Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves three multitracking projects covering 19 Districts across the states of Madhya Pradesh, Rajasthan, Uttar Pradesh, Karnataka, Andhra Pradesh and Telangana, increasing the existing network of Indian Railways by about 901 Kms
The total estimated cost of the projects is Rs 23,437 crore and will be completed up to 2030-31
05 MAY 2026 7:14PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved 03 (Three) projects of Ministry of Railways with total cost of Rs. 23,437 crore (approx.). These projects include:
a) Nagda – Mathura 3rd and 4th Line
b) Guntakal – Wadi 3rd and 4th Line
c) Burhwal – Sitapur 3rd and 4th Line
The increased line capacity will significantly enhance mobility, resulting in improved operational efficiency and service reliability for Indian Railways. These multi-tracking proposals are poised to streamline operations and alleviate congestion. The projects are in line with the Prime Minister Shri Narendra Modiji’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The projects are planned on PM-Gati Shakti National Master Plan with focus on enhancing multi-modal connectivity & logistic efficiency through integrated planning and stakeholder consultations. These projects will provide seamless connectivity for movement of people, goods, and services.
The 03 (Three) projects covering 19 Districts across the states of Madhya Pradesh, Rajasthan, Uttar Pradesh, Karnataka, Andhra Pradesh and Telangana will increase the existing network of Indian Railways by about 901 Kms.
The proposed multi-tracking project will enhance connectivity to approx. 4,161 villages, which are having a population of about 83 lakhs.
The proposed capacity enhancement will improve rail connectivity to several prominent tourist destinations across the country, including Mahakaleshwar, Ranthambore National Park, Kuno National Park, Keoladeo National Park, Mathura, Vrindavan, Mantralayam (Sri Raghavendra Swamy Mutt), Sri Nettikanti Anjaneya Swamy Vari Temple (Kasapuram), Shyamnath Temple, Naimisharanya (Neemsar), etc.
The proposed projects are essential routes for transportation of commodities such as coal, foodgrains, cement, POL, iron and steel, iron ore, container, fertilizers, etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 60 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, reduce oil import (37 Crore Litres) and lower CO2 emissions (185 Crore Kg) which is equivalent to plantation of 07 (Seven) Crore trees.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
ভারত রেলৱেজগী হৌজিক লৈরিবা নেতৱার্কশিং কিমি ৯০১ রোম হেনগৎহনবা, মধ্য প্রদেস, রাজস্থান, উত্তর প্রদেস, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেস অমসুং তেলঙ্গানা রাজ্যশিংগী জিলা ১৯ রোম কোনশিনবা মল্তিত্রেক্কিং প্রোজেক অহুম মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
২০৩০-৩১ ফাওবদা লোইশিনগদবা প্রোজেক অসিগী চঙগদবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ২৩,৪৩৭ ওইগনি
05 MAY 2026 7:14PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবনিতে কম্মিনিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা লুপা করোর ২৩,৪৩৭ গী রেলৱেজ মিনিষ্ট্রিগী প্রোজেক অহুম অয়াবা পীরে। প্রোজেকশিং অদুদা য়াওরিবদি:
a) নাগদা-মথুরা ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
b) গুনতাকাল-ৱাদি ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
c) বুরহৱাল-সিতাপুর ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
লাইন হেনগৎলকপা অসিনা চৎথোক-চৎশিন শিংথাবা য়ানা ফগৎহনগনি, মসিনা ভারত রেলৱেজগী থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎহনগনি। থবকশিং ফজনা পাংথোক্নবা অমসুং চিনবা হন্থহন্নবা ত্রেক মশিং য়ামখৎহন্নবা থবক পায়খৎলকপনি। মীয়াম থবক ফংবা/মশানা মশাবু থবক পীজনবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্দুনা লমদম অসি অপুনবা ওইনা চাউখৎহন্দুনা লমদম অসিগী মীয়াম অত্মনির্ভর ওইনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা প্রোজেকশিং অসি পায়খৎলকপনি।
অপুনবা ওইনা থৌরাং তৌবা অমসুং মরী লৈনবশিং খন্ন-নৈনবগী খুৎথাংদা মল্তি-মোদাল কন্নেক্তিবিতি অমসুং লোজিষ্টিক্স হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং থমদুনা প্রোজেকশিং অসি পি.এম-গাতি শক্তি নেসনেল মাষ্টর প্লান্দা থৌরাং তৌবনি। প্রোজেকশিং অসিনা মীয়াম, পোৎ-চৈশিং অমসুং থবকশিং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন য়াহনগনি।
প্রোজেক অহুম অসিনা মধ্য প্রদেস, রাজস্থান, উত্তর প্রদেস, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেস অমসুং তেলঙ্গানা রাজ্যশিংগী জিলা ১৯ রোম কোনশিন্দুনা ভারত রেলৱেজগী হৌজিক লৈরিবা নেতৱার্কশিং কিমি ৯০১ রোম হেনগৎহনগনি।
পায়খৎকদৌরিবা মল্তি-ত্রেক্কিং প্রোজেক অসিনা অপুনবা মীশিং লাখ ৮৩ রোম লৈবা খুঙ্গং ৪,১৬১ রোমগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি।
পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেক অসিনা মহাকালেশ্বর, রণথম্ভোর নেসনেল পার্ক, কুনো নেসনেল পার্ক, কেওলাদেও নেসনেল পার্ক, মথুরা, বৃন্দাবন, মন্ত্রালয়ম (শ্রী রাঘবেন্দ্র স্বামী মঠ), শ্রী নেত্তিকান্তি অঞ্জনেয়া স্বামী ভারি মন্দির (কাসাপুরম), শ্যামনাথ মন্দির, নৈমিষারণ্য (নীমসার) য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংবগী মরুওইবা লমকোয়ফমশিংদা রেল য়ৌবা হেনগৎহনগনি।
পায়খৎকদৌরবা প্রোজেকশিং অসিনা কয়লা, চীঞ্জাকশিং, বিলাতিমাতি, পি.ও.এল, য়োৎ অমসুং ষ্টিল, কন্তেন্নর, হার, চিনি, কেমিকেল সোল্তশিং, সুনু নুঙগুম্বা পোৎ-চৈশিং পুথোক-পুশিনগী তঙাইফদবা লম্বীশিং ওইরগনি। রেলৱেজগী কেপাসিতি হেনগৎহনগদবা থবক অসিনা ৬০ এম.তি.পি.এগী অহেনবা ফ্রেদ ত্রাফিক পুবা ঙমহনগনি। রেলৱেজনা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা অমসুং ইনর্জি য়াম্না চঙহন্দবা ত্রান্সপোর্তেসন মখল ওইবনা, মসিনা মপান লৈবাক্তগী থাউ লিতির করোর ৩৭ পুশিল্লকপা হন্থহনগনি, উ পাম্বী করোর ৭ থাবগা মান্নবা কার্বোনদাইওক্সাইদ থাদোকপা (কেজি করোর ১৮৫) হন্থহন্দুনা লৈবাক অসিগী ক্লাইমেত গোলশিং ফংবা অমসুং পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন্দা চঙবা শেনফম হন্থহনবদা মতেং পাংগনি।