Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs & Sports advises National Sports Federations to constitute ‘Make in India in Sports’ and ‘International Relations’ Committees
The constitution of these Committees will strengthen India’s global sporting engagement and sports diplomacy, while promoting indigenous capabilities in sports in line with Atmanirbhar Bharat
The NSFs have been advised to constitute the Committees with appropriate domain experts and communicate their details to the Ministry within 30 days for International Relations and 60 days for Make in India in Sports
13 JAN 2026 10:32AM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs & Sports has advised all recognised National Sports Federations (NSFs) to constitute dedicated Committees on International Relations and Make in India in Sports within their respective organisations.
Aimed at strengthening India’s international engagement in sports, the International Relations Committee will monitor developments in relevant International Federations (IFs) and Continental Federations (CFs), including changes in competition rules and structures, governance frameworks, elections, and athlete-centric programmes.
The Committee will also formulate a medium-term international cooperation plan covering bilateral and multilateral MoUs, joint training camps, exchange programmes, knowledge-sharing initiatives, and opportunities for hosting international sporting events in India.
It will ensure that all international engagements are aligned with Government of India policies, the Olympic Charter, and IF statutes, and adhere to principles of good governance, anti-doping compliance, and athlete safeguarding.
The Committee will further strengthen collaboration with counterpart national federations and leading international sports research and academic institutions to secure best-in-class training opportunities and sports science support for Indian athletes.
It will also coordinate with international federations and relevant bodies to ensure timely participation in bidding processes and share all proposals for hosting international events in India with the Ministry in advance, for information and, where required, prior consultation or clearance under extant guidelines.
The Make in India in Sports Committee will be responsible for engaging with Indian manufacturers, start-ups, research institutions, and testing and standardisation bodies to facilitate product development, trials, and certification in the concerned sport, thereby promoting the domestic sports manufacturing ecosystem envisaged under Make in India.
The Committee will also prepare periodic reports on the adoption of indigenous solutions, highlighting progress made, constraints faced, and recommendations for consideration within the NSF, with specific reference to contributions towards Make in India and Atmanirbhar Bharat.
For International Relations:
The Committee shall comprise senior Federation members, former international athletes, coaches, and subject experts with proven experience in global sports administration and diplomacy. Details of the Committee, including its composition and terms of reference, may be communicated to the Ministry within 30 days of issuance of this advisory.
For Make in India in Sports:
The Committee shall include senior Federation members, technical experts, former international athletes, and at least one member with experience in sports equipment or technology, manufacturing, or standards. Details of the Committee, including its composition, may be communicated to the Ministry within 60 days of issuance of this advisory.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
‘মেক ইন ইন্দিয়া ইন স্পোর্তস’ অমসুং ‘ইন্তরনেসনেল রিলেসন্স’ কম্মিতিশিং শেম্নবা নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিংদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিষ্ট্রিনা পাউতাকশিং পীখ্রে
কম্মিতিশিং শেম্বনা মালেমদা ভারতকী শান্নবগী থবক অমসুং শান্নবগী কুতনিতি ফগৎহনগনি, লোয়ননা অত্মনির্ভর ভারতকী পান্দম মতুংইন্না শান্নবদা মমাংঙৈগী থৌনাশিং য়োকখৎকনি
চুনবা হিরমগী অখঙ-অহৈগা লোয়ননা কম্মিতিশিং শেম্নবা নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিংদা পাউতাক পীখ্রে অমসুং ইন্তরনেসনেল রিলেসন্সকী নুমিৎ ৩০ গী মনুংদা অমসুং শান্নবদা মেক ইন ইন্দিয়াগী নুমিৎ ৬০ গী মনুংদা মখোয়গী অকুপ্পা মরোলশিং মিনিষ্ট্রিদা পীরক্নবা খঙহনখ্রে
13 JAN 2026 10:32AM by PIB Imphal
মখোয় মখোয়গী ওর্গনাইজেসন মনুংদা ‘মেক ইন ইন্দিয়া ইন স্পোর্তস’ অমসুং ‘ইন্তরনেসনেল রিলেসন্স’ কম্মিতিশিং শেম্নবা শকখঙলবা নেসনেল স্পোর্তস ফেদেরেসনশিংদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিষ্ট্রিনা পাউতাকশিং পীখ্রে।
শান্নবা ভারতকী মালেমগী থবকশিং ফগৎনবা পান্দম থম্লিবা ইন্তরনেসনেল রিলেসন্স কম্মিতিনা শান্নবগী নিয়মশিংদা অহোংবা লাকপা, গভর্নান্স ফ্রেমৱার্কশিং, মীখলশিং অমসুং শান্নরোয়শিং য়াইফনবা থৌরমশিং য়াওনা মরী লৈনবা ইন্তরনেসনেল ফেদেরেসনশিং অমসুং কন্তিনেন্তেল ফেদেরেসনশিংগী থবকশিং য়েংশিনগনি।
কম্মিতিনা লৈবাক অনিগী অমসুং মালেমগী লৈবাকশিংগী এম.ও.য়ুশিং, অপুনবা ত্রেনিং কেম্পশিং, একচেঞ্জ প্রোগ্রামশিং, লৌশিং শরুক য়ামিন্নবগী থবকশিং অমসুং ভারত্ত মালেমগী শান্নবগী থৌরমশিং য়ুম্বু ওইনবা খুদোংচাবশিং কোনশিনবা থৌরাংশিং কম্মিতিনা শেমগনি।
মসিনা ভারত সরকারগী থৌশিলশিং, ওলেম্পিক চার্তর অমসুং আই.এফ ষ্টেতুৎশিংগী মতুংইন্না মালেমগী থবকশিং পাংথোকপা ঙমহনগনি অমসুং অফবা লৈঙাক, এন্তি-দোপিং অমসুং শান্নরোয় ঙাক-শেনবগী ফিদমশিং ঙাক্না চৎহনবা ঙমগনি।
ভারতকী শান্নরোয়শিংদা খ্বাইদগী ফবা ত্রেনিংগী খুদোংচাবশিং অমসুং স্পোর্তস সাইন্সকী খুদোংচাবা পীনবা অতোপ্পা লৈবাকশিংগী নেসনেল ফেদেরেসনশিং অমসুং মালেমগী শান্নবগী থিজিনবা অমসুং মহৈলোয়শঙগা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা কম্মিতি অসিনা মখা তানা পীগনি।
ভারত্ত মালেমগী থৌরমশিং পাংথোক্নবা মতম চানা বিদ তৌবগী থবকশিং শরুক য়ানবা মিনিষ্ট্রিদা মাংজৌননা পাউ পীনবা অমসুং দরকার ওইরকপা মতমদা খন্ন-নৈনবা পাংথোক্নবা মসিনা ইন্তরনেসনেল ফেদেরেসনশিং অমসুং মরী লৈনবা বোদিশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
স্পোর্তস কম্মিতিশিংগী মেক ইন ইন্দিয়ানা ভারতকী মেনুফেকচররশিং, ষ্টার্দঅপশিং, রিছার্স ইন্সতিতুসনশিংগা থবক তৌমিন্নবগী থৌদাং লৌগনি অমসুং মরী লৈনবা শান্নবগী পোৎথোকশিং চাংয়েং তৌবা, ত্রাইয়েলশিং অমসুং সর্তিফিকেদ পীবগী থবকশিং পাংথোক্কনি অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগী মখাদা লৈবাক অসিগী শান্নবগী পোৎলমশিং শাবা য়োকখৎকনি।
লৈবাক অসিনা পুথোকচবা পাম্বৈশিং শীজিন্নবা, থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অমসুং এন.এস.এফ মনুংদা খন্ননবা ৱারেপশিং অমসুং মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং অত্মনির্ভর ভারত্ত মতেং পাংবগী মতাংদা মতম মতমগী রিপোর্তশিং কম্মিতিনা শেম-শাগনি।
মালেমগী ওইবা মরীশিংগীদমক:
কম্মিতিদা সেনিয়র ফেদেরেসন মেম্বরশিং, হান্নগী মালেম থাক্কী শান্নরোয়শিং, কোচশিং অমসুং মালেমগী শান্নবগী থবক-থৌরমশিং অমসুং কুতনিতিগী অখঙ-অহৈশিং য়াওগনি। পাউতাক অসি পীখিবা নুমিৎ ৩০ গী মনুংদা কম্মিতি অসি শেম্বা অমসুং তার্মস ওফ রিফরেন্স য়াওনা কম্মিতিগী অকুপ্পা মরোলশিং মিনিষ্ট্রিদা পীরক্কদবনি।
শান্নবদা মেক ইন ইন্দিয়াগীদমক:
কম্মিতিদা সেনিয়র ফেদেরেসন মেম্বরশিং, তেক্নিকেল এক্সপার্ত, হান্নগী মালেমগী শান্নরোয়শিং অমসুং শান্নবগী খুৎলায় নত্ত্রগা তেক্নোলোজি, মেনুফেকচরিং নত্ত্রগা ষ্টেন্দার্দশিংদা খঙলবা মেম্বর অমা য়াওহনগনি। পাউতাক অসি পীখিবা নুমিৎ ৬০ গী মনুংদা কম্মিতি অসি শেম্বা অমসুং তার্মস ওফ রিফরেন্স য়াওনা কম্মিতিগী অকুপ্পা মরোলশিং মিনিষ্ট্রিদা পীরক্কদবনি।