PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
05 APR 2020 7:09PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Text Box: • As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country.• Cabinet Secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.• Prime Minister and US President agree to resolutely and effectively combat COVID-19.• HRD Minister asks Universities to use online digital mediums for academic programmes.• Employees of Finance Ministry and institutions/banks under it contribute over Rs 430 Crore towards PM CARES Fund.
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country. 267 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery.274 districts have been affected by COVID-19 virus in the country. Cabinet secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and the President of USA
Stressing the special relationship between the two countries, the Prime Minister reiterated India’s solidarity with the USA in overcoming this global crisis together. The two leaders agreed to deploy the full strength of the India – US partnership to resolutely and effectively combat COVID-19.
Read more:-
Telephone conversation between PM and President of Brazil
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. JairMessiasBolsonaro, President of Brazil. The two leaders discussed the global situation in the wake of the spread of COVID-19 pandemic.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Spain
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. Pedro Sanchez Perez-Castejon, President of the Government (equivalent to Prime Minister) of Spain. The two leaders discussed the global challenge posed by the COVID-19pandemic.
Read more:-
Lifeline UDAN flights transport 161 tons of cargo across the country
Under Lifeline UDAN, 116 flights have been operated and Cargo transported till date is around 161 tons. On the international front, the Ministry of Civil Aviation and Air India have worked closely with China to establish a cargo air-bridge between the two countries for transfer of critical medical supplies.
Read more:-
Officers & staff of Ministry of Finance, Financial Institutions and Public Sector Banks/Enterprises Contributes Rs 430 crore towards PM CARES Fund
Rs228.84Crore is the estimated salary contribution and Rs201.79Crore came from CSR and others
Read more:-.
FAQs on Power Grid operations during light out
For details, visit
Read more:-
Institutions/ Autonomous Organisations/Departments of HRD Ministry contribute more than 38.91 Crore Rupees to PM CARE Fund to fight against COVID-19
28 different Institutions/ Autonomous Organisations/departments of Ministry of HRD have contributed more than 38.91 Crore Rupees to PM CARES Fund to fight against COVID-19.
Read more:-
Southern Naval Command Designs Training Capsule for Non-Medical Personnel
The COVID core working group of Southern Naval Command has prepared a Training Capsule for Battle Field Nursing Assistant (BFNA) to train non- medical personnel who will work as force multipliers in times of emergencies.
Read more:-
HRD Minister interacts with VCs of Central Universities
HRD Minister has directed all the Vice Chancellors to motivate their faculty and students to use SWAYAM and SWAYAM PRABHA in mission mode and also through other online digital mediums to continue the academic program. To promote online education and give suggestions regarding online examination a committee under the chairmanship of Prof. NageshwarRao, VC, IGNOU has been constituted.
Read more:-
Dr. Harsh Vardhan visits AIIMS Jhajjar, takes stock of preparedness to overcome COVID-19
Health Minister stated that the AIIMS Jhajjar will function as dedicated COVID-19 hospital consisting of 300 bed isolation wards which would ensure prompt care for patients in isolation requiring advanced medical support.
Read more:-
Regular Air Cargo supplies, including essential commodities and medical equipment are reaching Northeast: Dr. Jitendra Singh
DrJitendra Singh has said that soon after the declaration of the Lockdown, decision was taken that Air Cargo flights carrying essential supplies will be operated on priority in the North Eastern Region as well as other distant regions including the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh, and the Island territories.
Read more:-
CSOI contributes Rs 25 lakh to the Prime Minister Cares Relief Fund
For details,
Read more:-
Empowered Group # 6 on Coordinating with Private Sector, NGOs, and International Organisations for COVID-19-related Response Activities
Six meetings were conducted between 30 March and 3 April with industry associations, IOs, and CSOs about their contribution to the response, their plans for the coming weeks, and the issues they are facing, and their expectations from the government.
Read more:-
Defence PSUs, OFB pitch in to fight against COVID-19
Defence Public Sector Undertakings (DPSUs) and Ordnance Factory Board (OFB) of Ministry of Defence (MoD) have pitched in to shore up the national fight against COVID-19.
Read more:-
Food Processing Industry Minister holds 2nd Video Conference with Industry representatives during Covid-19 lockdown
Grievance Cell formed to resolve the micro issues being faced by the industry, to facilitate supply chain and logistics management for availability of food and medicines, had resolved 50% of queries received while rest were in the pipeline.
Read more:-
MSME Technology Centres Contributing in a Big Way in Fight Against COVID19
Eighteen operational Technology centres, autonomous bodies under Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME), are also playing their role and contributing in the fight with COVID19.
Read more:-
Indian Railways ensures that supply of sugar, salt and edible oil are fully maintained for consumption of the common man during the COVID-19 lockdown
From 23rd March to 4th April 2020, Railways has transported 1342 wagons of sugar, 958 wagons of salt and 378 wagons/tanks of edible oil.
Read more:-
EPFO Issues Revised Instructions to Facilitate PF Members to Rectify their Birth Records
EPFO has instructed field offices to expedite disposal of online requests, enabling PF members in financial distress, to apply online for availing non- refundable advance from their PF accumulations to tide over the COVID-19 pandemic.
Read more:-
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
1. Special 50 bedded COVID-19 hospital designated at Pasighat, Arunachal Pradesh.
2. 105 swabs collected of people who came in contact with Guwahati COVID positive patient.
3. In Manipur, all non- emergency procedures suspended at major hospitals designated for Covid emergency.
4. Meghalaya Electric Corporation assured that adequate arrangement has been made to handle the variation during the 9 minute period from 9pm today.
5. In Mizoram, Deptt of Disaster Management and Rehabilitation has spent Rs. 4.28crore to fight against Covid-19.
6. Nagaland to set up COVID-19 hospitals in all districts; till now only at Kohima, Mokokchung and Dimapur.
7. Weekly haat in Border Town Rangpo, Sikkim was shutdown today for a few hours as people were not following norms.
8. Tripura CM appealed to the people of the state to light a diya, torch or candle today at 9 PM from the balcony or near doors.
SOUTH ZONE
Kerala
Cab Secy praises Pathanamthitta Dist. Admn& Health Dept for effective tackling of Covid.
A patient died in Kasargod because of closure of Kerala-Karnataka border.
State to set up Covid 19 facility at Kasargod Medical College.
Tamilnadu
2 more deaths in the state, toll rises to five.
6,000 workers to screen Chennai residents from today.
Karnataka
Total cases gone up to 146. Today 2 new cases added, in Bangalore city. So far 4 dead & 11 discharged.
Andhra Pradesh
34 new cases today, total +ve cases now 226.
Max cases reported in Kurnool(23) today.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত পিআইবিৰ দৈনিক বুলেটিন
05 APR 2020 7:09PM by PIB Guwahati
(বিগত ২৪ ঘণ্টাত ক’ভিড-১৯ সম্বন্ধীয় প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি আৰু পিআইবিৰ ফাষ্ট-চেকসমূহ ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে)
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ পৰা ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত আপডেট
এই পৰ্যন্ত ৩৩৭৪ টা ক’ভিড-১৯ৰ নিশ্চিত পৰিঘটনা আৰু ৭৯টা মৃত্যুৰ ঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ ২৬৭জন ব্যক্তি সুস্থ হোৱাৰ পিছত মুকলি কৰি দিয়া হৈছে৷ দেশৰ ২৭৪খন জিলা ক’ভিড-১৯ ভাইৰাছৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত হৈছে৷ কেবিনেট সচিবে সকলো ডিএমক ফাৰ্মা উদ্যোগসমূহত ঔষধ আৰু চিকিৎসাগত সঁজুলিৰ নিৰ্মাণ অব্যাহত নিশ্চিত ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611416
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু আমেৰিকান যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
দুয়োখন দেশৰ মাজৰ বিশেষ সম্পৰ্কৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বিশ্বজনীন সংকটৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ সৈতে সহযোগিতা স্থাপন কৰিব বুলি উল্লেখ কৰে৷ ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে কাৰ্যকৰীভাৱে যুদ্ধ কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সহমত পোষণ কৰে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611264
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি জেইৰ মেছিয়াছ বলছোনাৰোৰ সৈতে সমগ্ৰ বিশ্বতে দেখা দিয়া ক’ভিড-১৯ মহামাৰী সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611265
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু স্পেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি স্পেইন চৰকাৰৰ অধ্যক্ষ (প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ সমপৰ্যায়) পেড্ৰ ছানছেজ পেৰেজ-কাষ্টেজনৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয। দুয়োগৰাকী নেতাই ক’ভিড-১৯ মহামাৰীয়ে সৃষ্টি কৰা বিশ্বজোৰা প্ৰত্যাহ্বানৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611263
লাইফলাইন উড়ান বিমানে সমগ্ৰ দেশতে ১৬১ টন সামগ্ৰী পৰিবাহিত কৰিছে
লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত ১১৬খন বিমান পৰিচালিত হৈছে আৰু আজিৰ তাৰিখ পৰ্যন্ত প্ৰায় ১৬১ টন সামগ্ৰী পৰিবাহিত হৈছে৷ তাৰোপৰি অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয় আৰু এয়াৰ ইণ্ডিয়াই চীনৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন কৰি জৰুৰীকালীন চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণৰ দিশতো অগ্ৰসৰ হৈছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611428
ভিড-১৯ প্ৰতিহত কৰিবৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী-কেয়াৰ্ছ পুঁজিলৈ ৪৩০ কোটি টকা আগবঢ়ালে বিত্ত মন্ত্ৰালয়, বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠান আৰু ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বেংক/প্ৰতিষ্ঠানৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে
দৰমহাৰ ২২৮.৮৪ কোটি টকা আৰু চিএছআৰ তথা অন্য উৎসৰ পৰা ২০১.৭৯ কোটি টকা বৰঙণি হিচাপে আগবঢ়োৱা হৈছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611400
লাইট আউটৰ সময়ক পাৱাৰ গ্ৰীডৰ কাৰ্যসূচীৰ বিষয়ে কিছুমান সঘনাই সোধা প্ৰশ্ন
অধিক জানিবলৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611447
মানৱ সম্পদ বিকাশ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনৰ প্ৰতিষ্ঠান/স্বায়ত্বশাসিত অনুষ্ঠান/বিভাগসমূহে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ পিএম কেয়াৰ্ছ পুঁজিলৈ ৩৮.৯১ কোটি টকাতকৈও অধিক ধন বৰঙণি হিচাপে আগবঢ়াইছে
মানৱ সম্পদ বিকাশ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনৰ ২৮টা ভিন্ন প্ৰতিষ্ঠান/স্বায়ত্বশাসিত অনুষ্ঠান/বিভাগসমূহে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ পিএম কেয়াৰ্ছ পুঁজিলৈ ৩৮.৯১ কোটি টকাতকৈও অধিক ধন বৰঙণি হিচাপে আগবঢ়াইছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=16113785
নন-মেডিকেল ব্যক্তিসকলৰ বাবে ছাউডাৰ্ণ নেভেল কমাণ্ডে ডিজাইন কৰিলে প্ৰশিক্ষণ কেপছুল
ৰুৰীকালীন পৰিস্থিতিত স্বাস্থ্য কৰ্মী হিচাপে সেৱা আগবঢ়াবলৈ স্বাস্থ্য-খণ্ডৰ বাহিৰৰ পৰা অহা ব্যক্তিসকল অথবাবেটল ফিল্ড নাৰ্ছিং এছিষ্টটেণ্ট- থোৰতে প্ৰশিক্ষণ দিয়াৰ বাবে এলানি প্ৰশিক্ষণ সূচী যুগুতাই উলিয়াইছেছাউদাৰ্ন নেভেল কমাণ্ড- ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় কাম-কাজৰে জড়িত মূল কৰ্ম-গোটটোৱে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611356
কেন্দ্ৰীয় বিশ্ববিদ্যালয়ৰ উপাচাৰ্যসকলৰ সৈতে এইচআৰডি মন্ত্ৰীৰ বৈঠক
আলোচনাকালত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে বিশ্ববিদ্যালয়সমূহৰ শিক্ষক আৰু ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক ‘স্বয়ম’ আৰু ‘স্বয়ম প্ৰভা’-ৰ লগতে অন্যান্য বিদ্যায়তনিক ডিজিটেল মঞ্চসমূহ সণ্ঢালনিকৈ ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবে উৎসাহিত কৰাৰ দিহা কৰিবলৈ উপাচাৰ্যসকলক আহ্বান জনায়। ইফালে ‘অন লাইন’ ব্যৱস্থাৰে পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত কৰা অথবা এনে পৰীক্ষাৰ বিভিন্ন দিশসমূহ পৰ্যালোচনা কৰি পৰামৰ্শ আগবঢ়োৱাৰ বাবে ‘ইগনৌ’-ৰ উপচাৰ্য অধ্যাপক নাগেশ্বৰ ৰাওৰ অধ্যক্ষতাত এখন পৰামৰ্শদাতা সমিতি ইতিমধ্যে গঠন কৰা হৈছে বুলি জানিবলৈ দিয়ে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611360
ডাঃ হৰ্ষবৰ্ধনে ঝাঝাৰৰ এইমছ পৰিদৰ্শন কৰি ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ষ্ট’কসমূহৰ প্ৰস্তুতি পুনৰীক্ষণ কৰে
স্বাস্থ্য মন্ত্ৰীয়ে কয় যে ঝাঝৰৰ এইমছে ৩০০ আইচ’লেচন বেড ৱাৰ্ডৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ৰ বাবে উৎসৰ্গিত চিকিৎসালয় হিচাপে কাম কৰিব৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611392
অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী আৰু চিকিৎসা সামগ্ৰীসমূহৰ সৈতে উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চললৈ নিয়মীয়াকৈ আহি আছে এয়াৰ কাৰ্গ’ৰ বিমানঃ ড জিতেন্দ্ৰ সিং
জিতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে লকডাউন ঘোষণাৰ কৰাৰ ঠিক পিছৰে পৰাই এয়া সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছিল যে উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল, জম্মু-কাশ্মীৰ, লাডাখ আৰু দ্বীপৰাজ্যসমূহলৈ অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ পৰিবহণক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰা হ’ব৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611384
প্ৰধানমন্ত্ৰী কেয়াৰ্ছ সাহায্য পুঁজিলৈ চিএছঅআইৰ ২৫ লাখ টকাৰ বৰঙণি
অধিক জানিবলৈ চাওক https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611198
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সমাধানমূলক কাৰ্যসূচীৰ বাবে ব্যক্তিগত খণ্ড, এনজিঅ’ আৰু আন্তৰ্জাতিক সংস্থাসমূহৰ সৈতে সমন্বয় স্থাপন কৰিবলৈ ক্ষমতাসম্পন্ন গোটৰ #৬ বৈঠক
৩০ মাৰ্চৰ পৰা ৩ এপ্ৰিলললৈ ঔদ্যোগিক সংস্থা, আন্তৰ্জাতিক সংস্থা আৰু চিএছঅ’সমূহৰ সৈতে অনুষ্ঠিত ছয়খন বৈঠকত তেওঁলোকৰ প্ৰতিক্ৰিয়া, আগন্তুক সপ্তাহকেইটাত তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা আৰু তেওঁলোকে সন্মুখীন হোৱা সমস্যা তথা চৰকাৰৰ পৰা তেওঁলোকৰ প্ৰত্যাশা কি, এই বিষয়ে আলোচনা কৰা হয়৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611345
ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰাৰ দিশত অগ্ৰসৰ প্ৰতিৰক্ষা ৰাজহুৱা খণ্ডৰ উদ্যোগ, এফবি
ভিড-১৯ক প্ৰতিহত কৰাৰ উদ্দেশ্যে ৰাষ্ট্ৰজোৰা প্ৰয়াসত হাত উজান দিছে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডৰ ৰাজহুৱা উদ্যোগ (ডিপিএছইউ) আৰু অৰ্ডনেন্স ফেক্টৰী ৰ্ডে (এফবি)
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611301
ভিড-১৯ৰ লকডাউনৰ সময়ত উদ্যোগখণ্ডৰ প্ৰতিনিধিবৰ্গৰ সৈতে দ্বিতীয়খন ভিডিঅকনফাৰেন্সত মিলিত হৈছে খাদ্য সংসাধন উদ্যোগ মন্ত্ৰী
উদ্যোগসমূহৰ সামগ্ৰীৰ যোগান শৃংখলা তথা জিষ্টিক ব্যৱস্থাৰ বাবে পৰ্যাপ্ত খাদ্য আৰু ঔষধ যোগান ধৰাৰ ক্ষেত্ৰত সন্মুখীন হোৱা সৰু সৰু সমস্যাৱলী সমাধানৰ বাবে এক অভিযোগ কোষ গঠন কৰা হৈছে, যাৰ জৰিয়তে ইতিমধ্যে ৫০% সমাধান দিয়াৰ বিপৰীতে বাকীবোৰ অভিযোগ পৰ্যায়ক্ৰমে নিষ্পত্তি কৰি থকা হৈছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611346
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ বৃহৎ অৱদান আগবঢ়াইছে এমএছএমই প্ৰযুক্তি কেন্দ্ৰসমূহে
ক্ষুদ্ৰ, লঘূ আৰু মজলীয়া উদ্যোগ মন্ত্ৰালয় (এমএছএমই)ৰ অধীনত ওঠৰটা কাৰ্যকৰী প্ৰযুক্তি কেন্দ্ৰই ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611318
ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত বলবৎ কৰালকডাউন সমছোৱাত জনসাধাৰণৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে চেনী, নিমখ আৰু খোৱাতেলৰ যোগান নিশ্চিত কৰিবভাৰতীয় ৰেলৱেয়ে
২৩ মাৰ্চৰ পৰা ৪ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখলৈ ৰে’লৱেয়ে ১৩৪২ ৱাগন চেনী, ৯৫৮ ৱাগন চেনী আৰু ৩৭৮ ৱাগন খোৱা তেল পৰিবহণ কৰিছে৷
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611368
ইপিএফঅ’য়ে পিএফৰ সদস্যসকলক তেওঁলোকৰ জন্মৰ তথ্য শুদ্ধ কৰিবলৈ জাৰি কৰিছে সংশোধনী নিৰ্দেশনাৱলী
ই পি এফ অ’ই অনলাইনযোগে লাভ কৰা অনুৰোধসমূহৰ প্ৰতি ক্ষীপ্ৰতাৰে সঁহাৰি জনাবলৈ ক্ষেত্ৰ কাৰ্যালয়সমূহলৈ নিৰ্দেশাৱলী জাৰি কৰিছে আৰু সদস্যসকল যাতে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ সময়ত আৰ্থিক সমস্যাত নপৰে তাৰ বাবে তেওঁলোকে ঘূৰাই দিব নলগাকৈ ভৱিষ্যতনিধিৰ ধন আগতীয়াকৈ লাভ কৰিবৰ বাবে অনলাইনযোগে অনুৰোধ কৰাৰো সুবিধা কৰিছে।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611397
পিআইবি ক্ষেত্ৰীয় কাৰ্যালসমূহৰ পৰা লাভ কৰা ইনপুটসমূহ
উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল
১. অৰুণাচল প্ৰদেশৰ পাছিঘাটত ক’ভিড-১৯ৰ বাবে বিশেষ ৫০খন বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয় প্ৰস্তুত কৰা হৈছে৷
২. গুৱাহাটীৰ ক’ভিড-১৯ পজিটিভ ৰোগীৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা ব্যক্তিসকলৰ ১০৫টা নমুনা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে৷
৩. মণিপুৰত প্ৰধান চিকিৎসালয়সমূহত জৰুৰীকালীন ক’ভিড ব্যৱস্থাৰ বাবে কম প্ৰয়োজনীয় জৰুৰীকালীন ব্যৱস্থাসমূহ বাতিল কৰা হৈছে৷
৪. আজি নিশা ৯ বজাত ৯ মিনিটৰ কাৰ্যসূচীৰ বাবে মেঘালয় বৈদ্যুতিক নিগমে পৰ্যাপ্ত ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে বুলি জানিবলৈ দিছে৷
৫. মিজোৰামত ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ দুৰ্যোগ প্ৰশমন আৰু পুনৰ্বাসন বিভাগে ৪.২৮ কোটি টকা ব্যয় কৰিছে৷
৬. নাগালেণ্ডে সকলো জিলাতে স্থাপন কৰিব ক’ভিড-১৯ চিকিৎসালয়; এই পৰ্যন্ত ক’হিমা, মোককচাং আৰু ডিমাপুৰ স্থাপন হৈছে এই ধৰণৰ চিকিৎসালয়৷
৭. ছিক্কিমত জনসাধাৰণে নিৰ্দেশাৱলী নমনাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৰংপ্ৰো টাউনৰ সাপ্তাহিক বজাৰ কেই ঘণ্টামানৰ বাবে বন্ধ কৰি দিয়া হৈছে৷
৮. ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে জনসাধাৰণক আজি নিশা ৯ বজাত দুৱাৰৰ কাষত অথবা বেলকনীত চাকি, টৰ্চ অথবা মম জ্বলাবলৈ নিৰ্দেশ দিছে৷
দক্ষিণ মণ্ডল
কেৰেলা
ক’ভিডৰ বিৰুদ্ধে যথোপযুক্ত ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ পাথানামথিট্টা জিলাৰ প্ৰশাসন আৰু স্বাস্থ্য বিভাগক কেবিনেট সচিবৰ প্ৰশংসা৷
কেৰেলা-কৰ্ণাটকা সীমাৰ বন্ধৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত কাছাৰগড়ত এজন ৰোগীৰ মৃত্যু৷
কাছাৰগড় চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ত ৰাজ্যই স্থাপন কৰিছে ক’ভিড-১৯ৰ সুবিধা কেন্দ্ৰ৷
তামিলনাডু
২জনৰ মৃত্যু, মুঠ ৫ জনলৈ বৃদ্ধি পালে মৃত্যুৰ সংখ্যা৷
আজিৰে পৰা ৬,০০০ কৰ্মীক চেন্নাইত পৰীক্ষণ কৰা হ’ব৷
কৰ্ণাটক
মুঠ পৰিঘটনাৰ সংখ্যা ১৪৬৷ আজি বেংগালোৰত ২টা পৰিঘটনা নতুনকৈ সংযোজিত হৈছে৷ এই পৰ্যন্ত ৪জনৰ মৃত্যু আৰু ১১জনক মুকলি কৰি দিয়া হৈছে৷
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
আজি ৩৪টা নতুন পৰিঘটনা সংযোজিত হৈছে, এতিয়ালৈকে মুঠ ২২৬টা ধনাত্মক পৰিঘটনা৷
আজি কুৰ্ণুলত (২৩) সৰ্বাধিক পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷