Ministry of Home Affairs
MHA issues SOPs for Maintaining Supply of Essential Goods during 21-day Nationwide Lockdown to fight COVID-19
26 MAR 2020 10:13PM by PIB Delhi
Union Ministry for Home Affairs (MHA) issued Standard Operating Procedure (SOPs) for maintaining supply of essential goods today, in order to relieve hardships faced by people during 21-day nationwide lockdown to fight the Coronavirus outbreak.
The Union Home Secretary, Shri Ajay Kumar Bhalla wrote to all States/UTs and asked them to ensure the availability of essential goods to people during the period of the lockdown. For this, the SOPs suggest to let e-commerce remain operational and encourage home delivery of essential goods, while ensuring strict social distancing.
The SOPs prescribe that employees or persons engaged in the supply chain shall be allowed to commute on the basis of e-pass or any other certification issued by the concerned local authorities, on production of a valid photo identity card. In case of unorganized sector, persons engaged in the supply of essential goods may be allowed based on approval/authorization by the local authorities.
The SOPs, inter alia, also prescribe that the facilities engaged in supply of essential goods would carry out regular health and sanitation check-up of employees engaged and provide them proper protective gear.
SOP Document

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ক প্ৰত্যাহ্বান জনাবলৈ ২১ দিনীয়া ৰাষ্ট্ৰজোৰা লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান অব্যাহত ৰাখিবলৈ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে জাৰী কৰিলে এছঅ’পি
26 MAR 2020 10:13PM by PIB Guwahati
ক’ৰনা ভাইৰাছৰ প্ৰকোপৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ২১ দিনীয়া ৰাষ্ট্ৰজোৰা লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত জনসাধাৰণে সন্মুখীন হ’বলগীয়া সমস্যাৰ পৰা সকাহ প্ৰদান কৰিবলৈ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান অব্যাহত ৰখাৰ বাবে আজি এক মানসম্পন্ন সঞ্চালন প্ৰক্ৰিয়া (এছঅ’পি)জাৰী কৰে৷ কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিব শ্ৰী অজয় কুমাল ভাল্লাই সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰদেশসমূহলৈ পত্ৰ প্ৰেৰণ কৰি তেওঁলোকক লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ উপলব্ধতা সুনিশ্চিত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়৷ ইয়াৰ বাবে এছঅ’পিত ই-কমাৰ্চ সেৱা নিৰৱচ্ছিন্ন ৰাখিবলৈ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰাৰ লগতে সামাজিক দুৰত্ব কঠোৰভাৱে পালন কৰি অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ হোম-ডেলিভাৰীৰ নিৰ্দেশনা প্ৰদান কৰা হৈছে৷ এছঅ’পিত কোৱা হৈছে যে যোগান শৃংখলাত আৱশ্যকীয় কৰ্মচাৰী অথবা লোকক ই-পাছ বা স্থানীয় প্ৰশাসনৰ দ্বাৰা জাৰী কৰা আন প্ৰকাৰৰ প্ৰমাণপত্ৰৰ আধাৰত অহা-যোৱা কৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হ’ব৷ ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে বৈধ ফটো পৰিচয় পত্ৰ দেখুৱাব লাগিব৷ অসংগঠিত খণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত আৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগানত জড়িত লোকসমূহক স্থানীয় প্ৰশাসনৰ অনুমোদন/অধিকাৰ পত্ৰৰ জৰিয়তে অনুমতি প্ৰদান কৰা হ’ব পাৰে৷ এছঅ’পিত অন্য দিশসমূহৰ উপৰিও এয়াও কোৱা গৈছে যে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগানৰ সৈতে জড়িত প্ৰতিষ্ঠানসমূহে নিয়মিতৰূপত কৰ্মচাৰীসকলৰ স্বাস্থ্যৰ পৰীক্ষা কৰিব আৰু তেওঁলোকক যথোচিত সুৰক্ষাত্মক উপকৰণ প্ৰদান কৰিব৷
এছঅ’পি তথ্য