Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of Green Field Airport at Kota-Bundi (Rajasthan) at an estimated cost of Rs.1507.00 Crore
19 AUG 2025 3:13PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the proposal of Airports Authority of India (AAI) for development of Green Field Airport at Kota-Bundi (Rajasthan) at an estimated cost of Rs.1507.00 Crore.
Kota, situated on the banks of the Chambal River, is recognised as the industrial capital of Rajasthan. In addition, Kota is renowned as the Educational Coaching Hub of India.
The Government of Rajasthan has transferred 440.06 hectares of land to AAI for development of a Greenfield Airport, suitable for operation of A-321 type aircraft. The project includes construction of a Terminal Building spanning an area of 20,000 sqm capable of handling 1000 Peak Hour Passengers (PHP) with annual capacity of 2 Million Passengers Per Annum (MPPA), Runway 11/29 of dimensions 3200m x 45m, Apron with 07 parking bays for A-321 type aircraft, two Link Taxiways, ATC cum Technical Block, Fire Station, car park and allied works.
Kota’s prominence in educational and industrial sectors makes the Greenfield Airport a critical infrastructure project, aimed at addressing the anticipated traffic growth in the region.
The existing Kota Airport is under the ownership of Airports Authority of India (AAI). It comprises a runway (08/26) of dimensions 1220 m x 38 m, suitable for Code 'B' aircraft (such as DO-228), and an apron capable of accommodating two such aircraft. The terminal building spans an area of 400 sqm and is capable of handling 50 passengers during peak hours. The existing airport cannot be developed for commercial operations due to inadequate land availability and urbanization around the airport.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
রাজস্থানগী কোতা-বুন্দিদা লুপা করোর ১৫০৭.০০ চঙনা গ্রিন ফিল্দ এয়রপোর্ত শেমগৎপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
19 AUG 2025 3:13PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা রাজস্থানগী কোতা-বুন্দিদা লুপা করোর ১৫০৭.০০ চঙনা গ্রিন ফিল্দ এয়রপোর্ত শেমগৎনবা এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা পুখৎলকপা ৱাফমশিং অয়াবা পীখ্রে।
চম্বাল তুরেলগী মপান্দা লৈবা কোতা অসি রাজস্থানগী উদ্যোগকী কোনুং ওইনা খঙনরি। মসিগী মথক্ত, কোতা অসি ভারতকী কোচিংগী মফম অমা ওইনা খঙনরি।
গ্রিন ফিল্দ এয়রপোর্ত শেমগৎনবা রাজস্থান সরকারনা এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা হেক্তর ৪৪০.০৬ গী লম পীখ্রে অমসুং এয়রপোর্ত অসি এ-৩২১ মখলগী এয়ক্রাফ মথৌ পাংথোকপা য়াগনি। প্রোজেক অসিদা শাগদৌরিশিংগী মনুংদা পেসেঞ্জর য়াম্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ১০০০ চনগদবা ইসক্বার মিতর ২০,০০০ গী তর্মিনেল বিল্দিং, মিতর ৩২০০০ x মিতর ৪৫ গী রনৱে ১১/২৯, এ-৩২১ মখলগী এয়ক্রাফগী এপ্রোন য়াওবা পার্কিং বে ০৭, লিঙ্ক তেক্সিৱে অনি, এ.সি.তি অমসুং তেক্নিকেল ব্লোক, ফয়ার ষ্টেসন, কার পার্ক অমসুং মরী লৈনবা থবকশিং য়াওরি।
লাইরিক তম্বা অমসুং উদ্যোগকী লমদা কোতানা অচৌবা মফম অমা কনবা মরম্না লমদম অসিগী মী চিনবা অসি কোকহন্নবা পান্দমদা মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক অমা ওইনা গ্রিন ফিল্দ এয়রপোর্ত শেমগৎপনি।
কোতাগী হৌজিক লৈরিবা এয়রপোর্ত অসি এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী মখাদা লৈরি। মসি মিতর ১২২০ x মিতর ৩৮ গী রনৱে অমা(০৮/২৬) লৈরি অমসুং মসিদা কোদ বি এয়রক্রাফ তাবা য়াগনি অমসুং অসিগুম্বা এয়রক্রাফ অনি থম্বা চনবা এপ্রোন অমা লৈরি। পেসেঞ্জর য়াম্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ৫০ চনগদবা ইসক্বার মিতর ৪০০ গী তর্মিনেল বিল্দিং অমা লৈরি। লম মরাংকাইনা ফংদবা অমসুং এয়রপোর্তকী অকোয়বদা সহর শেমগৎলকপদগী হৌজিক লৈরিবা এয়রপোর্ত অসি কম্মর্সিএল ওপরেসনশিংগীদমক শেমগৎপা ঙমদবনি।