PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
05 APR 2020 7:09PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and Fact checks undertaken by PIB)
Text Box: • As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country.• Cabinet Secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.• Prime Minister and US President agree to resolutely and effectively combat COVID-19.• HRD Minister asks Universities to use online digital mediums for academic programmes.• Employees of Finance Ministry and institutions/banks under it contribute over Rs 430 Crore towards PM CARES Fund.
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 3374 confirmed COVID-19 cases and 79 deaths have been reported in the country. 267 persons have been cured/discharged from the hospitals after recovery.274 districts have been affected by COVID-19 virus in the country. Cabinet secretary directs all DMs to ensure that the Pharma units for manufacturing medicines & medical equipment are smoothly run.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and the President of USA
Stressing the special relationship between the two countries, the Prime Minister reiterated India’s solidarity with the USA in overcoming this global crisis together. The two leaders agreed to deploy the full strength of the India – US partnership to resolutely and effectively combat COVID-19.
Read more:-
Telephone conversation between PM and President of Brazil
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. JairMessiasBolsonaro, President of Brazil. The two leaders discussed the global situation in the wake of the spread of COVID-19 pandemic.
Read more:-
Telephone Conversation between PM and Prime Minister of Spain
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephonic conversation today with H.E. Pedro Sanchez Perez-Castejon, President of the Government (equivalent to Prime Minister) of Spain. The two leaders discussed the global challenge posed by the COVID-19pandemic.
Read more:-
Lifeline UDAN flights transport 161 tons of cargo across the country
Under Lifeline UDAN, 116 flights have been operated and Cargo transported till date is around 161 tons. On the international front, the Ministry of Civil Aviation and Air India have worked closely with China to establish a cargo air-bridge between the two countries for transfer of critical medical supplies.
Read more:-
Officers & staff of Ministry of Finance, Financial Institutions and Public Sector Banks/Enterprises Contributes Rs 430 crore towards PM CARES Fund
Rs228.84Crore is the estimated salary contribution and Rs201.79Crore came from CSR and others
Read more:-.
FAQs on Power Grid operations during light out
For details, visit
Read more:-
Institutions/ Autonomous Organisations/Departments of HRD Ministry contribute more than 38.91 Crore Rupees to PM CARE Fund to fight against COVID-19
28 different Institutions/ Autonomous Organisations/departments of Ministry of HRD have contributed more than 38.91 Crore Rupees to PM CARES Fund to fight against COVID-19.
Read more:-
Southern Naval Command Designs Training Capsule for Non-Medical Personnel
The COVID core working group of Southern Naval Command has prepared a Training Capsule for Battle Field Nursing Assistant (BFNA) to train non- medical personnel who will work as force multipliers in times of emergencies.
Read more:-
HRD Minister interacts with VCs of Central Universities
HRD Minister has directed all the Vice Chancellors to motivate their faculty and students to use SWAYAM and SWAYAM PRABHA in mission mode and also through other online digital mediums to continue the academic program. To promote online education and give suggestions regarding online examination a committee under the chairmanship of Prof. NageshwarRao, VC, IGNOU has been constituted.
Read more:-
Dr. Harsh Vardhan visits AIIMS Jhajjar, takes stock of preparedness to overcome COVID-19
Health Minister stated that the AIIMS Jhajjar will function as dedicated COVID-19 hospital consisting of 300 bed isolation wards which would ensure prompt care for patients in isolation requiring advanced medical support.
Read more:-
Regular Air Cargo supplies, including essential commodities and medical equipment are reaching Northeast: Dr. Jitendra Singh
DrJitendra Singh has said that soon after the declaration of the Lockdown, decision was taken that Air Cargo flights carrying essential supplies will be operated on priority in the North Eastern Region as well as other distant regions including the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh, and the Island territories.
Read more:-
CSOI contributes Rs 25 lakh to the Prime Minister Cares Relief Fund
For details,
Read more:-
Empowered Group # 6 on Coordinating with Private Sector, NGOs, and International Organisations for COVID-19-related Response Activities
Six meetings were conducted between 30 March and 3 April with industry associations, IOs, and CSOs about their contribution to the response, their plans for the coming weeks, and the issues they are facing, and their expectations from the government.
Read more:-
Defence PSUs, OFB pitch in to fight against COVID-19
Defence Public Sector Undertakings (DPSUs) and Ordnance Factory Board (OFB) of Ministry of Defence (MoD) have pitched in to shore up the national fight against COVID-19.
Read more:-
Food Processing Industry Minister holds 2nd Video Conference with Industry representatives during Covid-19 lockdown
Grievance Cell formed to resolve the micro issues being faced by the industry, to facilitate supply chain and logistics management for availability of food and medicines, had resolved 50% of queries received while rest were in the pipeline.
Read more:-
MSME Technology Centres Contributing in a Big Way in Fight Against COVID19
Eighteen operational Technology centres, autonomous bodies under Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME), are also playing their role and contributing in the fight with COVID19.
Read more:-
Indian Railways ensures that supply of sugar, salt and edible oil are fully maintained for consumption of the common man during the COVID-19 lockdown
From 23rd March to 4th April 2020, Railways has transported 1342 wagons of sugar, 958 wagons of salt and 378 wagons/tanks of edible oil.
Read more:-
EPFO Issues Revised Instructions to Facilitate PF Members to Rectify their Birth Records
EPFO has instructed field offices to expedite disposal of online requests, enabling PF members in financial distress, to apply online for availing non- refundable advance from their PF accumulations to tide over the COVID-19 pandemic.
Read more:-
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
1. Special 50 bedded COVID-19 hospital designated at Pasighat, Arunachal Pradesh.
2. 105 swabs collected of people who came in contact with Guwahati COVID positive patient.
3. In Manipur, all non- emergency procedures suspended at major hospitals designated for Covid emergency.
4. Meghalaya Electric Corporation assured that adequate arrangement has been made to handle the variation during the 9 minute period from 9pm today.
5. In Mizoram, Deptt of Disaster Management and Rehabilitation has spent Rs. 4.28crore to fight against Covid-19.
6. Nagaland to set up COVID-19 hospitals in all districts; till now only at Kohima, Mokokchung and Dimapur.
7. Weekly haat in Border Town Rangpo, Sikkim was shutdown today for a few hours as people were not following norms.
8. Tripura CM appealed to the people of the state to light a diya, torch or candle today at 9 PM from the balcony or near doors.
SOUTH ZONE
Kerala
Cab Secy praises Pathanamthitta Dist. Admn& Health Dept for effective tackling of Covid.
A patient died in Kasargod because of closure of Kerala-Karnataka border.
State to set up Covid 19 facility at Kasargod Medical College.
Tamilnadu
2 more deaths in the state, toll rises to five.
6,000 workers to screen Chennai residents from today.
Karnataka
Total cases gone up to 146. Today 2 new cases added, in Bangalore city. So far 4 dead & 11 discharged.
Andhra Pradesh
34 new cases today, total +ve cases now 226.
Max cases reported in Kurnool(23) today.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
05 APR 2020 7:09PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা মীওই ৩৩৭৪ কোভিদ-১৯কী কেস লৈরে অমসুং লৈবাক অসিদা মীওই ৭৯ শিরে । মীওই ২৬৭ নাবা ফবদগী ময়ুমদা হনখ্রে । লৈবাক অসিদা জিলা ২৭৪ কোভিদ-১৯ ভাইরসনা শোকহল্লে । হিদাক-লাংথকশিং অমসুং মেদিকেলগী খুৎলায় শারিবা ফার্মা য়ুনিতশিং মথৌ ফজনা পাংথোকহন্নবা কেবিনেত সেক্রেতরিনা দি এম পুম্নমক্ত খঙহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611416
পি এম অমসুং য়ু এস এ প্রসিদেন্ত অনি তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা অখন্নবা মরি অসিগী শরুক অমা ওইনা, মালেমগী অৱাবা অসি পুন্না থেংন্নবা ভারতনা য়ু এস এ শৌগৎপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না উৎখি । কোভি-১৯ থেংন্না ভারত-য়ু এস মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অদু মপুংফানা উৎপা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611211Telephone
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ব্রাজিলগী প্রসিদেন্ত ৱারি শানখি
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ব্রাজিলগী প্রসিদেন্ত জাইয়র মেসিয়াস বোলসোনারো তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী মালেমগী হৌজিক ওইরকলিবা ফিবম লুচিংবা অনিনা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611212
পি এম অমসুং স্পেনগী প্রধান মন্ত্রী তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্পেন সরকারগী প্রসিদেন্ত(প্রধান মন্ত্রীগা মান্নবা) পেদ্রো সানচেজ পেরেজ-কাসতেজোনগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী মালেমগী হৌজিক ওইরকলিবা ফিবম লুচিংবা অনিনা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611208
লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা লৈবাক শীনবা থুংনা কার্গো তন ১৬২ হোনখি
হৌজিক ফাওবদা, লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ১১৬ থবক তৌরি অমসুং তন ১৬১ হোনখি । মালেমগী ওইনা সিবিল এভিয়েসন মিনিস্ত্রি অমসুং এয়র ইন্দিয়ানা চাইনাগা নক্না থবক তৌমিন্নদুনা মরুওইবা হিদাক-লাংথকশিং পুথোক পুশিন তৌনবা লৈবাক অনিগী মরক্ত কার্গো এয়র-ব্রিজ অমা লৈরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611355
ফাইনান্স মিনিস্ত্রি, ফাইনান্সিয়েল ইন্সতিতুসনশিং অমসুং পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং/ইন্তরপ্রাইজশিংগী ওফিসারশিং অমসুং স্তাফশিংনা পি এম-কিয়ারস ফন্দদা লুপা ক্রোর ৪৩০ মতেং পাংখি
তোলোবতগী লুপা ক্রোর ২৮৮.৮৪ মতেং পাংখি অমসুং সি এস আর অমসুং অতোপ্পদগী লুপা ক্রোর ২০১.৭৯ মতেং পাংখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611363
মৈ মুৎলিঙৈ মনুংদা পৱার গ্রিদতা তোইনা হংবা ৱাহংশিং
অকুপ্পা মরোলশিংগী চংবীয়ু :https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611377
কোভিদ-১৯ থেংন্নবা পি এম-কিয়ারস ফন্দদা ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিগী ইন্সতিতুসনশিং, ওতোনোমস ওর্গনাইজেসনশিং, দিপার্তমেন্তশিংনা লুপা ক্রোর ৩৮.৯১ মতেং পাংখি
কোভিদ-১৯ থেংন্নবা পি এম-কিয়ারস ফন্দদা ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিগী ইন্সতিতুসনশিং, ওতোনোমস ওর্গনাইজেসনশিং, দিপার্তমেন্ত ২৮না লুপা ক্রোর ৩৮.৯১ মতেং পাংখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=16113785
মেদিকেলগী নৎতবা মীওইশিংগী সাউদর্ন নেভেল কম্মান্দনা ত্রেনিং কেপসুল দিজাইন তৌখি
অৱা-অনা তারকপা মতমদা মতেং পাংনবা মেদিকেলগী নৎতবা মীওইশিং ত্রেনিং পীনবা সাউদর্ন নেভেল কম্মান্দগী কোভিদ কোর ৱার্কিং গ্রুপনা বেত্তল ফিল্ড নর্সিং এসিস্তেন্তগী ত্রেনিং কেপসুল অমা থৌরাং তৌরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611157
সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতিশিংগী ভি সিশিংগা ঐচ আর দি মিনিস্তরগা ৱারি শানখি
মিসন মোদ ওইনা শ্বায়াম অমসুং শ্বায়াম প্রাভা শীজিন্নদুনা মখোয়গী ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিং পুক্নিং থৌগৎনবা ঐচ আর দি মিনিস্তরনা ভি সিশিংদা পাউতাক পীখ্রে অতোপ্পা ওনলাইন দিজিতেল মেদিয়মশিংদা মখা তানা লাইরিক তম্বীবগী থবক চৎথনবসু খঙহনখি ওনলাইন ইজুকেসন অমসুং ওনলাইন পরিখা পাংথোক্নবা ইগনৌবগী ভি সি , প্রো: নাগেশ্বর রাওনা চেয়রমেন ওইবা কম্মিতি অমা শেমলে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611200
দোক্তর হর্স ভরধন এ আই আই এম এস ঝাজজারদা চৎখি, কোভিদ-১৯গী শেম-শারিবশিং য়েংশিনখি
হেল্থ মিনিস্তরনা হায়খি এ আই আই এম এস ঝাজজার অসি কোভিদ-১৯গী কৎথোক্লবা হোস্পিতাল অমা ওইনা থবক তৌগনি , মসিদা লৈরিবা ফম্মুং ৩০০গী আইসোলেসন ৱার্দশিংনা অনাবশিং চেকশিন্না শেন্নগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611392
অৱাং-নোংপোক্তা এয়র কার্গোশিংনা চাংনাইনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং অমসুং মেদিকেলগী খুৎলায়শিং ফংহল্লি : দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি অথিংবা হেক লাউথোকখিবদগী অৱাং-নোংপোক য়াওনা জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ লমদম অমসুং ইথৎশিংদা এয়র কার্গো ফ্লাইতশিংনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা ৱারেপ লৌখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611384
পি এম-কিয়ারস ফন্দদা সি এস ও আইনা লুপা লাখ ২৫ মতেং পাংখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611124
কোভিদ-১৯গা মরি লৈনবা থবকশিং পাংথোক্নবা প্রাইবেত সেক্তর, এন জি ওশিং অমসুং মালেমগী লুপশিংগী মরক্ত মতেং পীন্নবা ইমপ্বার গ্রুপনা হোৎনরি
মখোয়না থেংনরিবা অৱাবশিং অমসুং মখোয়না সরকারদগী করি পাম্লিবগে হায়বগী মতাংদা ইন্দস্ত্রি এসোসিয়েসনশিং, আই ওশিং অমসুং সি এস ওশিংগী মরক্ত মার্চ ৩০ অমসুং এপ্রিল ৩গী মরক্ত মীফম পাংথোকখ্রে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611246
দিফেন্স পি এস য়ুশিং, ও এফ বিনা কোভিদ-১৯ থেংন্নবা থবক পায়খৎলি
দিফেন্স পব্লিক সেক্তর অন্দরতেক্কিংস অমসুং দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী ওর্দিনান্স ফেক্তরি বোর্দনা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ থেংন্নবা থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611253
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা ইন্দস্ত্রিগী মীহুশিংগা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তরগা অনিশুবা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখি
ইন্দস্ত্রি অসিনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা গ্রিভান্স সেল অমা শেম্লে । সেল অসিনা ফংখিবা ৱাহংশিংগী চাদা ৫০ অৱাবা কোকহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611315
মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজ মিনিস্ত্রিগী তেক্নোলোজি সেন্তর ১৮না কোভিদ-১৯ থেংনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611318
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা ভারত রেলৱেজনা মীয়ামদা চিনি, থুম অমসুং অচা থাও মপুংফানা ফংহল্লি
২০২০গী মার্চ ২৩দগী এপ্রিল ৪ ফাওবগী মনুংদা রেলৱেজনা চিনি ৱাগোন ১৩৪২, থুম ৱাগোন ৯৫৮ অমসুং চানবা থাউ ৱাগোন ৩৭৮ চিংখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1611333
পি এম মেম্বরশিংনা মখোয়গী পোকপগী রেকোর্দশিং চুমথোক্নবা ই পি এফ ওনা শেমদোক্লবা পাউতাকশিং পীখ্রে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=16113337
পি আই বি ফিল্দ ওফিসারশিংদগী ফংবা পাউশিং
অৱাং-নোংপোক লমদম
1. অরুনাচল প্রদেসকী পাসিখাৎতা ফম্মু ৫০ লৈবা কোভিদ-১৯ হোস্পিতাল অমা লৈরে
2. গুৱাহাতিগী পোজিতিব অনাবগা শম্নরুবা মীওই ১০৫গী শ্বাব খোমখৎলে ।
3. কোভিদকী ওইনা লাউথোকখ্রবা অচৌবা মনিপুরগী হোস্পিতালশিংদা ইমরজেন্সি নৎতবা অনাবশিং লায়েংদ্রে ।
4. ঙসি নুমিদাং পুং ৯দগী মিনিত ৯ ফাওবগী মনুংদা মতিক চাবা চেকশিন থৌরাং লৌখৎলে হায়না মেঘলায়া ইলেকত্রিক কোরপোরেসন্না থাজবা পীরি ।
5. কোভিদ-১৯ থেংন্নবা মিজোরমদা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত অমসুং রিহেবিলিতেসন দিপার্তমেনতনা লুপা ক্রোর ৪.২৮ চাদিং তৌখ্রে ।
6. জিলা খুদিংমক্ত নাগালেন্তনা কোভিদ-১৯ হোস্পিতালশিং লিংখৎলগনি; হৌজিক ফাওবদা কোহিমা, মোকোকচুং অমসুং দিমাপুর খক্তদা লৈরি ।
7. মীয়াম্না নিয়মশিং ইন্দবদগী ঙসি সিক্কিমগী ঙমখৈগী সহর রাংপোদা চয়োলগী কৈথেল পুং খর লেপখি ।
8. ঙসি নুমিদাং পুং ৯ তাবদা মীয়াম্না মৈ থান্নবা ত্রিপুরা সি এমনা মীয়ামদা হায়খি ।
খা মাইকৈ
কেরালা
কোভিদ লাকশিনবগীদমক কেবিনেত সেক্রেতরিনা হকশেলগী মীওইশিং থাগৎখি ।
কেরালা-করনাতাকা ঙমখৈ থিংজিনখিবদগী কাসারগোরদা অনাবা মীওই অমা শিখি ।
কাসারগোর মেদিকেল কোলেজদা কোভিদ-১৯ লায়েংফম অমা শেমগৎখি ।
তামিলনাদু
রাজ্য অসিদা মীওই অনি মখা তানা শিবদগী শিবা মীশিং ৫ য়ৌরে ।
ঙসি চেন্নাইদা মীওই ৬০০০ স্ক্রিন তৌখি ।
করনাতাকা
অপুনবা কেস ১৪৬ য়ৌরে । ঙসি বেঙ্গলোর সহরদা অনৌবা কেস অনি হেনগৎখি । হৌজিক ফাওবদা মীওই ৪ শিরে অমসুং ১১ ফখ্রে ।
অন্ধ্র প্রদেস
ঙসি অনৌবা কেস ৩৪ থেংনবা অসি থারগা হোজিক পুন্না কেস ২২৬ য়ৌরে ।
ঙসি কুরনুলদা খ্বাইদগী য়াম্না কেস ২৩ থেংনখি ।
Fact Check on #Covid19