিদা পুরকখিবা মশক থোকপশিং শুগাইনা ৱারোল থমখি। হেন্না শন্দোক্না তাক্লদুনা মহাক্না পান্দম, থবক থৌরমশিং, মায় পাকপা, এন.সি.জি.জি.গী তুংগী থৌরাং অমসুং মসিনা সেন্তর ফোর এক্সিলেন্স অমা ওইনা করম্না হৌরকপগে হায়বগী মতাংদা ফোঙদোকখি। অহানবা চয়োলদা, ত্রেনিং অসিনা পব্লিক পোলিসী অমসুং মেনেজমেন্ত, জি.ই.এমঃ গবর্নমেন্তকী পোৎলমশিং লৈবা মতমদা হেন্না মনুং মপান ফাওনা উহনবা, ইন্দিয়ন কন্সতিত্যুসনেল স্কিম, ইন্দিয়া-কেম্বোদিয়া রিলেসন্স, পব্লিক-প্রাইবেত পার্তনরশিপ ইন ইনফ্রাস্ত্রকচর, আধারবু গুদ গবর্নান্সকী খুৎলাই অমা ওইনা শীজিন্নবা, হকশেলগী গবর্নান্স, গবর্নান্সতা পার্লিয়ামেন্তরী দিভাইসশিংগী শাফু, তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী স্কিমশিংদগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং, ২০২৩ ফাওবদা এস.দি.জি. ফংনবা হোৎনবা, ভিক্সি ভারতঃ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা পোলিসী অমসুং দিবেলপমেন্ত, ফাইনান্সিএল ইঙ্কলুসজন, গবর্নান্সকী হোংলক্লিবা মশকশিং, ভারত্তা সিভিল সর্ভিস, সর্ভিসশিং য়ুম্থোংদা ফংহনবা, ই-গবর্নান্স অমসুং দিজিতেল পব্লিক সর্ভিস দেলিভরী, জেন্দর দিবেলপমেন্ত, অমসুং এদমিনিস্ত্রেসন্দা ইথিক্স য়াওনা অতৈ কয়াগী মতাংদা লৈবা হীরমশিংদা মীৎয়েং থমগনি। প্রোগ্রাম অসিগী অনিশুবা তাংকক্তা, স্মার্ত সিতী প্রোজেক্ত অমসুং আই.তি.দি.এ. দেহরাদুন্দা চৎতুনা য়েংবা, গৌতম বুদ্ধ নাগরগী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন, উত্তর প্রদেশ, য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসন অমসুং ইন্দিয়ন পার্লিয়ামেন্ততা চৎকনি। প্রোগ্রাম অসিনা লৈবাক পি.এম. সঙ্গ্রহলায়, বুদ্ধ লাইশঙ অমসুং তাজ মহলদা চৎপা মতমদা লৈবাক অসিগী পুৱারী অমসুং নাৎশিং তাকপা ঙমগনি।
মসিমসু পনবা য়াই মদুদি এন.সি.জি.জি.না লৈবাক ১৭ হায়বদি, বঙ্গলাদেশ, কেন্যা, তাঞ্জানিয়া, তুনিসিয়া, সিসিলি, গেম্বিয়া, মালদিবস, শ্রী লঙ্কা, অফঘানিস্তান, লাওস, ভিএত্নাম, নেপাল, ভুতান, ম্যান্মার, ইথিপিয়া, এরেত্রিয়া অমসুং কেম্বোদিয়াগী সিভিএল সর্ভেন্তশিংদসু ত্রেনিং পীখ্রে।
দা. হিমানশি রাস্তোগী, এন.সি.জি.জি.গী এসোসিএত প্রোফেসরনা থাগৎ ৱাহৈ থমখি। প্রোগ্রাম অসি দা. বি.এস. সিশ্ত, কোর্স কোওর্দিনেতরনা দা. সঞ্জিব শর্ম, কো-কোর্স কোওর্দিনেতর, শ্রী ব্রিজেশ বিশ্ত, ত্রেনিং এসিস্তেন্ত, শ্রীমতি মোনিশা বহুগুনা, য়োং প্রোফেসনেল অমসুং এন.সি.জি.জি.গী কেপাসিতে বিল্দিং কাংবুগা লোইননা পাঙথোক্কনি।