Ministry of Finance
Officers & staff of Ministry of Finance , Financial Institutions and Public Sector Banks/Enterprises Contributes Rs 430 crore towards PM CARES Fund to combat COVID-19 outbreak
05 APR 2020 5:00PM by PIB Delhi
The Officers & staff of Ministry of Financeincluding the officials of financial institutions and Public Sector Banks/Enterprises under the Ministry have come forward to donate a day’s salary including under Corporate Social Responsibility (CSR) with anamount ofRs 430.13 crore to PM-CARES Fund for providing assistance to those impacted by the COVID-19 pandemic.
The Prime Minister's Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations Fund (PM CARES Fund) was created on 28 March 2020 following the COVID-19 pandemic in India. This dedicated national fund has been set up with the primary objective of dealing with any kind of emergency or distress situation as posed by the COVID-19 pandemic, and to provide relief to the affected people
The detail of donations is given below: -
(Rs.in crores)
S.No.
Organisation
Estimated Salary contribution
CSR/Others
TOTAL contribution
1.
Department of Economic Affairs (DEA) employees
0.15
----
0.15
Security Printing & Minting Corporation of India Ltd. (SPMCIL)
1.19
4.00
5.19
Securities and Exchange Board of India (SEBI)
0.50
----
0.50
2.
Department of Expenditure (DoE) employees
0.09
----
0.09
3.
DFS Employees
0.07
----
0.07
SBI Employees
100.00
100.00
UCO Bank
3.95
3.95
Indian Bank
7.75
7.75
Indian Overseas bank
5.25
5.25
Punjab & Sind Bank
1.83
1.83
Punjab National Bank
11.50
CSR 19-20
3.50
15.00
Bank of Baroda
20.00
20.00
Union Bank
14.81
14.81
Bank of Maharashtra
5.00
5.00
Canara Bank
15.00
15.00
Central Bank of India
6.00
6.00
Bank of India
7.00
CSR 19-20
3.00
10.00
IFCI & Subsidiaries
0.30
CSR 20-21
0.30
0.60
IIFCL
0.00
CSR 19-20
25.00
25.00
National Housing Bank
0.04
CSR 19-20
2.50
2.54
EXIM Bank
0.46
CSR 19-20
0.54
1.00
SIDBI
1.00
CSR 19-20
1.50
15.00
CSR 20-21
0.50
Others
12.00
IDBI Bank
3.95
0.00
3.95
Life Insurance Co.
0.00
CSR 19-20
105.00
105.00
General Insurance Co.
0.00
CSR 19-20
22.81
22.81
Oriental Insurance Co. Ltd.
0.00
CSR 20-21
10.00
10.00
New India
0.00
CSR 19-20
5.00
5.00
United Insurance
0.00
CSR 19-20
2.00
2.00
National Insurance
0.00
CSR 20-21
2.00
2.00
AICL
0.00
CSR 19-20
0.14
0.14
4.
Department of Revenue (DoR) employees
2.00
----------------
23.00
----
2.00
----------------
23.00
CBIC employees
------
CBDT employees
----
5.
G.Total
228.84
201.79
430.63

বিত্ত মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ প্ৰতিহত কৰিবৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী-কেয়াৰ্ছ পুঁজিলৈ ৪৩০ কোটি টকা আগবঢ়ালে বিত্ত মন্ত্ৰালয়, বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠান আৰু ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বেংক/প্ৰতিষ্ঠানৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে
05 APR 2020 5:00PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ মহামাৰী প্ৰতিহত কৰিবৰ বাবে দেশে চলাই থকা সংগ্ৰামক অধিক কাৰ্যকৰী কৰি তুলিবৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী-কেয়াৰ্ছ পুঁজিলৈ বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়া কৰ্মচাৰীৰ লগতে মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনৰ অন্যান্য বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠান আৰু ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বেংক তথা প্ৰতিষ্ঠানৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীসকলে এদিনৰ দৰমহা বৰঙণি হিচাপে আগবঢ়োৱাৰ লগতে কৰ্প’ৰেট সামাজিক দায়বদ্ধতা আঁচনিৰ অধীনতো ধন আগবঢ়াইছে। এনেদৰে সৰ্বমুঠ ৪৩০.১৩ কোটি টকা আগবঢ়োৱা হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সাহায্য পুঁজিলৈ।
উল্লেখ্য যে প্ৰধানমন্ত্ৰী কেয়াৰ্ছ পুঁজি গঠন কৰা হৈছিল ভাৰতত ক’ভিড-১৯ মহামাৰী প্ৰতিহত কৰাৰ উদ্দেশ্যেৰে। ক’ভিড ১৯ মহামাৰীৰ দ্বাৰা ক্ৰমাৎ পৰিস্থিতি অৱনতি হোৱাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিয়েই এই পৰিস্থিতিৰ পৰা দেশক উদ্ধাৰ তথা যিকোনো ধৰণৰ জৰুৰীকালীন পৰিস্থিতিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবৰ বাবে তথা এই ৰোগত আক্ৰান্ত ৰোগীসকলক সাহায্য প্ৰদান কৰাৰ বাবে প্ৰয়োজন হোৱা ধন সাজু কৰাৰ বাবেই এই ৰাষ্ট্ৰীয় পুঁজি গঠন কৰা হৈছিল।
বৰঙণিৰ সবিশেষ তলত উল্লেখ কৰা হৈছে -
(কোটি হিচাপত)
ক্ৰমিক নং
সংস্থা
দৰমহাৰ ধনৰ অংশ
কৰ্প’ৰেট সামাজিক দায়বদ্ধতা/অন্যান্য
মুঠ বৰঙণি
১.
অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ কৰ্মচাৰীসকল
০.১৫
----
০.১৫
ছিকিউৰিটি প্ৰিণ্টিং আৰু মিণ্টিং কৰ্প’ৰেশ্যন অৱ ইণ্ডিয়া লিমিটেড
১.১৯
৪.০০
৫.১৯
ছিকিউৰিটিজ এণ্ড এক্সছেঞ্জ ব’ৰ্ড অৱ ইণ্ডিয়া (ছেবি)
০.৫০
----
০.৫০
২.
এক্সপেণ্ডিশ্যাৰ বিভাগৰ কৰ্মচাৰীসকল
০.০৯
----
০.০৯
৩.
ডিএফএছ কৰ্মচাৰী
০.০৭
----
০.০৭
ভাৰতীয় ষ্টেট বেংকৰ কৰ্মচাৰী
১০০.০০
১০০.০০
ইউকো বেংক
৩.৯৫
৩.৯৫
ইণ্ডিয়ান বেংক
৭.৭৫
৭.৭৫
ভাৰতীয় অভাৰচীজ বেংক
৫.২৫
৫.২৫
পঞ্জাৱ আৰু সিন্ধ বেংক
১.৮৩
১.৮৩
পঞ্জাৱ নেশ্যনেল বেংক
১১.৫০
চিএছআৰ ১৯-২০
৩.৫০
১৫.০০
বেংক অৱ বৰোডা
২০.০০
২০.০০
ইউনিয়ন বেংক
১৪.৮১
১৪.৮১
বেংক অৱ মহাৰাষ্ট্ৰ
৫.০০
৫.০০
কানাড়া বেংক
১৫.০০
১৫.০০
চেণ্ট্ৰেল বেংক অৱ ইণ্ডিয়া
৬.০০
৬.০০
বেংক অৱ ইণ্ডিয়া
৭.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
৩.০০
১০.০০
আইএফচিআই আৰু ইয়াৰ অংশীদাৰী প্ৰতিষ্ঠানবোৰ
০.৩০
চিএছআৰ ২০-২১
০.৩০
০.৬০
আইআইএফচিএল
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
২৫.০০
২৫.০০
নেশ্যনেল হাউছিং বেংক
০.০৪
চিএছআৰ ১৯-২০
২.৫০
২.৫৪
এক্সিম বেংক
০.৪৬
চিএছআৰ ১৯-২০
০.৫৪
১.০০
এছ আই ডি বি আই
১.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
১.৫০
১৫.০০
চিএছআৰ ২০-২১
০.৫০
অন্যান্য
১২.০০
আইডিবিআই বেংক
৩.৯৫
০.০০
৩.৯৫
ভাৰতীয় জীৱন বীমা নিগম
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
১০৫.০০
১০৫.০০
জেনেৰেল ইন্সুৰেন্স কৰ্প’ৰেশ্যন
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
২২.৮১
২২.৮১
অ’ৰিয়েণ্টেল ইন্সুৰেন্স কৰ্প’ৰেশ্যন লিমিটেড
০.০০
চিএছআৰ ২০-২১
১০.০০
১০.০০
নিউ ইণ্ডিয়া
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
৫.০০
৫.০০
ইউনাইটেড ইন্সুৰেন্স
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
২.০০
২.০০
নেশ্যনেল ইন্সুৰেন্স
০.০০
চিএছআৰ ২০-২১
২.০০
২.০০
এআইচিএল
০.০০
চিএছআৰ ১৯-২০
০.১৪
০.১৪
৪.
ৰাজহ বিভাগৰ কৰ্মচাৰীসকল
২.০০
----------------
২৩.০০
----
২.০০
----------------
২৩.০০
চিবিআইচি কৰ্মচাৰী
------
চিবিডিটি কৰ্মচাৰী
----
৫.
সৰ্বমুঠ
২২৮.৮৪
২০১.৭৯
৪৩০.৬৩