Ministry of Civil Aviation
Public and private airline operators and related agencies work tirelessly to serve collective purpose of fighting Covid-19
Medical cargo being delivered with appropriate safety measures
09 APR 2020 4:55PM by PIB Delhi
During Covid-19 lockdown period, essential medical supplies including consignments of ICMR, HLL and others are continuously being delivered across the country. Domestic public and private airline operators such as Air India, IAF, Pawan Hans, Indigo and Blue Dart transport medicines, ICMR consignments, HLL consignments and other essential supplies to Srinagar, Kolkata, Chennai, Bengaluru, Bhubaneswar and other regions of the country on 8th April 2020. Ministry of Civil Aviation is also coordinating for delivery of cargo of Ministry of Health, Ministry of Textiles, Department of Posts etc. so that the collective purpose of making the essential medical supplies to people in all parts of the country is served. Further, due safety protocols are followed at every stage - from collection of cargo to entire process of transportation till delivery at the destination.
Total cargo transported by Lifeline UDAN flights is around 248 Tons tons during Covid-19 lockdown. 167 flights have been operated under Lifeline UDAN till date covering 1,50,006 Kms.
S.No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
--
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
01
-
--
14
3
28.3.2020
04
08
-
06
--
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
--
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
--
07
6
31.3.2020
09
02
01
--
12
7
01.4.2020
03
03
04
--
-
10
8
02.4.2020
04
05
03
--
--
12
9
03.4.2020
08
--
02
--
--
10
10
04.4.2020
04
03
02
--
--
09
11
05.4.2020
--
--
16
--
--
16
12
06.4.2020
03
04
13
--
--
20
13
07.4.2020
04
02
03
--
--
09
14
08.4.2020
03
--
03
06
Total Flights
56
46
57
06
02
167
Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Air India lifted 3.76 tons of supplies to Colombo on 8 April 2020. Air India will be operating dedicated scheduled cargo flights to other countries for uplifting of critical medical equipment as per the requirement.
Domestic Cargo Operators; Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 220 cargo flights from 24 March – 8 April 2020 covering a distance of 2,99,775Kms and carrying 1805.6Tons of cargo. Out of these 61 were international cargo flights. Blue Dart operated 70 domestic cargo flights covering a distance of 67,273Kms and carrying 1,075 Tons of cargo from 25 March – 8 April 2020.
Indigo has also operated 15 cargo flights on 3 – 8 April 2020 covering a distance of 12,206Kms and carrying 4.37 tons of cargo.
Domestic cargo by Spicejet (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
11
100.63
10,329
•
International cargo by Spicejet (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
6
57.38
12,366
Blue Dart cargo uplift (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
08-04-2020
6
1,23.300
5,027.85
Indigo cargo uplift (As on 08.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
15
4.37
12,206
(Note – Indigo’s Tonnage also includes Govt. cargo consisting of medical supplies carried on Free of Cost (FOC) basis.)

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ব্যক্তিগত আৰু ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বিমান সেৱা পৰিচালকসকল তথা ইয়াৰ লগত জড়িত সংস্থাসমূহে ঐক্যৱদ্ধ প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে
প্ৰয়োজনীয় সুৰক্ষা ব্যৱস্থাসহ চিকিৎসা সামগ্ৰী কঢ়িওৱা কাৰ্গো বিমানৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে
09 APR 2020 4:55PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে হোৱা লকডাউনৰ সময়ছোৱাত বিভিন্ন চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু লগতে আই চি এম আৰ, হিল আদিৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰীসমূহ সমগ্ৰ দেশত যোগান দিয়া হৈছে। ঘৰুৱা ব্যক্তিগত আৰু ৰাজহুৱা খণ্ডৰ বিমান সেৱা যেনে এয়াৰ ইণ্ডিয়া, আই এ এফ, পৱন হংস, ইণ্ডিগো আৰু ব্লু ডাৰ্টে ঔষধ আৰু আই চি এম আৰ, হিল আদিৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰীসমূহ শ্ৰীনগৰ, কলকাতা, চেন্নাই, বাঙ্গালুৰু, ভূৱনেশ্বৰ আৰু দেশৰ আন আন ঠাইলৈ ৮ এপ্ৰিল তাৰিখে যোগান দিছে। অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰালয়ে স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়, বস্ত্ৰ মন্ত্ৰালয়, ডাক বিভাগ আদিৰ লগত সহযোগিতা বজাই ৰাখি কাম কৰি আছে যাতে অতি প্ৰয়োজনীয় ঔষধ আৰু চিকিৎসা সামগ্ৰীসমূহ দেশৰ সকলো অংশলৈকে যোগাৰ দিব পাৰে। পৰিৱহন ব্যৱস্থাৰ আৰম্ভণিৰপৰা গৈ পোৱালৈকে প্ৰতি খোজতে সুৰক্ষা নীতিসমূহ মানি চলা হৈছে।
ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে হোৱা লকডাউনৰ সময়ছোৱাত লাইফলাইন উড়ান বিমানৰদ্বা মুঠ ২৪৮ টন সামগ্ৰী কঢ়িওৱা হৈছে। মুঠ ১,৫০,০০৬ কিলোমিটাৰ দূৰত্ব সামৰি এতিয়ালৈকে ১৬৭ খন বিমান চলাচল কৰোৱা হৈছে।
ক্ৰ. নং
তাৰিখ
এয়াৰ ইণ্ডিয়া
এলায়েন্ম
আই এ এফ
ইণ্ডিগো
স্পাইচ জেট
চলাচল কৰা মুঠ বিমানৰ সংখ্যা
১
২৬.০৩.২০২০
০২
--
-
-
০২
০৪
২
২৭.০৩.২০২০
০৪
০৯
০১
-
--
১৪
৩
২৮.০৩.২০২০
০৪
০৮
-
০৬
--
১৮
৪
২৯.০৩.২০২০
০৪
১০
০৬
--
--
২০
৫
৩০.০৩.২০২০
০৪
-
০৩
--
--
০৭
৬
৩১.০৩.২০২০
০৯
০২
০১
--
১২
৭
০১.০৪.২০২০
০৩
০৩
০৪
--
-
১০
৮
০২.০৪.২০২০
০৪
০৫
০৩
--
--
১২
৯
০৩.০৪.২০২০
০৮
--
০২
--
--
১০
১০
০৪.০৪.২০২০
০৪
০৩
০২
--
--
০৯
১১
০৫.০৪.২০২০
--
--
16
--
--
১৬
১২
০৬.০৪.২০২০
০৩
০৪
১৩
--
--
২০
১৩
০৭.০৪.২০২০
০৪
০২
০৩
--
--
০৯
১৪
০৮.০৪.২০২০
০৩
--
০৩
০৬
মুঠ বিমান
৫৬
৪৬
৫৭
০৬
০২
১৬৭
এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু আই এ এফে মূলতঃ জম্মু-কাশ্মীৰ, লাডাখ, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল আৰু দ্বীপসমূহলৈ সামগ্ৰী কঢ়িয়াই আছে।
৮ এপ্ৰিলত এয়াৰ ইণ্ডিয়াই কলম্বোলৈ সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিয়ে আৰু আন আন দেশসমূহলৈও চিকিৎসাৰ বাবে প্ৰয়োজন অনুসৰি সামগ্ৰী কঢ়িয়াবৰ বাবে এয়াৰ ইণ্ডিয়াকেই নিৰ্দিষ্ট কৰা হৈছে। .
ব্লুডাৰ্ট, ইণ্ডিগো, স্পাইচজেট আদি ঘৰুৱা কাৰ্গো অপাৰেটৰে বাণিজ্যিক ভিত্তিত সেৱা আগবঢ়াই আছে। স্পাইচজেটে ২৪ মাৰ্চৰ পৰা ৮ এপ্ৰিল পৰ্যন্ত ২,৯৯,৭৭৫ কিলোমিটাৰ দূৰত্ব সামৰি ২২০ খন বিমান চলাচল কৰাইছে আৰু ১৮০৫.৬ টন ওজনৰ সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে, তাৰে ৬১ খন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গো বিমান। ব্লুডাৰ্টে ২৫ মাৰ্চৰ পৰা ৮ এপ্ৰিল পৰ্যন্ত ৬৭,২৭৩ কিলোমিটাৰ দূৰত্ব সামৰি ৭০ খন ঘৰুৱা বিমান চলাচল কৰাইছে আৰু ১,০৭৫ টন ওজনৰ সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে। ইণ্ডিগোই ৩ এপ্ৰিলৰ পৰা ৮ এপ্ৰিল পৰ্যন্ত ১২,২০৬ কিলোমিটাৰ দূৰত্ব সামৰি ১৫ খন বিমান চলাচল কৰাইছে আৰু ৪.৩৭ টন ওজনৰ সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে।
স্পাইচজেটৰ ঘৰুৱা কাৰ্গো
তাৰিখ
বিমানৰ সংখ্যা
কঢ়িওৱা ওজন (টন)
দূৰত্ব (কিলোমিটাৰ)
০৮.০৪.২০২০
১১
১০০.৬৩
১০,৩২৯
স্পাইচজেটৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গো
তাৰিখ
বিমানৰ সংখ্যা
কঢ়িওৱা ওজন (টন)
দূৰত্ব (কিলোমিটাৰ)
০৮.০৪.২০২০
৬
৫৭.৩৮
১২,৩৬৬
ব্লুডাৰ্ট কাৰ্গোৱে কঢ়িওৱা ওজন
তাৰিখ
বিমানৰ সংখ্যা
কঢ়িওৱা ওজন (টন)
দূৰত্ব (কিলোমিটাৰ)
০৮.০৪.২০২০
৬
১,২৩.৩০০
৫,০২৭.৮৫
ইণ্ডিগো কাৰ্গোৱে কঢ়িওৱা ওজন
তাৰিখ
বিমানৰ সংখ্যা
কঢ়িওৱা ওজন (টন)
দূৰত্ব (কিলোমিটাৰ)
০৮.০৪.২০২০
১৫
৪.৩৭
১২,২০৬
(টোকাঃ ইণ্ডিগো কাৰ্গোৱে কঢ়িওৱা ওজনত চৰকাৰৰ চিকিৎসা সামগ্ৰীও অন্তৰ্ভূক্ত হৈ আছে যিখিনি বিনামূলীয়াকৈ কঢ়িওৱা হৈছে।)