Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi pays homage to Sardar Vallabhbhai Patel at the Statue of Unity in Kevadia, Gujarat, participates in Rashtriya Ekta Diwas Celebrations
Rashtriya Ekta Diwas honours Sardar Patel's invaluable contributions towards unifying the nation, May this day strengthen the bonds of unity in our society: PM
India is deeply motivated by his vision and unwavering commitment to our nation, His efforts continue to inspire us to work towards a stronger nation:PM
Sardar Patel's 150th birth anniversary year, starting today, will be celebrated as a festival across the country for the next 2 years, This will further strengthen our resolve of ‘Ek Bharat Shreshta Bharat’: PM
The image of the historic Raigad Fort of Maharashtra is also visible in Ekta Nagar of Kevadia, which has been the sacred land of the values ​​of social justice, patriotism and nation first: PM
Being a true Indian, it is the duty of all of us countrymen to fill every effort for unity of the country with enthusiasm and zeal: PM
In the last 10 years, the new model of good governance in the country has removed every scope for discrimination: PM
In the last few years, India has succeeded in every effort to live with 'unity in diversity': PM
Today every citizen of the country is happy that after Seven decades of independence, the resolution of one country, one constitution has been fulfilled: PM
In the last 10 years, we have resolved many issues that were a threat to national unity: PM
Due to our tireless efforts,our tribal brothers and sisters have got development as well as confidence of a better future: PM
Today, we have before us an India which has vision, direction and determination: PM
We have to be very cautious of some people, troubled by India's growing strength and sense of unity, wanting to break the country and divide the society: PM
31 OCT 2024 1:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today participated in the Rashtriya Ekta Diwas celebrations at the Statue of Unity in Kevadia,Gujarat. The Prime Minister offered a floral tribute to Sardar Vallabhbhai Patel on his birth anniversary. Shri Modi also administered the Ekta Diwas pledge and witnessed Ekta Diwas Parade on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas which is celebrated every year on October 31to commemorate the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel.
The Prime Minister said, “Sardar sahab's powerful words...this program near the Statue of Unity...this panoramic view of Ekta Nagar...the wonderful performances held here...this glimpse of mini India...everything is so amazing...it is inspiring.” Extending greetings to all the countrymen on National Unity Day, the Prime Minister said that just like 15 August and 26 January, this event on 31 October fills the entire country with new energy.
On the occasion of Diwali the Prime Minister conveyed his wishes to all the Indians living in the country and the world. He noted, this time the National Unity Day has brought a wonderful coincidence of celebrating this festival of unity along with the festival of Deepawali. “Deepawali, through the medium of lamps, connects the whole country, illuminates the whole country. And now the festival of Deepawali is also connecting India with the world”, he added.
The Prime Minister underlined that this year's Ekta Diwas is more special as Sardar Patel's 150th birth anniversary year is starting from today. For the next 2 years, the country will celebrate Sardar Patel's 150th birth anniversary. This is the country's tribute to his extraordinary contribution to India. The Prime Minister emphasised that this celebration of two years will strengthen our resolve for one India, great India. This occasion will teach us that even the seemingly impossible can be made possible, he added.
Shri Modi underscored how Chhatrapati Shivaji Maharaj united everyone to drive away the invaders. Raigad Fort of Maharashtra still tells that story. Raigad Fort has been the sacred land of the values ​​of social justice, patriotism and nation first, he added. “Chhatrapati Shivaji Maharaj had united the different ideas of the nation for one purpose in the Raigad Fort. Today here in Ekta Nagar, we are seeing the image of that historic fort of Raigad.... Today, in this background, we have united here for the accomplishment of the resolution of a developed India”, the Prime Minister said.
The Prime Minister, Shri Narendra Modi reiterated how India has seen remarkable achievements in strengthening unity and integrity, over the past decade. This commitment is evident in various government initiatives, exemplified by Ekta Nagar and the Statue of Unity. This monument symbolises unity not just in name but also in its construction as it is built with iron and soil gathered from villages nationwide. Ekta Nagar features Ekta Nursery, Vishwa Van with flora from every continent, Children Nutrition Park promoting healthy foods from across India, Arogya Van highlighting Ayurveda from different regions, and Ekta Mall, where handicrafts from around the country are showcased together, the Prime Minister underlined.
The Prime Minister exhorted that being a true Indian, it is the duty of all of us to celebrate every effort towards unity of the country. He underlined that the emphasis on Indian languages under the new National Education Policy, including granting classical status to Marathi, Bengali, Assamese, Pali, and Prakrit, has been warmly welcomed and reinforces national unity. Alongside language, connectivity projects like expanding rail networks to Jammu and Kashmir and the North East, high-speed internet access to Lakshadweep and Andaman-Nicobar, and mobile networks in mountainous areas are bridging rural and urban divides. This modern infrastructure ensures that no region feels left behind, fostering a stronger sense of unity across India.
“Pujya Bapu used to say that our ability to live with unity in diversity will be constantly tested. And we have to keep passing this test at all costs”, the Prime Minister underscored. Shri Modi said that in the last 10 years, India has succeeded in every effort to live with unity in diversity. The government has constantly strengthened the spirit of Ek Bharat, Shreshtha Bharat in its policies and decisions. The Prime Minister lauded other government initiatives, including “One Nation, One Identity” through Aadhaar, and additional efforts to establish “One Nation” models like GST and the National Ration Card, creating a more integrated system that connects all states under a single framework. As part of our efforts for unity, we are now working on One Nation, One Election, One Nation, One Civil Code, i.e. Secular Civil Code”, the Prime Minister added.
Reflecting on ten years of governance, the Prime Minister celebrated the removal of Article 370 in Jammu and Kashmir as a milestone, declaring, “For the first time, the Chief Minister of Jammu and Kashmir took the oath under the Indian Constitution,” calling it a major milestone for India’s unity. He praised the patriotic spirit of the people of Jammu and Kashmir for rejecting separatism and terrorism, and standing by the Constitution and democracy of India.
The Prime Minister detailed other steps taken to address national security and social harmony, noting progress in resolving long-standing conflicts in the Northeast. The PM emphasised how the Bodo Agreement has ended 50 years of conflict in Assam, and the Bru-Reang Agreement allowed thousands of displaced individuals to return home. He underscored the success in diminishing the influence of Naxalism, which he described as“a significant challenge to India’s unity and integrity, saying that due to persistent efforts, Naxalism is now breathing its last.
The Prime Minister highlighted that today’s India has vision, direction and determination. An India which is strong as well as inclusive. Which is sensitive as well as cautious. Which is humble as well as on the path of development. Which understands the importance of both strength and peace. The Prime Minister lauded India’s rapid development amidst global unrest, positioning India as a beacon of peace while maintaining strength. Amidst conflicts in various parts of the world, he said, “India emerges as a global friend.” He also underscored the importance of unity and vigilance, stating that some forces are troubled by India’s progress and aim to harm India’s economic interests and sow divisions. He urged Indians to recognize these divisive elements and safeguard national unity.
As the Prime Minister concluded his address, he quoted Sardar Patel, urging the nation to remain committed to unity. “We must remember that India is a land of diversity. Only by celebrating diversity can unity be strengthened.” ‘‘The next 25 years are very important in terms of unity. Therefore, we should not let this mantra of unity weaken. It is necessary for rapid economic development. It is necessary for social harmony. It is necessary for true social justice, for jobs, for investment,” he said. The Prime Minister called on every citizen to join in strengthening India’s social harmony, economic growth, and commitment to unity.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী কেবারিয়াদা স্তেচু ওফ য়ুনিতিদা সরদার বল্লভভাই পতেলগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে, রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবস শরুক য়াখ্রে
রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবসনা লৈবাক অসিনা পুনশিন্নবা পাংথোকখিবা মমল নাইদ্রবা থবকশিংগী সরদার পতেলগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎলি, নুমিৎ অসিনা ঐখোয়গী খুন্নাইগী অপুনবগী মপাঙ্গল কনখৎপা ওইরসনু: প্রধান মন্ত্রী
মহাক্কী মীৎয়েং অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক পাংথোকখিবা থবক্না ভারতকী পুক্নিং থৌগৎলে, মপাঙ্গল কনবা লৈবাক অমা ওইনবা থবক তৌবদা মহাক্কী থবকশিংনা মখা তানা ঐখোয়দা ইথিল পীগনি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসিদগী হৌরিবা, সরদার পতেলগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম, কুহ্মৈ অমা ওইনা মথং চহি ২ লৈবাক শীনবা থুংনা পাংথোক্কনি, মসিনা ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’ কী ঐখোয়গী ৱাশক মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
খুন্নাইগী অচুম্বা, মরৈবাক নুংশিবা অমসুং লৈবাক্কী থবক্না হান্না পাংথোকপগী গুনশিংগী শেংলবা মফম অমা ওইরিবা কেবারিয়াগী এক্তা নগরদা মহারাস্ত্রাগী পুৱারি ওইরবা রাইগাদ ফোর্তকী শক্তমশু উবা ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
অশেংবা ভারতমচা অমা ওইনা, থৱায় য়াওনা অমসুং হরাওনা লৈবাক্কী অপুনবা পুরক্নবা থবক খুদিংমক পাংথোকপা হায়বসি ইরৈচা ঐখোয় খুদিংমক্কী থৌদাংনি: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি ১০ দা, লৈবাক্কী অপুনবদা শিংনরকপা ৱাফম কয়া ঐখোয়না ৱারোইশিন পুরকখ্রে: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়না চোকথবা নাইদনা হোৎনবগী মরম্না, ত্রাইবেল ইনাওশিং অমসুং ইচলশিং চাউখৎলে অমসুং অফবা তুংলমচৎ অমগী থাজবা লৈরে: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ঐখোয়গী মাঙদা পান্দম, মাইকৈ অমসুং অচেৎপা ফিরেপ লৈরবা ভারত অমা লৈরে: প্রধান মন্ত্রী
ভারতকী চাউখৎলকপা অমসুং অপুনবগী ৱাখল্লোন্না নিংবা কাইহল্লবা, লৈবাক অসি থুগায়বা অমসুং খুন্নাই তোখায় তাহনবা পাম্বা মীওই খরদগী ঐখোয় য়াম্না চেকশিনগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
31 OCT 2024 1:10PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী গুজরাতকী কেবারিয়াদা লৈবা স্তেচু ওফ য়ুনিতিদা পাংথোকপা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবস শরুক য়াখ্রে। সরদার বল্লভভাই পতেলগী মপোক নুমিত্তা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মফমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। সরদার বল্লভভাই পতেলগী মপোক নুমিৎ পাংথোকপা ওইনা চহি খুদিংগী পাংথোক্লিবা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবসতা শ্রী মোদীনা এক্তা দিবসকী ৱাশক লৌখি অমসুং এক্তা দিবস পেরেদ য়েংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, সরদার সাহেবকী শক্তি লৈরবা ৱাহৈশিং… স্তেচু ওফ য়ুনিতি ময়াদা পাংথোক্লিবা থৌরম… এক্তা নগরগী ফজরবা শক্তম… মফম অসিদা ফজরবা পর্ফোমেন্তশিং পাংথোক্লিবা… মসি অপীকপা ভারতকী শক্তমনি… খুদিংমক অসুক্কী মতিক অঙকপা ঙাক্তনি… মসি ইথিল অমনি। রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবস অসিদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ওগস্ত ১৫ অমসুং জনুৱারি ২৬ গুম্না, ওক্তোবর ৩১ গী থৌরম অসিনা লৈবাক অসি অনৌবা থৌননা থল্লগনি।
দিৱালি থৌরমগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অমসুং মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি হন্দক চহিগী ওইনা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবস দিৱালি কুহ্মৈগা লোয়ননা পাংথোকমিন্নরে। দিপাৱালিদা থাউমৈশিং থান্দুনা, লৈবাক শীনবা থুংনা শম্নহল্লে, লৈবাক শীনবা থুংনা ঙানহল্লে। হৌজিক দিপাৱালিগী কুহ্মৈ অসিনা ভারতকা মালেমগী লৈবাকশিংগা শম্নহল্লে।
ঙসিদগী সরদার পতেলগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম ঙসিদগী পাংথোকপা হৌগদবা মরম্না চহি অসিগী রাস্ত্রিয়া এক্তা দিবস আসি অখন্নবা অমনি। মথং চহি ২ দা, লৈবাক অসিনা সরদার পতেলগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্কনি। মসি লৈবাক অসিনা ভারতকীদমক মহাক্না অখন্ননা পাংথোক্লম্বা থবকশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎপনি। চহি অনি পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিনা ভারত অমা, মপাঙ্গল কনবা ভারত অমগী ঐখোয়গী ৱাশক হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। থৌরম অসিনা ঐখোয়দা ওইথোক্তবা খুদিংমক ওইথোকহনগনি হায়না তম্বীগনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মপান্দগী লান্দারকপশিং তকথোক্নবা কমদৌনা ছত্রপতি সিবাজী মহারাজনা অমতা ওইনা পুনশিনখিবগে। মদুগী ৱারি অদু মহারাস্ত্রাগী রাইগাদ ফোর্তনা ঐখোয়দা লিরি। রাইগাদ ফোর্ত অসি খুন্নাইগী অচুম্বা, মরৈবাক নুংশিবা অমসুং লৈবাক্কী থবক্না হান্না পাংথোকপগী গুনশিংগী শেংলবা মফম অমা ওইরে। ছত্রপতি সিবাজী মহারাজনা পান্দম অমা খক্তগী লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা ৱাখল্লোনশিং রাইগাদ ফোর্ততা অমতা ওইনা পুনশিনখি। ঙসি এক্তা নগরদা, ঐখোয়না বেকগ্রাউন্দা রাইগাদকী পুৱারি ওইরবা ফোর্তকী মমি উবা ফংলে, বিকসিত ভারত অমগী ৱাশক ঙাক্নবগীদমক ঐখোয় মফম অসিদা পুল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ দা, অপুনবা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তম মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা ভারতনা শিংথানিঙাই ওইনা মাইপাকপা উবা ফংলে। মসিগী থবক অসি সরকারগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিংনা খুদমনি, এক্তা নগর অমসুং স্তেচু ওফ য়ুনিতিনা হেন্না মশক থোকহল্লে। মোনুমেন্ত অসি মমিং খক্তগী অপুনবগী শক্তমগী নত্তে, মসি লৈবাক শীনবা থুংবগী খুঙ্গংশিংদগী খোমজিনবা লৈবাক অমসুং য়োৎনা শাবনি। এক্তা নগরদা এক্তা নর্সরি, মহাদেস খুদিংমক্কী পাম্বীশিং য়াওরবা বিশ্ব ভন, ভারত শীনবা থুংনা অফবা চীঞ্জাক চাবা পুক্নিং থৌগৎনবা চিন্দ্রেন ন্যুত্রিসন পার্ক, তোঙান-তোঙানবা লমদমগী আয়ুর্বেদ উৎপা অরোগ্যা ভেন অমসুং লৈবাক শীনবা থুংবগী হেন্দিক্রাফশিং উৎপা এক্তা মোল য়াওরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অশেংবা ভারতমচা অমা ওইনা, থৱায় য়াওনা অমসুং হরাওনা লৈবাক্কী অপুনবা পুরক্নবা থবক খুদিংমক পাংথোকপা হায়বসি ইরৈচা ঐখোয় খুদিংমক্কী থৌদাংনি। অনৌবা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিগী মখাদা ভারতকী লোলশিংদা মীৎয়েং চঙলে, মরাথি, বেঙ্গালি, অসামিজ, পালি অমসুং প্রাকিত লোলশিং ক্লাসিকেল লোলগী থাক্তা পুখৎপা অসি তরাম্না ওক্লি অমসুং লৈবাক্কী অপুনবা শক্তম মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। লোলগী মথক্তা, লম্বী-থোংগী প্রোজেকশিং হায়বদি জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী রেল নেতৱার্কশিং পাংথোক-চাউথোক্লে, লক্ষদ্বিপ অমসুং অন্দমান নিকোবরদা য়াম্না য়াংবা ইন্তরনেত ফংহল্লে অমসুং চীঙগী লমদমশিংদা মোবাইল নেতৱার্কশিং ফংহন্দুনা খুঙ্গং অমসুং সহরগী খেন্নবা মেনখৎলে। মসিগী অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা লমদম অমতা নাথৈরমদ্রে, মসিনা ভারত শীনবা থুংনা অমতা ওইবগী ৱাখল্লোন অমা ফাওহল্লে। খেন্নবশিং মরক্তা অপুনবগা লোয়ননা হিংমিন্নবা ঙম্বগী ঐখোয়গী থৌনা অসি লেপ্তনা চাংয়েং তৌগনি হায়না পুজয়া বাপুনা হায়রমখি। ঐখোয়না মসিগী চাংয়েং অসি মাইপাকহনগদবনি। হৌখিবা চহি ১০ দা, ‘খেন্নবশিংগী মরক্তা অপুনবা’ গা লোয়ননা হিংনবা থবক খুদিংমক্তা ভারত মাইপাক্লে। লৈবাক অসিগী থৌশিলশিং অমসুং ৱারেপশিংনা সরকার অসিনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন লেপ্তনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি আধারগী খুৎথাংদা “লৈবাক অমা, শক্তাকচে অমা” অমসুং “লৈবাক অমা” গী মোদেলশিং হায়বদি জি.এস.তি অমসুং নেসনেল রেসন কার্দগুম্বা থবকশিং সরকারনা পায়খৎলে। থবক খুদিংমক পুনশিনবগী সিস্তেম অমনা রাজ্য খুদিংমক ফ্রেমৱার্ক অমগী মখাদা থম্লে। অপুনবগী শক্তম শাগৎনবা ঐখোয়গী থবকশিংগী শরুক অমা ওইনা, হৌজিক ঐখোয়না লৈবাক অমা, মীখল অমা, লৈবাক অমা, সিবিল কোর্দ অমা, হায়বদি সেকুলার সিবিল কোর্দকী থবক পায়খৎলে।
চহি ১০ গী লৈঙাক্কী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জম্মু অমসুং কাস্মিরদগী আর্তিকল ৩৭০ লৌথোকপা অসি অচৌবা মাইপাকপা অমনি। অহানবা ওইনা, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী চীফ মিনিস্তর ভারত সংবিধানগী মখাদা ৱাশক লৌরে। মসি ভারতকী অপুনবগী অচৌবা মাইপাকপা অমনি। তোখায় তাবা অমসুং তেরোরিজম য়ানিংদবা অমসুং ভারতকী সংবিধান অমসুং ভারতকী গনতন্ত্রগী লেপ্লিবা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়ামগী মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোন থাগৎনিঙাইনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক্কী সেকুরিতি অমসুং খুন্নাই নুংশিন্না হিংমিন্ননবা অতোপ্পা থবক কয়া সরকারনা পায়খৎলে। অৱাং-নোংপোক্কী মতম কুইরবা মুক্নবশিং ৱারোইশিন পুরক্নবা থবকশিং খুমাঙচাউশিল্লে। বোরো এগ্রিমেন্তনা চহি ৫০ শুরবা অসামগী মুক্নবা ৱারোইশিন পুরকখ্রে অমসুং ব্রু-রিয়াং এগ্রিমেন্তনা লাঞ্জেন্নরকপা মীওই লিশিং কয়া ময়ুমদা হলখ্রে। ভারতকী অপুনবগী শক্তমদা অচৌবা শিংনবা অমা ওইরিবা নেক্সালিজম শিংথাবা য়ানা হন্থরে। লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎপদগী হৌজিক নেক্সালিজম অরোইবা শ্বর হোল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি, ঐখোয়গী মাঙদা পান্দম, মাইকৈ অমসুং অচেৎপা ফিরেপ লৈরবা ভারত অমা লৈরে। মপাঙ্গল কনবা অমসুং কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা ভারত অমা ওইরে। ভারত মিকুপ-নাহুম শিংলে অমসুং চেকশিল্লে। লৈবাক অসি নোল্লুক্লে অমসুং চাউখৎপগী লম্বীদা চৎলে। মপাঙ্গল অমসুং শান্তি অনিমক্কী মরুওইবা খঙলে। মালেমগী লৈতবা মরক্তা, ভারত য়াংনা চাউখৎলে, লৈবাক অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবগা লোয়ননা ভারত শান্তিগী মৈরা অমা ওইনবা ফিবম শেম্লি। মালেমগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা মুক্নবা লৈরিবা মরক অসিদা, ভারত মালেমগী মরুপ অমা ওইরে। ভারতকী চাউখৎলকপা অমসুং অপুনবগী ৱাখল্লোন্না নিংবা কাইহল্লবা, লৈবাক অসি থুগায়বা অমসুং খুন্নাই তোখায় তাহনবা পাম্বা মীওই খরদগী ঐখোয় য়াম্না চেকশিনগদবনি। অসিগুম্বা ফত্তবা মীওইশিং ভারতমচাশিংনা খঙগদবনি অমসুং লৈবাক্কী অপুনবা শক্তম ঙাক্কদবনি।
মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অমতা ওইনবা লৈবাক অসিনা থবক পায়খৎকদবনি। ভারত অসি খেন্নবশিংগী লমদম অমনি হায়বা ঐখোয় নিংশিংগদবনি। খেন্নবশিং মশক খঙলিবমখৈ অপুনবা মপাঙ্গল কনখৎকনি। মথংগী চহি ২৫ অসি অপুনবগী তার্মদা য়াম্না মরুওই। মরম অদুনা, ঐখোয়না অপুনবগী লাইৱা অসি মপাঙ্গল শোন্থহল্লোইদবনি। য়াংনা শেন-থুম চাউখৎহনবা অসি দরকার ওই। খুন্নাই নুংশিন্না হিংমিন্নবা দরকার ওই। খুন্নাইগী অশেংবা অচুম্বা, থবক ফংনবা শেন থাদবা দরকার ওই। ভারতকী খুন্নাইগী অপুনবা শক্তম, শেন-থুম চাউখৎপা অমসুং অপুনবা পুরক্নবা থবকশিংদা ঐখোয় খুদিংমক শরুক য়াগদবনি।
केवड़िया के एकता नगर में महाराष्ट्र के ऐतिहासिक रायगढ़ किले की छवि भी दिखती है, जो सामाजिक न्याय, देशभक्ति और राष्ट्र प्रथम के संस्कारों की पवित्र भूमि रही है। pic.twitter.com/KucUz2kcLo
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
एक सच्चे भारतीय होने के नाते यह हम सभी देशवासियों का कर्तव्य है कि हम देश की एकता के हर प्रयास को उत्साह और उमंग से भर दें। pic.twitter.com/NQBm4G3nVa
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
बीते 10 वर्षों में देश में सुशासन के नए मॉडल ने भेदभाव की हर गुंजाइश को समाप्त किया है। pic.twitter.com/rdysfKz9tn
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
पिछले कुछ वर्षों में भारत ने ‘विविधता में एकता’ को जीने के हर प्रयास में सफलता पाई है, जिसके ये बड़े उदाहरण हमारे सामने हैं… pic.twitter.com/aocbf3c1vU
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
आज हर देशवासी इस बात से खुश है कि आजादी के 7 दशक बाद एक देश, एक संविधान का संकल्प पूरा हुआ है। pic.twitter.com/aPMaiizKFj
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
बीते 10 वर्षों में हमने ऐसे अनेक मुद्दों का समाधान किया है, जो राष्ट्रीय एकता के लिए खतरा थे। pic.twitter.com/W2KXDrLrJS
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
हमारे अथक प्रयासों से आज आदिवासी भाई-बहनों को विकास भी मिला है और बेहतर भविष्य का विश्वास भी मिला है। pic.twitter.com/dJoBmKZBtH
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
आज हमारे सामने एक ऐसा भारत है, जिसके पास दृष्टि भी है, दिशा भी है और दृढ़ता भी है। pic.twitter.com/Mqu1NISoPE
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024
भारत के बढ़ते सामर्थ्य और एकता के भाव से परेशान कुछ लोग देश को तोड़ना और समाज को बांटना चाहते हैं। हमें इनसे बहुत सावधान रहना है। pic.twitter.com/ehXoNXRPyI
— Narendra Modi (@narendramodi) October 31, 2024