Prime Minister's Office
PM chairs 51st PRAGATI Meeting
PM reviews seven critical infrastructure projects across the Railways, Power and Road sectors
Projects reviewed span across 9 States with cumulative investment of around ₹30,000 crore
PM also reviews Ken Betwa Link Project and Swachh Bharat Mission-Urban 2.0
PM says Ken-Betwa River Inter-linking Project should serve as a model for other States to resolve inter-State water issues amicably
PM asks States to expedite the completion of solid waste management-related infrastructure, including waste processing plants and GOBARdhan plants
PM calls for mission-mode rooftop solar coverage in urban areas
Acting upon the advice of PM, system of monthly review of social sector schemes at State level operationalised, starting with review of Swachh Bharat Mission
27 MAY 2026 9:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the 51st meeting of PRAGATI, the ICT-enabled, multi-modal platform aimed at fostering Pro-Active Governance and Timely Implementation, by seamlessly integrating efforts of the Central and State governments, at Seva Teerth, earlier today.
During the meeting, the Prime Minister reviewed seven critical infrastructure projects across the Railways, Power and Road sectors covering nine States worth around ₹30,000 crore. These projects, pivotal to economic growth and public welfare, were reviewed with a focus on timelines, inter-agency coordination, and timely issue resolution. Prime Minister also reviewed Ken Betwa Link Project and Swachh Bharat Mission-Urban 2.0.
While reviewing power sector projects, Prime Minister emphasized the need to accelerate rooftop solar adoption across urban areas, with a special focus on cities, residential clusters and public institutions. He underlined that rooftop solar should be taken up in mission mode to reduce electricity costs, improve energy security and promote clean energy at the household and community level.
While reviewing road and port connectivity projects, it was emphasised that Vadhavan Port should be developed as a model of port-led, multi-modal development, where every major mode of transport is seamlessly integrated to create a future-ready logistics ecosystem. The project should not be seen merely as a port, but as a national gateway connected through coastal shipping, inland waterways, dedicated freight corridors, high-speed rail connectivity, highways and airport linkages.
Prime Minister emphasised the need for effective implementation of Swachh Bharat Mission 2.0 and underlined that the mission should move beyond infrastructure creation and ensure measurable outcomes through regular monitoring, citizen participation and convergence between various stakeholders. He asked States to expedite the completion of solid waste management-related infrastructure, including waste processing plants and GOBARdhan plants.
While reviewing Ken-Betwa River Inter-linking Project, Prime Minister observed that Ken-Betwa project should serve as a model for other States to resolve inter-State water issues through cooperation, timely clearances, technology-based monitoring and mission-mode execution. States were encouraged to identify similar opportunities where river-linking, water conservation, groundwater recharge and efficient irrigation can be taken up in an integrated manner to ensure long-term water security.
Prime Minister also underlined that the delay in the implementation of public projects leads not only to cost escalation but also deprives citizens of timely access to essential facilities and development benefits. He observed that every delay has a direct impact on people’s lives, regional growth and public resources. He stressed that Ministries, Departments and States must adopt a more proactive and time-bound approach to resolve pending issues, remove bottlenecks and ensure faster execution.
Prime Minister also emphasized that innovative use of canal networks should be explored, including installation of solar panels along canals and over canals for clean electricity generation. This would help optimize land use, reduce evaporation losses, generate renewable energy and create additional economic value from water infrastructure.
At the beginning of the meeting, the Cabinet Secretary informed that, in pursuance of the directions of the Prime Minister, a system of monthly review of social sector schemes at the State level has also been operationalised. This mechanism aims to ensure regular monitoring, faster resolution of implementation issues and greater accountability at the State and district levels. As part of this initiative, Swachh Bharat Mission has been taken up for review at the State level in the first instance.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংদুনা ৫১শুবা প্রাগাতি মীফম পাংথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেজ, পৱার অমসুং লম্বীগী মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক ৭ হন্না য়েংশিনখ্রে
হন্না য়েংশিনখিবা প্রোজেকশিং অদু চাউরাক্না লুপা করোর ৩০,০০০ রোম থাদুনা রাজ্য ৯ শীনবা থুংনা পায়খৎলি
প্রধান মন্ত্রীনা কেন বেতৱা লিঙ্ক প্রোজেক অমসুং শ্বাচ্ছ ভারত মিসন-অর্বান ২.০ সু হন্না য়েংশিনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্যশিংগী মরক্ত লৈরিবা ঈশিংগী ৱাথোক মরুপ-মপাং ওইবা মওংদা ৱারোইশিন পুরক্নবা অতোপ্পা রাজ্যশিংগীদমক কেন-বেতৱা রিভর ইন্তর-লিঙ্কিং প্রোজেক্না নমুনা অমা ওইগদবনি
ৱেষ্ট প্রোসেসিং প্লান্তশিং অমসুং গোবর্ধান প্লান্তশিং য়াওনা সোলিদ-ৱেষ্ট মেনেজমেন্তগা মরী লৈনবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর য়াংনা লোইশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে
সহরগী লমদমশিংদা মিসনগী মওংদা রুপতোপ সোলার থম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীগী পাউতাক থবক ওইনা পাংথোক্লদুনা, শ্বাচ্ছ ভারত মিসন হন্না য়েংশিনবা হৌদুনা, রাজ্য থাক্ত সোসিএল সেক্তর স্কিমশিং থা খুদিংগী হন্না য়েংশিল্লে
27 MAY 2026 9:08PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা, সেবা তির্থদা, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী থবকশিং ফজনা পুশিন্দুনা, লৈবাক ঙাকপগী থবক ফগৎহন্নবা অমসুং মতম চানা থবক পায়খৎনবা পান্দম থম্বা আই.সি.তি শীজিন্নবা অমসুং মল্তি-মোদাল প্লেতফোর্ম, প্রাগাতিগী ৫১ শুবা মীফম পাংথোকখ্রে।
মীফম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩০,০০০ রোম থাদুনা রাজ্য ৯ শীনবা থুংনা পায়খৎলিবা রেলৱেজ, পৱার অমসুং লম্বীগী মরুওইবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর প্রোজেক ৭ হন্না য়েংশিনখ্রে। শেন-থুম চাউখৎনবা অমসুং মীয়াম য়াইফনবা য়াম্না মরুওইবা প্রোজেকশিং অসি তাইমলাইনশিং, এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং মতম চানা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা মীৎয়েং অমগা লোয়ননা হেন্না য়েংশিনখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা কেন বেতৱা লিঙ্ক প্রোজেক অমসুং শ্বাচ্ছ ভারত মিসন-অর্বান ২.০ সু হন্না য়েংশিনখ্রে।
পৱার সেক্তর প্রোজেকশিং হন্না য়েংশিনবা মতমদা, সহরশিং, লৈকায়শিং অমসুং সরকারগী ইন্সতিতুসনশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং অমা থম্বগা লোয়ননা, সহরগী মফমশিং শীনবা থুংনা রুপতোপ সোলার শীজিন্নবা য়াংখৎহনবগী দরকার ওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইলেক্ত্রিসিতিদা শেন চঙবা হন্থহন্নবা, ইনর্জি সেকুরিতি হেনগৎহন্নবা অমসুং য়ুমথোঙশিং অমসুং মীয়ামগী থাক্ত মৈখু থাংদবা ইনর্জি শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা মিসনগী মওংদা রুপতোপ সোলারগী থবক পায়খৎকদবনি।
লম্বী অমসুং হিথাংফমগী প্রোজেকশিং হন্না য়েংশিনবা মতমদা, মরুওইবা ত্রান্সপোর্ত মখল খুদিংমক অমতা ওইনা পুনশীন্দুনা তুংগীদমক শেম-শারবা লোজিষ্টিক্স ইকোসিষ্টেম অমা শেমগৎনবা, হিথাংফম্না লমজিংবা, মল্তি-মোদাল দিবলপমেন্তগী নমুনা অমা ওইনা বধাবন পোর্ত শেমগৎনবা মীফম অদুদা খন্নখ্রে। প্রোজেক অসি ইচম চম্বা হিথাংফম অমা ওইনা লৌরোইদবনি, কোষ্টেল সিপ্পিং, কংফাল মনুংগী ঈশিং লম্বীশিং, দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরশিং, য়াম্না য়াংবা রেল, হায়ৱেশিং অমসুং এয়রপোর্তশিংগী খুৎথাংদা শম্নবা লৈবাক্কী গেতৱে অমা ওইনা লৌগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্বাচ্ছ ভারত মিসন ২.০ মপুংফানা পায়খৎপগী তঙাইফদবা লৈরে অমসুং মিসন অসি ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা খক ওইরোইদবনি অমসুং চাংনাইনা য়েংশিন্দুনা, মীয়াম শরুক য়াদুনা অমসুং তোঙান তোঙানবা মরী লৈনবশিং অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা ফলশিং উবা ফংগদবনি। ৱেষ্ট প্রোসেসিং প্লান্তশিং অমসুং গোবর্ধান প্লান্তশিং য়াওনা সোলিদ-ৱেষ্ট মেনেজমেন্তগা মরী লৈনবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর য়াংনা লোইশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে।
কেন-বেতৱা রিভর ইন্তর-লিঙ্কিং প্রোজেক হন্না য়েংশিনবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মতেং পাংনদুনা, মতম চানা অয়াবশিং পীদুনা, তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইদুনা য়েংশিন্দুনা অমসুং মিসনগী মওংদা থবক পায়খৎতুনা, রাজ্যশিংগী মরক্ত লৈরিবা ঈশিংগী ৱাথোক মরুপ-মপাং ওইবা মওংদা ৱারোইশিন পুরক্নবা অতোপ্পা রাজ্যশিংগীদমক কেন-বেতৱা রিভর ইন্তর-লিঙ্কিং প্রোজেক্না নমুনা অমা ওইগদবনি। তুরেল শম্নহনবা, ঈশিং তুংশিনবা অমসুং লৈনুঙগী ঈশিং অমুক হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবশিং মশক খঙদোক্নবা রাজ্যশিংগী পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং মতম শাংনা ঈশিং মরাংকাইনা ফংহন্নবা অপুনবা মওং অমদা ইথৈ-লৌখোঙ ফংহনবগী থবক পায়খৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীয়ামগী প্রোজেকশিং পায়খৎপদা মতম চোন্থবা অসিনা শেনফম হেনগৎহনবা খক নত্তনা মীয়ামদা মতম চানা তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং অমসুং চাউখৎপগী কান্নবশিং ফংহনবা ঙমদে। মতম থেংথরিবমখৈ মীয়ামগী পুন্সি, লমদম অমা চাউখৎপা অমসুং মীয়ামগী লন-থুমশিংদা হকথেংননা চৈথেং অমা ফংহল্লি। পন্দুনা লৈরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা, অপনবশিং লৌথোক্নবা অমসুং য়াংনা থবক পায়খৎপা ঙম্নবা মিনিষ্ট্রিশিং, বিভাগশিং অমসুং রাজ্যশিংনা হেন্না ফবা অমসুং অকক্নবা মতমগী থৌরাং অমা পায়খৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মৈ পুথোক্নবা কেনেল পরিং অমসুং কেনেল মথক্ত সোলার পেনেলশিং থম্বা য়াওনা কেনেলশিং অনৌবা মওংদা শীজিন্ননবা মশক খঙদোক্কদবনি। মসিনা লম মাঙহন্দনা শীজিন্নবা, ঈশিং মনিল ওনখিবা হন্থহনবা, রিন্যুএবল ইনর্জি পুথোকপদা মতেং পাংগনি অমসুং ঈশিংদগী অহেনবা শেন-থুম তানবা ঙমগনি।
মীফম হৌরকপদা, কেবিনেত সেক্রেতরিনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীগী পাউতাক মতুংইন্না, রাজ্য থাক্ত সোসিএল সেক্তর স্কিমশিং থা খুদিংগী হন্না য়েংশিল্লে। চাংনাইনা য়েংশিন্নবা, থবক ওইনা পায়খৎনবা হোৎনবদা খুদোংচাদবশিং য়াংনা ৱারোইশিন পুরক্নবা অমসুং রাজ্য অমসুং জিলা থাকশিংদা হেন্না মরম চানা থবক পাংথোক্নবা থবক অসিনা পান্দম থম্লি। থবক অসিগী শরুক অমা ওইনা, অহানবা ওইনা রাজ্যগী থাক্ত শ্বাচ্ছ ভারত মিসন হন্না য়েংশিনবগী থবক পায়খৎলে।