Prime Minister's Office
PM to visit Shri Ram Janmbhoomi Mandir in Ayodhya on 25th November
On this momentous occasion, PM to ceremonially hoist Saffron Flag on the Shikhar of Shri Ram Janmbhoomi Mandir
Flag Features Radiant Sun with Kovidara Tree and ‘Om’ inscribed on it to Embody the Brilliance and Valour of Bhagwan Shri Ram and the Ideals of Ram Rajya
Hoisting of flag to coincide with the Abhijit Muhurat of Shri Ram and Maa Sita’s Vivah Panchami
PM to also visit Saptmandir which houses temples related to Maharshi Vashishtha, Maharshi Vishwamitra, Maharshi Agastya, Maharshi Valmiki, Devi Ahilya, Nishadraj Guha and Mata Shabari
24 NOV 2025 11:45AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Shri Ram Janmbhoomi Mandir in Ayodhya, Uttar Pradesh on 25th November to mark a momentous occasion in the nation’s socio-cultural and spiritual landscape.
At around 10 AM, Prime Minister will visit Saptmandir which houses temples related to Maharshi Vashishtha, Maharshi Vishwamitra, Maharshi Agastya, Maharshi Valmiki, Devi Ahilya, Nishadraj Guha and Mata Shabari. This will be followed by a visit to Sheshavtar Mandir.
At around 11 AM, Prime Minister will visit Mata Annapurna Mandir. After this, he will perform Darshan and Pooja at Ram Darbar Garbh Grah, which will be followed by Darshan at Ram Lalla Garbha Grah.
At around 12 noon, Prime Minister will ceremonially hoist a saffron flag on the Shikhar of the sacred Shri Ram Janmbhoomi Temple in Ayodhya, symbolizing the completion of the temple’s construction and ushering in a new chapter of cultural celebration and national unity. Prime Minister will also address the gathering on this historic occasion.
The programme will take place on the auspicious Panchami of the Shukla Paksha in the month of Margashirsha, coinciding with the Abhijit Muhurat of Shri Ram and Maa Sita’s Vivah Panchami, a day symbolizing divine union. This date also marks the martyrdom day of Guru Tegh Bahadur Ji, the ninth Sikh Guru, who meditated in Ayodhya for 48 uninterrupted hours in the 17th century, further enhancing the spiritual significance of the day.
The right-angled triangular flag, measuring ten feet in height and twenty feet in length, bears the image of a radiant Sun symbolizing the brilliance and valour of Bhagwan Shri Ram, with an ‘Om’ inscribed on it along with image of Kovidara tree. The sacred saffron flag will convey a message of dignity, unity, and cultural continuity, embodying the ideals of Ram Rajya.
The flag will rise atop a Shikhar constructed in the traditional North Indian Nagara architectural style, while the surrounding 800-metre Parkota, a circumambulatory enclosure built around the temple, designed in the South Indian architectural tradition, showcases the temple’s architectural diversity.
The temple complex features 87 intricately carved stone episodes from the life of Bhagwan Shri Ram based on the Valmiki Ramayana on the outer walls of the main temple, and 79 bronze-cast episodes from Indian culture placed along the enclosure walls. Together, these elements provide a meaningful and educational experience to all visitors, offering deep insight into Bhagwan Shri Ram’s life and the cultural heritage of India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ২৫ দা অয়োধ্যাগী শ্রী রাম জন্মভুমি মন্দিরদা খোংশানগনি
অসিগুম্বা মগুন লৈরবা থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী রাম জন্মভুমি মন্দিরগী শিখারদা সেফ্রোন মচুগী ফিরাল পাইহনগনি
ফিরাল অসিদা ভগবত শ্রী রামগী মতীক মগুন অমসুং রাম রাজ্যগী অৱাংবা ৱাখল্লোন হক্লদুনা কোবিদার উপালগা লোইননা লংনা ঙাল্লিবা নুমিৎ অমসুং ওম হায়না থাদুনা য়াওরি
ফিরাল চিংখৎপা অসি শ্রী রাম অমসুং ইমা সিতাগী বিবাহ পঞ্চমিগী অভিজিত মুহুরতকা তামিন্নরি
প্রধান মন্ত্রীনা মহাঋশি বশিস্তা, মহাঋশি বিস্বামিত্র, মহাঋশি অগসত্যা, মহাঋশি বাল্মিকি, দেবী অহিল্যা, নিসাদরাজ গুহা অমসুং মাতা শাবরিগা মরী লৈনবা লাইশঙশিং লৈরিবা সপ্তমন্দিরদা খোংশানগনি
24 NOV 2025 11:45AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ২৫ দা উত্তরপ্রদেশকী অয়োধ্যাদা লৈবা লৈবাক অসিগী সোসিও-কলচরেল অমসুং স্পিরিচুএল লেন্দস্কেপ অমা ওইরিবা শ্রী রাম জন্মভুমি মন্দিরদা অচৌবা থৌরম অমগীদমক খোংশানগনি।
অয়ুক পুং ১০ রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাঋশি বশিস্তা, মহাঋশি বিস্বামিত্র, মহাঋশি অগসত্যা, মহাঋশি বাল্মিকি, দেবী অহিল্যা, নিসাদরাজ গুহা অমসুং মাতা শাবরিগা মরী লৈনবা লাইশঙশিং লৈরিবা সপ্তমন্দিরদা খোংশানগনি। মসিগী মতুংদা শেশবতার মন্দিরদা চৎকনি।
অয়ুক পুং ১১ তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা মাতা অন্নপুর্ন মন্দিরদা খোঙশানগনি। মসিগী মতুংদা মহাক্না রাম দর্বার গর্ব গ্যাহদা দর্শন অমসুং পুজা পাঙথোক্কনি। মসিগী মতুংদা রাম লাল্লা গর্ব গ্যাহদা দর্শন তৌগনি।
নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা অয়োধ্যাগী শ্রী রাম জন্মভুমি মন্দিরগী শেংলবা শিখারদা লাইশঙ অসিনা শাবা লোইরদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা মশক অমসুং নাৎকী কুমহৈ অমগী অনৌবা পন্দুপ অমা হৌরে হায়বা তাক্লদুনা সেফ্রোন মচুগী ফিরাল পাইহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা পুৱারীদা লৈহৌরগদবা থৌরম অসিদা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
থৌরম অসি ম্ররগশির্শগী থাদা শুক্ল পক্ষগী শেংলবা পঞ্চমিগা শ্রী রাম অমসুং ইমা সিতাগা অমত্তা ওইমিন্নখিবা বিবাহ পঞ্চমিগী অভিজিত মুহুরতকা তামিন্নরি। নুমিৎ অসি মাপনশুবা গুরু ওইখিবা ১৭শুবা চহি চাদা পুং ৪৮ তৎপা লৈতনা অয়োধ্যাদা হিরী কুনখিবা গুরু তেগ বহাদুরজিনা থৱাই থাখিবা নুমিৎসু তারি, মসিনা নুমিৎ অসিগী লাইগী ওইবা মগুন অমা চেনবগী মশক হেন্না ফজথোকহল্লি।
রাইত এঙ্গল ওইনা ত্রাইএঙ্গুলর ওইবা ফিরাল অসি ফিত তরা ৱাংই অমসুং ফিত কুনমঙা শাংই, মসিদা ভগবত শ্রী রামগী মতীক মগুন অমসুং রাম রাজ্যগী অৱাংবা ৱাখল্লোন হক্লদুনা কোবিদার উপালগা লোইননা লংনা ঙাল্লিবা নুমিৎ অমসুং ওম হায়না থাদুনা য়াওরি। সেফ্রোন মচুগী শেংলবা ফিরাল অসিনা অচুম্বা, অপুনবা, অমসুং নাৎকী মশক লেপ্পা লৈতনা রাম রাজ্যগী ৱাখল্লোননা য়োম্লবগী পাউজেল পীরি।
ফিরাল অসি ত্রেদিসনেল নোর্থ ইন্দিয়ন নাগরা আর্কিতেকচরেল স্তাইলদা পর্কোতা মিতর ৮০০না কোইশিন্দুনা লাইশঙগী অকোইবদা সর্কম্বুলেতরী এনক্লোজর লৈবা, খা ভারতকী আর্কিতেকচরেলগী চৎনবীদা দিজাইন তৌবা লাইশঙ অসিগী আর্কিতেকচরগী মশক উৎলিবা শিখরগী মথক্তা পাইহনগনি।
লাইশঙ অসিগী মপান থংবা ফক্লাংশিংদা বাল্মিকি রমায়নদা য়ুম্ফম ওইবা খুৎ চঙনা হক্লবা ভগবান শ্রী রামগী পুন্সিগী ৱারী ৮৭ য়াওরি, অমসুং ফক্লাংগী অকোইবদা শেঞ্জেংনা হৈবা ভারতকী নাতকী মশক ৭৯ য়াওরি। শুপ্না হায়রিবা মশকশিং অসিনা অয়েংবশিংদা ভগবান শ্রী রামগী পুন্সি অমসুং ভারতকী নাতকী মশক অর্থ লৈনা অমসুং মমুৎ তানা খঙহল্লি।