Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Armenia on joint issue of postage stamp
06 DEC 2018 9:22PM by PIB Delhi
The Union Cabinet was apprised of a Memorandum of Understanding signed between India and Armenia on joint issue of postage stamp. The MoU was signed in June, 2018.
As per the MoU, Department of Posts, Ministry of Communications and the National Postal Operator of Armenia (“HayPost” CJSC) mutually agreed to jointly issue Postage Stamps on India-Armenia:Joint Issue on the theme “Dence”. The Joint stamps were released in August, 2018.
The Commemorative Postage Stamps depict “Manipuri Dance” of India and “HovArek Dance” of Armenia.

কেবিনেট
ভাৰত আৰু আৰ্মেনিয়ানৰ মাজত যুটীয়া ডাক টিকট প্ৰকাশক লৈ স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
06 DEC 2018 9:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষাত অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত ভাৰত আৰু আৰ্মেনিয়ানৰ মাজত যুটীয়া ডাক টিকট প্ৰকাশক লৈ স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তি সম্পৰ্কে অৱগত কৰা হয়৷ ২০১৮ৰ জুন মাহত এই বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰা হৈছিল৷
বুজাবুজি চুক্তিখন অনুসৰি ডাক বিভাগ, যোগাযোগ মন্ত্ৰালয় আৰু আৰ্মেনিয়াৰ নেচনেল পোষ্টেল অপাৰেটৰ (“হেইপোষ্ট” চিজেএছচি)এ ভাৰত-আৰ্মেনিয়াত “ডেনচ” শীৰ্ষক যৌথ স্বাৰ্থজড়িত বিষয়ক লৈ ডাক টিকট প্ৰকাশৰ বাবে সহমত প্ৰকাশ কৰে৷ ২০১৮ৰ আগষ্টত যুটীয়া ডাক টিকটটো প্ৰকাশ কৰা হৈছিল৷
এই ডাক টিকটটোত ভাৰতৰ “মণিপুৰী নৃত্য” আৰু আৰ্মেনিয়াৰ “হোভএৰেক নৃত্য”ৰ স্মাৰক ছবি প্ৰকাশ কৰা হৈছে৷