প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত প্ৰায় ২,০০০ এনচিচি কেডেটক নিযুক্তি, ৫০,০০০তকৈ অধিক স্বেচ্ছাসেৱকে আগবঢ়ালে অৱদান
11 APR 2020 4:20PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰীয় কেডেট কৰ্পছে ‘এনচিচি যোগদান কাৰ্যসূচী’ৰ অধীনত ১ এপ্ৰিল, ২০২০ৰ পৰা ক’ৰোনা ভাইৰাছ (ক’ভিড-১৯) মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত অসামৰিক, প্ৰতিৰক্ষা আৰু আৰক্ষী বিষয়াসকলক কান্ধত কান্ধ মিলাই সহায় আগবঢ়াইছে৷ ইতিমধ্যে ১২ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰায় ২,০০০ কেডেটক নিয়োজিত কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত তামিলনাডুত সৰ্বাধিক ৩০৬গৰাকী কেডেট নিয়োজিত কৰা হৈছে আৰু প্ৰতিদিনে এই সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে৷
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত এনচিচি কেডেটসকলক বিভিন্ন কামৰ বাবে ৰাজ্যসমূহে বিচাৰি আৱেদন জনাইছে৷ এনচিচিৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ সঞ্চালক প্ৰধানে বিষয়টো নিৰীক্ষণ কৰি আছে৷ ইতিমধ্যে ৫০,০০০ কেডেটে বৰ্তমানলৈকে ‘এনচিচি যোগদান কাৰ্যসূচী’ৰ অধীনত স্বেচ্ছামুলকভাৱে অৱদান আগবঢ়াইছে৷ এই কামৰ বাবে ১৮ বছৰতকৈ অধিক বয়সৰ ল’ৰা আৰু ছোৱালী কেডেটসকলক নিয়োজিত কৰা হৈছে৷ কেডেটসকলে স্বেচ্ছামুলকভাৱে অৱদান আগবঢাইছে৷ কৰ্তব্যত নিয়োজিত কৰাৰ পূৰ্বে তেওঁলোকক উপযুক্তভাৱে প্ৰশিক্ষণ দিয়াৰ লগতে কামৰ সন্দৰ্ভতো চমু আভাস দিয়া হৈছে৷
ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে কেডেটসকলক কামত নিয়োজিত কৰাৰ সময়ত উপযুক্ত সুৰক্ষা সঁজুলি যেনে-মাস্ক, হাত মোজা ইত্যাদি পোৱাটো সুনিশ্চিত কৰিছে৷ এই কেডেটসকলক এগৰাকী পৰিদৰ্শক পৰ্যায়ৰ বিষয়া, জুনিয়ৰ কমিচনড অফিচাৰ, পিআই কৰ্মচাৰী আৰু এএনঅ’ৰ অধীনত নিয়োজিত কৰ হয়, যাতে তেওঁলোকৰ সৰুক্ষা আৰু নিৰাপত্তা সুনিশ্চিত হয়৷ সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য চৰকাৰে হটস্পট হিচাপে চীল কৰা স্থানত তেওঁলোকক নিয়োগ কৰা হোৱা নাই৷
এই কেডেটসকলক যান-বাহন ব্যৱস্থাপনা, যোগান শৃংখলা ব্যৱস্থাপনা, খাদ্য সামগ্ৰীৰ প্ৰস্তুতু আৰু পেকেজিং, খাদ্য আৰু অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ বিতৰণ পৰিপাতিকৈ শাৰী পতা, সামাজিক দুৰত্ব, নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষ আৰু চিচিটিভি নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষৰ পৰিচালনা কৰাৰ দৰে কৰ্তব্যত নিয়োজিত কৰা হৈছে৷ ইয়াৰ উপৰি এনচিচি কেডেটসকলক টুইুটাৰ, ইনষ্টাগ্ৰাম আৰু হোৱাটছএপৰ জৰিয়তে বাৰ্তা প্ৰেৰণ কৰি ক’ভিড-১৯ৰ বিৰু্দ্ধে জনসাধাৰণক সজাগ কৰিছে৷
এনচিচিয়ে দেশৰ এই দুৰ্যোগৰ সময়ত পুনৰ সহায়ৰ বাবে আগবাঢ়ি আহিছে৷ বৰ্তমান ২৯খন ৰাজ্য আৰু ৯খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১৭টা সঞ্চালকালয়ৰ সৈতে এনচিচিৰ ১৪লাখ কেডেট আছে৷ এই সঞ্চালকালয়সমূহ ৯৯টা গোটত আৰু ৮২৬টা ইউনিটত ভাগ কৰা হৈছে, যাতে সকলো ৰাজ্যৰ জিলা প্ৰশাসনৰ বাবে পৰ্যাপ্ত কেডেট লাভ কৰে৷

Ministry of Defence
Around 2,000 NCC cadets employed and 50,000 more volunteered to contribute in fight against COVID-19
11 APR 2020 4:20PM by PIB Delhi
National Cadet Corps (NCC) volunteer cadets are helping civil administration by working shoulder to shoulder with civil, defence and police personnel under ‘Exercise NCC Yogdan’ in fight against Coronavirus (COVID-19) pandemic since April 01, 2020. Around 2,000 cadets have already been employed in 12 states and union territories with maximum deployment in Tamil Nadu where 306 of them are performing various duties. This number is increasing by the day.
As the lockdown continues, more and more states are in the process of requisitioning NCC cadets for various tasks. Headquarters Directorate General NCC is monitoring the number of cadets volunteering for the cause. Around 50,000 cadets have so far volunteered to contribute in ‘Exercise NCC Yogdan’.
Volunteer NCC cadets above 18 years and are from Senior Division (For boy cadets) and Senior Wing (For girl cadets) are being employed for these duties. The cadets are voluntarily contributing to the cause. It is ensured that the cadets are trained and properly briefed about the tasks before being deployed.
The state machinery is ensuring that all the cadets are provided with proper safety equipment like masks, gloves, etc during their deployment. The cadets are being employed under the supervision of Officers, Junior Commissioned Officers, PI staff and ANOs of NCC to ensure safety and security of the cadets. They are not being employed in areas which are sealed or are earmarked as hotspots by the respective state governments.
The cadets are deployed for various duties like, traffic management, supply chain management, preparation and packaging of food items, distribution of food and essential items, queue management, social distancing, manning control centres and CCTV control rooms. Apart from this, NCC cadets are sensitising the public against COVID-19 by sending messages on social media platforms like Twitter, Instagram and WhatsApp, etc.
The NCC has once again come to the fore by providing its unstinted support to the Nation when it matters the most. It is approximately 14 lakh head-strong today and has a reach throughout the country, with its 17 directorates cover all the 29 states and nine union territories. These directorates are further divided into 99 groups and 826 units, thus ensuring availability of cadets to the district administration in all the states. As the instructions have reached various district headquarters, to utilise the cadets for logistics and supply chain management duties, the district administration is seeking their support, by requisitioning them from the NCC directorates.