Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to Ghana, Trinidad & Tobago, Argentina, Brazil, and Namibia (July 02 - 09)
27 JUN 2025 10:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will undertake a visit to Ghana from July 02-03, 2025. This will be Prime Minister’s first ever bilateral visit to Ghana. This Prime Ministerial visit from India to Ghana is taking place after three decades. During the visit, Prime Minister will hold talks with the President of Ghana to review the strong bilateral partnership and discuss further avenues to enhance it through economic, energy, and defence collaboration, and development cooperation partnership. This visit will reaffirm the shared commitment of the two countries to deepen bilateral ties and strengthen India’s engagement with the ECOWAS [Economic Community of West African States] and the African Union.
In the second leg of his visit, at the invitation of the Prime Minister of the Republic of Trinidad & Tobago, H.E. Kamla Persad-Bissessar, Prime Minister will pay an Official Visit to Trinidad & Tobago (T&T) from July 03 - 04, 2025. This will be his first visit to the country as Prime Minister and the first bilateral visit at the Prime Ministerial level to T&T since 1999. During the visit, Prime Minister will hold talks with the President of Trinidad & Tobago, H.E. Christine Carla Kangaloo, and Prime Minister H.E. Kamla Persad-Bissessar and discuss further strengthening of the India-Trinidad & Tobago relationship. Prime Minister is also expected to address a Joint Session of the Parliament of T&T. The visit of Prime Minister to T&T will impart fresh impetus to the deep-rooted and historical ties between the two countries.
In the third leg of his visit, at the invitation of the President of Republic of Argentina, H.E. Mr. Javier Milei, Prime Minister will travel to Argentina on an Official Visit from July 04-05, 2025. Prime Minister is scheduled to hold bilateral talks with President Milei to review ongoing cooperation and discuss ways to further enhance India-Argentina partnership in key areas including defence, agriculture, mining, oil and gas, renewable energy, trade and investment, and people-to-people ties. The bilateral visit of Prime Minister will further deepen the multifaceted Strategic Partnership between India and Argentina.
In the fourth leg of his visit, at the invitation of President of the Federative Republic of Brazil, H.E. Luiz Inacio Lula da Silva, Prime Minister will travel to Brazil from July 5-8, 2025 to attend the 17th BRICS Summit 2025 followed by a State Visit. This will be Prime Minister’s fourth visit to Brazil. The 17th BRICS Leaders’ Summit will be held in Rio de Janeiro. During the Summit, Prime Minister will exchange views on key global issues including reform of global governance, peace and security, strengthening multilateralism, responsible use of artificial intelligence, climate action, global health, economic and financial matters. Prime Minister is also likely to hold several bilateral meetings on the sidelines of the Summit. For the State Visit to Brazil, Prime Minister will travel to Brasilia where he will hold bilateral discussions with President Lula on the broadening of the Strategic Partnership between the two countries in areas of mutual interest, including trade, defence, energy, space, technology, agriculture, health and people to people linkages.
In the final leg of his visit, at the invitation of the President of the Republic of Namibia, H.E. Dr. Netumbo Nandi-Ndaitwah, Prime Minister will embark on a State Visit to Namibia on July 09, 2025. This will be the first visit of Prime Minister to Namibia, and the third ever Prime Ministerial visit from India to Namibia. During his visit, Prime Minister will hold bilateral talks with President Nandi-Ndaitwah. Prime Minister will also pay homage to the Founding Father and first President of Namibia, Late Dr. Sam Nujoma. He is also expected to deliver an address at the Parliament of Namibia. The visit of Prime Minister is a reiteration of India’s multi-faceted and deep-rooted historical ties with Namibia.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঘানা, ত্রিনিদাদ অমসুং তোবেগো, আর্জেন্তিনা, ব্রাজিল অমসুং নমিবিয়া (জুলাই 02 09)দা চৎকদবা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ
27 JUN 2025 10:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই 02-03, 3035দা ঘানাদা চৎকনি। মসি প্রধান মন্ত্রীগী ঘানাদা অহানবা বাইলেতরেল খোঙচৎনি। মসি চহি তরাগী খুজিং অহুমগী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা ঘানাদা চৎপা খোঙচৎ ওইরি। খোঙচৎ অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ঘানাগী রাস্ত্রপতিগা লোয়ননা মপাঙ্গল কনবা নাকল অনিগী ওইবা মরী অদু য়েংশিন্নবা অমসুং ইকোনোমিক, ইনর্জী অমসুং দিফেন্স কোলাবোরেসন অমসুং দিবেলপমেন্ত কোওপরেসন পার্তনরশিপকী খুত্থাংদা মসিবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খন্ন-নৈনগনি। খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী হেন্না চেৎশিলহন্নবা অমসুং ECOWAS [ইকোনোমিক কম্ম্যুনিতী ওফ ৱেস্ত অফ্রিকান স্তেতস] অমসুং অফ্রিকান য়ুনিয়নগা লোয়ননা ভারতকী মরী হেন্না চেৎশিলহন্নবা লৈবাক অনিগী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোক্কনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অনিশুবা শরুকদা, রিপব্লিক ওফ ত্রিনিদাদ অমসুং তোবেগোগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. কমলা পরসাদ-বিসেসরনা বর্তন তৌরকপদগী প্রধান মন্ত্রীনা জুলাই 03 - 04, 2025দা ত্রিনিদাদ অমসুং তোবেগো (T&T) দা ওফিসিএল ভিজিৎ অমা চৎকনি। মসিনা প্রধান মন্ত্রী ওইনা মহাক্কী লৈবাক অসিদা অহানবা খোঙচৎ ওইগনি অমসুং 1999দগীদি প্রধান মন্ত্রীগী থাক্তা T&Tদা অহানবা বাইলেতরেল খোঙচৎ ওইগনি। খোঙচৎ অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ত্রিনিদাদ অমসুং তোবেগোগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. খৃস্তিন কারলা কানগলু, অমসুং প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. কমলা পরসাদ-বিসেসর অমসুং ভারত-ত্রিনিদাদ অমসুং তোবেগোগী মরী মখা তানা চেৎশিলহন্নবা ৱারী শাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা T&Tগী পার্লিয়ামেন্তকী জোইন্ত সেসন অমদা ৱা ঙাংগনি হায়নসু পানরি। প্রধান মন্ত্রীগী T&T খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা অমসুং পুৱারী ওইরবা মরী অসিদা অনৌবা শাহৌ অমা পীরগনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অহুমশুবা শরুক্তা, রিপব্লিক ওফ আর্জেন্তিনাগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. মিস্তর জেভিয়র মাইলীনা বর্তন তৌরকপদগী জুলাই 04-05, 2025দা ওফিসিএল ভিজিৎ অমদা আর্জেন্তিনাদা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি মাইলীগা লোয়ননা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱারী শানগনি। মখোয়না হৌজিক চত্থরিবা কোওপরেসন অদু য়েংশিনগনি অমসুং দিফেন্স, এগ্রিকলচর, মাইনিং, ওইল অমসুং গ্যাস, রিন্যুএবল ইনর্জী, ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী য়াওনা মরুওইবা লমশিংদা ভারত-আর্জেন্তিনাগী পার্তনরশিপ মখা তানা হেনগৎহন্নবা লম্বীশিং অদু খন্নগনি। প্রধান মন্ত্রীগী বাইলেতরেল খোঙচৎ অসিনা ভারত অমসুং আর্জেন্তিনাগী মরক্তা লৈরিবা মল্তিফেসেতেদ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপবু হেন্না চেৎশিলহল্লগনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী মরিশুবা শরুকদা, ফেদরেতিব রিপব্লিক ওফ ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. লুইজ ইনাসিও লুলা দা সিলভানা বর্তন তৌরকপদগী 17শুবা BRICS সম্মিৎ 2025দা শরুক য়ানবা অমসুং মসিগী মতুংদা স্তেৎ ভিজিৎ অমা ওইনা জুলাই 5-8, 2025 ফাওবা ব্রাজিলদা চৎকনি। মসি প্রধান মন্ত্রীগী ব্রাজিলদা মরিশুবা খোঙচৎনি। 17শুবা BRICS লুচিংবশিংগী সম্মিৎ অসি রিও দি জেনেরোদা পাংথোক্লগনি। সম্মিৎ অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী ওইবা মরুওইবা ইসুশিং হায়বদি গভর্নান্স, শান্তি অমসুং সেক্যুরিতী, মল্তিলেতরেলিজম মপাঙ্গল কনখৎহনবা, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স, ক্লাইমেৎ এক্সন, মালেমগী হকশেল, শেন্মিৎলোন অমসুং শেল-থুমগী হিরমশিং য়াওনা ৱাফমশিং খন্ন-নৈনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা সম্মিৎ অসিগী নাকলদা লৈবাক অনিগী ওইবা মীফম কয়া অমসু পাংথোক্কনি। ব্রাজিলদা চৎকদবা স্তেৎ ভিজিৎকীদমক, প্রধান মন্ত্রীনা ব্রাজিলিয়াদা চৎকনি মফম অদুদা মহাক্না রাস্ত্রপতি লুলাগা লৈবাক অনিগী মরক্তা ত্রেদ, দিফেন্স, ইনর্জী, স্পেস, তেক্নোলোজী, এগ্রিকলচর, হেল্থ অমসুং মীয়ামগী লৈনরিবা মরীশিং য়াওনা হিরমশিংদা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ পাকথোক-চাওথোকহন্নবগী মতাংদা নাকল অনিগী ওইবা খন্ন-নৈন্নবশিং পাংথোক্কনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অরোইবা শরুক্তা, নামিবিয়াগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. দোক্তর. নেতুম্বো নন্দি-নদাইৎৱাহনা বর্তন তৌরকপদগী জুলাই 09, 2025দা নামিবিয়াদা স্তেৎ ভিজিৎ অমা চৎকনি। মসি প্রধান মন্ত্রীগী নামিবিয়াদা অহানবা খোঙচৎনি অমসুং ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী নামিবিয়াদা অহুমশুবা খোঙচৎনি। মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি নন্দি-নদাইৎৱাহগা লৈবাক অনিগী ওইবা ৱারী শানগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নামিবিয়াগী ফাউন্দিং ফাদর অমসুং অহানবা রাস্ত্রপতি, লৈখিদ্রবা দোক্তর সেম নুজোমাদা ইকাই খুম্নবা উৎকনি। মহাক্না নামিবিয়াগী পার্লিয়ামেন্ততা ৱা ঙাংগনি হায়নসু পানরি। প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ অসিনা নামিবিয়াগা লোয়ননা ভারতকী তোঙান তোঙানবা মখলগী অমসুং অচেৎপা পুৱারীগী মরীশিং অদু অমুক হন্না নিংশিংহল্লি।