Ministry of Science & Technology
CSIR-CFTRI to provide testing equipment for COVID-19 detection
07 APR 2020 10:14AM by PIB Delhi
The number of positive cases in Mysuru has touched 28 and seven cases have been reported within a span of 24 hours. This is as per the latest media bulletin released by the Karnataka Health Department. Mysuru-based CSIR-Central Food Technological Research Institute (CSIR-CFTRI) has joined hands with the district administration by making available equipment needed for testing of samples.
COVID-19 infection is at present detected by a very sophisticated and precise technique called Real Time Polymerase Chain Reaction (PCR) method. This PCR method involves extraction of the RNA of the virus from samples and amplification of the same using a PCR machine. A clear advantage of the PCR test is that it can detect the virus in a person at a very early stage, that is, even symptoms emerge.
Mysore district has been identified as one of the four hot spot districts with a large number of suspect infections. The suspected persons quarantined need to be tested before and after the quarantine period for the presence of virus in their bodies, irrespective of they show the disease symptoms or not.
CSIR-CFTRI is providing two PCR machines and one RNA extraction unit along with necessary chemicals to the district administration for coping with the large number of samples to be tested in the district.
“Precise and accurate testing is the need of the hour. Since the test is very sophisticated and is being done in select centres approved for testing by the Indian Council of Medical Research (ICMR), we are supporting by way of adding to the capacity,” says Dr. KSMS Raghavarao, Director, CSIR-CFTRI. Along with the equipment, two skilled technicians will also be provided for the period required by the District Administration, he said.
The PCR machines were handed over on 5th April 2020. Dr. Amrutha Kumari, Nodal Officer, Virus Research and Diagnostics Laboratory (VRDL) and In-Charge COVID Test Laboratory, Mysore Medical College and Research Institute, Mysuru received the equipment. This would help the centre to triple the number of tests done per day, she said. The RNA extraction unit will reach in a week’s time.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ খঙদোক্নবা এস এস আই আর-সি এফ তি আর আইনা তেস্ত তৌনবা খুৎলায় পীরগনি
07 APR 2020 10:14AM by PIB Imphal
মাইসুরুদা পোজিতিপ ওইবা মশিং ২৮ য়ৌরে অমসুং পুং ২৪গী মনুংদা কেস ৭ ফংখি । মসি করনাতাকা হেল্থ দিপার্তমেন্তনা থাদোরকপা খ্বাইদগী নৌবা মেদিয়া বুল্লেতিনগী মতুংইন্ননি । সেম্পলশিং তেস্ত তৌবদা দরকার ওইবা খুৎলায়শিং ফংহন্নবা মাইসুরুদা লৈবা সি এস আই আর –সেন্ত্রেল ফুদ তেক্নোলোজিকেল রিছার্স ইন্সতিতুৎনা জিলা থাক্কী লৈঙাক্কা খুৎশম্নদুনা থবক পায়খৎলি ।
হৌজিক কোভিদ-১৯ অসি খ্বাইদগী নৌবা অমসুং অফবা রিয়েল তাইম পোলিমেরেজ চেন রিরেক্সন(পি সি আর) কৌবা পাম্বৈ অমনা মশক খঙদোকপা ঙমলি । মসিগী পি সি আর পাম্বৈ অসি সেম্পলশিংদা য়ারিবা ভাইরসকী আর এন এ লৌথোক্লি অমসুং পি সি আর মেছিন অমা শীজিন্নদুনা ভাইরস অদু চাউথোকহনবনি । পি সি আর তেস্তকী খুদোংচাবা অমনা মসিনা মীওই অমনা লাইওং উৎত্রিঙৈদা ঙল্লিঙৈদা ভাইরস খঙদোকপা ঙমহল্লি ।
চিংনবা পকলম্বা য়াবা মশিং য়াম্লবা মীওইশিং লৈবা জিলা মরিগী মনুংদা মাইসুরু জিলা য়াওরি । চিংনবা ক্বারেনতাইন তৌরিবা মীওইশিং অদু ক্বারেনতাইন মমাং অমসুং মতুংদা , মখোয়গী মশাদা লাইওং অমতা উৎত্রবসু মখোয়গী হকচাংদা ভাইরস য়াওরিবরা হায়না তেস্ত তৌগদবনি ।
জিলা অসিদা মশিং য়াম্লবা সেম্পলশিং চাংয়েং তৌনবা এস এস আই আর-সি এফ তি আর আইনা দরকার ওইবা হিদাকশিংগা লোয়ন্না পি সি আর মেছিন অনি অমসুং আর এন এ লৌথোক্নবা য়ুনিত অমা জিলা থাক্কী লৈঙাক্ত পীখ্রে ।
চেকশিন্না চাংয়েং তৌবা অসি হৌজিক তঙাইফদবনি । চাংয়েং অসি য়াম্না নৌবা অমনি অমসুং ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিছর্সনা অয়াবা পীরবা খনগৎলবা সেন্তরশিংদা পাংথোক্লি হায়না এস এস আই আর-সি এফ তি আর আইগী দিরেক্তর, দোক্তর কে এস এম এস রগাবারাওনা হায়রি । খুৎলায়শিংগা লোয়ননা তেক্নিসিয়ান অনিসু পীরি ।
পি সি আর মেছিন অদু ২০২০গী এপ্রিল ৫দা শীন্নখি । ভাইরস রিছাস এন্দ দাইনোসতিক্স লেবোরেতোরিগী নোদেল ওফিসার, দোক্তর অমরুথা কুমারি অমসুং মাইসুরু মেদিকেল কোলেজ এন্দ রিছর্স ইন্সতিতুৎকী কোভিদ তেস্ত লেবোরেতোরিগী ইন-চার্জদা খুৎলায় অদু শীন্নখি । মসিনা নোংমদা তেস্ত শরুক অহুম পাংথোকপা ঙমহনগনি । আর এন এ লৌথোক্নবা য়ুনিত চয়োল অমগী মনুংদা য়ৌরক্লগনি ।