Prime Minister's Office
PM to Visit Chhattisgarh on 1st November
PM to participate in Chhattisgarh Rajat Mahotsav marking 25 years of formation of the State of Chhattisgarh
PM to inaugurate and lay foundation stones for a series of developmental projects worth over ₹14,260 crore across key sectors such as roads, industry, healthcare, and energy
PM to inaugurate Shaheed Veer Narayan Singh Memorial & Tribal Freedom Fighters Museum
Dil Ki Baat: PM to interact with children treated for congenital heart diseases
PM to inaugurate New Building of Chhattisgarh Vidhansabha and unveil statue of Bharat Ratna Former PM Shri Atal Bihari Vajpayee
PM to inaugurate ‘Shanti Shikhar’ of Brahma Kumaris, a modern centre for spiritual learning and meditation
31 OCT 2025 12:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Chattisgarh on 1st November.
At around 10 AM, as part of the ‘Dil Ki Baat’ programme, he will interact with 2500 children successfully treated of congenital heart diseases in the ‘Gift of life’ ceremony at Sri Sathya Sai Sanjeevani Hospital, Nava Raipur Atal Nagar.
Thereafter, at around 10:45 AM, Prime Minister will inaugurate “Shanti Shikhar” of Brahma Kumaris, a modern centre for spiritual learning, peace, and meditation.
After that, at around 11:45 AM, Prime Minister will unveil the statue of Bharat Ratna former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee ji at the new building of Chhatisgarh Vidhansabha in Nava Raipur Atal Nagar. He will thereafter visit and inaugurate the new building of Chhattisgarh Vidhansabha, which has been built on the Green Building concept, planned to be fully powered by solar energy and equipped with a rainwater harvesting system. He will also address the gathering on the occasion.
In the afternoon around 1:30 PM, the Prime Minister will inaugurate and visit the Shaheed Veer Narayan Singh Memorial & Tribal Freedom Fighters Museum. The Museum will preserve and showcase the legacy of courage, sacrifice, and patriotism of the State’s tribal communities. Prime Minister will launch the Museum Portal and e-book “Aadi Shourya” – honouring freedom fighters and will unveil the horse-mounted statue of Shaheed Veer Narayan Singh at the Memorial Site.
Thereafter, at around 2:30 PM, Prime Minister will participate in Chhattisgarh Rajat Mahotsav, marking 25 years of formation of the State of Chhattisgarh. Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for developmental and transformative projects worth over ₹14,260 crore, covering key sectors such as roads, industry, healthcare, and energy.
To strengthen rural livelihoods, Prime Minister will inaugurate 12 new Start-Up Village Entrepreneurship Programme (SVEP) blocks across nine districts of Chhattisgarh. Prime Minister will participate in the Griha Pravesh of 3.51 lakh completed houses and release ₹1200 Crore as installment to 3 lakh beneficiaries under the Pradhan Mantri Awas Yojana (Gramin), ensuring dignified housing and security for rural households across the State.
Enhancing connectivity, Prime Minister will lay the foundation stone for the four-lane Greenfield Highway from Pathalgaon–Kunkuri to the Chhattisgarh–Jharkhand Border, being developed under the Bharatmala Pariyojana by the National Highways Authority of India (NHAI) at a cost of around ₹3,150 crore. This strategic corridor will connect key coal mines, industrial zones, and steel plants across Korba, Raigarh, Jashpur, Ranchi, and Jamshedpur, serving as a major economic artery that strengthens regional trade linkages and integrates Central India with the Eastern region.
In addition, Prime Minister will lay the foundation stone for the construction and upgradation of NH-130D (Narayanpur–Kasturmeta–Kutul–Nilangur–Maharashtra Border), spanning multiple segments across Bastar and Narayanpur districts. PM will also inaugurate the upgradation of NH-130C (Madangmuda–Deobhog–Odisha Border) into a two-lane highway with paved shoulders. These will significantly enhance road connectivity in tribal and interior regions, improving access to healthcare, education, and markets, and boosting socio-economic development in remote areas.
In the power sector, Prime Minister will inaugurate the Inter-Regional ER–WR Interconnection Project, which will enhance the inter-regional power transfer capacity between the Eastern and Western grids by 1,600 MW, improving grid reliability and ensuring a stable power supply across the region.
Along with this, Prime Minister will dedicate, inaugurate, and lay the foundation stone for multiple energy sector projects worth over ₹3,750 crore, aimed at strengthening Chhattisgarh’s power infrastructure, improving supply reliability, and enhancing transmission capacity.
Under the Revamped Distribution Sector Scheme (RDSS), works worth about ₹1,860 crore will be dedicated by Prime Minister, including construction of new power lines, feeder bifurcation, installation of transformers, conversion of conductors, and strengthening of low-tension networks to improve rural and agricultural power supply. Prime Minister will also inaugurate nine new power substations built at a cost of around ₹480 crore across districts such as Raipur, Bilaspur, Durg, Bemetara, Gariyaband, and Bastar. These will benefit over 15 lakh people by ensuring stable voltage, reducing outages, and providing reliable electricity even in remote and tribal areas. Additionally, foundation stone will be laid for new substations and transmission projects worth over ₹1,415 crore, including major facilities at Kanker and Balodabazar–Bhatapara, along with new RDSS works across several districts to further expand the reach and quality of electricity in the State.
In the petroleum and natural gas sector, Prime Minister will inaugurate HPCL’s state-of-the-art Petroleum Oil Depot at Raipur, built at a cost of over ₹460 crore with a storage capacity of 54,000 Kilolitres (KL) for petrol, diesel, and ethanol. The facility will serve as a major fuel hub, ensuring uninterrupted supply across Chhattisgarh and neighbouring states. With 10,000 KL ethanol storage, the depot also supports the Ethanol Blending Programme, reducing fossil fuel dependency and promoting cleaner energy growth.
Prime Minister will also dedicate the 489 km Nagpur–Jharsuguda Natural Gas Pipeline, built at a cost of around ₹1,950 crore. The project is a major step toward increasing the share of natural gas in India’s energy mix to 15% and achieving the vision of “One Nation, One Gas Grid.” The pipeline will connect 11 districts of Chhattisgarh to the National Gas Grid, boosting industrial development and providing cleaner and affordable fuel to the region.
To promote industrial growth and employment, Prime Minister will lay the foundation stone for two Smart Industrial Areas — one at Siladehi–Gatwa–Birra in Janjgir–Champa district and another at Bijletala in Rajnandgaon district. Additionally, Prime Minister will lay the foundation stone of a Pharmaceutical Park at Sector–22, Nava Raipur Atal Nagar. This park will serve as a dedicated zone for drug and healthcare manufacturing,
Boosting healthcare sector, Prime Minister will lay the foundation stone for five new Government Medical Colleges — at Manendragarh, Kabirdham, Janjgir–Champa, and Geedam (Dantewada), Government Ayurveda College and Hospital at Bilaspur. These projects will strengthen medical education, expand healthcare access, and promote traditional medicine across Chhattisgarh.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১ নৱেম্বৰত ছত্তীশগড় ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ছত্তীশগড় ৰাজ্য গঠনৰ ২৫ বছৰ উপলক্ষে অনুষ্ঠিত হ"বলগীয়া ছত্তীশগড় ৰজত মহোৎসৱত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পথ, উদ্যোগ, স্বাস্থ্যসেৱা আৰু শক্তিৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহত ১৪,২৬০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ কেইবাটাও উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বহীদ বীৰ নাৰায়ণ সিং স্মাৰক আৰু জনজাতীয় মুক্তিযুঁজাৰু সংগ্ৰহালয় উদ্বোধন কৰিব
দিল কি বাতঃ জন্মগত হৃদৰোগৰ চিকিৎসাধীন শিশুৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছত্তীশগড় বিধানসভাৰ নতুন ভৱন উদ্বোধন কৰিব আৰু ভাৰতৰত্ন প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীৰ প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰিব
ব্ৰহ্মকুমাৰীসকলৰ আধ্যাত্মিক শিক্ষা আৰু ধ্যানৰ আধুনিক কেন্দ্ৰ 'শান্তি শিখৰ" উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
31 OCT 2025 12:02PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নৱেম্বৰত ছত্তীশগড় ভ্ৰমণ কৰিব।
'দিল কি বাত' কাৰ্যসূচীৰ অংশ হিচাপে দিনৰ প্ৰায় ১০ বজাত তেওঁ নৱ ৰায়পুৰ অটল নগৰৰ শ্ৰী সত্য সাই সঞ্জীৱনী হাস্পতালত 'গিফ্ট অব লাইফ' অনুষ্ঠানত জন্মগত হৃদৰোগৰ সফলতাৰে চিকিৎসা গ্ৰহণ কৰা ২৫০০ শিশুৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব।
তাৰ পিছত দিনৰ প্ৰায় ১০.৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰহ্মকুমাৰীসকলৰ আধ্যাত্মিক শিক্ষা, শান্তি আৰু ধ্যানৰ আধুনিক কেন্দ্ৰ "শান্তি শিখৰ" উদ্বোধন কৰিব।
তাৰ পিছত দিনৰ প্ৰায় ১১.৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱ ৰায়পুৰ অটল নগৰৰ ছত্তীশগড় বিধানসভাৰ নতুন ভৱনত ভাৰতৰত্ন প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীজীৰ প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰিব। তাৰ পিছত তেওঁ ছত্তীশগড় বিধানসভাৰ নতুন ভৱন পৰিদৰ্শন আৰু উদ্বোধন কৰিব, যিটো সেউজ অট্টালিকাৰ ধাৰণাৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু সৌৰ শক্তিৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে চালিত তথা বৰষুণৰ পানী সংৰক্ষণ প্ৰণালীৰে সুসজ্জিত কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে। এই উপলক্ষে তেওঁ জনসাধাৰণকো সম্বোধন কৰিব।
দুপৰীয়া প্ৰায় ১.৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বহীদ বীৰ নাৰায়ণ সিং স্মাৰক আৰু জনজাতীয় মুক্তিযুঁজাৰু সংগ্ৰহালয় উদ্বোধন আৰু পৰিদৰ্শন কৰিব। এই সংগ্ৰহালয়টোৱে ৰাজ্যখনৰ জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ সাহস, ত্যাগ আৰু দেশপ্ৰেমৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণ আৰু প্ৰদৰ্শন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংগ্ৰহালয় প"ৰ্টেল আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলক সন্মান জনোৱা ই-বুক "আদি শৌৰ্য" মুকলি কৰিব আৰু স্মাৰকস্থলীত শ্বহীদ বীৰ নাৰায়ণ সিঙৰ অশ্বাৰোহী প্ৰতিমূৰ্তি উন্মোচন কৰিব।
তাৰ পিছত, দুপৰীয়া প্ৰায় ২.৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছত্তীশগড় ৰাজ্য গঠনৰ ২৫ বছৰ পূৰ্তি উপলক্ষে অনুষ্ঠিত হোৱা ছত্তীশগড় ৰজত মহোৎসৱত অংশগ্ৰহণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে পথ, উদ্যোগ, স্বাস্থ্যসেৱা আৰু শক্তিৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডসমূহক সামৰি ১৪২৬০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ উন্নয়নমূলক আৰু পৰিৱৰ্তনমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
গ্ৰামাঞ্চলৰ জীৱিকা শক্তিশালী কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছত্তীশগড়ৰ ৯খন জিলাত ১২টা নতুন ষ্টাৰ্ট-আপ ভিলেজ এণ্টাৰপ্ৰেনিউৰশ্বিপ প্ৰগ্ৰেম (এছভিইপি) ব্লক উদ্বোধন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩.৫১ লাখ সম্পূৰ্ণ হোৱা ঘৰৰ গৃহ প্ৰৱেশ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা (গ্রামীণ)ৰ অধীনত ৩ লাখ হিতাধিকাৰীক কিস্তি হিচাপে ১২০০ কোটি টকা মুকলি কৰি দিব, যি সমগ্ৰ ৰাজ্যৰ গ্ৰাম্য পৰিয়ালসমূহৰ বাবে মৰ্য্যাদাপূৰ্ণ আৱাস আৰু নিৰাপত্তা সুনিশ্চিত কৰিব।
সংযোগৰ উন্নতিৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাথালগাঁও-কুঙ্কুৰিৰ পৰা ছত্তীশগড়-ঝাৰখণ্ড সীমালৈ চাৰি লেনৰ গ্ৰীণফিল্ড ঘাইপথৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যিটো ভাৰতমালা পৰিযোজনাৰ অধীনত ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰাধিকৰণে (এনএইচএআই) প্ৰায় ৩১৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত কৰিব। এই কৌশলগত কৰিডৰে কোৰ্বা, ৰায়গড়, যশপুৰ, ৰাঁচী আৰু জামচেদপুৰৰ মূল কয়লা খনি, ঔদ্যোগিক অঞ্চল আৰু ষ্টীল প্ৰকল্পসমূহক সংযোগ কৰিব, যি এক প্ৰধান অৰ্থনৈতিক ধমনী হিচাপে কাম কৰি আঞ্চলিক বাণিজ্যিক সংযোগ শক্তিশালী কৰিব আৰু মধ্য ভাৰতক পূবৰ অঞ্চলসমূহৰ সৈতে একত্ৰিত কৰিব।
তদুপৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাষ্টাৰ আৰু নাৰায়ণপুৰ জিলাৰ একাধিক খণ্ডত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-১৩০ ডি (নাৰায়ণপুৰ-কস্তুৰমেটা-কুটুল-নীলাঙ্গুৰ-মহাৰাষ্ট্ৰ সীমান্ত)ৰ নিৰ্মাণ আৰু উন্নয়নৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-১৩০চি (মাদাংমুদা-দেওভোগ-ওড়িশা সীমান্ত)ৰ উন্নতীকৰণৰ কামো উদ্বোধন কৰিব। এইবোৰে জনজাতীয় আৰু আভ্যন্তৰীণ অঞ্চলত পথ সংযোগ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব, স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা আৰু বজাৰৰ সুবিধা উন্নত কৰিব আৰু দূৰৱৰ্তী অঞ্চলসমূহত আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়ন বৃদ্ধি কৰিব।
বিদ্যুৎ খণ্ডত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্তঃআঞ্চলিক ই. আৰ.-ডব্লিউ. আৰ. আন্তঃসংযোগ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব, যি পূব আৰু পশ্চিম গ্ৰীডসমূহৰ মাজত আন্তঃআঞ্চলিক বিদ্যুৎ স্থানান্তৰ ক্ষমতা ১৬০০ মেগাৱাট বৃদ্ধি কৰিব, গ্ৰীডৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতা উন্নত কৰিব আৰু সমগ্ৰ অঞ্চলটোত এক সুস্থিৰ বিদ্যুৎ যোগান নিশ্চিত কৰিব।
ইয়াৰ লগতে, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছত্তীশগড়ৰ বিদ্যুৎ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰা, যোগানৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতা উন্নত কৰা আৰু সঞ্চালন ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ লক্ষ্যৰে ৩৭৫০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক শক্তি খণ্ডৰ প্ৰকল্পৰ উৎসৰ্গা, উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
নৱীকৃত বিতৰণ খণ্ড আঁচনি (আৰ. ডি. এছ. এছ.)ৰ অধীনত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ১৮৬০ কোটি টকাৰ কাম উৎসৰ্গা কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে নতুন বিদ্যুৎ লাইন নিৰ্মাণ, ফিডাৰ বিভাজন, ৰূপান্তৰক স্থাপন, পৰিবাহীৰ ৰূপান্তৰ আৰু গ্ৰাম্য আৰু কৃষি বিদ্যুৎ যোগান উন্নত কৰাৰ বাবে নিম্ন চাপৰ নেটৱৰ্ক শক্তিশালী কৰা। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰায়পুৰ, বিলাসপুৰ, দুৰ্গ, বেমেতাৰা, গৰিয়াবন্দ আৰু বাষ্টাৰৰ দৰে জিলাসমূহত প্ৰায় ৪৮০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মিত ৯টা নতুন বিদ্যুৎ উপকেন্দ্ৰও উদ্বোধন কৰিব। এইবোৰে স্থিৰ ভোল্টেজ নিশ্চিত কৰি, বিভ্রাট হ্ৰাস কৰি আৰু আনকি দূৰৱৰ্তী আৰু জনজাতীয় অঞ্চলতো নিৰ্ভৰযোগ্য বিদ্যুৎ প্ৰদান কৰি ১৫ লাখৰো অধিক লোকক উপকৃত কৰিব। ইয়াৰ উপৰি, কাংকেৰ আৰু বালোদাবাজাৰ-ভাটাপাৰাত মুখ্য সুবিধাসমূহকে ধৰি ১৪১৫ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ নতুন উপকেন্দ্ৰ আৰু সঞ্চালন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হ'ব, লগতে ৰাজ্যখনত বিদ্যুতৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ আৰু মানদণ্ড অধিক সম্প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ কেইবাখনো জিলাত নতুন আৰ. ডি. এছ. এছ.-ৰ কাম কৰা হ'ব।
পেট্ৰ"লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ খণ্ডত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰায়পুৰত এইচ. পি. চি. এল.-ৰ অত্যাধুনিক পেট্ৰ"লিয়াম তেল ডিপো উদ্বোধন কৰিব, যিটো পেট্ৰ"ল, ডিজেল আৰু ইথানলৰ বাবে ৫৪,০০০ কিল'লিটাৰ (কে. এল.) সংৰক্ষণ ক্ষমতাৰে ৪৬০ কোটি টকাতকৈও অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। এই সুবিধাই ছত্তীশগড় আৰু চুবুৰীয়া ৰাজ্যসমূহত নিৰৱচ্ছিন্ন যোগান নিশ্চিত কৰি এক প্ৰধান ইন্ধন কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰিব। ১০০০০ কে. এল. ইথানল সংৰক্ষণৰ সৈতে, ডিপোটোৱে ইথানল মিশ্ৰণ কাৰ্যসূচীকো সমৰ্থন কৰে, জীৱাশ্ম ইন্ধনৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীলতা হ্ৰাস কৰে আৰু পৰিষ্কাৰ শক্তি বিকাশ প্ৰসাৰিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ১৯৫০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মিত ৪৮৯ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ নাগপুৰ-ঝাৰছুগুডা প্ৰাকৃতিক গেছ পাইপলাইনো ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব। এই প্ৰকল্পটো ভাৰতৰ শক্তি মিশ্ৰণত প্ৰাকৃতিক গেছৰ অংশ ১৫ শতাংশলৈ বৃদ্ধি কৰা আৰু "এক ৰাষ্ট্ৰ, এক গেছ গ্ৰিড"ৰ লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ দিশত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ। এই পাইপলাইনে ছত্তীশগড়ৰ ১১খন জিলাক ৰাষ্ট্ৰীয় গেছ গ্ৰিডৰ সৈতে সংযোগ কৰিব, ঔদ্যোগিক বিকাশ বৃদ্ধি কৰিব আৰু অঞ্চলটোত পৰিষ্কাৰ আৰু সুলভ ইন্ধন প্ৰদান কৰিব।
ঔদ্যোগিক বিকাশ আৰু নিযুক্তিৰ প্ৰসাৰৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুটা স্মাৰ্ট ঔদ্যোগিক অঞ্চলৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব-এটা জাঞ্জগিৰ-চম্পা জিলাৰ চিলাদেহী-গাটোৱা-বিৰা আৰু আনটো ৰাজনন্দগাঁও জিলাৰ বিজলেটালাত। ইয়াৰ উপৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱ ৰায়পুৰ অটল নগৰৰ চেক্টৰ-২২ত এখন ফাৰ্মাচিউটিকেল পাৰ্কৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই উদ্যানখনে ঔষধ আৰু স্বাস্থ্যসেৱা উৎপাদনৰ বাবে এক নিৰ্দিষ্ট অঞ্চল হিচাপে কাম কৰিব, স্বাস্থ্যসেৱা খণ্ডক উৎসাহিত কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাঁচখন নতুন চৰকাৰী চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰিব- মানেন্দ্ৰগড়, কবিৰধাম, জাঞ্জগিৰ-চম্পা, আৰু গীদাম (দান্তেৱাড়া), বিলাসপুৰত চৰকাৰী আয়ুৰ্বেদ মহাবিদ্যালয় আৰু চিকিৎসালয়। এই প্ৰকল্পসমূহে সমগ্ৰ ছত্তীশগড়ত চিকিৎসা শিক্ষাক শক্তিশালী কৰিব, স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰিব আৰু পৰম্পৰাগত ঔষধৰ প্ৰচাৰ কৰিব।