Ministry of Defence
Indian Navy Supports Fight Against Covid19 In Port Blair
12 APR 2020 11:20AM by PIB Delhi
Reaching out to those in need during the Covid-19 crisis, Naval Air Station (NAS) Utkrosh and Material Organisation (Port Blair) carried out food distribution in Port Blair.
NAS Utkrosh organised food distribution camp for 155 labourers working for the infrastructural development of the Air Station. The labourers are presently staying in the vicinity of the Air Station.
A team from MO(PBR) visited the Vanvasi Kalyan Ashram and distributed cooked meals and dry provisions for the children and staff. Vanvasi Kalyan Ashram is a non profit organization providing food and shelter to adivasi children. The organization has a unit operating at Port Blair housing around 38 children. The organization also provides lodging facility to poor adivasi families visiting Port Blair for medical treatment. The team also sensitised the children and staff about the COVID-19 and the precautions to be exercised during lockdown to avoid spread of the pandemic.
QWFA.jpeg)
2SKH.jpeg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ବିରୋଧୀ ଯୁଦ୍ଧରେ ପୋର୍ଟ ବ୍ଲେୟାରରେ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେଉଛି ଭାରତୀୟ ନୌସେନା
12 APR 2020 11:20AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ସଂକଟ ସମୟରେ ନାଭାଲ ଏୟାର ଷ୍ଟେସନ(ଏନଏଏସ) ଉତ୍କର୍ଷ ଏବଂ ସାମଗ୍ରୀ ସଂଗଠନ(ପୋର୍ଟ ବ୍ଲେୟାର) ଅସହାୟ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଂଚି ପୋର୍ଟ ବ୍ଲେୟାରରେ ଖାଦ୍ୟ ବିତରଣ କରିଛନ୍ତି । ଏନଏଏସ ଉତ୍କର୍ଷ, ଏୟାର ଷ୍ଟେସନର ଭତ୍ତିଭୂମି ଉନ୍ନୟନ କାର୍ଯ୍ୟରେ ନିୟୋଜିତ 155 ଶ୍ରମିକଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଦ୍ୟ ବିତରଣ ଶିବିର ଆୟୋଜନ କରିଥିଲା । ଶ୍ରମିକମାନେ ଏବେ ଏୟାର ଷ୍ଟେସନର ଆଖପାଖ ଅଂଚଳରେ ରହୁଛନ୍ତି ।
ଏମଓ(ପିବିଆର)ର ଏକ ଦଳ ବନବାସୀ କଲ୍ୟାଣ ଆଶ୍ରମ ଗସ୍ତ କରି ପିଲା ଓ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ରନ୍ଧା ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଶୁଖିଲା ଖାଦ୍ୟ ବିତରଣ କରିଥିଲେ । ବନବାସୀ କଲ୍ୟାଣ ଆଶ୍ରମ ଏକ ଅଣ ଲାଭକାରୀ ସଂସ୍ଥା ଯାହା ଆଦିବାସୀ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଭୋଜନ ଏବଂ ଆଶ୍ରୟ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି । ସଂଗଠନର ଏକ ଶାଖା ପୋର୍ଟ ବ୍ଲେୟାରରେ ରହିଛି ଯାହା 38 ଜଣ ପିଲାଙ୍କୁ ଆଶ୍ରୟ ଯୋଗାଇ ଦେଇଛି । ପୋର୍ଟ ବ୍ଲେୟାରକୁ ଚିକିତ୍ସା ପାଇଁ ଆସୁଥିବା ଗରିବ ଆଦିବାସୀ ପରିବାରଗୁଡିକୁ ସଂଗଠନ ରହିବାର ସୁବିଧା ଯୋଗାଇ ଦେଉଛି । ଏହି ଟିମ୍ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀର ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବା ପାଇଁ ଲକଡାଉନ୍ ସମୟରେ ସତର୍କତା ଓ ସାବଧାନତା ଅବଲମ୍ବନ ନିମନ୍ତେ କର୍ମଚାରୀ ଓ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ସଚେତନ କରାଇଥିଲେ ।