Ministry of Civil Aviation
Public and private airline operators and related agencies work tirelessly to serve collective purpose of fighting Covid-19
Medical cargo being delivered with appropriate safety measures
09 APR 2020 4:55PM by PIB Delhi
During Covid-19 lockdown period, essential medical supplies including consignments of ICMR, HLL and others are continuously being delivered across the country. Domestic public and private airline operators such as Air India, IAF, Pawan Hans, Indigo and Blue Dart transport medicines, ICMR consignments, HLL consignments and other essential supplies to Srinagar, Kolkata, Chennai, Bengaluru, Bhubaneswar and other regions of the country on 8th April 2020. Ministry of Civil Aviation is also coordinating for delivery of cargo of Ministry of Health, Ministry of Textiles, Department of Posts etc. so that the collective purpose of making the essential medical supplies to people in all parts of the country is served. Further, due safety protocols are followed at every stage - from collection of cargo to entire process of transportation till delivery at the destination.
Total cargo transported by Lifeline UDAN flights is around 248 Tons tons during Covid-19 lockdown. 167 flights have been operated under Lifeline UDAN till date covering 1,50,006 Kms.
S.No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
--
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
01
-
--
14
3
28.3.2020
04
08
-
06
--
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
--
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
--
07
6
31.3.2020
09
02
01
--
12
7
01.4.2020
03
03
04
--
-
10
8
02.4.2020
04
05
03
--
--
12
9
03.4.2020
08
--
02
--
--
10
10
04.4.2020
04
03
02
--
--
09
11
05.4.2020
--
--
16
--
--
16
12
06.4.2020
03
04
13
--
--
20
13
07.4.2020
04
02
03
--
--
09
14
08.4.2020
03
--
03
06
Total Flights
56
46
57
06
02
167
Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Air India lifted 3.76 tons of supplies to Colombo on 8 April 2020. Air India will be operating dedicated scheduled cargo flights to other countries for uplifting of critical medical equipment as per the requirement.
Domestic Cargo Operators; Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 220 cargo flights from 24 March – 8 April 2020 covering a distance of 2,99,775Kms and carrying 1805.6Tons of cargo. Out of these 61 were international cargo flights. Blue Dart operated 70 domestic cargo flights covering a distance of 67,273Kms and carrying 1,075 Tons of cargo from 25 March – 8 April 2020.
Indigo has also operated 15 cargo flights on 3 – 8 April 2020 covering a distance of 12,206Kms and carrying 4.37 tons of cargo.
Domestic cargo by Spicejet (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
11
100.63
10,329
•
International cargo by Spicejet (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
6
57.38
12,366
Blue Dart cargo uplift (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
6
1,23.300
5,027.85
Indigo cargo uplift (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
15
4.37
12,206
(Note – Indigo’s Tonnage also includes Govt. cargo consisting of medical supplies carried on Free of Cost (FOC) basis.)

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কোভিদ-১৯ থেংনবদা অপুনবা পান্দম ফংননবগী মায়কৈদা লৈঙাক্কী অমসুং লনাইগী এয়রলাইন ওপরেতরশিং অমসুং মরী লৈনবা এজেন্সীশিংনা চোকথবা নাইদনা মথৌ তৌরি‍ অনা লায়েংগী কার্গো চপ চাবা চেকশিন থৌরাংশিংগা লোয়ননা য়ৌহল্লি
09 APR 2020 4:55PM by PIB Imphal
কোভিদ-১৯গী অথিংবা লৈরিঙৈ মনুংদা আই.সি.এম.আর., ঐচ.এল.এল অমসুং অতৈ য়াওনা অনা লায়েংগী চঙদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং লৈবাক শীনবা থুংনা য়ৌহল্লি। এয়র ইন্দিয়া, আই.এ.এফ., পৱন হন্স, ইন্দিগো অমসুং ব্লু দার্তনচিংবা লৈবাক মনুংগী লৈঙাক্কী অমসুং লনাইগী এয়রলাইনশিংনা হীদাক লাংথক, আই.সি.এম.আর.গী পোৎলমশিং, ঐচ.এল.এল.গী পোৎলমশিং অমসুং অতোপ্পা চঙদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং শ্রীনগর, কোলকতা, চেন্নৈ বেঙ্গলুরু, ভুবনেস্বর অমসুং লৈবাকসিগী মতৈ মফমশিংদা এপ্রিল ২০, ২০২০দা পুখি‍। তঙাই ফদবা হীদাক লাংথকশিং লৈবাক্কী মফম শীনবা থুংনা য়ৌহন্ননবা অপুনবগী পান্দম অসিদা মিনিস্ত্রী ওফ সিভিল এভিএসননসু মিনিস্ত্রী ওফ হেল্থ, মিনিস্ত্রী ওফ তেক্সতাইল্স, দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তনচিংবশিংগী কার্গো য়ৌহনবদা মতেং পাংনরি‍। অদুগা কার্গো খোমগৎপদগী হৌরগা পন্থুংফম য়ৌনা থিনবফাওবগী থবক থৌরম পুম্নমক লৌখৎফম থোকপা চেকশিন থৌরাং পুম্নমক তাংকক খুদিংমক্তা পায়খৎলি‍।
কোভিদ-১৯গা মরী লৈননা অথিংবা লৈরিঙৈদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পুরিবা অপুনবা কার্গো তন ২৪৮নি‍। হৌজিকফাওবদা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ১৬৭না অশাংবা কি:মি: ১,৫০,০০৬ পাইখ্রে‍।
সেঃ নং.
তারিক
এয়র ইন্দিয়া
এল্লাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
পায়খিবা অপুনবা ফ্লাইৎ
১
২৬.৩.২০২০
০২
--
-
-
০২
০৪
২
২৭.৩.২০২০
০৪
০৯
০১
-
--
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
০৪
০৪
-
০৪
--
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
০৪
১০
০৬
--
--
২০
৫
৩০.৩.২০২০
০৪
-
০৩
--
--
০৭
৬
৩১.৩.২০২০
০৯
০২
০১
--
১২
৭
০১.৪.২০২০
০৩
০৩
০৪
--
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
০৪
০৫
০৩
--
--
১২
৯
০৩.৪.২০২০
০৮
--
০২
--
--
১০
১০
০৪.৪.২০২০
০৪
০৩
০২
--
--
০৯
১১
০৫.৪.২০২০
--
--
১৬
--
--
১৬
১২
০৬.৪.২০২০
০৩
০৪
১৩
--
--
২০
১৩
০৭.৪.২০২০
০৪
০২
০৩
--
--
০৯
১৪
০৮.৪.২০২০
০৩
--
০৩
০৬
অপুনবা ফ্লাইৎ
৫৬
৪৬
৫৭
০৬
০২
১৬৭
এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরুওইনা জে. এন্দ কে., লদাখ, অৱাং নোংপোক অমদি মতৈ ইথৎকী মফমশিংদা মথৌ পাংথোকই‍।
এপ্রিল ৮, ২০২০দা এয়র ইন্দিয়ানা পোৎলম তন ৩.৭৬ কোলোম্বোদা থিনখি‍। এয়র ইন্দিয়ানা অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী মথৌ থারকপগী মতুং ইন্না অনা-লায়েংগী খুৎশু খুৎলায় লৌরুনবা মখন্নবা কার্গো ফ্লাইৎ লৈহনগনি‍।
লৈবাক মনুংগী কার্গো ওপরেতরশিং; ব্লু দার্ত, স্পাইসজেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কম্মর্সিএল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎ পীরি‍। মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ৮, ২০২০ ফাওবদা স্পাইজেৎনা কার্গো ফ্লাইৎ ২২০ পাইদুনা অশাংবা কিঃমিঃ ৬৭,২৭৩ পাইদুনা কার্গো তন ১,০৭৫ পুখি‍।
ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩ – ৮, ২০২০ ফাউবদা কার্গো ফ্লাইৎ ১৫না অশাংবা কিঃমিঃ ১২,২০৬ পাইদুনা কার্গো তন ৪.৩৭ পুখি‍।
স্পাইসজেৎকী লৈবাক মনুংগী কার্গো (০৮.৪.২০২০ ফাউবদা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৮-৪-২০২০
১১
১০০.৬৩
১০,৩২৯
স্পাইসজেৎকী মালেমগী কার্গো (০৮.৪.২০২০ ফাওবদা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৮-৪-২০২০
৬
৫৭.৩৮
১২,৩৬৬
ব্লুদার্তনা পুবা কার্গো (০৮.৪.২০২০ ফাওবদা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৮.৪.২০২০
৬
১,২৩.৩০০
৫,০২৭.৮৫
ইন্দিগোনা পুবা কার্গো (০৮.৪.২০২০ ফাওবদা)
তাং
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
১৫
৪.৩৭
১২,২০৬
(নোত – ইন্দিগোগী তন মশিং অসি ফ্রী ওফ কোস্ত (এফ.ও.সি.) বেসিস্তা পুবা লৈঙাক্কী হীদাক লাংথক য়াওবা কার্গো য়াওরগনি‍।