Ministry of Home Affairs
Government committed to identify, isolate and quarantine COVID-19 positive Tabligh Jamaat (TJ) workers in India post their congregation in Nizamuddin, Delhi
MHA shared details of TJ workers in India with all States on March 21, 2020 after COVID-19 positive cases surfaced in Telangana
So far, 1339 Tabligh Jamaat workers have been shifted to Narela, Sultanpuri and Bakkarwala quarantine facilities as well as to hospitals
State Police to examine visas of all these foreign TJ workers and take further action in case of violation of visa conditions
31 MAR 2020 6:00PM by PIB Delhi
Union Ministry of Home Affairs (MHA) shared details of foreign and Indian Tabhlig Jamaat (TJ) workers in India with all States on March 21, 2020, after COVID-19 positive cases among these workers surfaced in Telangana.
The swift action was taken with a view to identify, isolate and quarantine TJ workers who might be COVID-19 positive. Instructions were also issued by MHA to Chief Secretaries and DGsP of all States as well as CP, Delhi. The advisories were reiterated by the DIB to all State DGsP on March 28 and 29.
Meanwhile, TJ workers staying in the Markaz in Nizamuddin, Delhi, were also persuaded for medical screening by State authorities and Police. By March 29, nearly 162 TJ workers were medically screened and shifted to quarantine facilities. So far, 1339 Tabligh Jamaat workers have been shifted to Narela, Sultanpuri and Bakkarwala quarantine facilities as well as to LNJP, RGSS, GTB, DDU Hospitals and AllMS, Jhajjar. Rest of them are being currently medically screened for COVID-19 infections.
Usually, all the foreign nationals visiting India as a part of Tabligh team come on the strength of tourist visa. MHA had already issued guidelines that they should not indulge in missionary work on tourist visa. State Police would be examining categories of visas of all these foreign TJ workers and take further action in case of violation of visa conditions.
BACKGROUND
Tabligh Jamaat Headquarter (Markaz) is located in Nizamuddin, Delhi. Devout Muslims from across the country and also from foreign countries visit the Markaz for religious purpose. Some also move out in groups to different parts of the country for Tabligh activities. This is a continuous process throughout the year.
On March 21 , approximately 824 foreign Tabligh Jamaat workers were in different parts of the country for missionary work. Besides, around 216 foreign national were staying in the Markaz. In addition, over 1500 Indian TJ workers were also staying in the Markaz while around 2100 Indian TJ workers were touring different parts of the country for missionary work. Since March 23, lockdown has been strictly imposed by State authorities/PoIice across Delhi including in and around Nizamuddin and Tabligh work came to a halt.
Click here to see document on Tabligh Activities in India

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ପଜିଟିଭ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ, ପୃଥକ ଓ ସଙ୍ଗରୋଧ କରିବା ଲାଗି ସରକାର ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ
• ଦିଲ୍ଲୀର ନିଜାମୁଦ୍ଦିନ ସମାବେଶ ପରେ କରୋନା ଭୂତାଣୁରେ ହୋଇଥିଲେ ସଂକ୍ରମିତ
• ତେଲଙ୍ଗାନାରେ କୋଭିଡ-19 ପଜିଟିଭ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିବା ପରେ ସାରା ଦେଶରେ ଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ବିବରଣୀ ମାର୍ଚ୍ଚ 21, 2020ରେ ସବୁ ରାଜ୍ୟକୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି
• ନାରେଲା, ସୁଲତାନପୁରୀ ଓ ବକ୍କରୱାଲା ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ଡାକ୍ତରଖାନାକୁ ବର୍ତ୍ତମାନସୁଦ୍ଧା 1339 କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତା ସ୍ଥାନାନ୍ତରିତ
• ସମସ୍ତ ବିଦେଶୀ ତବ୍ଲିଘ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ଭିସା ଯାଞ୍ଚ କରୁଛି ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ, ଭିସା ନିୟମ ଉଲ୍ଲଙ୍ଘନ କରିଥିଲେ ନିଆଯିବ ଦୃଢ଼ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ
31 MAR 2020 9:14PM by PIB Bhubaneswar
ତେଲଙ୍ଗାନାରେ କେତେଜଣ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତା କୋଭିଡ-19ରେ ସଂକ୍ରମିତ ହେବା ସମ୍ପର୍କରେ ସୂଚନା ମିଳିବା ପରେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଗତ ମାର୍ଚ୍ଚ 21, 2020ରେ ସାରା ଦେଶରେ ଥିବା ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ବିବରଣୀ ସବୁରାଜ୍ୟକୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଅନ୍ୟ କରୋନା ସନ୍ଦିଗ୍ଧଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା, ପୃଥକ ରଖିବା ଏବଂ ସଙ୍ଗରୋଧ କରିବା ନିମନ୍ତେ ତୁରନ୍ତ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଛି । ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟର ମୁଖ୍ୟ ଶାସନ ସଚିବ ଓ ଡିଜିପିଙ୍କ ସମେତ ଦିଲ୍ଲୀ ପୋଲିସ କମିଶନରଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ଜାରି କରାଯାଇଛି । ମାର୍ଚ୍ଚ 28 ଏବଂ 29ରେ ଡିପାର୍ଟମେଣ୍ଟ ଅଫ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ବ୍ୟୁରୋ (ଡିଆଇବି) ପକ୍ଷରୁ ସବୁ ରାଜ୍ୟର ପୋଲିସ ଡିଜିମାନଙ୍କୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ମଧ୍ୟ ଜାରି କରାଯାଇଛି ।
ଇତିମଧ୍ୟରେ, ନିଜାମୁଦ୍ଦିନ ମର୍କଜରେ ରହୁଥିବା ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାମାନଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ଏବଂ ପୋଲିସ ପକ୍ଷରୁ ମେଡ଼ିକାଲ ଯାଞ୍ଚ ପାଇଁ ନିଆଯାଇଛି । ମାର୍ଚ୍ଚ 29 ସୁଦ୍ଧା 162 ଜଣ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ଡାକ୍ତରୀ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଇ ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଭର୍ତ୍ତି କରାଯାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା 1339 ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ନାରେଲା, ସୁଲତାନପୁରୀ ଓ ବକ୍କରୱାଲା ସଙ୍ଗରୋଧ କେନ୍ଦ୍ର ସମେତ ଏଲଏନଜେପି, ଆରଜିଏସଏସ, ଜିଟିବି, ଡିଡିୟୁ ହସ୍ପିଟାଲ ଓ ଏମ୍ସ, ଝାଜ୍ଜର ଆଦି ଡାକ୍ତରଖାନାକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରାଯାଇଛି । ଅବଶିଷ୍ଟଙ୍କ ଠାରେ କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣର ଡାକ୍ତରୀ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଉଛି ।
ସାଧାରଣତଃ ତବ୍ଲିଘ ଦଳର ଅଂଶବିଶେଷ ଭାବେ ଭାରତକୁ ଆସୁଥିବା ବିଦେଶୀ ନାଗରିକମାନେ ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଭିସାର ଉପଯୋଗ କରିଥାନ୍ତି । ତେବେ ପର୍ଯ୍ୟଟକ ଭିସାରେ ଆସି ସେମାନେ ଧର୍ମପ୍ରଚାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ନିୟୋଜିତ ରହିପାରିବେ ନାହିଁ ବୋଲି ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ଜାରି କରାଯାଇଛି । ସମସ୍ତ ବିଦେଶୀ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ଭିସାକୁ ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ ପକ୍ଷରୁ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଉଛି । ସେମାନେ ଭିସା ନିୟମ ଉଲ୍ଲଙ୍ଘନ କରିଥିବା ଧରାପଡ଼ିଲେ କଠୋର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ ।
ସୂଚନାଯୋଗ୍ୟ ଯେ ଦିଲ୍ଲୀର ନିଜାମୁଦ୍ଦିନ ଠାରେ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତର ମୁଖ୍ୟାଳୟ (ମର୍କଜ) ରହିଛି । ଧାର୍ମିକ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ନେଇ ସାରା ଦେଶରୁ ଏବଂ ଦେଶବାହାରୁ ଧର୍ମନିଷ୍ଠ ମୁସଲିମମାନେ ଏଠାକୁ ଆସିଥାନ୍ତି । ଏମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ କେତେକ ପୃଥକ ଗୋଷ୍ଠୀରେ ବିଭକ୍ତ ହୋଇ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରାନ୍ତକୁ ତବ୍ଲିଘ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ପାଇଁ ଯାଇଥାନ୍ତି । ବର୍ଷତମାମ ଏଭଳି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଜାରି ରହିଥାଏ ।
ମାର୍ଚ୍ଚ 21ରେ ପାଖାପାଖି 824 ଜଣ ବିଦେଶୀ ତବ୍ଲିଘ ଜମାତ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତା ଧର୍ମ ପ୍ରଚାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରାନ୍ତକୁ ଯାଇଥିଲେ। ଏହାଛଡ଼ା ମର୍କଜରେ 216 ଜଣ ବିଦେଶୀ ନାଗରିକ ରହିଥିଲେ । ଏହାବ୍ୟତୀତ 1500ରୁ ଊର୍ଦ୍ଧ୍ଵ ଭାରତୀୟ ତବ୍ଲିଘ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତା ମର୍କଜରେ ରହୁଥିବା ସମୟରେ 2100 ଭାରତୀୟ ତବ୍ଲିଘ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତା ଧର୍ମପ୍ରଚାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରାନ୍ତକୁ ଗସ୍ତ କରିଥିଲେ । ମାର୍ଚ୍ଚ 23ରେ କଡ଼ାକଡ଼ି ଭାବେ ଲକଡାଉନ ଜାରି ହେବା ପରେ ଦିଲ୍ଲୀ ଭିତରେ ଏବଂ ବାହାରେ ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଏବଂ ପୋଲିସ ପକ୍ଷରୁ କଟକଣା ଜାରି କରାଯାଇଥିଲା । ଫଳରେ ତବ୍ଲିଘ କାର୍ଯ୍ୟ ବନ୍ଦ ହୋଇଥିଲା ।