Ministry of Railways
Transportation of essential commodities to various parts of the country by Indian Railways continues at full speed
Indian Railways loads 71261 wagons of freight in last two days –
48614 of essential goods and 22647 of other important commodities
30 MAR 2020 4:30PM by PIB Delhi
While the country is completely locked down due to the pandemic of Coronavirus, Indian Railways continues to work round the clock to ensure availability of essential commodities through its uninterrupted freight services.
On 28th March 2020, total 695 rakes/35942 wagons were loaded out of which 442 rakes/24412 wagons were loaded for essential commodities (One wagon contains 58-60 ton consignment). This includes 54 rakes/2405 wagons of foodgrains, 3 rakes/126 wagons of sugar, 1 rake/42 wagons of salt, 1 rake/50 wagons of edible oil, 356 rakes/20519 wagons of coal, and 27 rakes/1270 wagons of petroleum products.
On 29th March 2020, total 684 rakes/35319 wagons were loaded out of which 437 rakes/24202 wagons were loaded for essential commodities. This includes 40 rakes/1727 wagons of foodgrains, 5 rakes/210 wagons of sugar, 1 rake/42 wagons of salt, 1 rake/42 wagons of edible oil, 363 rakes/20904 wagons of coal, and 27 rakes/1277 wagons of petroleum products.
It may be noted that Ministry of Home Affairs has allowed movement of goods across the country to ensure that supply chain keeps fully operational. Ministry of Railways and MHA officials are in constant touch with State Governments to sort out operational issues to ensure smooth handling at terminals.

ৰেল মন্ত্ৰালয়
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তলৈ অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগানত দ্ৰুত গতিত ধাৱমান হৈছে ভাৰতীয় ৰে’লৱে
বিগত দুটা দিনত ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে পৰিবহণ কৰিছে ৭১২৬১টা মালবাহী ৱাগন-
৪৮৬১৪টা অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ আৰু ২২৬৪৭টা অন্যান্য গুৰুত্বপূৰ্ণ সামগ্ৰীৰ
30 MAR 2020 4:30PM by PIB Guwahati
সম্পূৰ্ণ দেশ ক’ৰনা ভাইৰাছ মহামাৰীৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ বাবে লক্-ডাউনত আৱদ্ধ হৈ থকাৰ সময়তে ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তলৈ অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ পৰিবহণ অব্যাহত ৰখাৰ বাবে অহৰ্নিশে ব্যস্ত হৈ পৰিছে৷
২৮ মাৰ্চ ২০২০ তাৰিখে মুঠ ৬৯৫টা ৰেক/৩৫৯৪২টা ৱাগন বোজাই কৰা হৈছিল য’ত ৪৪২টা ৰেক/২৪৪১২টা ৱাগনত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী বোজাই কৰা হৈছিল (এটা ৱাগনত ৫৮-৬০ টন কনছাইনমেণ্ট থাকে)৷ ইয়াৰ ভিতৰত ৫৪টা ৰেক/২৪০৫টা ৱাগনত খাদ্য-সামগ্ৰী, ৩টা ৰেক/১২৬টা ৱাগনত চেনী, ১টা ৰেক/৪২টা ৱাগনত নিমখ, ১টা ৰেক/৫০টা ৱাগনত খোৱা তেল, ৩৫৬টা ৰেক/২০৫১৯টা ৱাগনত কয়লা আৰু ২৭টা ৰেক/১২৭০টা ৱাগনত পেট্ৰ’লিয়ামজাত সামগ্ৰী আছিল৷
২৯ মাৰ্চ ২০২০ তাৰিখে মুঠ ৬৮৪টা ৰেক/৩৫৩১৯টা ৱাগন বোজাই কৰা হৈছিল য’ত ৪৩৭টা ৰেক/২৪২০২টা ৱাগনত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী বোজাই কৰা হৈছিল৷ ইয়াৰ ভিতৰত ৪০টা ৰেক/১৭২৭টা ৱাগনত খাদ্য-সামগ্ৰী, ৫টা ৰেক/২১০টা ৱাগনত চেনী, ১টা ৰেক/৪২টা ৱাগনত নিমখ, ১টা ৰেক/৪২টা ৱাগনত খোৱা তেল, ৩৬৩টা ৰেক/২০৯০৪টা ৱাগনত কয়লা আৰু ২৭টা ৰেক/১২৭৭টা ৱাগনত পেট্ৰ’লিয়ামজাত সামগ্ৰী আছিল৷
এয়া উল্লেখ কৰা প্ৰয়োজন যে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে সমগ্ৰ দেশতে যোগান শৃংখলা অটুট ৰখাৰ বাবে সামগ্ৰীসমূহৰ পৰিবহণত অনুমতি প্ৰদান কৰিছে৷ ৰে’লৱে আৰু গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন কৰি টাৰ্মিনেলসমূহত সুগম ব্যৱস্থাপনা নিশ্চিত ৰখাৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছে৷