Ministry of Education
Union HRD Minister launches MHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portal developed by AICTE in New Delhi
03 APR 2020 7:45PM by PIB Delhi
In view of the outbreak of COVID19 and National lockdown since March 25th, some students have been facing difficulties due to closure of colleges and hostels. Hence in order to provide help and support to such students, AICTE (All India Council for Technical Education) has come out with a uniqueMHRD AICTE COVID-19 Student Helpline Portaltoaddress the issues.
The website with an URL https://helpline.aicte-india.org was launched by the Honorable Minister for Human Resource development Shri Ramesh Pokhriyal “Nishank” today in the presence of Prof. Anil Sahasrabudhe, Chairman, AICTE, Shri MP Poonia, Vice Chairman AICTE, Shri Buddha Chandrashekhar, Chief Coordinating Officer, AICTE and student interns Shivanshu and Akash of Graphic Era University who developed this portal in record time of one day.
Speaking on the occasion the Minister said that this portal is essentially to connect those who are willing to provide help with those who need help. The nature of support includes Accommodation, Food, on line Classes, Attendance, Examinations, Scholarships, Health, Transport, Harassment etc.
The Minister informed that more than 6500 colleges have already come forward to provide support at such a crucial juncture. Students in difficulty are encouraged to directly get connected with them through this portal. Shri Nishank also appreciated the efforts of the students who have created this unique platform.
He was delighted to know that many higher educational institutions are also coming forward to support the government by empowering healthcare services through their research. Prof. Anil Sahasrabudhe, Chairman AICTE also appealed to voluntary organizations, NGOs. Social organizations, philanthropists to come forward and render their support similar to the 6500 colleges.
Interested social organizations, NGOs, philanthropists please contactmay contact AICTE at: cconeat@aicte-india.org

ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏମଏଚଆରଡି ଏଆଇସିଟିଇ କୋଭିଡ-19 ଷ୍ଟୁଡେଣ୍ଟ ହେଲ୍ପଲାଇନ ପୋର୍ଟାଲର ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
• ଏଆଇସିଟିଇ ଦ୍ୱାରା ବିକଶିତ ହୋଇଛି ଏହି ପୋର୍ଟାଲ
03 APR 2020 7:45PM by PIB Bhubaneshwar
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣ ଓ 25 ମାର୍ଚ୍ଚରୁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଲକଡାଉନ ଯୋଗୁଁ କଲେଜ ତଥା ଛାତ୍ରାବାସ ବନ୍ଦ ଯୋଗୁଁ କିଛି ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପଡିଛି । ଏହି ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ ଓ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ ଏଆଇସିଟିଇ (ଅଖିଳ ଭାରତୀୟ ବୈଷୟିକ ଶିକ୍ଷା ପରିଷଦ) ପକ୍ଷରୁ ଏକ ନିଆରା ଏମଏଚଆରଡି ଏଆଇସିଟିଇ କୋଭିଡ-19 ଷ୍ଟୁଡେଣ୍ଟ ହେଲ୍ପଲାଇନ ପୋର୍ଟାଲ ଲଞ୍ଚ୍ କରାଯାଇଛି । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ସେମାନଙ୍କ ସମସ୍ୟାର ନିରାକରଣ କରାଯିବ ।
ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରମେଶ ପୋଖରିଆଲ ‘ନିଶଙ୍କ’ ଦ୍ୱାରା ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ଯାହାର ୟୁଆରଏଲ https://helpline.aicte-india.org ଲଞ୍ଚ୍ ହୋଇଛି । ଏହି ଲଞ୍ଚିଙ୍ଗ୍ ଏଆଇସିଟିଇ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ପ୍ରଫେସର ଅନିଲ ସହସ୍ରବୁଦ୍ଧେ, ଏଆଇସିଟିଇ ଉପାଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଏମପି ପୁନିଆ, ଏଆଇସିଟିଇ ମୁଖ୍ୟ ସମନ୍ୱୟ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ବୁଦ୍ଧ ଚନ୍ଦ୍ରଶେଖର ଓ ରେକର୍ଡ ସମୟ ଦିନକ ମଧ୍ୟରେ ପୋର୍ଟାଲ ବିକାଶ କରିଥିବା ଗ୍ରାଫିକ ଏରା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଇଣ୍ଟର୍ଣ୍ଣ ଶିବାଂଶୁ ଓ ଆକାଶଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ହୋଇଥିଲା ।
ଏହି ଅବସରରେ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ପୋର୍ଟାଲ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରୁଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ ଚାହୁଁଥିବା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ଯୋଡ଼ିବ । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ଆବାସ, ଖାଦ୍ୟ, ଅନଲାଇନ କ୍ଲାସରୁମ୍, ଉପସ୍ଥିତି, ପରୀକ୍ଷା, ଛାତ୍ରବୃତ୍ତି, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ପରିବହନ, ଉତ୍ପୀଡ଼ନରୁ ମୁକ୍ତି ଭଳି ସାହାଯ୍ୟ ମିଳିପାରିବ ।
ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଏପରି ବିଷମ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆବଶ୍ୟକ ସହଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ 6500ରୁ ଅଧିକ କଲେଜ ଆଗେଇ ଆସିଛନ୍ତି । ବିଭିନ୍ନ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଏହି ପୋର୍ଟାଲ ମାଧ୍ୟମରେ ଯୋଡି ହେବାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯିବ । ଏହି ନିଆରା ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ବିକଶିତ କରିଥିବା ଦୁଇ ଛାତ୍ରଙ୍କୁ ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ନିଶଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ବହୁ ଉଚ୍ଚ ଶିକ୍ଷା ସଂସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟ ନିଜ ଗବେଷଣା ମାଧ୍ୟମରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବାକୁ ସଶକ୍ତ କରି ସରକାରଙ୍କୁ ଆବଶ୍ୟକ ସହଯୋଗ ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ଆଗେଇ ଆସିଥିବାରୁ ମନ୍ତ୍ରୀ ବେଶ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ଏଆଇସିଟିଇର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ପ୍ରଫେସର ଅନିଲ ସହସ୍ରବୁଦ୍ଧେ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀ ସଂଗଠନ, ବେସରକାରୀ ସଂଗଠନ, ସାମାଜିକ ସଂଗଠନ ଓ ବଦାନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ଅପିଲ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନେ ମଧ୍ୟ 6500 କଲେଜ ଭଳି ଆଗେଇ ଆସନ୍ତୁ ଓ ନିଜ ପକ୍ଷରୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ସହଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରନ୍ତୁ । ଇଚ୍ଛୁକ ସାମାଜିକ ସଂଗଠନ, ବେସରକାରୀ ସଂଗଠନ, ସାମାଜିକ ସଂଗଠନ ଓ ବଦାନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଏଆଇସିଟିଇ ସହ ଏହି ଲିଙ୍କ (cconeat@aicte-india.org)ରେ ଯୋଗାଯୋଗ କରିପାରିବେ ।