Ministry of Statistics & Programme Implementation
ECONOMIC SURVEY OF RURAL-URBAN POPULATION
07 AUG 2024 1:58PM by PIB Delhi
As cited in the latest Economic Survey 2023-24, it is expected that by 2030, more than 40 percent of India's population will live in urban areas. This estimation has been made on the basis of studies and reports of NITI Aayog.
Further, so far as the information on migration is concerned, in the Periodic Labour Force Survey (PLFS) conducted by Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) during July 2020 – June 2021, information has been collected on migration particulars of the household members. The percentage of internal migrants by four types of rural-urban migration streams (i.e rural areas to rural areas, rural areas to urban areas, urban areas to rural areas and urban areas to urban areas) is given in the table as follows:
All India
Rural to rural
Urban to rural
Rural to urban
Urban to urban
all
Person
55.0
10.2
18.9
15.9
100.0
This information was given by the Minister of State (Independent Charge), Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI), Shri Rao Inderjit Singh in a written reply in the Lok Sabha today.

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
খুঙ্গং-সহরগী মীশিংগী ইকনোমিক সর্ভে
07 AUG 2024 1:58PM by PIB Imphal
খ্বাইদগী নৌবা ইকনোমিক সর্ভে 2023-24দা ফোঙদোকখিবগী মতুং ইন্না 2030 ফাওবদা ভারতকী মীশিংগী চাদা 40 হেনবনা সহরগী মফমশিংদা লৈরগনি পানরি। মসিগী এস্তিমেসন অসি নিতি আয়োগকী স্তদী অমদি রিপোর্তশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা তৌবনি।
মখা তানা স্তেতিস্তিক্স এন্দ প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয় (MoSPI)না জুলাই 2020 – জুন 2021 মনুংদা পাঙথোকখিবা য়ুমথোংগী মীশিংগী মরু ওইনা মাইগ্রেসন তৌবগী ই-পাউ খোমজিল্লিবা, পেরিওদিক লেবর ফোর্স সর্ভে (PLFS) অসিদগী ফংবা হৌজিক ফাওবগী ওইনা মাইগ্রেসনগী ই-পাউ অসি নুংনাংনীংঙাই ওই। রুরেল-অর্বান মাইগ্রেসন স্ত্রীমগী মখল মরিগী (মখোয় অদুদি খুঙ্গংগী মফমশিংদগী খুঙ্গংগী মফমশিংদা, খুঙ্গংগী মফমশিংদগী সহরগী মফমশিংদা, সহরগী মফমশিংদগী খুঙ্গংগী মফমশিংদা অমসুং সহরগী মফমশিংদগী সহরগী মফমশিংদা) মতুং ইন্না ইন্তর্নেল মাইগ্রেন্তশিংগী পর্সেন্তেজ মখাগী তেবল অসিদা পীরি:-
ভারত পুম্বা
খুঙ্গংদগী খুঙ্গংদা
সহরদগী খুঙ্গংদা
খুঙ্গংদগী সহরদা
সহরদগী সহরদা
অপুনবা
মীওই
55.0
10.2
18.9
15.9
100.0
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা স্তেতিস্তিক্স এন্দ প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয় (MoSPI)গী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) শ্রী রাও ইন্দরজিৎ সিংহনা পীখিবনি।