Ministry of Development of North-East Region
North Eastern Region's international border (Approx 5500 km) has been effectively closed to enforce lockdown: Dr Jitendra Singh
03 APR 2020 3:42PM by PIB Delhi
Hon’ble Minister of State (I/C) Ministry of Development of North Eastern Region, Dr Jitendra Singh held a detailed review meeting by Video Conference, while adhering to all the guidelines of social distancing, with the Officers of Ministry of DoNER, North Eastern Council (NEC) and NEDFI in view of outbreak of COVID 19 pandemic and measures being taken to fight the same in the NE Region. The meeting was attended by Secretary Ministry of DoNER, Addl Secy MDoNER, Secretary NEC, CMD North Eastern Development Finance Corporation Ltd (NEDFi) and other senior officers of MDoNER and NEC. At the outset Hon’ble Minister was informed that 100% work of the Ministry was on e-Office, making it easier to comply with the directions of government to work from home mode.
The lockdown in the NER states is being effectively enforced. NER’s long international border (Approx 5500 km) has been effectively closed.
All officers and staff of Ministry of DoNER and its organizations & PSUs viz NEC, NEDFi, NEHHDC, NERAMAC, CBTC and NERCOMP have contributed one day’s salary to PM-CARES fund.
NEDFi is contributing Rs Two Crore to PM-CARES fund out of their CSR funds.
As decided earlier Ministry/NEC has already sanctioned Rs.25 crores to North Eastern States for gap funding to fight the COVID-19 outbreak effectively. This fund would be in the nature of untied fund, which can be utilized on any activity relating to COVID-19 Pandemic, and not covered under existing central packages. The flexibility of untied funds would enable the states to respond quickly. This fund would be in addition to the funds otherwise allocated by the Ministry of DoNER/NEC to the North Eastern States under the existing schemes. The state wise allocation of funds is as follows:
Sl.No
State
Fund Sanctioned (Rs in Cr)
1
Arunachal Pradesh
3.25
2
Assam
5.00
3
Manipur
3.00
4
Meghalaya
3.00
5
Mizoram
3.00
6
Nagaland
3.00
7
Sikkim
1.75
8
Tripura
3.00
Ministry has also sought projects for strengthening of Health Infrastructure in NE States under its flagship programme NESIDS. The states have been asked to submit their proposals by 6th April. The projects in health sector would be sanctioned on top priority.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
লোকদাউন চৎনহন্নবা অৱাং নোংপোক লমদমগী ইন্তর্নেস্নেল বোর্দর (চাউরাক্না কিলোমীতর ৫৫০০) মশক থোক্না থিংজিল্লেঃ দা. জিতেন্দ্র সিংহ
03 APR 2020 3:42PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাংগী মন্ত্রী (মনীংতম্বা), দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা অৱাং নোংপোক লমদমদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ শন্দোরকপা অমসুং মসিবু থেংননবা পাইখৎলিবা থৌরাংশিংগী মতাংদা দোনর মন্ত্রালয়, নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.) অমসুং এন.ই.দি.এফ.আই.গী ওফিসরশিংগা লোইননা মরিক চুম্বা রিভ্যুগী মীফম অমা, সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী গাইদলাইন পুম্নমক ঙাক্লদুনা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা দোনর মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, এদিস্নেল সেক্রেতরী, সেক্রেতরী এন.ই.সি., সি.এম.দি. নোর্থ ইস্তর্ন দিবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.দি.এই.আই.) অমসুং দোনর মন্ত্রালয় এন.ই.সি.গী সেনিয়র ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি। হৌরকপদা ইকাই খুম্নরবা মন্ত্রীদা খঙহনখি মদুদি মন্ত্রালয়গী থবক ১০০% ই-ওফিস্তা পাংথোকখি, হোম মোদতা থবক তৌনবগী সরকারগী পাউতাকশিং ইন্দুনা মসিবু লাইথোকহনখি।
অৱাং নোংপোক লমদমদা লোকদাউন মশক থোক্না পাংথোক্লি। অৱাং নোংপোক লমদমগী ইন্তর্নেস্নেল বোর্দর (চাউরাক্না কিলোমীতর ৫৫০০) মশক থোক্না শিংজিল্লে।
দোনর মন্ত্রালয়গী ওফিসর অমসুং স্তাফ পুম্নমক অমসুং মসিগী ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং পি.এস.য়ু.শিং মিং ওইনা পল্লবদা এন.ই.সি., এন.ই.দি.এফ.আই., এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সি., এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি., সি.বি.তি.সি. অমসুং এন.ই.আর.সি.ও.এম.পি.না নোংমগী তলব পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা কৎথোকখি।
এন.ই.দি.এফ.আই.না মখোয়গী সি.এস.আর. ফন্দদগী পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা লুপা করোর অনি কৎথোকখি।
মমাংদা ৱারেপ লৌদুনা মন্ত্রালয়/এন.ই.সি.না অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ মশক থোক্না থেংননবগীদমক মরক্কী অহোবা ফন্দ মেনশিন্নবা হান্ননা লুপা করোর ২৫ কাইথোকখ্রবনি। ফন্দ অসি অন্তাইদ ফন্দগী মওংদা ওইগনি, মসি কোবিদ-১৯ লাইচৎকা মরী লৈনবা করিগুম্বা থবক-থৌরম অমা হেক্তদা শিজিন্নবা য়াগনি, অমসুং লৈরিবা কেন্দ্রগী পেকেজশিংগী মনুংদা চল্লোই। অন্তাইদ ফন্দগী অনোপ-অতিং নাইবা অসিনা রাজ্যশিংনা য়াম্না থুনা থবক পাংথোকপা ঙম্লগনি। ফন্দ অসি লৈরিবা স্কিমশিংগী মখাদা দোনর/এন.ই.সি. মন্ত্রালয়না কাইরকপা অতৈ ফন্দশিংগী মথক্তা ওইগনি।
রাজ্যশিংগী ওইনা শিজিন্নগদবা ফন্দ মখাদা পীরিঃ
সি.নং.
রাজ্য
কাইথোক্লবা ফন্দ (করোরদা লুপা)
১
অরুনাচল প্রদেশ
৩.২৫
২
অসম
৫.০০
৩
মনিপুর
৩.০০
৪
মেঘালয়
৩.০০
৫
মিজোরম
৩.০০
৬
নাগালেন্দ
৩.০০
৭
সিক্কিম
১.৭৫
৮
ত্রিপুরা
৩.০০
মন্ত্রালয়না মসিগী মরু ওইবা থৌরম এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কলহন্নবগীদমক পাইখৎপা প্রোজেক্তশিংগী মতাংদসু পনখি।