Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves widening and improvement of existing highway to 4 lane of Kalibor- Numaligarh section of NH-715 in Assam
Includes implementation of Wildlife friendly Measures proposed on Kaziranga National Park (KNP) Stretch
Total length of carriageway is 85.675 km with financial implication of Rs.6957 crore
01 OCT 2025 3:26PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved widening and improvement of existing carriageway to 4 lane of Kalibor- Numaligarh section of NH-715 including Implementation of Wildlife friendly Measures Proposed on Kaziranga National Park (KNP) Stretch in Assam. The project will be developed on on Engineering, Procurement and Construction (EPC) Mode with a Total Length of 85.675 km and Total Capital Cost of Rs.6957 crore.
The existing Kalibor- Numaligarh section of NH-715 (old NH-37) has a configuration of 2-lane with/without paved shoulders, passing through densely built-up areas of Jakhlabandha (Nagaon) and Bokakhat (Golaghat) towns. A major part of the existing highway passes either through the Kaziranga National Park or along the southern boundary of the park, having restricted right of way (ROW) of 16 to 32 metres further aggravated by substantially poor geometrics. During the monsoons, the area inside the park gets flooded leading to the movement of the wildlife from the park towards the elevated Karbi-Anglong Hills by crossing the existing highway. The heavy round-the-clock traffic on the highway results in frequent accidents and deaths of wild animals.
To address these challenges, the project will involve construction of an elevated corridor of about 34.5 km, covering entire cross movement of wildlife from Kaziranga National Park to Karbi- Anglong Hills for free and un-interrupted passage of wildlife along with upgradation of 30.22 km of existing road and construct a 21 kms of greenfield bypasses around Jakhalabandha and Bokakhat. This will decongest the existing corridor, improve safety, and enhance the direct connectivity between Guwahati (the State Capital), Kaziranga National Park (tourism destination), and Numaligarh (an industrial town).
The project alignment integrates with 2 major National Highways (NH-127, NH-129) and 1 State Highways (SH-35), providing seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Assam. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 3 Railway Stations (Nagaon, Jakhalabandha, Vishwanath Charli), and 3 Airports (Tezpur, Liabari, Jorhat) thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region. The project alignment improves connectivity to 02 Socio-Economic Nodes, 08 Tourist and religious places, thereby strengthening regional economic growth and religious tourism.
Upon completion, the Kalibor- Numaligarh section will play a pivotal role in regional economic growth, strengthening connectivity between major tourism, industrial and economic centers, boosting tourism to Kaziranga National Park, and opening new avenues for trade and industrial development. The project will also generate approximately 15.42 lakh person-days of direct and 19.19 lakh person-days of indirect employment, and will open new avenues of growth, development and prosperity in surrounding regions.
Feature
Details
Project Name
Widening and Improvement of existing carriageway to 4 lane of Kalibor-Numaligarh section of NH-715 including Implementation of Wildlife friendly Measures Proposed on Kaziranga National Park (KNP) Stretch in Assam
Corridor
NH-715
Length (km)
85.675
Elevated Corridor Length passing through Kaziranga National Park
34.45 kms
Bypasses
Puducherry Bypass (Greenfield) – 11.5 km
Bokakhat Bypass (Greenfield)- 9.5 km
At- Grade widening of existing Road (2 to 4 lane)
30.22 kms
Total Civil Cost (Rs Cr.)
4,829
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
622
Total Capital Cost (Rs Cr.)
6,957
Mode
Engineering, Procurement and Construction (EPC)
Major Roads Connected
National Highways – NH-127, NH-129
State Highways – SH-35
Economic / Social / Transport Nodes/ Tourist Places/ Religious Places Connected
Airports: Tezpur, Liabari, Jorhat
Railway Stations: Nagaon, Jakhalabandha, Vishwanath Chariali
Economic Nodes: Tezpur Fishing cluster, Nagaon Fishing cluster
Social Nodes: Karbi Anglong (Tribal District) and Tribal Wokha (Tribal District)
Tourist places: Kaziranga National Park, Deopahar Archaeological Site- Numaligarh, Kakochang Waterfall
Religious places: Baba Than (Lord Shiva Temple)-Numaligarh, Maha Mrityunjay Temple- Nagaon, Hatimura Temple- Nagaon
Major Cities / Towns Connected
Guwahati, Nagaon, Golaghat, Numaligarh, Jorhat
Employment Generation Potential
15.42 lakh Man-Days (direct) & 19.19 lakh Man-Days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Estimated at 13,800 Passenger Car Units (PCU)
Map of Corridor

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা অসামদা NH-715কী কালিবোর-নুমালিগর সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা হাইৱে অসি 4 লেন ওইহন্নবা অমসুং পাকথোক-চাউথোকহন্নবা অয়াবা পীখ্রে
কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক (KNP) পরিংদা প্রপোজ তৌরিবা ৱাইল্দলাইফ ফ্রেন্দলী ওইবা পাম্বৈশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়াওরি
কেরিয়েজৱে অসিগী অপুনবা অশাংবা অসি 85.675 kmনি অমসুং মসিদা লুপা করোর 6957গী শেনফম থাদগনি
01 OCT 2025 3:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কমিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সকী (CCEA)না অসামদা কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক (KNP) পরিংদা প্রপোজ তৌরিবা ৱাইল্দলাইফ ফ্রেন্দলী ওইবা পাম্বৈশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়াওনা অসামগী NH-715কী কালিবোর-নুমালিগর সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা হাইৱে অসি 4 লেন ওইহন্নবা অমসুং পাকথোক-চাউথোকহন্নবা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসি ইঞ্জিনীয়রিং, প্রোক্যোরমেন্ত অমসুং কন্সত্রক্সন (EPC) মোদতা পুন্না কিলোমিতর 85.675 শাংবা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা কোতি 6957 ওইদুনা শেমগৎকনি।
হৌজিক লৈরিবা NH-715 (হান্নগী NH-37)গী কালিবোর-নুমালিগর সেক্সন অসি জখলাবন্ধা (নাগাওন) অমসুং বোকাখাত (গোলাঘাত) শহরগী মনুং চন্না লৈবা মফমশিংদগী ফাওদুনা, পেব শোল্দর য়াওবা/ য়াওদবা লেন 2গী কনফিগরেসন অমা লৈ। হৌজিক লৈরিবা হাইৱে অসিগী মরুওইবা শরুক অমা কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ককী ময়াদগী নত্রগা পার্ক অসিগী খা থংবা ঙমখৈদগী লাপ্না চৎলি, মসিদা মিতর 16দগী 32 ফাওবা রিআত ওফ ৱে (ROW)গী অথিংবা থম্বা অসিনা অমুক্কশু হেন্না শোকহল্লে। নোংজুথাগী মতমদা, পার্ক অসিগী মনুংদা লৈরিবা মফম অসি ঈশিং ঈচাওনা থুমজিল্লি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা লম্লক্কী শা-ইচেকশিং অসি পার্ক অসিদগী লৈরিবা হায়ৱে অসি লান্না চত্তুনা খরা তোংবা কার্বি-আংলোং হিলস তম্না লানথোক-লানশিন তৌই। হায়ৱে অসিদা চয়োল চুপ্পা ত্রাফিক মরাং কায়না চত্থবনা মরম ওইদুনা অৱাবা খুদোংথীবা অমসুং লম্লক্কী শাশিং শিব-নাবগী থৌদোকশিং তোইনা থোকই।
হায়রিবা শিংনবশিং অসি কোকহন্নবা, প্রোজেক্ত অসিদা কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্কতগী কার্বি-আংলোং হিল্স ফাওবদা ৱাইল্দলাইফকী ক্রোস মুভমেন্ত পুম্নমক কোনশিন্দুনা চাউরাক্না কিলোমীতর 34.5গী এলিভেতেদ কোরিদোর অমা শেমগৎপা য়াওরি। মসিগা লোয়ননা হৌজিক লৈরিবা লম্বী কিলোমীতর 30.22গী অপগ্রেদেসন তৌরগনি অমসুং জখলাবন্ধা অমসুং বোকাখাৎকী অকোইবদা কিলোমীতর 21গী গ্রীনফিল্দ বাইপাস অমা শেমগৎকনি। মসিনা হৌজিক লৈরিবা কোরিদোরদা চিনবা হন্থহল্লগনি, সেক্যুরিতী হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং গুৱাহাতি (স্তেৎ কেপিতেল), কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক (তুরিজম দেস্তিনেসন), অমসুং নুমালিগর (ইন্দস্ত্রীয়েল তাউন)গী মরক্তা হকথেংননা শম্নবা হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসি মরুওইবা নেস্নেল হায়ৱেজ NH-127, NH-129) অনি অমসুং স্তেৎ হায়ৱেজ (SH-35) অমগা পুনশিন্নদুনা অসামগী মরুওইবা শেন্মিৎলোন, খুন্নাই অমসুং লোজিস্তিক্স নোদশিংদা শম্নবা ঙমগনি। মসিগী মথক্তা, অপগ্রেদ তৌরবা কোরিদোর অসিনা রেলৱে স্তেসন 3 (নাগাওন, জখলাবন্ধা, বিশ্বনাথ চার্লি), অমসুং এয়রপোর্ত 3 (তেজপুর, লিয়াবরী, যোরহাৎ)গা শম্নদুনা মল্তি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন হেঙ্গৎহল্লগনি। মসিনা লমদম অসিদা পোৎ-চৈ অমসুং পেসেঞ্জরশিং খোঙজেল য়াংনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা মতেং পাংগনি। প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত তৌবা অসিনা সোসিও-ইকোনোমিক নোদ 2, তুরিস্ত অমসুং ধর্মগী মফম 8গা মরী লৈনহনগনি। মসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন অমসুং ধর্মগী ওইবা তুরিজম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
লোইরবা মতুংদা, কালিবোর-নুমালিগর সেক্সন অসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌগনি। মসিনা মরুওইবা তুরিজম, ইন্দস্ত্রীএল অমসুং শেন্মিৎলোনগী সেন্তরশিংগী মরক্তা কনেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্কতা তুরিজম হেনগৎহল্লগনি অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল দেবেলপমেন্তকী অনৌবা লম্বীশিং হাংহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিনা মীওই-নুমিৎ লাখ 15.42 হকথেংননা অমসুং মীওই-নুমিৎ লাখ 19.19 নাকোইননা থবক ফংহল্লগনি অমসুং অকোইবদা লৈরিবা লমদমশিংদা চাউখৎপা, চাউখৎ-থৌরাংগী অমসুং নুংঙাই-য়াইফবগী অনৌবা লম্বীশিং হাংদোক্লগনি।
ফীচর
অকুপ্পা মরোলশিং
প্রোজেক্ত মমিং
কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক (KNP) পরিংদা ৱাইল্দলাইফ ফ্রেন্দলী ওইবা পাম্বৈশিং য়াওনা NH-715কী কালিবোর-নুমালিগর সেক্সনগী হৌজিক লৈরিবা কেরিয়েজৱে অসি লেন মরিদা পাকথোক-চাউথোকহনবা অমসুং ফগৎহনবা
কোরিদোর
NH-715
অশাংবা (km)
85.675
কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক ফাওদুনা চৎপা ইলিভেতেদ কোরিদোরগী অশাংবা
34.45 kms
বাইপাসশিং
পুদুচেরী বাইপাস (গ্রীনফীল্দ) – 11.5 km
বোকাখাত বাইপাস (গ্রীনফীল্দ) - 9.5 km
হৌজিক লৈরিবা লম্বিশিংবু At-গ্রেদতা পাকথোক-চাউথোকহনবা (লেন 2 দগী 4দা)
30.22 kms
অপুনবা চিভিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
4,829
লেন্দ এক্বিজিসন কোস্ত (লুপা করোরদা)
622
অপুনবা কেপিতল কোস্ত (লুপা করোরদা)
6,957
মোদ
ইঞ্জিনীয়রিং, প্রোক্যোরমেন্ত এন্দ কনস্ত্রক্সন (EPC)
শম্নখিবা মরুওইবা লম্বিশিং
নেস্নেল হাইৱেশিং – NH-127, NH-129
স্তেত হাইৱেশিং – SH-35
শম্নখিবা ইকোনোমিক / সোসিয়েল / ত্রান্সপোর্ত নোদশিং / তুরিস্তকী মফমশিং / ধর্মগী ওইবা মফমশিং
এবরপোর্তশিং: তেজপুর, লিয়াবারি, জোরহাত
রেলৱে স্তেসনশিং: নগাওন, জখলাবন্ধা, বিশ্বনাথ চারিয়ালি
ইকোনোমিক নোদশিং: তেজপুর ফিসিং ক্লস্তর, নগাওন ফিসিং ক্লস্তর
সোসিয়েল নোদশিং: কার্বি আংলোং (ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত) অমসুং ত্রাইবেল ৱোখা (ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত)
তুরিস্তকী মফমশিং: কাজিরঙ্গা নেস্নেল পার্ক, দেওপাহার আর্কিওলোজিকেল সাইত- নুমালিগর, কোকোচাং ৱাতরফোল
ধর্মগী ওইবা মফমশিং: বাবা থান (লোর্দ শিবাগী লাইশঙ) - নুমালিগর, মহা মৃত্যুঞ্জয় লাইশঙ- নগাওন, হাতিমুরা লাইশঙ- নগাওন
শম্নখিবা মরুওইবা সহরশিং / তাউনশিং
গুৱাহাতি, নাগাওন, গোলাঘাত, নুমালিগর, জোরহাত
থবক ফংহনবগী পোতেন্সিয়েল
মেন-দেজ লাখ 15.42 (হকথেংননা) & মেন-দেজ লাখ 19.19 (নাকোইননা)
FY-25দা এন্যুৱল এভরেজ দেলী ত্রাফিক (AADT)
চাউরাক্না পেসেঞ্জর কার য়ুনিৎ (PCU) 13,800
কোরিদোরগী মেপ