স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
08 APR 2020 6:27PM by PIB Guwahati
দেশত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰিবলৈ ৰাজ্য চৰকাৰ/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ প্ৰশাসনৰ সৈতে ভাৰত চৰকাৰে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷ এই পদক্ষেপসমূহৰ উচ্চ পৰ্যায়ত নিয়মীয়াকৈ নিৰীক্ষণ হৈ আছে৷ চৰকাৰে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশসমূহত লকডাউনৰ কাৰ্যকৰী নিশ্চিতিত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে৷
কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰে সংক্ৰমণৰ শৃংখলা ভংগ কৰিবলৈ কেইবালানিও পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷ ৰাজ্যসমূহক সমগ্ৰ দেশতে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে ক’ভিড-১৯ৰ শুশ্ৰূষা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰিবলৈ কোৱা হৈছে৷ বিভিন্ন জিলাই কেইবা ধৰণৰো উৎকৃষ্ট পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷ তাৰে ভিতৰত কেইটামান হ’লঃ
• পুণে জিলাই পুণে আৰু কন্ধৱা অঞ্চল সম্পূৰ্ণৰূপে ছীল কৰি দিছে আৰু ৩৫ বৰ্গ কিলোমিটাৰৰ এলেকাৰ ভিতৰত ঘৰে ঘৰে গৈ সৰ্বেক্ষণ কৰিছে৷
• পাঠানামথিট্টা জিলাই নিৰীক্ষণ, ভ্ৰমণ ইতিহাস সংগ্ৰহ, অনুসৰণ, কোৱাৰেণ্টাইন সুবিধা আদিৰ নিশ্চিতি প্ৰদান কৰিছে আৰু যথাসম্ভৱ অত্যাৱশ্যকীয় আৰু মানসিক সমৰ্থন আগবঢ়াইছে৷
ভাৰত চৰকাৰে ‘দীক্ষা’ত ‘সংবদ্ধ চৰকাৰী অনলাইন প্ৰশিক্ষণ (আইগ’ট)’ শীৰ্ষক ক’ভিড-১৯ ব্যৱস্থাপনাৰ এক প্ৰশিক্ষণ মডিউল মুকলি কৰিছে য’ত মহামাৰী বিধক কাৰ্যকৰীভাৱে প্ৰত্যাহ্বান জনাব পৰাকৈ সন্মুখৰ শাৰীৰ কৰ্মীসকলৰ বাবে সামৰ্থ নিৰ্মাণৰ এক প্লেটফ’ৰ্ম নিৰ্মাণ কৰা হৈছে৷ এওঁলোকৰ ভিতৰত চিকিৎসক, নাৰ্চ, পেৰামেডিকছ, কাৰিকৰবিদ, এএনএম, ৰাজ্য চৰকাৰৰ বিষয়া, অসামৰিক প্ৰতিৰক্ষা কৰ্মী, এনচিচি, এনএছএছ, ইণ্ডিয়ান ৰে’ডক্ৰছ ছ’চাইটী আৰু অন্যান্য স্বেচ্ছাসেৱীসকলক সামৰি লোৱা হৈছে৷ এই প’ৰ্টেলৰ লিংকটো হ’ল https://igot.gov.in/igot/
নতুন দিল্লীৰ এইমছে ক’ভিড-১৯ৰ ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে বিভিন্ন শাখাৰ স্বাস্থ্যকৰ্মীসকলৰ সামৰ্থ নিৰ্মাণৰ ৱেবইনাৰ প্ৰস্তুত কৰিছে৷ এই সপ্তাহটোত এইমছৰ উদ্যোগত সন্দেহযুক্ত অথবা নিশ্চিত ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্ত গৰ্ভৱতী মহিলাৰ প্ৰসৱপূৰ্ব শুশ্ৰূষাৰ আৰু প্ৰসৱকালীন ব্যৱস্থাপনাৰ বাবে চিকিৎসকসকলক অনলাইন প্ৰশিক্ষণ প্ৰদানৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে৷ সবিশেষ www.mohfw.gov.in. এই ৱেবছাইটত উপলব্ধ হ’ব৷
এই পৰ্যন্ত এই পৰ্যন্ত ৫১৯৪টা ক’ভিড-১৯ৰ নিশ্চিত পৰিঘটনা আৰু ১৪৯টা মৃত্যুৰ ঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ ৪০২জন ব্যক্তি সুস্থ হোৱাৰ পিছত মুকলি কৰি দিয়া হৈছে৷
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় সকলো প্ৰমাণীকৃত আৰু আপডেটেড তথ্য, নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ বাবে অনুগ্ৰহ নিয়মীয়াকৈ পৰিদৰ্শন কৰকঃ https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
08 APR 2020 6:27PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps along with the States/UTs for the prevention, containment and management of COVID-19 in the country. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Government is focussing on ensuring the uniform implementation of effective lockdown measures by the States/UTs & good adherence in practicing social distancing by citizens which will help in successfully battling COVID-19 contagion.
A series of measures have been taken by both Central and the State government to break the chain of transmission. Responses have been escalated as per the ongoing increased cases noted across the country. States have been asked to ensure adequate COVID-19 Care Centres are in place across the country.
Several districts have taken measures which have emerged as best practices. Some of these are as follows:
• Pune district sealed the central region of Pune and Kondhwa area effectively and carried out door-to-door survey of homes located across 35 sq. km area. The team is also checking persons with co-morbidity like Diabetes and Hypertension apart from travel history and contact tracing.
• Pathanamthitta district ensured surveillance, gathering travel history, contact tracing, ensuring quarantine facilities and providing essential & psychological support.
The Government of India has launched a training module for management of COVID-19 named ‘Integrated Govt. Online training’ (iGOT) portal on DIKSHA platform for the capacity building of frontline workers to handle the pandemic efficiently. This includes doctors, nurses, paramedics, technicians, ANMs, State Govt Officers, Civil Defence officials, National Cadet Corps (NCC), National Service Scheme (NSS), Indian Red Cross Society (IRCS) and other volunteers. The portal website link is https://igot.gov.in/igot/.
AIIMS, New Delhi has been conducting several Webinars to build the capacity of different categories of healthcare professionals for COVID-19 management. Online training of Physicians for Antenatal care and labour management of pregnant women with suspected or confirmed COVID-19 infection has been scheduled by AIIMS during this week. The detailed schedule is available on MoHFW website- www.mohfw.gov.in.
As of now, 5194 confirmed cases and 149 deaths have been reported. 402 persons have been cured/discharged after recovery.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.