Ministry of Labour & Employment
20 control rooms set up to address wage related grievances of workers
14 APR 2020 11:58AM by PIB Delhi
Ministry of Labour and Employment has set up 20 control rooms under the Office of Chief Labour Commissioner (CLC) (C) on pan India basis due to issues arising in the backdrop of Covid-19. These control rooms have been set up for following purposes.
1. To address wage related grievances of workers employed in Central Sphere.
1. To mitigate the problems of migrant workers through coordination with various state governments.
These call centers can be accessed by the workers through Phone numbers, Whatsapp and Emails. These control rooms are being managed by Labour Enforcement Officers, Assistant Labour commissioners, Regional Labour Commissioners, and Deputy Chief Labour Commissioners of the respective regions. The functioning of all 20 call centers are being monitored and supervised by Chief Labour Commissioner (C) of Head Quarter on daily basis.
All the concerned officers/officials have been advised to adopt a humane approach to assist the aggrieved workmen to the maximum possible extent and ensure delivery of timely relief to the needy ones.
The region wise details of officers/officials, WORKERS HELPLINE numbers and email ids and details of officials are annexed.
Click here to see the Annexure

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
শিনমীশিংগী খুৎশুমলগা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং তাননবা কন্ত্রোল রুম ২০ লিংখৎখ্রে
14 APR 2020 11:58AM by PIB Imphal
কোভিদ-১৯ গী খুদোংচাদবশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা ভারত শিনবা থুংনা লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়না চিফ লেবর কমিস্নর লোয়শঙ (সি.এল.সি) (সি)গী মখাদা কন্ত্রোল রুম ২০ লিংখৎখ্রে। হায়রিবা কন্ত্রোল রুমশিং অসি মখাগী হিরমশিং অসিগীদমক লিংখৎখিবনি।
ক. সেন্ত্রেল স্ফেয়রদা থবক শুরিবা শিনমীশিংগী খুৎশুমলগা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং তাননবা।
খ. তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংগা খূৎশম্নদুনা লম অমদগী অতোপ্পা লম অমদা থবক শুরিবা শিনমীশিংগী খুদোংচাদবশিং হন্থহনবা।
হায়রিবা কোল সেন্তরশিং অসিদা শিনমীশিংনা ফোন নম্বর, ৱাৎসপ অমসুং ইমেলগী খূথাংদা পাউ ফাওনবা য়াগনি। হায়রিবা কন্ত্রোল রুমশিং অসি মরী লৈনবা লমশিংদুগী লেবর ইনফোর্স্মেন্ত ওফিসরশিং, এসিস্তেন্ত লেবর কমিস্নরশিং, রিজনেল লেবর কমিস্নরশিং অমসুং দিপ্যুতি চীফ লেবর কমিস্নরশিংনা শেন্নরিবনি। হায়রিবা কোল সেন্তর ২০মক্কী মথৌ অসি ময়ায় লোয়শঙগী চিফ লেবর কমিস্নরনা নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিল্লি।
মরী লৈনবা ওফিসরশিং/ওফিসেলশিংবু অৱাবা তারবা শিনমীশিংগী মতেং পাংবা মতমদা পুকচল চাউনা অমসুং নুংশিবগা লোয়ননা অঙম্বা থাক্তা মতেং পাংনবা অমসুং মখোয়দা মতেং মতম চানা য়ৌহন্নবা হোৎনবীনবা হায়রি।
লম-লমগী ওইবা ওফিসরশিং/ওফিসেলশিং, শিনমীশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং অমসুং ইমেল আইদিশিংগী অকুপ্পা মরোল অমসুং ওফিসেলশিংগী অকুপ্পা মরোলশিংদু মসিদা য়াওরি।