PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
16 APR 2020 7:02PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of today, 12,380 confirmed cases and 414 deaths for COVID-19 have been reported in the country. As many as 1489 persons have been cured/discharged after recovery. Case Fatality Rate (CFR) of COVID-19 cases in India is 3.3%. The percentage of people recovered, so far, is 12.02%. As of now, 325 districts have not reported any case.Ministry of Health and Family Welfare has issued a detailed guideline to all the States / UTs on enabling delivery of essential health care services to meet the unprecedented demand on the current healthcare system during the outbreak.
For details:
Health and Motor (Third Party) insurance policyholders allowed to make premium payments till May 15th which are due for renewal during lockdown
With a view to mitigate hardship to the policyholders whose Health and Motor (Third Party) insurance policies are due for renewal during COVID-19 lockdown, the Central Government issued Notifications allowing such policyholders to make premium payments till May 15th. This will ensure a continued cover and hassle-free claims payment during the grace period.
For details:
Smt. Nirmala Sitharaman attends the 2nd G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting
Today in her intervention, Finance Minister focused upon the role of Finance Ministers and Central Bank Governors in safeguarding the lives and livelihood of people while maintaining macroeconomic stability in a sustainable manner. She shared with her G20 counterparts the measures taken by Government of India to provide the vulnerable sections with swift, timely and targeted assistance. She added that so far, within a couple of weeks, India has disbursed financial assistance amounting to USD 3.9 billion to more than 320 million people, with a special focus on direct benefit transfer through digital technology so that the exposure of beneficiaries to public places is minimised.
For details:
Key amendment to Environment Impact Assessment(EIA) Notification 2006,to ramp up availability/production of bulk drugs within short span of time.
To address unprecedented situation arising from global outbreak of Novel Corona Virus (COVID-19), and to ramp up availability or production of various drugs, Ministry of Environment,Forest and Climate Change on 27th March 2020, made an amendment to EIA Notification 2006. All projects or activities in respect of bulk drugs and intermediates, manufactured for addressing various ailments, have been re-categorized from the existing Category ‘A’ to ‘B2’ category.
For details:
“We can and we will defeat this Virus” – Dr. Harsh Vardhan
The Union Minister of Health & Family Welfare Dr. Harsh Vardhan held an interactive session through Video Conferencing with senior officials and field officers of the World Health Organization (WHO) as well as key central and state government health functionaries on the measures being taken for containment of COVID-19 in India.
For details:
Date of Filing Electronic Challan Cum Return (ECR) for Wage Month March, 2020 Extended Up to 15.04.2020
Considering the unprecedented situation created by COVID-19 and lockdown announced by the Central Government from 24.03.2020 midnight onwards to prevent the spread of Covid-19, the due date for filing of Electronic Challan Cum Return (ECR) for wage month March, 2020 is extended up to 15.05.2020 for employers who have paid wages to their employees for March, 2020.
For details:
RakshaMantri reviews efforts of Cantonment Boards in fight against COVID-19
RakshaMantriShriRajnath Singh today reviewed the preventive measures undertaken by 62 Cantonment Boards situated in all over the country to prevent the spread of Coronavirus (COVID-19).ShriRajnath Singh stressed that Cantonment Boards should ensure highest standards of sanitation and hygiene and fumigation specifically in the populated Civil Areas. He stressed that special care should be taken to provide food and shelter for the vulnerable sections of migrants/daily wagers.
For details:
Agriculture Minister chairs the National Conference on Kharif crops 2020
Minister of Agriculture and Farmers’ Welfare, Shri Narendra Singh Tomar has said that all States should aim to achieve the kharif target and doubling of farmers’ income should be taken up in mission mode. Addressing the National Conference on Kharif crops 2020, he assured the States that the Government of India will remove any obstacles that the States are facing.The main aim of the National Kharif Conference was to discuss various issues and list out steps in consultation with the States about preparedness for Kharif cultivation in view of the lockdown situation.
For details:
Updated status of Initiatives of Department of Agriculture, Cooperation & Farmers Welfare to promote farming and allied sectors during lockdown
All India Agri Transport Call Centre launched; under PMFBY insurance claims worth Rs.2424 crores disbursed to farmers in 12 States; 18.26 lakh applications sanctioned for loan amount of Rs. 17,800 cr under KCC saturation drive
For details:
Department of Fertilizers is closely monitoring the production, movement and availability of Fertilizers in the country
To deal with the situation arising out of COVID-19 Pandemic outbreak, Minister of Chemicals and Fertilizers Shri D V SadanandaGowda, MoSShriMansukhMandaviya and Secretary, Department of Fertilizers ShriChhabilendra Raul are closely monitoring and reviewing the production and distribution activities of fertilizers in the country. The interventions at highest level in Department is ensuring required availability of fertilisers to the farmers across India. The real time monitoring by the Department is being done to tide over any issue in the production and supply chain.
For details:
ShriMukhtar Abbas Naqvi directs state waqf boards to ensure strict and honest implementation of lockdown, curfew and social distancing during the holy month of Ramadan in view of Corona pandemic
Minister for Minority Affairs & Chairman, Central Waqf Council, Shri Mukhtar Abbas Naqvi today interacted with senior officials of more than 30 state waqf boards and directed them to ensure strict and honest implementation of lockdown, curfew and social distancing in view of Corona pandemic during the holy month of Ramadan, which will begin from 24th April. More than 7 lakh registered Mosques, Eidgah, Imambada, Dargah and other religious, social institutions come under the state waqf boards across the country. Central Waqf Council is the regulatory body of state waqf boards in India.
For details:
MoS Agriculture, ShriKailashChoudhary inaugurates Pusa Decontamination & Sanitizing Tunnel
Pusa Decontamination and Sanitizing Tunnel, developed by Division of Agricultural Engineering, ICAR- Indian Agricultural Research Institute, New Delhi, was inaugurated by the Union Minister of State for Agriculture and Framers’ Welfare, ShriKailashChoudhary today.
For details:
Union HRD Minister releases alternative Academic Calendar of NCERT for schools
In order to engage students meaningfully during their stay at home due to COVID-19 through educational activities at home with the help of their parents and teachers,the alternative academic calendar has been developed by the NCERT under the guidance of the MHRD.
For details:
AICTE gives instructions to colleges/institutions to ensure safety and academic welfare of students
AICTEhasissuedsomeinstructionsto colleges/institutions andhas directed them that ensuring safety precautions during the threat posed by COVID-19 would be fundamental responsibility of all citizens of India. During this hour of crisis.colleges/ Institutions should not insist on payment of fees till the ongoing lockdown is lifted and normalcy is restored.
For details:
Exam Schedule announcements by SSC
In view of the prevailing lockdown restrictions, including social distancing norms, SSC has decided that dates for all examinations, where candidates are required to travel from all parts of the country, will be reviewed from time to time. The rescheduled dates of these examinations will be notified on the websites of the Commission and its Regional / Sub-Regional Offices of the Commission. Annual Calendar of Examinations notified by the Commission will also be reviewed in respect of the schedules of other examinations. Further, it was decided that all Officers and Staff Members of the SSC will contribute one day’s salary to PM CARES Fund.
For details:
Advisory for Senior Citizens and their Caregivers during Lockdown Period due to Covid-19
For details:
Gram Panchayats in all parts of the country actively taking measures to check the spread of COVID-19 in rural areas
Various actions being taken at the district and village levels include daily sanitization of public places; establishing shelters and quarantine centres for destitute persons and migrant populations; providing protective gear, financial assistance and food/ration to the needy; and spreading awareness about the disease
For details:
Integrated geospatial platform to help area-specific strategies & decisions in COVID-19 outbreak
Department of Science and Technology has created an Integrated Geospatial Platform out of available geospatial datasets, standards-based services, and analytic tools to help decision making during the current COVID-19 outbreak and aid devising area-specific strategies to handle the socio-economic impact in the recovery phase.
For details:
DRDO shifts PPE testing facility from DRDE Gwalior to INMAS Delhi
To overcome the time delays and swift delivery of Personal Protective Equipment (PPE) and masks, Defence Research and Development Organisation (DRDO) has shifted testing facility from Defence Research Development Establishment (DRDE), Gwalior to Institute of Nuclear Medicine & Allied Sciences (INMAS), Delhi.
For details:
Ministry of Tourism organises its second webinar under "DekhoApnaDesh" webinar series today
The Ministry of Tourism is currently organizing a series of Webinars under the overall theme of ‘DekhoApnaDesh’ with a view to encourage Indians to explore their own country and to enrich the knowledge of stakeholders in the tourism industry, students, general public, etc. on various aspect of tourism sector.
For details:
Power CPSU NTPC Utilising all its 45 hospitals/health units for treating Covid-19 Patients
The PSU dedicates two hospitals to state governments to tackle COVID cases in Delhi &Odisha.M.aharatna PSU undertakes Extensive works to provide relief during Covid-19 pandemic168 isolation beds created; geared to make available 122 more
For details:
MHA issues Advisory on Secure use of ZOOM Meeting Platform
The Cyber Coordination Centre (CyCord), under the Union Ministry of Home Affairs (MHA), has issued an advisory on secure use of ZOOM Meeting Platform by private individuals. This advisory states that the platform is not for use by Government officers/officials for official purposes.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: Arunachal Pradesh receives about 12,361 MT rice from union government for distribution under PMGKAY.
• Assam:Gauhati University withdraws coming summer vacation for the university and other affiliated colleges to compensate loss of classes amid lockdown.
• Manipur: CM informs 3771 stranded people outside the State provided Rs 2000/- each through DBT. Remaining around 11,000 to receive within 2 to 3 days.
• Nagaland: State Government makes it mandatory to ensure thermal screening and availability of sanitizers at work places throughout the state.
• Tripura: Total 16 high-risk close contacts of the second patient have been tested negative.
• Maharashtra: Maharashtra has become the first state in India to cross the 3,000mark of Covid 19 positive cases. With 165 new Coronavirus cases reported today, Covid-19 tally has increased to 3081. Out of the new cases, 107 were reported from Mumbai and 19 from Pune. Meanwhile, the state government has launched a five pronged action plan covering health, migrants, economy, agriculture and day-to-day administration to fight the Coronavirus challenge.
• Gujarat: The total number of coronavirus cases in Gujarat rose to 871 after 105 more people tested positive for the infection. Among the new cases, 42 were reported from Ahmedabad and 35 from Surat. The state’s death toll stands at 36.
• Rajasthan: 18 new cases were reported in Rajasthan, according to data released by the Ministry of Health and Family Welfare. This brings the total reported cases of Coronavirus in Rajasthan to 1,023. The fourth highest after Maharashtra, Delhi and Tamilnadu.
• Madhya Pradesh: The total number of Covid 19 cases in Madhya Pradesh rose to 980, with 42 more people testing positive in Indore alone. The city has reported 586 positive cases so far, and also accounts for 39 out of 55 deaths in the state.
• Goa: With no new Covid 19 cases reported in Goa since April 4th, the west coast state is hoping to become Corona free soon. Out of the two districts in the state, South Goa has already been declared as a "green zone" by the Health & Family Welfare Ministry. Out of the 7 positive cases in North Goa, five patients have recovered while two are undergoing treatment.
• Kerala: State to relax lockdown norms for agricultural sector & traditional industries like coir, cashew, handicraft &beedi from April 20. State to ask Centre to change zoning as follows: Red Zone- Kasaragod, Kannur, Malappuram& Kozhikode; to shift Wayanad and Kottayam to Green zone & remaining 8 districts in Orange Zone. Only 1 case reported yesterday. 218 of the 387 +ve cases have recovered.
• Tamil Nadu: 32 Covid patients discharged from Tiruchy hospital after testing negative. State tops with 22 districts in the 170 hot spots list. Total cases 1242; cases related to 'single source' Delhi event 1113; deaths 12; discharged 118.
• Karnataka: BBMP to conduct health survey in Bangalore city. Media repors 34 new cases & one death today. Belagavi with 17 accounts for half of the cases today. Total confirmed +ve cases till now 313; deaths 13; active cases 187; cured 80.
• Andhra Pradesh: 9 new cases reported today. Total cases rise to 534; discharged 20; deaths 14; active cases 500. High no. of cases from Guntur (122) & Kurnool (113) districts. State issues notification for special recruitment drive to hire doctors on contract basis. To ensure availability of essentials to consumers & protect interest of farmers, State starts 471 temporary Rythu Bazars apart from the existing 100.
• Telangana: Telangana HC asks State to reply within five days whether it was able to reach the lakhs of unreached poor with rice, money and other essentials. HC directs State to take instant penal action against those who assault medical staff. Total +ve cases till now 650; active cases 514; deaths 18; discharged 118.
• Jammu and Kashmir: 14 new cases have been reported from the UT, taking the number of positive Covid cases to 314.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
16 APR 2020 7:02PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯ গী অনৌবা পাউ
ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ গী কেস ১২,৩৮০ লৈরে অমসুং মীওই ৪১৪ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ১৪৮৯ ময়ুমদা হনখ্রে। ভারতকী কোভিদ-১৯গী কেস ফেতালিতি রেত (সি এফ আর) অসি চাদা ৩.৩ নি। অনাবা মীওই ফবগী চাং অসি হৌজিক ফাওবদা চাদা ১২.০২ ওইরি। হৌজিক জিলা ৩২৫ কেস অমতা থেংনদ্রি। লাইচৎ মনুংদা হৌজিক লৈরিবা হকশেলগী থবকশিং অসিনা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা দরকার ওইরকপা মতমদা থেংনবা ঙম্নবা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিশিংনা রাজ্যশিং অমসুং য়ুতিশিংদা অকুপ্পা চৎন-কাংলোনশিং পীখ্রে।
অথিংবা মনুংদা রিনিউয়েল থিগদবা হেল্থ অমসুং মোতোর(থার্দ পার্তি) ইন্সুরেন্স য়াওরিবশিং মে ১৫ ফাওবা প্রেমিয়ম পীবা য়ারগনি
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা রিনিউয়েল পীগদবা হেল্থ অমসুং মোতোর(থার্দ পার্তি) ইন্সুরেন্স য়াওরিবশিংগী অৱাবা কোক্নবা হায়রিবা পোলিসি য়াওরিবা মীওইশিং অসিনা মে ১৫ ফাওবা প্রেমিয়ম পীবা য়ানবা কেন্দ্র সরকারনা নোতিস থোক্লে। হায়রিবা অহেনবা মতম অসিদা মখা তানা কভর তৌগনি অমসুং অৱাবা লৈতনা ক্লেমশিং পেমেন্ত ফংহনগনি ।
২শুবা জি-২০ ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক গভর্নরশিংগী মীফমদা শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন শরুক য়াখি
তুংকোইনা চৎনগদবা মওংদা শেন-থুমগী ফিবম লেংদনা লৈহন্দুনা মীয়ামগী পুন্সি অমসুং হিংনবা লম্বীশিং ফংহনবদা ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক গভর্নরশিংগী থৌদাংগী মতাংদা ঙসি ফাইনান্স মিনিস্তরনা মীৎয়েং চংখি । খুন্নাইগী লায়রবা কাংলুপশিং য়াইফনবা মতম চানা য়াংনা ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং মহাক্না জি-২০ গী ফাইনান্স মিনিস্তরশিংদা পাউদমখি। মহাক্না হায়খি চয়োল অমগী মনুংদা, ভারতনা মীওই মিল্লিয়ন ৩২০ হেনবদা য়ু এস দি বিল্লিয়ন ৩.৯ য়েন্থোকখি ।
অতেনবা মতমগী মনুংদা ব্লক দ্রগশিং ফংহনবা/পুথোকপা হেনগৎহন্নবা ইনভাইরোনমেন্ত ইম্পেক এসেসমেন্ত (ই আই এ) নোতিফিকেসন ২০০৬ চাউনা শেমদোক্লে
কোভিদ-১৯ লাকপদা থেংনরিবা ফিবম অসি লাকশিন্নবা অমসুং হিদাক কয়া পুথোকপা নৎত্রগা ফংহনবা হেনগৎহন্নবা ইনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ মিনিস্ত্রিনা ই আই এ নোতিফিকেসন ২০০৬ শেমদোক্লে। ব্লক দ্রগকশিং অমসুং ইন্তরমেদিয়েতশিংগা মরি লৈনবা থবকশিং নৎত্রগা প্রোজেকশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা হৌজিক লৈরিবা কেতেগোরি ‘এ’ অসি ‘বি ২’ কেতেগোরিদা রি-কেতেগোরাইজ তৌরে।
“ঐখোয়না ঙমগনি অমসুং মসিগী ভাইরস অসি ঐখোয়না মাইথিবা পীগনি”- দোক্তর হর্স ভরধন
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর হর্স ভরধন্না ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ভারত্ত কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ৱাল্ড হেল্থ ওর্গনাইজেসনগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং ফিল্ড ওফিসারশিং অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী হকশেলগী মীওইশিংগা ৱারি শানখি।
মার্চ ২০২০গী খুৎশুমলগী ইলেকত্রোনিক চাল্লান কম রিতর্ন (ই সি আর) ফাইল তৌবগী মতম ২০২০গী এপ্রিল ১৫ ফাওবা শাংদোক্লে
কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা ২০২০গী মার্চ ২৪গী অহিংদগী কেন্দ্র সরকারনা অথিংবা লাউথোকখিবা অমসুং কোভিদ-১৯না ওইহল্লিবা ফিবম অসি য়েংদুনা ২০২০গী মার্চতা মখোয়গী শিন্মিশিংদা খুৎশুমল পীগদবা ইমপ্লোয়রশিংগী ওইনা মার্চ ২০২০গী খুৎশুমলগী ইলেকত্রোনিক চাল্লান কম রিতর্ন (ই সি আর) ফাইল তৌবগী মতম ২০২০গী এপ্রিল ১৫ ফাওবা শাংদোক্লে।
কোভিদ-১৯ থেংননবা কান্তোমেন্ত বোর্দশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং দিফেন্স মিনিস্তরনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা কান্তোমেন্ত বোর্দ ৩২না পায়খৎলিবা থবকশিং দিফেন্স মিনিস্তর রাজনাথ সিংহনা অমুক হেন্না য়েংশিনখ্রে । রাজনাথ সিংহনা হায়খি মরুওইবা মীচম মীয়াম লৈবা মফমশিংদা কান্তোমেন্ত বোর্দশিংনা খ্বাইদগী ফবা সেনিতেসন অমসুং লু-নানবা অমসুং হিদাক কাপথোকপগী থবক পায়খৎকদবনি। নোংমগী শুরগা হিংলবশিং/অতোপ্পা মফমশিংদগী লাকপা শিন্মীশিংদা চানবা অমসুং লৈফম পীনবা থবক পায়খৎকদবনি ।
এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা চেয়র লৌদুনা কালেন লৌরোক ২০২০গী নেসনেল কনফরেন্স পাংথোকখ্রে
এগ্রিলকচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিসারগী মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা হায়খী রাজ্যশিংনা কালেন লৌরোক্কী পান্দম ফংনবা মীৎয়েং থমগদবনি অমসুং মিসনগী মওংদা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনিদা হেনগৎহনগদবনি। কালেন লৌরোক ২০২০গী নেসনেল কনফরেন্সতা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায়খি , রাজ্যশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং ভারত সরকারনা কোকহনগনি । কালেন লৌরোক ২০২০গী নেসনেল কনফরেন্স অসিগী পান্দমদি অথিংবা ফিবম অসি য়েংলগা কালেন লৌরোক্কী থৌরাং তৌনবা তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিং রাজ্যশিংগা খন্নবনি।
অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউ অমসুং মরি লৈনবা থবকশিং পুক্নিং থৌগৎনবা এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার্স দিপার্তমেন্তনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী অনৌবা পাউ
ওল ইন্দিয়া এগ্রি ত্রান্সপোর্ত কোল সেন্তর হৌদোক্লে; পি এম এফ বি ৱাইগী মখাদা রাজ্য ১২গী লৌমীশিংদা লুপা ক্রোর ২৪২৪গী ইন্সুরেস ক্লেমশিং পীখ্রে; কে সি সিগী মখাদা লুপা ক্রোর ১৭,৮০০গী লোনগী শেনফমগী এপ্লিকেসন লাখ ১৮.২৬ অয়াবা পীখ্রে।
লৈবাক অসিদা হার শুংবা, পুথোক-পুশিন তৌবা অমসুং ফংহনবগী মতাংদা ফরতিলাইজর মিনিস্ত্রিনা কুপ্না য়েংশিল্লি
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী ওইরিবা ফিবম অসি য়েংলগা, কেমিকেলস অমসুং ফরতিলাইজর মিনিস্তর দি ভি সাদানন্দা গৌরা অমসুং রাজ্য মন্ত্রী মানসুখ মান্দাবিয়া অমসুং ফরতিলাইজর দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি ছবিলেন্দ্র রাহুলনা লৈবাক অসিদা হার শুংবা, পুথোক-পুশিন তৌবা অমসুং ফংহনবগী মতাংদা কুপ্না য়েংশিল্লি । ভারত শীনবা থুংনা লৌমীশিংদা হার ফংহন্নবা অৱাংবা থাক্ত দিপার্তমেন্তনা থবক পায়খৎলি ।হার শুংবা অমসুং ফংহনবদা লাকপা ৱাথোকশিং দিপার্তমেন্তনা চপচাবা অশেংবা মতমদা য়েংশিল্লি।
কোরোনা লাইচৎকী য়েংলগা রামজান থা মনুংদা পুকচেল শেংনা অথিংবা, কার্ফিয়ু অমসুং মীয়াম থাপ্না লৈবা ঙাক্না চৎনবা রাজ্যশিংগী ৱাকফ বোর্দশিংদা মুক্তার অববাস নাগবীনা খঙহনখি
ঙসি মাইনোরিতি এফেয়ার্স মিনিস্তর অমসুং সেন্ত্রেল ৱাকফ কাউন্সিলগী চেয়রমেন মুক্তার অববাস নাগবীনা রাজ্য ৩০গী ৱাকফ বোর্দশিংগী ওফিসিয়েলশিংগা ৱারি শানখি অমসুং কোরোনা লাইচৎকী য়েংলগা এপ্রিল ২৪দগী হৌগদৌরিবা রামজান থা মনুংদা পুকচেল শেংনা অথিংবা, কার্ফিয়ু অমসুং মীয়াম থাপ্না লৈবা ঙাক্না চৎনবা রাজ্যশিংগী ৱাকফ বোর্দশিংদা মুক্তার অববাস নাগবীনা খঙহনখি । লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা স্তেৎ ৱাকফ বোর্দশিংগী মখাদা রেজিস্তার তৌরবা মোক্স, ইদিগাহ, ইমামবারা, দরগহ অমসুং লাইনিংগী লুপ লাখ ৭ হেন্না লৈরি । সেন্ত্রেল ৱাকফ কাউন্সিল অসি ভারতকী স্তেৎ ৱাকফ বোর্দশিং য়েংশিন্নবা বোদি অমনি।
এগ্রিকলচরগী রাজ্য মন্ত্রী কাইলাস চৌধুরিনা পুসা দিকন্তামিনেসন অমসুং সেনিতাইজিং তন্নেল হাংদোকখ্রে
আই সি এ আর-নিউ দিল্লিগী এগ্রিকলচরেল ইঞ্জিনিয়ারিং দিবিজন্না পুথোকপা পুসা দিকন্তামিনেসন অমসুং সেনিতাইজিং তন্নেল ঙসি এগ্রিলকচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিসারগী রাজ্য মন্ত্রী কাইলাস চৌধুরিনা হাংদোকখ্রে ।
ঐচ আর দি মিনিস্তরনা স্কুলশিংগী এন সি ই আর তিগী অতোপ্পা একাদেমিক কেলেন্দর অমা ফোংলে
কোভিদ-১৯না মহৈরোয়শিং মখোয়গী য়ুমদা লৈরিঙৈদা মখোয়গী মমা-মপা অমসুং ওজাশিংগা লোয়ননা লাইরিক লাইশু তম্নবা এম ঐচ আর দিগী লমজিং মখাদা এন সি ই আর তিগী অতোপ্পা একাদেমিক কেলেন্দর অমা ফোংলে ।
মহৈরোয়শিং অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা অমসুং লাইরিক ফজনা তম্নবা কোলেজশিংদা এ আই সি তি ইনা খঙহনখ্রে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎনবা কোলেজশিং অমসুং ইন্সতিতুসনশিংদা এ আই সি তি ইনা খঙহনখ্রে । মসিগী অৱাবা তারবা মতম অসিদা অথিংবা লৌথোক্ত্রি ফাওবা অমসুং মহৌশাগী পুন্সিদা হল্লক্ত্রি ফাওবা কোলেজশিং অমসুং ইন্সতিতুসনশিংনা ফিশিং পীনবা তকশিল্লোইদবনি ।
এস এস সিনা পরিখাগী মতম লাউথোকপা
হৌজিক থম্লিবা অথিংবা অসি য়েংলগা, কেন্দিদেৎশিংনা লৈবাক্কী মফম কয়াদগী চৎথোক-চৎশিন তৌবা দরকার ওইবা মরম্না, পরিখা খুদিংমক্কী মতম অমুক হেন্না লেপ্নবা এস এস সিনা ৱারেপ লৌরে । হায়রিবা পরিখাশিং অসিগী অনৌনা লেপ্লবা মতম অদু কম্মিসনগী ৱেবসাইত অমসুং মসিগী রিজনেল /সব-রিজনেল ওফিসশিংদা নোতিস থোক্কনি । অতোপ্পা পরিখাশিংগী মতম য়েংলগা কম্মিসন্না চহিগী ওইনা থোকপা পরিখাশিংগী মতম অমুক হন্না য়েংশিনগনি । এস এস সিগী ওফিসারশিং অমসুং স্তাফ মেম্বরশিংগী নোংমগী তোলোব পি এম-কিয়ারস ফন্দদা মতেং পাংনবা ৱারেপ লৌখি ।
কোভিদ-১৯গী অথিংবা থম্লিবা মনুংদা অহলশিং অমসুং মখোয় শেবা তৌরিবশিংদা চেকশিনৱা পীরি
খুঙ্গংগী মফমশিংদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা লৈবাক্কী মফম কয়াদা গ্রাম পঞ্জয়তশিংনা অকনবা থবকশিং পায়খৎলি
নুমিৎ খুদিংগী মীয়ামগী মফমশিং হিদাক কাপথোকপা; লায়রবশিং অমসুং শিন্মীশিংগী লৈফম অমসুং ক্বারেনতাইন সেন্তরশিং শেমগৎপা; পি পি ই পীবা; লায়রবশিং চানবা অমসুং শেনগী মতেং পীবা অমসুং লায়না অসিগী মতাংদা মীয়ামদা ৱাখল তাহনবা য়াওনা জিলা অমসুং খুঙ্গংগী থাক্ত তোঙান-তোঙানবা থবক কয়া পায়খৎলি ।
কোভিদ-১৯ শন্দোরকপদা অকক্নবা মফমগী লাল্লোংশিং পায়খৎপা অমসুং ৱারেপ লৌবদা ইন্তেগ্রেতেদ জিওস্পসিয়েল প্লেতফোর্মনা মতেং পাংলি
কোভিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা ৱারেপ লৌবদা মতেং পাংনবা অমসুং খুন্নাই অমসুং শেন-থুমদা পীরবা চৈথেং থেংননবা অকক্নবা মফমশিংগী লাল্লোং শেম্বদা মতেং পাংনবা হৌজিক ফংলিবা জিওস্পসিয়েল দেতাসেতশিং, থবকশিং অমসুং এনালাইতিক তুলশিংদগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্তনা ইন্তেগ্রেতেদ জিওস্পসিয়েল প্লেতফোর্ম অমা শেম্লে ।
দি আর দি ওনা পি পি ই চাংয়েং তৌবগী থবক দি আর দি ই গ্বালিয়রদগী ইনমাস দিল্লিদা হোংলে
মতম থিন্থবা তোক্নবা অমসুং অমসুং পি পি ইশিং অমসুং মাক্সশিং অথুবদা ফংহন্নবা দি আর দি ওনা চাংয়েং তৌনবা দি আর দি ই গ্বালিয়রদা পাংথোক্লম্বা থবকশিং অদু ইন্সতিতুৎ ওফ নিউক্লিয়র মেদিসিন অমসুং এল্লাইদ সাইন্সেস(ইনমাস) দিল্লিদা হোংলে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615019
“দেখো অপনা দেস” ৱেবিনার সেরিজগী মখাদা ঙসি তুরিজম মিনিস্ত্রিনা মসিগী অনিশুবা ৱেবিনার পাংথোক্লি
ভারতমচাশিং মখোয় মশাগী লৈবাক্কী মরমদা খঙবা হেনগৎনবা অমসুং তুরিজম ইন্দস্ত্রিগী মরি লৈনবশিং , মহৈরোয়শিং অমসুং মীয়াম তুরিজমগী লমদা লৌশিং হেনগৎনবা “দেখো অপনা দেস” হায়রিবা পান্দম অসিগী মখাদা হৌজিক তুরিজম মিনিস্ত্রিনা ৱেবিনার সেরিজ অমা চৎথরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615015
পৱার সি পি এস য়ু এন তি পি সিনা মসিগী হোস্পিতাল ৪৫ কোভিদ-১৯ লায়েংবদা শীজিন্নরি
পি এস য়ু অসিনা দিল্লি অমসুং ওদিসাদা লৈবা হোস্পিতাল অনি কোভিদ-১৯ থেংননবা রাজ্য সরকারশিংদা শীন্নরে । পি এস য়ু অসিনা কোভিদ-১৯ থেংন্নবা আইসোলেসন ফম্মুং ১৬৮ শেম্লে , গিয়র ১২২ হেন্না ফংহল্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614995
জুম মীতিং প্লেতফোর্ম চেকশিন্না শীজিন্ননবা এম ঐচ এনা চেকশিনৱা পীরি
লনাই মীওইশিংনা জুম মীতিং প্লেতফোর্ম চেকশিন্না শীজিন্ননবা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সাইবর কোওর্দিনেসন সেন্তরনা চেকশিনৱা পীরি । মসিগী প্লেতফোর্ম অসি সরকারগী ওফিসারশিং/ ওফিসিয়েলশিংনা ওফিসকী থবক্কী শীজিন্ননবা নত্তে হায়রি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615008
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
- অরুনাচল প্রদেস : পি এম জ এক এ ৱাইগী মখাদা রাজ্য অসিনা কেন্দ্র সরকারদগী চেং এম তি ১২,৩৬১ ফংলে ।
- অসাম : অথিংবা মনুংদা ক্লাস তৌখিদবা অদু মেনখৎনবা গৌহাতি য়ুনিভর্সিতিনা য়ুনিভর্সিতি মশাগী অমসুং এফিলিয়িতেদ কোলেজশিংগী কালেন ছুতি থাররোই ।
- মনিপুর : রাজ্যগী মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা মীওই ৩৭৭১দা লুপা ২০০০ পীরে । লেমহৌরিবা মীওই ১১,০০০দা নুমিৎ ২-৩গী মনুংদা পীরগনি হায়না সি এমনা হায়রি ।
- নাগালেন্দ : রাজ্য অসিদা থবক মফমশিংদা তঙাইফদনা থরমেল স্ক্রিন্নিং তৌবা অমসুং সেনিতাইজর ফংহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে।
- ত্রিপুরা : অনিশুবা অনাবা মীওইগা য়াম্না নক্নবা মীওই ১৬ তেস্ত তৌবদা নেগেতিব ওইরে ।
- মহারাস্ত্রা : কোভিদ-১৯ কেস ৩০০০ হেনবা ভারতকী অহানবা রাজ্য মহারাস্ত্রানা ওইরে । ঙসি অনৌবা কেস ১৬৫ থেংনদুনা অপুনবা কেস ৩০৮১ য়ৌরে।
- গুজরাত : অহেনবা মীওই ১০৫ পোজিতিব ওইবদগী রাজ্য অসিগী অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ৮৭১ য়ৌরে । রাজ্য অসিদা শিখিবা মশিং ৩৬ য়ৌরে।
- রাজাস্থান : রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ১৮ থেংনরে । মসিগী থারগা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ১০২৩ য়ৌরে।
- মৈধ্য প্রদেস : ইন্দোর খক্তদা মীওই ৪২ পোজিতিব ওইদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ৯৮০ য়ৌরে । রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা মীওই ৫৫ শিরে।
- গৱা : এপ্রিল ৪দগী রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা অনৌবা কেস অমতা থেংনদ্রি । নোর্থ গৱাগী কেস ৭কী মনুংদা কেস ৫ অনাবা ফরে অমসুং কেস অনি হৌজিক লায়েংলি।
- কেরলা : রাজ্য অসিদা এপ্রিল ২০দগী লৌউবা, কোইয়র, কাজু, হেন্দিক্রাফ অমসুং বিরিগী থবকশিং কোমথোক্লগনি । ঙরাং অনৌবা কেস অমা থেংনখি । কেস ৩৮৭গী মনুংদা কেস ২১৮ অনাবা ফরে ।
- তামিলনাদু : ঙসি তুরুচি হোস্পিতালদগী কোভিদ অনাবা মীওই ৩২ দিসচার্জ তৌখি । অপুনবা কেস ১২৪২ য়ৌরে; মসিগী মনুংদা কেস ১১১৩ দিল্লিগী মফম অমদগী লৌনরকপনি ; মীওই ১২ শিরে; মীওই ১১৮ দিসচার্জ তৌখ্রে ।
- করনাতাকা : মেদিয়াদা ঙসি অনৌবা কেস ৩৪ অমসুং মীওই অমা শিবগী পাউ লৈখি। রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৩১৩; ১৩ শিখ্রে; একতিব কেস ১৮৭ অমসুং অনাবা ফখিবা ৮০ নি ।
- অন্ধ্র প্রদেস : ঙসি অনৌবা কেস ৯ থেংনখি । অপুনবা কেস ৫৩৪; দিসচার্জ ২০; শিখিবা ১৪; একতিব কেস ৫০০ নি । রাজ্য অসিনা কন্ত্রেক ওইনা দোক্তরশিং থবক লৌনবা নোতিস থোক্লে ।
- তেলাঙ্গানা : লায়রবশিংদা চানবা ফংহননবা তেলাঙ্গানা হায় কোর্তনা রাজ্য সরকারদা খঙহনখ্রে । মেদিকেলগী স্তাফশিং ফুবা মীওইশিং অকনবা চৈরাক পীনবা কোর্তনা রাজ্য সরকারদা খঙহনখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৬৫০; একতিব কেস ৫১৪; শিখিবা ১৮; দিসচার্জ ১১৮ নি।
- জম্মু অমসুং কাস্মির : ঙসি অনৌবা কেস ১৪ থেংনখি , অপুনবা কেস ৩১৪ য়ৌরে।
Fact Check on #Covid19