Ministry of Youth Affairs and Sports
National Quiz for Viksit Vibrant Villages Program 2026 Launched
Top Youth Participants to Join Immersive Border Village Development Initiative in June 2026
13 MAY 2026 11:31AM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs & Sports, through MY Bharat, in collaboration with the Ministry of Home Affairs, has launched the national-level quiz for the Viksit Vibrant Villages Program (VVVP) 2026 on the MY Bharat platform [MY Bharat portal.]. The quiz marks the first stage of selection for youth participation in the immersive border village engagement programme scheduled to be held in June 2026.
The Viksit Vibrant Villages Program 2026 is a youth-led national initiative aimed at strengthening grassroots participation, community engagement, cultural exchange and awareness regarding border village development in strategically important regions including Leh-Ladakh, Himachal Pradesh, and Uttarakhand.
The online quiz is being conducted from 10th May to 20th May 2026 and is open to youth across the country. The initiative seeks to enhance awareness among participants regarding the vision and objectives of the Viksit Vibrant Villages Program, while encouraging greater youth participation in nation-building and frontier community development.
The quiz will serve as an interactive platform for participants to learn about border village transformation, local culture, environmental awareness, governance initiatives, community participation, and government efforts towards strengthening frontier regions.
Top-performing participants from the quiz will undergo eligibility and fitness evaluation, following which 500 MY Bharat volunteers from across States and Union Territories will be selected for participation in the one-week Viksit Vibrant Villages Program to be conducted in June 2026.
Selected volunteers will participate in immersive field engagements and community outreach activities across identified border villages. The programme will include Swachhta drives, youth interaction programmes, environmental initiatives, cultural exchange activities, awareness campaigns, career counselling sessions, and experiential learning opportunities focused on grassroots development and national integration.
The initiative reflects the Government’s commitment towards empowering youth as active contributors to Viksit Bharat @2047 and strengthening awareness regarding the importance of vibrant and resilient border communities.
Interested youth can participate in the quiz through the official MY Bharat portal.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
বিকশিৎ ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রাম ২০২৬কী লৈবাক্কী ওইবা ক্বিজ হৌদোকখ্রে
জুন ২০২৬ ইমর্সিব বোর্দর ভিলেজ দিভেলপমেন্ত ইনিসিএতিবতা মকোক থোংবা নহাশিংনা শরুক য়াগনি
13 MAY 2026 11:31AM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না মাই ভারতকী খুত্থাংদা, হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা, ৱিক্সিত ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রাম (ভি.ভি.ভি.পি.) ২০২৬গীদমক মাই ভারত প্লেৎফোর্মদা [MY Bharat portal.] নেস্নেল লেবেল ক্বিজ হৌদোকখ্রে। ক্বিজ অসিনা জুন ২০২৬তা পাংথোক্কদৌরিবা ইমর্সিভ বোর্দর ভিলেজ এঙ্গেজমেন্ত প্রোগ্রামদা নহারোলশিং শরুক য়াবগীদমক খনগৎপগী অহানবা তাঙ্ককনি।
ভিক্সিত ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রাম ২০২৬ অসি লেহ-লদাখ, হিমাচল প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ য়াওনা স্ত্রেতেজিক ওইনা মরুওইবা লমদমশিংদা ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গংশিংগী চাউখৎ-থৌরাংগা মরী লৈননা গ্রাস রুত্তা শরুক য়াবা, কম্ম্যুনিতী এঙ্গেজমেন্ত, কলচরেল একচেঞ্জ অমসুং এৱারনেস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা নহাশিংনা লুচিংবা নেস্নেল ইনিসিয়েতিব অমনি।
ওনলাইন ক্বিজ অসি ২০২৬গী মে ১০দগী মে ২০ ফাওবা পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা নহাশিংনা শরুক য়াবা য়াগনি। খোঙথাং অসিনা ভিক্সিত ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রামগী মিৎয়েং অমসুং পান্দমশিংগী মতাংদা শরুক য়ারিবশিংগী মরক্তা এৱারনেস হেঙ্গৎহন্নবা হোৎনরি। মসিগা লোয়ননা নেসন-বিলদিং অমসুং ফ্রন্টিয়ার কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্তদা নহাশিংনা হেন্না শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি।
ক্বিজ অসিনা শরুক য়ারিবশিংদা ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গংশিং, মফম অদুগী চৎনবী, অকোয়বগী ফিভমগী মতাংদা খঙহনবা, লৈঙাক পায়বগী থৌরাংশিং, কম্ম্যুনিতীনা শরুক য়াবা অমসুং ঙমখৈগী লমশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অদুগী মতাংদা খঙহন্নবা ইন্তরেক্তিব প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌগনি।
ক্বিজ অসিদা খ্বাইদগী ফবা পারফোর্ম তৌখিবা শরুক য়ারিবশিং অসি ইলিজিবিলিতী অমসুং ফিৎনেস এসেসমেন্ত তৌগনি। মসিগী মতুংদা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী মাই ভারত ভোলুন্তিয়র ৫০০বু জুন ২০২৬তা পাংথোক্কদৌরিবা চয়োল অমগী ভিক্সিৎ ভাইব্রেন্ত ভিলেজ প্রোগ্রামদা শরুক য়ানবা খনগনি।
খনগৎলবা ভোলুন্তিয়রশিংনা মশক খঙদোক্লবা ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গংশিংদা ইম্মর্সিব ফিল্দ এঙ্গেজমেন্তশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী আউতরিচ এক্তিবিতীশিংদা শরুক য়াগনি। প্রোগ্রাম অসিদা স্বচ্ছতা দ্রাইবশিং, নহারোলশিংগী মরক্তা ৱারী শানবগী প্রোগ্রামশিং, অকোয়বগী ফিভমগী ওইবা থৌরাংশিং, কলচরেল একচেঞ্জকী থবক থৌরমশিং, এৱারনেস কেম্পেনশিং, কেরিয়র কাউন্সেলিং সেসনশিং অমসুং গ্রাসরুৎ দিবেলপমেন্ত অমসুং নেস্নেল ইন্তিগ্রেসনদা মীৎয়েং থমদুনা এক্সপরিয়েন্সেল লর্নিংগী খুদোংচাবশিং য়াওগনি।
খোঙথাং অসিনা ২০৪৭কী 'বিকসিত ভারত'কী থৌদাং লৌরিবা নহারোলশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অদু উৎলি।
পুক্নিং চঙবা নহারোলশিংনা ওফিসিএল MY Bharat portal. গী খুত্থাংদা ক্বিজ অসিদা শরুক য়াবা য়াগনি।