President's Secretariat
President of India to hold Discussions with Governors, LGs and Administrators of States and UTs on Covid-19 Response Tomorrow
02 APR 2020 2:38PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, along with the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu, will hold a video-conference from Rashtrapati Bhavan tomorrow (April 3, 2020) with Governors, Lieutenant Governors and Administrators of all States and Union Territories to bolster the efforts at the Central and State level to contain and manage the crisis arising from the outbreak of COVID-19.
This will be second such video-conference with Governors/LGs and Administrators of States and UTs. In the first video-conference held on March 27, 2020, 14 Governors and Delhi Lt. Governor shared experiences in their territories. The remaining Governors/LGs and Administrators will share their experiences tomorrow.
The agenda of the conference will be the status of COVID-19 in the States, the role of the Red Cross with focus on vulnerable sections, and the role of civil society/voluntary organisations/private sector in complementing the efforts of the Union and State governments to contain the spread of the Novel Coronavirus.

ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে কাইলৈ বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৰাজ্যপাল, লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰ আৰু প্ৰশাসনীয় প্ৰাধিকাৰীসকলৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত আলোচনাত মিলিত হ’ব
02 APR 2020 2:38PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী ৰামনাথ কোভিন্দে, উপৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডুৰ সৈতে ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনৰ পৰা সঞ্চালিত হ’ব লগা এক ভিডিঅ’-কনফাৰেন্সত কাইলৈ(৩এপ্ৰিল, ২০২০) বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৰাজ্যপাল, লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰ আৰু প্ৰশাসনীয় প্ৰাধিকাৰীসকলৰ সৈতে দেশত অব্যাহত থকা ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধী অভিযান সন্দৰ্ভত আলোচনাত মিলিত হ’ব। আলোচনা-সভাত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ, ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহত কভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণৰ প্ৰতিৰোধ, চিকিত্সা আৰু সংকট প্ৰৱন্ধনৰ খটিয়ান দাঙি ধৰা হ’ব।
ৰাজ্যপাল, লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰ আৰু প্ৰশাসনীয় প্ৰাধিকাৰীসকলৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰে সম্পন্ন হোৱা এয়া হ’ব দ্বিতীয়খন এনেধৰণৰ আলোচনা-সভা। যোৱা ২৭ মাৰ্চ, ২০২০ তাৰিখে অনুষ্ঠিত হৈ যোৱা প্ৰথমখন আলোচনা-সভাত দেশৰ ১৪গৰাকী ৰাজ্যপাল আৰু দিল্লীৰ লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰে তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছিল। কাইলৈ অনুষ্ঠিতব্য সভাখনত বাকীসকল ৰাজ্যপাল-লেফটেনেণ্ট গৱৰ্ণৰে তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতাসমূহৰ আদান-প্ৰদান কৰিব।
কাইলৈ অনুষ্ঠিতব্য আলোচনাৰ কাৰ্যসূচীত ৰাজ্যসমূহৰ ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া পৰিস্থিতি, আক্ৰান্ত হোৱাৰ প্ৰবল আশংকা থকা সমাজৰ ব্যক্তিসকলৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ গুৰুত্ব দি ‘ৰে’ড-ক্ৰছ’য়ে পালন কৰা ভূমিকা আৰু নটভেল কটৰোনাভাইৰাছৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধৰ বাবে কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে অব্যাহত ৰখা অভিযানত অসামৰিক সামাজিক/স্বেচ্ছাসেৱী সংগঠন/ব্যক্তিগত খণ্ডই আগবঢ়োৱা সহযোগিতা আদিৰ প্ৰসংগসমূহ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হ’ব।