Cabinet
Cabinet approves allocation of thirty percent of the NEC’s allocation for new projects for focused development of deprived areas, neglected sections of society and emerging priority sectors
29 JAN 2020 2:00PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved the following: -
1. Allocation of 30 percent of North Eastern Council’s (NEC’s) allocation for new projects under the existing “Schemes of North Eastern Council” for focussed development of deprived areas; deprived/neglected sections of society and emerging priority sectors in the North eastern States. The balance allocation shall be bifurcated in the existing two components (State component-60% and Central component-40%)
1. Revision of the NEC guidelines for simplification of appraisal and approval mechanism
1. Allowing projects under State component, upto 25% of each State’s normative allocation, for sectors not covered in the mandate of NEC, but which are considered important as per local felt needs as per the recommendations of the State Governments.
The projects under the existing “Schemes of NEC” will accrue socio-economic benefits to the marginalized and vulnerable groups of people in backward and neglected areas of the North Eastern States. It will lead to faster decision making and quick implementation of the projects.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা মীৎয়েং চংবা ঙমদবা মফমশিং, সমাজকী থৌওইবিদ্রবা সেক্সনশিং অমসুং শাফোংলক্লিবা প্রায়োরিতী সেক্তরশিংগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক অনৌবা প্রোজেক্তশিংগীদমক এন.ই.সি.গী এলোকেসনগী চাদা কুনথ্রাগী এলোকেসন অয়াবা পীখ্রে
29 JAN 2020 2:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা মখাগী অসি অয়াবা পীখ্রে:-
i. নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)গী ফন্দগী চাদা ৩০ হৌরিক পায়খৎলিবা ‘স্কিম ওফ নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল’গী মখাদা অনৌবা প্রোজেক্তশিং পায়খৎপদা শিজিন্নগনি। মসিনা চাউখৎ থৌরাংগী থবক য়ৌশিন্দ্রিবা মফমশিং নত্রগা সমাজগী থৌওইবিদ্রবা সেক্সনশিংদা চাউখৎ থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎপদা মীৎয়েং থমগনি। বেলেন্স এলোকেসন অসি কম্পোনেন্ত অনি থোক্না খায়দোক্কনি (স্তেত কম্পোনেন্ততা চাদা ৬০ অমসুং সেন্ত্রেল কম্পোনেন্ততা চাদা ৪০)
ii. এপ্রাইজেল অমসুং এপ্রুবেলগী মেকানিজমদা লাইথোকহন্নবগীদমক এন.ই.সি.গী গাইদলাইনশিং রিভাইজ তৌবা iii. স্তেত কম্পোনেন্তকী মখাদা প্রোজেক্তশিং, এন.ই.সি.গী মেনদেত্তা কোনশিন্দবা সেক্তরশিংগীদমক স্তেত খুদিংমক্কী নোর্মেতিব এলোকেসন চাদা ২৫ ফাওবা অয়াবা পীবা।
হৌজিক লৈরিবা “স্কিম ওফ এন.ই.সি.”গী মখাদা প্রোজেক্তশিং পায়খৎতুনা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী মার্জিনেলাইজ অমসুং ফিভম শোকচিল্লবা কাংলুপশিংগী মীওইশিংদা সোসিও-ইকোনোমিক্কী খুদোংচাবশিং পীগনি। মসিনা প্রোজেক্তশিং থুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমদি ৱারেপ লৌবদা মতেং পাংগনি।