Ministry of Labour & Employment
EPS Pensioners to get pension from any bank, any branch, anywhere in India from 1st January 2025: Dr. Mandaviya
Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya Approves Centralized Pension Payments System (CPPS) for Pension under EPS 1995; More than 78 Lakh EPS Pensioners to be Benefitted
Transition to Aadhaar-based Payment System (ABPS) in the Next Phase
04 SEP 2024 2:43PM by PIB Delhi
Union Minister of Labour and Employment and Chairperson, Central Board of Trustees, EPF has approved the proposal for a Centralized Pension Payment System (CPPS) for Employees’ Pension Scheme, 1995. The CPPS marks a major shift by establishing national-level centralized system, enabling pension disbursement through any bank, any branch across India.
Speaking about this landmark decision, Union Minister Dr. Mansukh Mandaviya said, “The approval of the Centralized Pension Payment System (CPPS) marks a significant milestone in modernization of the EPFO. By enabling pensioners to receive their pensions from any bank, any branch, anywhere in the country, this initiative addresses the long-standing challenges faced by pensioners and ensures a seamless and efficient disbursement mechanism. This is a crucial step in our ongoing efforts to transform the EPFO into a more robust, responsive, and tech-enabled organization, committed to serving the needs of its members and pensioners better.”
The Centralized Pension Payment System is expected to benefit more than 78 lakh EPS pensioners of EPFO. By harnessing advanced IT and banking technologies, it will offer a more efficient, seamless, and user-friendly experience for pensioners.
The CPPS would also ensure disbursement of pension throughout India without any need for transfer of Pension Payment Orders (PPO) from one office to another even when the Pensioner moves from one location to another or changes his bank or branch. This would be a great relief to pensioners who move to their hometown after retirement.
This facility will be launched as part of EPFO’s ongoing IT modernization project Centralized IT Enabled System (CITES 2.01) from 1st January 2025. In the next phase, CPPS will enable a smooth transition to Aadhaar-based payment system (ABPS).
The CPPS is a paradigm shift from the existing pension disbursement system that is decentralized, with each Zonal/Regional Office of EPFO maintaining separate agreements with only 3-4 banks. There will also be no need for pensioners to visit the branch for any verification at the time of commencement of pension and the pension shall be immediately credited upon release. In addition, EPFO expects a significant cost reduction in pension disbursement after moving to the new system.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
EPS পেন্সনরশিংনা ২০২৫গী জনুৱারী ১দগী বেঙ্ক অমহেক্তদা, ব্রাঞ্চ অমহেক্তদা, ভারতকী মফম অহেক্তদগী পেন্সন লৌবা য়ারগনি: দা. মান্দৱিয়া
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা EPS ১৯৯৫কী মখাদা পেন্সনগীদমক্তা সেন্ত্রেলাইজদ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম (CPPS)গী অয়াবা পীখ্রে; EPS পেন্সনর লাখ ৭৮না মসিদগী কানহল্লগনি
মথংগী ফেজদা আধার-বেজদ পেমেন্ত সিস্তেম (ABPS)তা ওন্থরগনি
04 SEP 2024 2:43PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রী অমসুং EPFকী সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ত্রস্তীজগী চিয়রপর্সননা এমপ্লোয়িজ পেন্সন স্কীম, ১৯৯৫কীদমক্তা সেন্ত্রেলাইজদ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম (CPPS) অমগীদমক্তা থাংগৎলকপা প্রোপোজল অদু অয়াবা পীখ্রে। CPPSনা লৈবাক অসিগী থাক্তা লৈবা সেন্ত্রেলাইজ ওইবা সিস্তেম অমা লিংখত্তুনা য়াম্না চাউনা অহোংবা অমা পুরক্লে, মসিনা ভারত শিনথুংনা বেঙ্ক অমহেক্তা, ব্রাঞ্চ অমহেক্তগী খুত্থাংদা পেন্সনগী শেল লৌথোকপা য়াহল্লগনি।
অসিগুম্বা য়াম্না শিংথংনিংঙাই ওইবা অচৌবা ফিরেপ অসিগী মতাংদা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. মন্সুখ মান্দৱিয়ানা হায়খি, “সেন্ত্রেলাইজদ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম (CPPS)গী অয়াবা পীরকপা অসিনা EPFOগী মোদর্নাইজেশনদা য়াম্না মরু ওইবা অহোংবা অমা পুরক্লে। পেন্সনরশিংবু মখোয়গী পেন্সনশিং অদুবু বেঙ্ক অমহেক্তা, ব্রাঞ্চ অমহেক্তা, লৈবাক অসিগী মফম অহেক্তদা ফংবা য়াহনবা অসিগুম্বা অনৌবা থৌরাং অসিনা পেন্সনরশিংনা মতম কুইনদগী মায়োক্নরক্লিবা শিংনবশিং অদুবু কোকহল্লে অমসুং য়াম্না এফিসিয়েন্ত ওইবা দিসবর্সমেন্ত মেকানিজম অমা পীররে। মসি EPFOবু হেন্না রোবস্ত ওইবা, রেসপোন্সিব ওইবা অমসুং তেক্নোলোজী শিজিন্নবা, মখোয়গী মেম্বরশিং অমসুং পেন্সনরশিংগী তঙাইফদবশিং অদুবু হেন্না ফবা মওংদা সেবা তৌবদা কত্থোক্লবা অদুগুম্বা ওর্গনাইজেশনদা ওন্থোক্নবা ঐখোয়না হৌজিক হৌজিক হোৎনরিবশিং অদুগী য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমনি।”
সেন্ত্রেলাইজ পেন্সন পেমেন্ত সিস্তেম অসিনা EPFOগী EPS পেন্সনর লাখ ৭৮ হেন্না কান্নহল্লগনি। এদভান্স ওইরবা IT অমসুং বেঙ্কিং তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নদুনা, মসিনা পেন্সনরশিংগীদমক্তা হেন্না এফিসিয়েন্ত ওইবা, সীমলেস ওইবা অমসুং য়ুজর-ফ্রেনলী ওইবা এক্সপরিয়েন্স অমা পীরগনি।
CPPSনা পেন্সনরশিংবু মখোয়না মফম অমদগী অমদা চৎপা মতমদা নত্রগা মহাক্কী বেঙ্ক নত্রগা ব্রাঞ্চ হোংবা মতমদা ফাওবা পেন্সন পেমেন্ত ওর্দরশিং (PPO)বু ওফিস অমদগী অমদা ত্রান্সফর তৌবগী মথৌ তাদনা ভারত শিনবা থুংনা পেন্সন লৌথোকপা য়াহল্লগনি। মসিনা রিতায়রমেন্ত ফংলবা মতুংদা মখোয়গী পোক্নফম লমদম ময়ুমদা হনবা মতমদা পেন্সনরশিংদা য়াম্না কোমহল্লগনি।
ফেসিলিতী অসি ২০২৫কী জনুৱারী ১দগী EPFOগী হৌজিক হৌজিক চত্থরিবা IT মোদর্নাইজেশন প্রোজেক্ত, সেন্ত্রেলাইজদ IT ইনেবলদ সিস্তেম (CITES 2.01)গী শরুক অমা ওইনা হৌদোকখিবনি। মথংগী ফেজদা, CPPSনা আধার-বেজদ পেমেন্ত সিস্তেম (ABPS)তা য়াম্না কোম্না ওন্থোকপা য়াহল্লগনি।
CPPS অসি হৌজিক লৈরিবা দিসেন্ত্রেলাইজ ওইবা পেন্সন দিসবর্সমেন্ত সিস্তেমদগী হোংলকপা য়াম্না চাউবা অহোংবা অমনি, মসিদা EPFOগী জোনল/রিজনেল ওফিস খুদিংমক্না বেঙ্ক ৩-৪ খক্তমক ওইবা তোঙানবা এগ্রীমেন্তশিং মেন্তেন তৌই। পেন্সনরশিংনা পেন্সন হৌবা মতমদা ভেরিফিকেশন তৌনবগী ব্রাঞ্চ চৎপগী মথৌ তাররোই অমসুং পেন্সন অদু হেক থদোরকপগা খুদক্তা চংলক্কনি। মসিগী মথক্তা, EPFOনা অনৌবা সিস্তেমদা হোংলবা মতমদা পেন্সন থাদোকপা মতমদা চংবা শেল অদু য়াম্‌না হন্থগনি হায়না থাজৈ।