Ministry of Civil Aviation
74 flights operated till date under Lifeline Udan; more than 22 tonnes cargo transported in single day
01 APR 2020 3:57PM by PIB Delhi
Under Lifeline Udan initiative of Ministry of Civil Aviation, 74 flights have been operated till date for transporting medical cargo across the country. A total of 37.63 tonnes of cargo has been transported till date out of which more than 22 tonnes has been transported on 31st March 2020.
On 31st March, following flights were operated:
Lifeline 1: Air India flights: Mumbai to New Delhi to Guwahati to Mumbai carried consignments of Meghalaya , Assam, ICMR, consignment of Nagaland, Arunachal Pradesh and Pune
Lifeline 2: Air India flights: New Delhi to Hyderabad to Trivandrum to Goa to Delhi. It carried consignments of Andhra Pradesh, Kerala, ICMR, Goa.
Lifeline 3: Alliance Air flight: Hyderabad to Bengaluru to Hyderabad carried consignment of Ministry of Textiles.
Lifeline 4: Air India flight: Chennai to Port Blair to Chennai
Lifeline 5: IAF flight: Hindon(Delhi) to Port Blair via Sulur
As part of India’s war against COVID-19, the Ministry of Civil Aviation, Government of India has launched “Lifeline Udan” flights for movement of medical and essential supplies across the country and beyond.
Details of flights are as below:
S.
No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
-
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
-
-
-
13
3
28.3.2020
04
08
-
06
-
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
-
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
-
07
6
31.3.2020
09
02
01
12
Total Flights
27
29
10
06
02
74
* Air India and IAF collaborated for Ladakh, Dimapur, Imphal, Guwahati and Port Blair
• A dedicated Medical Air Cargo related website has been launched and is fully functional from today. The link is available on the MoCA website (www.civilaviation.gov.in).
• Domestic Cargo Operators; Blue Dart and Spicejet are operating cargo flights on commercial basis.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত বৰ্তমানলৈকে ৭৪খন বিমান চলাচল কৰা হৈছ; এদিনতে পৰিবহণ কৰা হৈছে ২২টনতকৈ অধিক সামগ্ৰী
01 APR 2020 3:57PM by PIB Guwahati
অসামৰিক পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ৰ লাইফলাইন উড়ান প্ৰচেষ্টাৰ অধীনত সমগ্ৰ দেশত চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণৰ বাবে আজিলৈকে ৭৪খন বিমান চলাচল কৰা হৈছে৷ বৰ্তমানলৈকে ৩৭.৬৩ টনৰ ভিতৰত ৩১ মাৰ্চতে ২২ টনতকৈ অধিক সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰা হৈছে৷
৩১ মাৰ্চত চলাচল কৰা বিমানসমূহ হৈছেঃ
লাইফলাইন ১: এয়াৰ ইণ্ডিয়া বিমানঃ মুম্বাইৰ পৰা দিল্লী, গুৱাহাটী, মুম্বাইলৈ চলাচল কৰা এই বিমানত মেঘালয়, অসম, আইচিএমআৰ, নাগালেণ্ড, অৰুণাচলপ্ৰদেশ আৰু পুনেৰ সামগ্ৰী অনা-নিয়া কৰা হয়৷
লাইফলাইন ২: এয়াৰ ইণ্ডিয়া বিমানঃ নতুন দিল্লীৰ পৰা হায়দৰাবাদ, ত্ৰিবান্দম, গোৱা, দিল্লীলৈ চলাচল কৰা বিমানত অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, কেৰালা, আইচিএমআৰ, গোৱাৰ সামগ্ৰী অনা-নিয়া কৰা হয়৷
লাইফলাইন ৩: সহযোগী বিমান: হায়দৰাবাদৰ পৰা বাংগালুৰু, হায়দৰাবাদলৈ চলাচল কৰা বিমান বস্ত্ৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সামগ্ৰী কঢ়িওৱা হয়৷
লাইফলাইন ৪: এয়াৰ ইণ্ডিয়া বিমানঃ চেন্নাইৰ পৰা পোৰ্ট ব্লেয়াৰ পুনৰ চেন্নাইলৈ অহা-যোৱা৷
লাইফলাইন ৫: আইএএফ বিমান: হিন্দন (দিল্লী)ৰ পৰা ছুলুৰ হৈ পোৰ্ট ব্লেয়াৰলৈ যাত্ৰা৷
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতে কৰা যুঁজৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভাৰত চৰকাৰৰ অসামৰিক পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ে সমগ্ৰ দেশত চিকিৎসা আৰু অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী পৰিবহণৰ বাবে ‘লাইফলাইন’ শীৰ্ষক এক আঁচনি শুভাৰম্ভ কৰি বিমান চলাচল কৰিছে৷
বিমান চলাচলৰ সবিশেষ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
ক্ৰ.
নং.
দিন
এয়াৰ ইণ্ডিয়া
সহযোগী্
আইএএফ
ইণ্ডিগ’
স্পাইচজেট
সৰ্বমুঠ চলাচল কৰা বিমান
১
২৬.০৩.২০২০
০২
-
-
-
০২
০৪
২
২৭.০৩.২০২০
০৪
০৯
-
-
-
১৩
৩
২৮.০৩.২০২০
০৪
০৮
-
০৬
-
১৮
৪
২৯.০৩.২০২০
০৪
১০
০৬
--
-
২০
৫
৩০.০৩.২০২০
০৪
-
০৩
--
-
০৭
৬
৩১.০৩.২০২০
০৯
০২
০১
১২
মুঠ বিমান
২৭
২৯
১০
০৬
০২
৭৪
* এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু ভাৰতীয় বায়ু সেনাই লাডাখ, ডিমাপুৰ, ইম্ফল, গুৱাহাটী আৰু পোৰ্ট ব্লেয়াৰৰ বাবে সহযোগিতা আগবঢ়াইছে৷
- আজিৰে পৰা চিকিৎসা ক্ষেত্ৰৰ নামত উচৰ্গিত এয়াৰ কাৰ্গ’ সম্পৰ্কীয় এক ৱেবচাইট শুভাৰম্ভ কৰি আজিৰে পূৰ্ণোদ্যমে কাম কৰি আছে৷ অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ত থকা ৱেবছাইটত (www.civilaviation.gov.in) এই লিংকত উপলব্ধ৷
- ঘুৰুৱা কাৰ্গ’ অপাৰেটৰ; ব্লু ডাৰ্ট আৰু স্পাইচজেটে বাণিজ্যিক ভিত্তিক বিমানেৰে সামগ্ৰী অনা-নিয়া কৰি আছে৷