Ministry of Defence
INDIAN OCEAN SHIP SAGAR ARRIVES AT YANGON, MYANMAR
05 MAY 2026 9:07PM by PIB Delhi
The Indian Ocean Ship (IOS) Sagar, INS Sunayna, entered Yangon Harbour on 04 May 2026 as part of India’s ongoing maritime engagement in the region.
The visit coincides with the visit of Adm Dinesh K Tripathi, Chief of the Naval Staff (CNS), highlighting the focus on strengthening bilateral maritime engagement between India and Myanmar. https://www.pib.gov.in/PressReleaseDetail.aspx?PRID=2257454
The port call commenced with a ceremonial welcome by the Myanmar Navy. During the visit, the Myanmar Navy will host the crew of IOS Sagar for an official interaction aimed at fostering professional and cultural exchanges.
Planned activities during the visit include visits to Myanmar Navy training establishments to enable exchange of professional practices as well as friendly sports fixtures between personnel of both Navies.
The deployment of IOS Sagar and the port call are in line with India’s vision of MAHASAGAR (Mutual and Holistic Advancement for Security Across Regions) and reflect the Indian Navy’s role in supporting cooperative maritime engagement in the Indian Ocean Region.
The visit aligns with India’s Neighbourhood First policy.
(5)SZJ1.jpeg)
(4)70NR.jpeg)
BE98.jpeg)
(1)T21T.jpeg)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ান ওসিন সিপ সাগর ম্যান্মারগী য়াঙ্গুন্দা থুংখ্রে
05 MAY 2026 9:07PM by PIB Imphal
লমদম অসিদা ভারতনা পাংথোক্লিবা সমুদ্রদা থবক্কী শরুক অমা ওইনা মে ৪,২০২৬ দা ইন্দিয়ান ওসিন সিপ (আই ও এস), সাগর, আই.এন.এস সুনয়না য়াঙ্গুন হিথাংফমদা থুংখ্রে।
চীফ ওফ নেভেল ষ্টাফ (সি এন এস) এদমিরেল দিনেস কে ত্রিপাথিগী খোঙচৎক মপা চান্না পাংথোক্লিবা অসিদা ভারত অমসুং ম্যান্মারগী মরক্ত লৈবাক অনিগী মেরিতাইমগী থবক ফগৎহন্নবা মীৎয়েং চঙবা অদু ফোঙদোক্লি। https://www.pib.gov.in/PressReleaseDetail.aspx?PRID=2257454
চৎনবীগী মতুংইন্না ম্যান্মার নেভিনা তরাম্না ওক্তুনা পোর্ত কোল হৌদোকখি। খোঙচৎ মনুংদা, শীনফমগী অমসুং নাৎকী থবকশিং ফগৎনবা পান্দম থমদুনা ওফিসিএল ওইনা উনবা অমগীদমক ম্যান্মার নেভিনা আই.ও.এস সাগর তরাম্না ওক্কনি।
খোঙচৎ মনুংগী থৌরাং তৌখিবা থবকশিংগী মনুংদা তোঙান তোঙানবা থবকশিং পীথোক-পীশিন তৌন্নবা অমসুং নেভি অনিগী পর্সোনেশিংগী মরক্ত মরুপ-মপাং ওইনা শান্নবগী থৌরমশিং পাংথোক্নবা ম্যান্মার নেভিগী ত্রেনিং মফমশিংদা চৎকনি।
ভারতকী মহাসাগর (ম্যুয়েল এন্দ হোলিষ্টিক এদভান্সমেন্ত ফোর সেকুরিতি এক্রোস রিজন্স) গী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা আই.ও.এস সাগর শীজিন্নবা অমসুং পোর্ত কোল পাংথোকপনি অমসুং ভারত মহাসাগর লমদমদা অপুনবা ওইনা সমুদ্রগী থবক তৌমিন্নবদা ভারত নেভিনা লৌরিবা থৌদাং মমি তারে।
খোঙচৎ অসি ভারতকী “য়ুম্লোন্নবনা হান্না” থৌশিলগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপনি।
(5)SZJ1.jpeg)
(4)70NR.jpeg)
BE98.jpeg)
(1)T21T.jpeg)