প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ক’ৰোনা ভাইৰাছ (ক’ভিড-১৯) ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ অব্যাহত ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ
07 APR 2020 6:29PM by PIB Guwahati
ন’ভেল ক’ৰোনা ভাইৰাছক প্ৰতিহত কৰাৰ বাবে যুঁজ অব্যাহত ৰাখিছে ভাৰতীয় বায়ু সেনাই। সেয়া লাগিলে চিকিৎসা সামগ্ৰী যোগানেৰেই হওঁক, অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী বিভিন্ন ৰাজ্য চৰকাৰৰ বাবে পৰিবহনেই হওঁক, কিম্বা এই মহামাৰীক কাৰ্যকৰীভাৱে প্ৰতিহত কৰিবৰ বাবে বিভিন্ন এজেন্সিক সহায় কৰিয়েই হওঁক।
বিগত কেইটামান দিনত, ভাৰতীয় বায়ু সেনাই ন’ডেল পইণ্টসমূহৰ পৰা অত্যাৱশ্যকীয় চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু উপাদানবোৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ মণিপুৰ, নাগালেণ্ড আৰু গেংটকলৈ যোগান ধৰিছে, তদুপৰি জম্মু-কাশ্মীৰ আৰু লাডাখলৈও সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভুমিকা গ্ৰহণ কৰিছে। ইয়াৰ উপৰিও An-32 বিমানেৰে বিগত ৬ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখে উৰিষ্যাত পৰীক্ষাগাৰ আৰু অন্যান্য সুবিধা স্থাপন কৰিবৰ বাবে চেন্নাইৰ পৰা আইচিএমআৰৰ ভালেমান লোক আৰু ৩৫০০ কিলোগ্ৰাম সামগ্ৰীও ভুৱনেশ্বৰলৈ কঢ়িয়াই নিছে।
ভাৰতীয় বায়ু সেনাই ক’ভিড-১৯ ৰ বিৰুদ্ধে বিভিন্ন কাৰ্যাৱলীক অতি কম সময়ৰ নিৰ্দেশনাত ফলপ্ৰসূ ৰূপ দিবলৈ ন’ডেল পইণ্টসমূহত বিমানসমূহ ৰাখি থৈছে।

Ministry of Defence
IAF Continues its Support towards Fight Against Corona virus (COVID-19)
07 APR 2020 6:29PM by PIB Delhi
Indian Air Force continues its support against Novel Corona virus wherein medical supplies are being transported to equip the state governments and supporting agencies to combat the contagion effectively and efficiently.
During the last few days, IAF airlifted essential medical supplies and commodities from nodal points to Manipur, Nagaland and Gangtok in North Eastern region; and the Union Territories of J&K and Ladakh. In addition, An-32 aircraft, on 06 Apr 2020, airlifted personnel and 3500 kg of medical equipment of ICMR from Chennai to Bhubaneshwar for setting up of testing labs and facilities in Odisha.
IAF has earmarked aircraft at nodal points to airlift medical supplies and equipment at short notice to proactively support operations against COVID-19.